Jump to content
Dogomania

Staruszek jamnik czeka w schronisku na pomoc!!Już w BDT u Celina 12. Sopel za TM ...

Recommended Posts

Posted

[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-niyKh4SWta4/T7P41XMwAHI/AAAAAAAAC2s/woHWJ8CKgok/s720/_DSC3565.JPG[/IMG]

Cześć Duży, jak poszedłeś do kuchni robić śniadanie, to twoja poduszka bardzo płakała, to przyszedłem ją pocieszyć... :)

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Tak, to macie problem. Ja mam dwa jamniki, zasypiam z Ferką ale budzę się sama:multi:. Nad ranem idzie odwiedzić swoje łoże. Harutek też się wpycha, ale tłumaczę mu, że z chłopami już nie sypiam:eviltong: i ma iść do swojego łóżeczka:diabloti:. I robi to grzecznie. Ja po prostu boję się , że przy najmniejszym ruchu mogłabym mieć nieco nadgryzione nogi. Harutek wchodząc do łóżka uważa je za swoje i z warkoleniem rzuca się na oślep przy najmniejszym ruchu (już to przerabiałam!). Dzięki. Niech śpi sam. Ale w dzień dużo się przytulamy. Powinno wystarczyć nerwuskowi:evil_lol:

Posted (edited)

[quote name='Celina12']Ta zjamniczył się-masz rację Cioteczko :diabloti:...tylko,że ja jakoś budze się codziennie rano połamana-a przecież mam tylko 4 jamniki w łóżku :evil_lol::evil_lol:[/QUOTE]

[quote name='keakea']Siemka Sopel, ja to śpię z Dużymi każdziutką noc od początku, no bo to łóżko jest moje, a im tylko wypuszczam kawałek w leasing.
Duża miała mi płacić w parówkach, ale jej odpuściłem, niech zna moje dobre serce, teraz leasing łóżka kosztuje ich tylko 5 całusków rano i 5 wieczorem.

R(rrr)ulon[/QUOTE]

[quote name='keakea']Podobno spanie ze zwierzętami jest bardzo niezdrowe... :)

Ale przecież ludzie też zwierzęta :)[/QUOTE]

A wiecie Dorota też z nami śpi, Ruda śpi na Dorocie, na Rudej śpi Ganga (czasem przemieszcza się na głowe Doroty, a ja najbardziej lubię w zhięciu nóg. Czasem Dorota robi mi szlaban na łóżko. Karnie, jak nasikam, ale przecież ona wie że ja mam padaczkę i ja to wykorzystuję. Dorota robi mi te karniaki i nie wolno mi z nimi (z Dorota , Ruda i Gangą) spac. Trwa to strasznie długo bo aż 5 minut a raz było nawet 15.

R(rrr)ambo

Edited by Isadora7
Posted

[quote name='Isadora7']A wiecie Dorota też z nami śpi, Ruda śpi na Dorocie, na Rudej śpi [U][B]Danka [/B][/U](czasem przemieszcza się na głowe Doroty, a ja najbardziej lubię w zhięciu nóg. Czasem Dorota robi mi szlaban na łóżko. Karnie, jak nasikam, ale przecież ona wie że ja mam padaczkę i ja to wykorzystuję. Dorota robi mi te karniaki i nie wolno mi z nimi (z Dorota , Ruda i Gangą) spac. Trwa to strasznie długo bo aż 5 minut a raz było nawet 15.

R(rrr)ambo[/QUOTE]
A co Isadoro , masz jeszcze jedną tymczasowiczkę Dankę?, nowa ksywka ? czy za szybko pisałaś?:eviltong::evil_lol::megagrin:

Posted

[quote name='yunona']A co Isadoro , masz jeszcze jedną tymczasowiczkę Dankę?, nowa ksywka ? czy za szybko pisałaś?:eviltong::evil_lol::megagrin:[/QUOTE]

Obiecuję nigdy juz nie napisać żadnego postu, po co ludzie mają patrzec na moje błędy :eviltong:

Posted

[quote name='Isadora7']Obiecuję nigdy juz nie napisać żadnego postu, po co ludzie mają patrzec na moje błędy :eviltong:[/QUOTE]

Jessuuu:crazyeye:, tylko nie to, bo zrobimy najazd na stolicę:mad::evil_lol::diabloti:!!!

[quote name='Isadora7']Czasem Dorota robi mi szlaban na łóżko. Karnie, jak nasikam, ale przecież ona wie że ja mam padaczkę i ja to wykorzystuję. Dorota robi mi te karniaki i nie wolno mi z nimi (z Dorota , Ruda i Gangą) spac. Trwa to strasznie długo bo aż 5 minut a raz było nawet 15.[/QUOTE]

Wiesz co Rambo? Moja Berni też mi tak robiła, jak sikałem w domu. Za karę nie pozwoliła mi spać w ciągu dnia na kanapie... ale jak tak dłuuugo, dłuuugo patrzyłem jej w oczy, to wychodziła z pokoju, a ja wtedy hop na kanapę (ona chyba tylko udawała, że tego nie widzi)...
Rambo, te nasze mamusie i Twoja Dorota i moja Berni tak nas kochają, że właściwie możemy z nimi wszystko:cool3:...hihihi....

