Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Isadora7']Sopel bracie ale masz fajnie, szpanu zadajesz skrzydłami orzeła. A widziałeś sie z Edim. On też ma skrzydeła?
Rambo nieskrzydlasty[/QUOTE]

Ma skrzydeła....takie delikatne,ażurkowe.....a lata jak koliberek-zwinnie,szybko.....to super GOŚCIU.....

Wiesz ja pono musialnikowałem miać takowe mocne skrzydeła,bo mam jeszcze sporo do zrobienia ......i tak se latam,pilnuję,nadzoruję-to mój żywioł......robię za perszinga....

Sopelek

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

No tak myślałem że on będzie miał delikatne skrzydełka. podobno super gościu był. Kiedyś go poznam. Wiesz Sopel... dobrze ze tam jesteś i nadzorujesz, szykujesz porządek tak ze jak ja przyjdę będzie już uporządkowane. Wiesz ja wtedy od razu zjem 3 kilo parówek, ale poczęstuję ciebie.

Rambo Parówkolub

Posted

Wiesz Rambuś ja staram się też nadzorować życie u WAS na Ziemi .....wiesz Pańskie Oko Konia Tuczy....:diabloti: Mam szczególną pieczę nad Selinowem....ciągnie mnie tam.....muszę się czasem przytulić.Tęskno mi za Nią......muszę jednak uważać...żeby za bardzo się Jej nie przyśnić....bo jak się budzi-rozpacza :shake:

Sopeluś

Posted

Sopelciu to jako twój kumpel i fan też proszę czuwaj nad Selin ale bezpiecznie. My tez tutaj czuwamy zgodnie z zadaniami jakie nam podsyłasz.

Rambo na zawsze Fan Sopelka

Posted

Cześć Jamniki!
Zaglądamy do Was regurarnie-ale z pisaniem...no...tego...uczym się dopiero:oops:
Zapachy małego prawie całkiem zanikły-woda z nieba się lała,nowy śnieg przyszedł:-( ale pamiętać o nim będziem zawsze :)
Już się na wiosnę doczekać nie możem-ileż można łapami po błocie dreptać? No...to dreptanie-to wiecie,jakoś da się przeżyć-ale później w domu to nas mama w wannę wstawia i każe łapy myć! A sama-to takie cuś z swoich łap ściągnie-i zadowolona:angryy:
Teraz czekamy na lasencję-może się pojawi u nas w domku (jeeeeeeejuuuuuu-lasencja!!!!!!!!!!!!), ale człowieki muszą się dogadać...Człowieki czasem dziwne som:shake:
Sopelku-a jak u Ciebie? Masz już wiosnę? I zieloną trawkę? I kwiatki pachnące? U nas już było trochę-i trawki i kwiatków-ale Tolek prawie wszystkie zjadł...a reszta schowała się pod śniegiem:placz:
Pilnuj Selin chopie,pilnuj...a jakbyś tam za TM spotkał dziadka mamci-to on będzie Cię miział i miział,bo bardzo psolubny on jest..eee...był...
Tolo i Hades czekający na Zojkę

Posted

Rambuś staram się czuwać .....tęsknię bardzo za głaskami....całuskami,jej głosem czule do mnie przemawiającym ale Selin chyba to czuje i często mówi tylko do mnie....

Froduś-a macie jakąs na oku już????Lasencję oczywiście.....

Rulon zaprosił mnie na uchi z majonezem.....bo dziś Dumiś,Pir i Szczaw mieli uchi a ja se polizalnikowałem razem z Dumiś troszkę.....

Sopeluś

Posted

Ja wiem,że u WAS Froda niet-piszę -tak z przyzwyczajenia...przecież opierniczałem Go aby nie chorował.....

A Zojka niejamnicza....ale wybacz,bo od Cioci Toyoty jest....z tego samego schronu co ja.....

Sopeluś trzymający kciuki za Laskę

Posted

Ehhh...Sopelku...i nam sie zdarza Froda szukać...zostawiać mu małe co nieco w miseczce...pilnujemy jego podusi-ale na zmianę-bo się razem nijak nie mieścimy...
Taaa...od cioci Toyoty...ona dobra jest-do małego do szpitala chodziła...na spacerki zabierała...miziała...Ciebie pewnie też...Ja nie wiem co to schron...odkąd pamiętam-to u mamy jestem...ale Tolo...on WIE...ale jak go zapytać-to smutny się robi...i płaka-normalnie mu woda z oczków kapie...on wtedy inaczej sie nazywał...Zyga-jak tak do niego zawołasz-to cały sztywnieje...boi się...kiedyś mi opowiadał,że bili go...za nic...za to,że był...
Pozdrawiam Cię Jamniczy Aniołku
Hades

Posted

Dziś środa....tak jak miesiąc temu i 13......to już miesiąc jak nie mogę Cię przytulić Okruszku Cudny :-(:-(

Jesteś ze mną cały czas -w sercu,myślach,pamięci......czuję Cię....kocham nad życie.....

Bądź przy mnie Królu mój.....

Tak wiele mi dałeś....nauczyłeś.....

Posted

[FONT=comic sans ms][SIZE=7]
  • SOPELCIU

• to już miesiąc...

• [/FONT][FONT=comic sans ms][/FONT][FONT=comic sans ms]

jak napisała Twoja Selin....
    jesteś w naszych sercach, myślach, pamięci...

