Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

U nas Gapci się zdarzało lać na kanapę w ramach protestu przed nowo przybyłymi tymczasami...
W każdym razie z racji niechęci do mokrości na dworze, Nutusia się poddała i nie ma już w domu ani jednego dywanu (szkoda, bo fajnie się w nie lało...). Trudno, musimy się zadowolić chodniczkami, które da się prać w pralce.
Kreska dywanowo minimalistyczna

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ale dostałem ochrzan :(

A przecież tylko chciałem przetestować, wziąłem sobie na chwilę do ziełanki pęczek koperku z torby z zakupami (żeby robił za drzewko), tackę śniadaniową z kuchni (żeby robiła za bańkę) i Przegląd Jamniczy.

Zasiadłem wygodnie i już prawie moje starania zostały uwieńczone sukcesem, kiedy odkryła mnie w ziełance na bańce Duża i narobiła wrzasku.

I o co, ja się pytam? O wynalazczość???

Rulon rozczarowany

Posted

No,nareszcie dopadłem się do lapka jak Zocha śpi :) Rulon-czytasz w moich myślach...taka bańka...dla mnie...wow! ale bym się cieszył! chyba nawet bardziej niż z paczki ciasteczek! Bo wiesz-ja to chciałbym jak człowieki... A jak byłem całkiem małym Hadesikiem,to oglądałem z Sebą taki film-o pajacyku i tam była Wróżka co go w człowieka zamieniła-ale musiał być grzecznym... I ja se tak pomyślałem,że jak będę grzecznym,to i do mnie przyjdzie i mnie zamieni... I czekam na tę Wróżkę i już się przyuczam-jak człowieki siadają do stołu,to ja też siadam-pupencją na krześle, łapki mam na stole (ale mnie wyganiają i każą jeść z miseczki na podłodze :( ), śpię jak człowiek-główka na podusi, reszta mnie pod kołderką, mama mnie jak człowiecze dziecko na rączkach nosi (chociaż co raz rzadziej,bo mówi,że mi zadek się ciężki robi), na fotelu siedzem jak człowiek i czasem mi Seba włącza bajki dla maleńkich dzieci-i oglądam i uczę się. I jak Seba książkę czyta,to mu zaglądam przez ramię i obrazki oglądam-bo nie lubiem książek bez obrazków. I do wanny wchodzem sam! A ostatnio jak mi się baaardzo koo chciało i nie wiedziałem co zrobić (chciałem na dwór,ale drzwi nie dało się otworzyć-bo umim i to), to poszedłem do ziełanki i chciałem do bańki człowieków zrobić-ale była zamknięta i zrobiłem koło bańki...
A gdyby tak była psia banieczka...achhh to byłoby życie...
Hades prawie chłopiec prawdziwny

Posted

Hades, ja Ci powiem w zaufaniu, że w takim domku jak Twój czy mój, to lepiej psiakiem być. Do pracy nie trza chodzić, pieniędzy zarabiać, sprzątać, gotować, tylko sobie psiak beztroskie życie wiedzie w luksusie i za to jestem w stanie poświęcić się i jednak sikać na dworze (pod warunkiem że deszcz nie pada).
Krecha

Posted

A ja bym kciał być ludziem-z Sebą bym do szkoły chodził i miał swój plecak i na legalu już mógłbym grać w gry na kompie (bo teraz tylko cichaczem siadam i łapką klikam i Seba się złości,że go zabiłem-no ale jak zabiłem,jak siedzi i gra????)

Posted

[quote name='Nutusia']U nas Gapci się zdarzało lać na kanapę w ramach protestu przed nowo przybyłymi tymczasami...
W każdym razie z racji niechęci do mokrości na dworze, Nutusia się poddała i nie ma już w domu ani jednego dywanu (szkoda, bo fajnie się w nie lało...). Trudno, musimy się zadowolić chodniczkami, które da się prać w pralce.
Kreska dywanowo minimalistyczna[/QUOTE]

A ja wczoraj nie mialam gdzie lać. Trawa mokra i wyższa ode mnie, albo skoszona. A ta skoszona obrzydlistwo wszystko w niej zmielone błeee. Nie wiem chyba dzisiaj znowu nasikam w domu i Dorota wreszcie przygotuje nam ziełankę.
Ganga na ziarnku grochu.

[quote name='keakea']Ale dostałem ochrzan :(

A przecież tylko chciałem przetestować, wziąłem sobie na chwilę do ziełanki pęczek koperku z torby z zakupami (żeby robił za drzewko), tackę śniadaniową z kuchni (żeby robiła za bańkę) i Przegląd Jamniczy.

Zasiadłem wygodnie i już prawie moje starania zostały uwieńczone sukcesem, kiedy odkryła mnie w ziełance na bańce Duża i narobiła wrzasku.