Twój kumpel Nero

Posted

Już trzeci raz piszę tego posta.....net dziś oszalał zupełnie....

Moje pieski zawsze ze mną spały-Atosik tylko pod koniec życia wolał swoje posłanko z górą kocyków,w które zakopywał się mrucząc i śniąc swoje jamnicze bajki.Od czasu do czasu przychodził,wtedy pomagałam Mu wejść pod kołderkę-po przytulankach wracał do"siebie".Dumcia śpi na podusi obok mojej głowy-pod swoim ukochanym kocykiem,Pirat przy lewym boku,Fokus w zgięciu nóg.Około 1 w nocy mam codziennie pobudkę,budzi mnie szturchanie-Sopelek stoi nad moją głową i noskiem stuka mnie,żebym podniosła kołdrę pod,którą ochoczo się pakuje przy drugim boku i zasypia.....a rano wita mnie tak jakby bardzo długo nie widział.

Z tym witaniem co chwila jest taki Uroczy-szaleje jak widzi Anię.Wczoraj przyszła do nas z Dziećmi a Sopel latał,piskał,szczekał....wychodzi z Niego potrzeba bycia z człowiekiem,miłości,uwagi,troski......

Posted

[IMG]http://images10.fotosik.pl/1538/c28d9e09f47d5bbamed.jpg[/IMG]

[IMG]http://images10.fotosik.pl/1538/666bb4571ea8507emed.jpg[/IMG]

[IMG]http://images10.fotosik.pl/1539/5da82da30ce3776amed.jpg[/IMG]

[IMG]http://images10.fotosik.pl/1539/a8547d0d5a71317dmed.jpg[/IMG]

[IMG]http://images10.fotosik.pl/1539/09f4f49e695905bamed.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='toyota']Sopelek zrozumiał wreszcie, że ma cudowne życie i nie musi warkolić, żeby czuć się pewniej.[/QUOTE]

Tak, do lepszego domku niż ten u Celinki nie mógł trafić:)
[url]http://images10.fotosik.pl/1538/c28d9e09f47d5bbamed.jpg[/url]
Nercio cieszy się dokładnie tak samo, jak ktoś do nas przychodzi (ja myślałam, że to takie szczeniackie, a tu proszę - Sopelcio też tak się cieszy:) )

Posted

[quote name='Sarunia-Niunia']Jessuuu:crazyeye:, tylko nie to, bo zrobimy najazd na stolicę:mad::evil_lol::diabloti:!!!

Wiesz co Rambo? Moja Berni też mi tak robiła, jak sikałem w domu. Za karę nie pozwoliła mi spać w ciągu dnia na kanapie... ale jak tak dłuuugo, dłuuugo patrzyłem jej w oczy, to wychodziła z pokoju, a ja wtedy hop na kanapę (ona chyba tylko udawała, że tego nie widzi)...
Rambo, te nasze mamusie i Twoja Dorota i moja Berni tak nas kochają, że właściwie możemy z nimi wszystko:cool3:...hihihi....

Twój kumpel Nero[/QUOTE]

No przecież to pisałame ja R(rrr)ambo tylko zapomniałem sie podpsiać bo Dorota się zbliżała. A ja jako jamnik wiadomo mogę błedy robić. Hehehe neruś masz rację mozemy z nimi wszystko. A wiesz jakie ja mam bęcki jak Dorota opowiada komuś że mnie czegos nauczyła? Słuchaj ona nie ma pojęcia o tym, ze to ja ją nauczyłem tak żeby myslała że to ona mnie nauczyła.

Twój kumpel R(rrr)ambo

Dostaję ataku smiechu jak patrze na to zdjęcie:roflt::roflt::roflt::roflt::roflt:
[IMG]http://images10.fotosik.pl/1538/c28d9e09f47d5bbamed.jpg[/IMG]

Posted

.....mnie tez to zdjęcia śmieszy-szczególnie mina Sopelka....On właśnie często udaje węża...nie wiem może czuje,że My dziś jedziemy z dziećmi do ZOO?:evil_lol:

Posted

[quote name='Celina12'].....mnie tez to zdjęcia śmieszy-szczególnie mina Sopelka....On właśnie często udaje węża...nie wiem może czuje,że My dziś jedziemy z dziećmi do ZOO?:evil_lol:[/QUOTE]
dokładnie dzisiaj chciałam zobaczyć taaaakiego właśnie Sopelka , jak jeździ.. radosny po dywanie (kiedyś przeczytałam ,że to jest objaw radości czy dobrego samopoczucia u psów) Jasieńka też tak robi i kiedyś Kajcia też tak, sunęła po dywanie.. zaraz.. i mi się robi... radośnie :)
Udanej wycieczki do ZOO :)

