LALUNA Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Może by jeszcze dopisac wzrost? Bo ona się wydaje na zdjeciu dosć spora, a jak podac ten wzrost to się okarze że to miniaturka. I wtedy ludzie inaczej spojrza na małą. Miniatury sa poszukiwane. Rybciu ten wzrosi to sie miezy w kłebie, czyli na łopatkach. Wiesz gdzie są łopatki u psa?:razz: Quote
Gonitwa Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 tylko ciężka sprawa. ona ma na oko wzrost beagla.. bo skacze wysoko jak się podchodzi, albo jest za daleko. a pracownicy nam nie pomogą. ona nie ma więcej niż 40 cm w kłębie! Quote
LALUNA Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Gonitwa napisał(a):tylko ciężka sprawa. ona ma na oko wzrost beagla.. bo skacze wysoko jak się podchodzi, albo jest za daleko. a pracownicy nam nie pomogą. ona nie ma więcej niż 40 cm w kłębie! Jest na to metoda. Zajmij ją przez kratkę smakołykami tak abyś dała z ręki ale aby Lula musiała sie nattrudizć aby zabrać, czyli z zamknietek dłoni. A w tym casie zmierzysz ją.;) Quote
Gonitwa Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 tylko zrobić to tak aby nikt tego nie widział będzie ciężko. jak nas widzą że ręce do głaskaniia wyciągamy to o mały włos nas nie wywalają... będzie ciężko. jak Rybc!a będzie mogła podjechać ze mną w sobotę to zobaczymy, może się uda. spóbować zawsze warto. Quote
LALUNA Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Gonitwa napisał(a):tylko zrobić to tak aby nikt tego nie widział będzie ciężko. jak nas widzą że ręce do głaskaniia wyciągamy to o mały włos nas nie wywalają... będzie ciężko. jak Rybc!a będzie mogła podjechać ze mną w sobotę to zobaczymy, może się uda. spóbować zawsze warto. Czekoladki weźcie :eviltong: Quote
Gonitwa Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 weźmiemy weźmiemy. a tymczasem muszę lecieć na lekcje, możliwe że będzę gdzieś za godzinkę! Quote
Beata J. Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 u mnie na aukcji na allegro jest wpis, że jest średniej wielkości (do kolana). Mogę to zmienić na mała. Zresztą w tytule aukcji napisałam "mała" Quote
LALUNA Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Beata J. napisał(a):u mnie na aukcji na allegro jest wpis, że jest średniej wielkości (do kolana). Mogę to zmienić na mała. Zresztą w tytule aukcji napisałam "mała" Do kolan to całkiem spora jak jeszcze dojdzie szyja i łeb.:evil_lol: Napisz ze poniżej 40 cm a potem jeszcze sprostujemy Quote
LALUNA Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Beata J. napisał(a):Tak z Rybc!ą wtedy uzgodniłyśmy No ale wiesz ze Rybcia małoletnia wymiga sie, Ty nie :eviltong: Pisz ponizej 40 cm. A Rybcia gdzieś tu też pisala o wzroscie tylko że z głową:evil_lol: Quote
Beata J. Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Taaaaaaa, ja niestety jestem bardzo letnia :evil_lol: Napisałam dyplomatycznie że jest niewielka ok. 40cm- do kolana. Teraz każdy zinterpretuje jak chce. Szkoda, że nie mamy Luli na zdjęciu z człowiekiem, wtedy byłby punkt odniesienia Quote
supergoga Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Mnie by się tez ten wzrost przydał. Pokazałabym Pani która szuka niedużej suni - już dwa razy nie dostała psiaka, bo poszedł do innego domku. Może Lula? Quote
Gonitwa Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 supergoga zrób to. a rybcia pisała że do kolanka ale włączyła do tego łowę i szyję. ona nie jest zbyt duża. postaram się ją zmierzyć.piszcie narazie te 40 cm potem najwyżej będziemy pisać sprostowania. Quote
gkatarzynka Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 hehehe...do kolanka...moj Elmo tez mial byc do kolanka:eviltong: Ale co tam,, nie bede sie czepiac takich szczegolow:cool3: POza tym mama postawila warunek, ze chce suczke ale zobaczyla Elmo na zdjeciu i juz wiedziala, ze to ten pies:loveu: POwiem tyle, jak ktos bedzie chcial miec psiaka i Lula mu sie spodoba i bedzie chcial miec wlasnie ja, to czy bedzie do kolanka czy za kolanko czy nawet do pasa, to ja po prostu pokocha i wezmie Lula, hopaj po domek!!!!!!! Quote
LALUNA Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 POwiem tyle, jak ktos bedzie chcial miec psiaka i Lula mu sie spodoba i bedzie chcial miec wlasnie ja, to czy bedzie do kolanka czy za kolanko czy nawet do pasa, to ja po prostu pokocha i wezmie Niektórzy chca wiedzieć czy im sie pod kanape zmieści. :eviltong: Dawać ten wzrost i nie pytać dlaczego :razz: Quote