Rulon rozczarowany[/QUOTE]

Ziomek wiesz to jest mobbincośtam i niszczenie inicjatywy tFUrczej. Chyba musimy jakiś sierpień zrobić.

Rambo Guevara

Posted

[quote name='keakea']Ale dostałem ochrzan :(

Rulon rozczarowany[/QUOTE]

JA też jestem rozczarowany....Duża chiba nie zaczaiła bazy.....może myślała,że Ty ten koper wetniesz w całości???? Bo już nie wiem o co lotto.

Hades-ja tam nie wiem czy tak dobrze być Człowiekiem...zobacz ile niektórzy z nich narobili krzywd nam.....Selin zawsze mawiała,że od nas -piesków Człwoieki winni sie uczyć co to miłośc,wierność,wybaczanie.....

Ganguś-oszczędź kanapy,tudzież dywany Dorci.....jak lejesz to przecież też mokre jest...więc mokre-do mokrego....ok???

Krechunia to wie-co i jak....nasikamy jak znajdziemy kiedyś naszych oprawców.....

A sierpień i tak przyjdzie-nie trza go czynić.....:diabloti:

Kocham WAS.....kocham.....

Sopeluchna

Posted

No,ja to jestem z tych co to nigdy niczego złego nie zażyli od człowieków-mama przyniosła mnie do domu jak byłem całkiem malutki i jeszcze oczków nie miałem takich brązowych jak teraz,tylko niebieskie miałem. O złych człowiekach to mi opowiada Tolo, Frodo też gadał i Zocha gada...A,właśnie! Jakoś nie dawno mama do Froda dzwoniła-kazał wszystkich wymiziać i pycholki wylizać :) Musi się trochę odchudzić,bo mu sie lekko przytyło, kryształów żadnych nie posiada...ale sam nie sikoli-człowieki musza go odsikiwać jeszcze (może się to zmieni...a może zostanie na zawsze?) Tak czy inaczej-potrzebny jest CZAS (ten czas to jakieś magiczne słowo...) I Frodo kazał powiedzieć,że pomimo tego,że troche tęskni,to dobrze mu u tych człowieków-oni kofają jego,on kofa ich-więc dobrze jest :)
Zocha też rzadko sama sioo robi-ale mama wie jak zrobić,żeby balonika opróżniła :) A zasuwa to pannisko,że hej! Tylko nie lubi,jak chcemy ją z Tolem przytulić-krzyka wtedy i nas wygania :(
My też Cię Sopelku kofffamy bardzo i cieszymy się,ze do nas pisalnikujesz
Hades prawie chłopczyk

Posted

Sopelek wszystkich rozumie:)nawet Tych szczoszków :)nie sikajcie byle gdzie!!!!ja Amadeusz sikam tylko na podwórku a jak jest deszcz to robię to szybciej!!!!bo nie cierpię jak jest mokro:(PODZIWIAM!!!!!!Fokusa jak tak szaleje z tą wodą i pryska Mu po buzi!zębach!oczach!ojejejejeje!Sopelku widziałeś pewnie te Jego szaleństwa wodne hahahahahahaha!Kochany!Sopelku pa!idę sioo!zrobić z Danusią na podwórko:)

Posted

A Nutusia dostała stary dywan i rozłożyła w salonie, żeby co chwila nie musieć zamiatać i mopować podłogi w tę podłą pogodę. Zadowolona z siebie poszła do sąsiadki i zeznała, że dywan w salonie ma i że - odpukać - jakoś ostatnio nie szczochamy w domu.
No, długo zadowolona nie była, bo jak wróciła, to Sławek jej od razu naskarżył, że się Gapcia zlała na samym środku owego dywanu - DONOSICIEL!!!!
Ja na wszelki wypadek udawałam, że mnie nie ma, zwijając się w precelek i mocno zamykając oczka ;)
Krecha

Posted

[quote name='Hope2']A widział ktoś,że to właśnie Gapcia? bo jak tak od razu naskarżył i wiedział gdzie dokładnie to to mocno podejrzane jest!
Hades obrońca[/QUOTE]

No właśnie widział - na jego oczach się niefrasobliwa Gapulinda zlała na maksa. I nawet taką lichą burę dostała, skoro już nie miała czym sikać. Bo ona z tych, co jak się na nią krzyka albo krzywo spojrzy, to leje pod siebie, więc zazwyczaj bury nie dostaje, nawet przyłapana na gorącym uczynku...

Posted

Usiadłem sobie dziś z Hektorkiem przy Tęczowym Wodospadzie i wspominaliśmy.....nasz pobyt u Selin.....Hektorek miał szczęście być z Selin i Jej Rodzinką 13 lat.