Posted (edited)

Sopelek początkowo zgrywał twardziela i wreszcie doszedł do wniosku, że mu się to nijak nie... opłaca! ;) Bo przecież o wiele fajniejsze jest spanie pod kołderką, przytulonym do Pańci :)

Sopelku - zapraszam Ciebie, wszystkie jamniki i jamnicze Ciocie na wątek OMC (o mało co ;)) jamniczki szczoteczki cudem uratowanej z olkuskiej mordowni. To debiut mojej Przyjaciółki w roli DT - nie ma to jak zarazić najbliższych groźnym wirusem na "d" :)
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/227186-To-i-owo-o-Ovo-wyrwanej-z-olkuskiej-mordowni?p=19109913#post19109913[/url]

Edited by Nutusia
Posted

odwiedziłam wątek.. Nutusiu.. bardzo proszę zdradź mi jak zarażać tym wirósem 'd' ;)
ja bym chciała zarazić cały świat !!!...pandemia dogo... allllllllllllle pięknie by wtedy było :loveu::loveu::loveu:

Posted

Sopelek się ostatnio jak pisałam wyciszył.....ale wczoraj od rana coś chyba wstał lewą nogą.Cały czas chodził za Fokusem i warkolił,w końcu po południu na podwórku rzucił się na Młodego z zębami.No i zaczęła się walka-obie z Anią rozdzielałyśmy Szaleńców.Nić na szczęście sobie nie zrobili,tylko Wikunia straszliwie płakała:shake:.

Sopel znów od rana chodzi krok w krok za Fokusem a ten Biedak zwiewa przed Nim okropnie-nawet nie chce wychodzić na podwórko tylko ze mną i pcha mi się na ręce.Skąd w Lukrusiu tyle wigoru,nerwów..normalnie szuka zaczepki.

Posted

Co w tym Sopelciu siedzi??? Wydawało się, że chłopczyna odtajał, a tu znów jakieś "dymy".... Dziwne jest jednak to, że On cały czas fika tylko do Fokusika... ciekawe dlaczego? No i szkoda, że Wikunia była świadkiem tego spięcia - szkoda Jej i Jej nerwów.... A może On jest zazdrosny o Foksia? Może w jakiś sposób czuje w Nim największe zagrożenie jeżeli chodzi o Twoją Osobę, Celiniu?

Posted

Fakt,że Fokus jest strasznie przymilnym jamnikiem-wyrzucisz Go drzwiami -On wraca-oknem....no i aj staram się bardzo nikogo nie wyróżniać...nawet ostatnio Sopelek tak bardzo przytulasek się zrobił,że aż mnie to dziwi-pcha się na ręce,do łóżka,na kolana.....nie wiem.Pirat warczy na Sopelka-jak ten tylko się zbliży a Sopel nic.Dumcię wita.liże po pycholku.Od początku Fokuś działał na Niego jak płachta na byka.Dziwi mnie to,że Fokus raczej Mu schodzi z drogi,Sopelek często Go zaczepia-podchodzi,warczy a Fokus nie reaguje.A wczoraj już chyba nie wytrzymał,bo oprócz warczenia,Sopel uszczypnął go w poopkę.Nie wiem...może wiek Fokusa źle wpływa na Staruszka?

Posted

Ruloniku-wiesz ja chyba nie mogę znieść młodości tego Gościa Fokusa :shake:.....ale dam radę...Selin mi dziś powiedziała,że mnie kocha podwójnie-więc odpuszczę na troszkę.Teraz se pójdę poleżeć na moim,osobistym fotelu...bo gorąco na dworze.

Posted

Myslę , że właśnie jest tak jak myślisz Selin. Sopel chce utrzymać swój autorytet i rządy, dlatego fuka na Fokusia. Trzeba pewnie ograniczyć myzianie Sopla i troszkę na dystans. Fokus jest b. kulturalny, bo są zupełnie odwrotne sytuacje, kiedy młody chce zdominować starszego. Fokusik masz buziaczka od yun:buzi::buzi::buzi::buzi:, a dziadka Sopelka na bezmyziankowy tydzień. Sopelo pewnie też jest zdziebko zestresowany a i swoje przeszedł , szkoda mi go , ale jednocześnie nie można aprobować takiego zachowania:mad: tym bardziej, że widziała to Wikunia i bardzo się wystraszyła. Wikunia jest mądrą osóbką i pewnie babunia jej wszystko wytłumaczy, że to taka zwykła dyskusja między pieskami :eviltong::p

Posted

Celinko, tak sobie pomyślałam, jakby chcieli, to by sobie zrobili kuku i to poważne i to od razu, więc jeśli tylko się poszczypali, jakkolwiek groźnie to nie wyglądało, to może tylko sobie po prostu wzajemnie usiłują pokazać, kto rządzi, ale też wiedzą, że nie mogą "pójść na całość"?