Rybc!a Posted March 21, 2007 Author Posted March 21, 2007 Dziewczyny... dla was wszystko jest takie oczywiste i proste, a u nas w schronisku psa głaskać nie można! Nie mogę zająć Luli smakołykami bo wtedy w boksie rozpęta się burza! Nie mówcie, że nie wiecie jak to jest. Przecież nie mogę dać tylko jednej, a jak zacznę rozdawać każdemu to mnie wywalą! Boże, naprawdę nie wiem co wam pisać. My nie mamy takich możliwości, czasem prosicie o proste, ale dla nas rzeczy niemożliwe. I jeśli chodzi o łopatki psa to doskonale wiem gdzie się znajdują i nie wiem dlaczego zostałam o to spytana? Myślicie, że jestem jakąś niedoświadczoną małolatą, czy co ? Przepraszam, że walę tak prosto z rury, ale UWIERZCIE mi, to o co mnie prosicie jest prawdopodobnie nierealne! Quote
LALUNA Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 I jeśli chodzi o łopatki psa to doskonale wiem gdzie się znajdują i nie wiem dlaczego zostałam o to spytana? Myślicie, że jestem jakąś niedoświadczoną małolatą, czy co ? A bo to wyszło jakos z tym wzrostem co podałaś z głową. Wiec myślałam ze nie wiesz, bo ja sie juz przyzwyczaiłam że bardzo duzo ludzi, nawet bardzo dorosłych nie zawsze wie gdzie jest kłąb, albo gdzie u psa jest kolano a gdzie nadgarstek.;) Nie bierz tego tak do siebie. Wiem ze Ci trudno w tym schronie coś zrobić. Ale przy ogłoszeniach internetowych gdzie jest zdjecie i bardzo skąpe info o rzeczach ważnych, charkterze, temperamenice, wzroscie takie rzeczy sa bardzo ważne. Trzeba pamiętać ze szukamy domków często bardzo daleko a to uniemozliwia temu komuś pójśc osobiscie do psa, zobaczyć chwile poobserwowac i przekonać się na własne oczy. Dlatego właśnie te rzeczy są bardzo wazne w adopcjach na odległosć. Quote
sahara Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Rybc!u, nie denerwuj się, dziewczyny chciały tylko zdopingować Cie do działania. Ja rozumiem i one też, tylko tak pomarudzic muszą :cool1: Ja mierze sobie ogrodzenie w kilku punktach i jak pies podejdzie to sprawdzam, tak na oko ;) Ale uważajcie, podobno na dogo powinny znajdować się tylko rzetelne informacje :eviltong: Rybc!u, to nie było do Ciebie ;) Quote
Rybc!a Posted March 21, 2007 Author Posted March 21, 2007 Już taka jestem, że wszystko biorę do siebie. Nic nie mogę na to pradzić. Wiem o tym, że przy ogłoszeniach takie informacje są najważniejsze, no ale co ja mogę? NIC ! Uwierzcie mi, że zdopingowana jestem nieźle,bo sama się ciągle obwiniam, że robię wciąż za mało. Ale ja nie mam możliwości. Quote
sahara Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Ja mierze sobie ogrodzenie w kilku punktach i jak pies podejdzie to sprawdzam, tak na oko Sprawdź czy to zadziała. Quote
gkatarzynka Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Mam pytanko: czy ktos potrafi stwierdzic czy Lula miala jakis kontakt z dziecmi i czy ewentualnie nie jest do nich wrogo nastawiona?? Chodzi mi o male dzieci (takie ok 2 latek) Quote
Rybc!a Posted March 21, 2007 Author Posted March 21, 2007 gkatarzynka napisał(a):Mam pytanko: czy ktos potrafi stwierdzic czy Lula miala jakis kontakt z dziecmi i czy ewentualnie nie jest do nich wrogo nastawiona?? Chodzi mi o male dzieci (takie ok 2 latek) Nie sprawdzimy tego, bo nie mamy żadnego dwuletniego dziecka pod ręką, które mogłoby wybrać się z nami do schroniska. Ale... Ona jest wyrazem gracji, delikatności i łagodności i szczerze mówiąc nie sądzę, by była wrogo nastawiona do małych dzieci. Jak z Krzywogłówką się udało ( owczarek niemiecki długowłosy, trochę narwana na początku , a teraz śpi z niespełna dwu letnią dziewczynką ) to z nią nie powinno być ŻADNEGO problemu Quote
gkatarzynka Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Dziekuje...To ja sie biore za robote:evil_lol: Mam nadzieje.....ze sie uda:mad: Quote
Rybc!a Posted March 21, 2007 Author Posted March 21, 2007 No, tylko niech ta robota szybko się decyduje, bo coś się dla Luli szykuje w Niemczech ;) Quote
Beata J. Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 będziemy czekać na dobre wieści obgryzając pazury z nerwów :lol: Quote
Recommended Posts