[/FONT]

Posted (edited)

Celina12 napisał(a):
    Polecam Waszej uwadze FIODORKA

http://www.dogomania.pl/forum/threads/241085-SPÓJRZ-OCZAMI-SERCA-!-Niewidomy-JAMNIK-FIODOR?p=20593195#post20593195

Pomóżmy MU znaleźć DOM....

Sopelek zatroskany

Wiesz Bracie coraz bardziej rozumiem sens tego wiersza:

[FONT=monotype corsiva] "...Bracie psie, bardziej ludzki niż ludzie,
    Na łańcuchu więziony przy budzie
    O głodzie, i o chłodzie, i w brudzie,
    A podczas lata, gdy szukasz ochłody,
    Często bez miski wody;
    Psie, który dajesz ludziom wierności przykłady,
    Odpuść ludziom, braciszku, wszystkie ludzkie zdrady!...
    "
    [/FONT]

Artur Chojecki 1880-1951
    HYMN ŚWIĘTEGO FRANCISZKA Z ASYŻU

Nie dziwię sie Dorocie, że złości się na hipokrycośtam, zakłamanie. Widzę że tyle człowieków przypina sobie łatkę miłośnika psów, nas jamników. A to jest tylko przykrywka. Zobacz Sopelciu taki przykład - jest bazarek na jednego psa tylko przez różne osoby robiony. I co na jednym ćwierkania, hopkania a na drugim już te najbardziej ćwierkające nie wchodzą. Moralność Kalego - narodowa niemalże cecha w Polsce. Dorota mówi na to lansiarstwo - coś w tym jest. Im nie chodzi o jamnika. Zazdroszczę ci Sopel bo tam u ciebie nie ma czegoś takiego. Tam nikt nie skacze z kwiatka na kwiatek, tam jest wierność, lojalność i miłość.

Rambo filozoficzno melanacholijny

Edited by Isadora7
    literóweczki
    Posted

Tak Dorotko....ja juz pisałem wcześniej na temat obłudy ludzkiej....zakłamania,fałszu.Nienawidzę kłamstwa,zmyślania,lawirowania.

My psiaki jak mamy złość-warczymy,szczekamy...w ostateczności walczymy.....ale obłuda??Kłamstwo?Zdrada?Hipokryzja???Nie-nawet najbardziej skrzywdzonym to nie przystoi.A ludzie ponoć rozumniejsi,mądrzejsi......:shake::shake:.....

Jak Ktoś do Kogoś co ma-w oczy niech gada.....i spokój...po co lawirować,w oczy kłamać.....

Przykre to ale prawdziwe...:shake:...ale już się niczemu nie dziwię właściwie-moja Selin doświadcza tego na każdym prawie kroku.....a jeszcze niepojętym jest jak dzieje się podobnie jak opisujesz Rambuś

Sssopelek zmartwiony

Posted

Widzę,że tęsknicie do WIOSNY......ja tęsknię za moją Selin-ale stale jestem przy niej....wtulam się mocno,bardzo mocno-wiem,że mnie czuje.Zamyka oczy i Jestem-piękny,zgrabny....taki lukrowany,srebrzysty,mięciutki.

Cieszę się,że dbają o mój PTASI PUB-najbardziej tego pilnuje Tomuś.Posłałem IM gile,dzięcioła,gawrona,gołębie...bo wróbelki i sikorki to całe masy są.

Zakładam za TM Towarzystwo Pomocy-będziemy starali się dodawać sił,wiary TYM,którzy u WAS na Ziemi pomagają Braciom Mniejszym.Teraz staramy się otulać ciepłymi powiewami ,myślami pewną Cioteczkę,którą dopadły doły.Chcemy dodawać Jej sił,by mogła skończyć to Coś....i dalej z zapartym tchem czyniła DOBRO.

Ciocie Ukochane-trzymajcie się tam,Przyjaciółki i Przyjaciele Czworonożni-uważajta na się,nie chorujta,dbajcie o swoich DUŻYCH.

Pozdrawiam majonezowo

Wasz Sopleuchna

Posted

Oooo, Sopel, dobrze gadasz, gdzie ta wiosna...
    Fcę trawy pojeść, a trawy niet :(

A ja byłem dziś na kontroli u mojego nowego weta serduchowego - ale nie próbował mnie położyć, tylko osłuchał i oechował, i powiedział, że jest już maluśka poprawa, jak na te dwa tygodnie na nowych pigułach.

To Towarzystwo Pomocy Spoza TM to jest git pomysł. Każdy tu może u nas doła złapać i wtedy trzeba go śmig śmig wyprostować i dać kopa na rozpęd.

Ściskam żółtoserowo,

Tfuj PSIapsiół Rulon

Posted

Rulon-jesteś The Best. Wiedzialnikowałem ja,że Tobie się poprawi-serduszko,które tak kocha,jest tak wrażliwe-musi zaskoczyć na właściwe tory.Pisalnikuję tak bo wiem a jak wiem to pisalnikujem ja.

Kopa dajemy wszystkim Ftórzy som zadołowani. Zróbcie to dla nas -TYCH ZA TM-dla naszej pamięci i miłości-:loveu::loveu:.Precz smutaski,doły,choroby.....zima....idzie ku lepszemu-bedzie WIOSNA-ale to Kobita jest i siem strojnikuje....więc potrzeba czasu i atłasu-jak mawiają jamniki z gór.

Sopelusiek

Posted

Ale zimno dziś.... uo....

Duża z Dużym się owinęli szalikami takimi jednymi bardzo cieplutkimi... a mnie tylko dali mój kubrak :(

Ja też fcę szalik... :(

Sopel, załatwisz mi szalik?

Taki cieplutki...

Rulon