Opowiadał mi jak to w 1998 roku błąkał się po ulicach wsi...sam już nie pamięta czy KTOŚ Go z auta wyrzucił-bo potem zawsze bał sie jazdy samochodem,czy uciekł w polowania-wrrrrrrrrrrr-bo każdego najmniejszego wystrzału-nie wspomnę o burzy,petardach - bał się paniczne.Siedział wtedy w szafie,wciskał się w najmniejszy kąt....

Zauważyła Go wtedy Selin-podeszła i zapytała-czy Ty jesteś Przystojniaku?Miała wtedy w domku Bemolka-szalonego kundelka,który zaraz zaprosił Hektorka do zabawy.Selin zaczęła poszukiwania właścicieli-bez skutku ale zabrała do domku Harnasia,nakarmiła..potem wykąpała.Hektorek w nocy ułożył się na dywaniku obok łóżka a rano już Selin obudziła się mając z jednej strony Bemcia a z drugiej jamnika.Zaczęło się wyszukiwanie imienia....Piotr w pewnym momencie powiedział Hektor na co Konik wesoło zareagował.Muszę tu napisać,że Krzysia w domu wtedy nie było a jak zadzwonił Selin powiedziała,że mamy nowego Synusia.....bo już po paru dniach Selin stwierdziła,że nikomu już Hektorka nie odda-za żadne skarby świata.Krzysio wrócił..a Harnaś widząc jak szaleńczo Go Bemolek wita-robił to samo a Krzyś przepadł....:evil_lol:

Hektorek rozkochał w sobie wszystkich....kochali się z Bemolkiem a jak Bemolek podążył w stronę światła cierpiał okrutnie.Selin wtedy postanowiła adoptować Dżekulinka i Atosika-dzięki,którym jesteśmy na dogo.I znów Hektorek musiał zmierzyć się ze śmiercią.Odszedł w ramionach Selin Dżekuś-chodząca MIŁOŚĆ.

Hektorek opowiadał mi jak nadszedł czas adopcji Dumeczki.Przyjechała Drobina....chudziutka,zagubiona.No i zakochał się na zabój w Dziewczynce ale Ona nie zważała na jego amory.....adorowała Atosika a On się Jej bał :evil_lol:.Serial brazylijski....

Potem doi stadka dołączył Piracik.....na początku wycofany,zdradzony-miał już 9 lat......ale otworzył się na domowników,pokochał.....

Znów nadeszły ciężkie chwile...do Dżekusia postanowił dołączyć Atosik-Orzeszek Selin.Trzeci Przyjaciel Hektorka odszedł.....:shake:

Hektorek zaczął chorować-kręgosłup....długotrwałe leczenie,zastrzyki,rehabilitacja....Selin ćwiczyła z szalikiem,masowała....aż wreszcie sukces-Hektorek zaczął chodzić.....potem kłopoty z serduszkiem-leczenie,tabletki na stałe....

Przyszedł dzień 30 maja 2011 roku-Muszkieterek postanowił odejść....

Widzimy tu na górze jak ciężko jest naszej Rodzince na ziemi.....my też tęsknimy,kochamy nadal...ale Jesteśmy z WAMi stale.....otrzyjcie łzy-nasza miłośc TRWA....zobaczymy się kiedyś......a wtedy na wieki już razem będziemy.....

Bardzo dziękujemy za wspólne chwile,za miłość,troskę,ręce.....za ratunek-dzięki WAM zaznaliśmy RAJU na ziemi.....

Selin nie płacz.....

Kochamy WAS

Posted

Sopelku,mam do Ciebie prośbę... Prośbę związaną z Zośką...bo wiesz...wystraszyła mnie w nocy...bardzo...myślałam,że do Ciebie już odchodzi...ale zdecydowała się jeszcze ze mną zostać-nie wiem na jak długo-ale jeśli będzie musiała odejść...to przyjmijcie ją chłopaki dobrze...Ja będę ją oczywiście namawiała,żeby została ze mną-przecież mam mieć operację, ma chodzić...ale boję się...
Teraz panna sobie śpi-niech śpi, niech odpoczywa...nocna przygoda i ją zmęczyła...

Posted

A niech Was mokro, mokro mokro. Przepięknie Sopelciu opisujesz historię muszkieterków Selin i biedna Zosieńka. Miejmy nadzieję (HOPE), że chce żyć i wytrzyma , za co trzymamy kciuki.
Spłakani czarodzieje.

Posted

Sopelu, przyszedł tam do Was jamnik Herbert - zaproście biedusia do szwedzkiego stołu, bo jak odchodził stąd, to ważył tylko 4 kilogramy :(

Rulon zatroskany

Posted (edited)

Rulon-ja Go juz poznałem-moja Selin to od początku mówiła,że to mój KLON-jak się dowiedziała wczoraj,że odszedł-tak ryczała ,że Ją uspokoić nie można było....a jeszcze rocznica śmierci Hekusia.....

Teraz Herbercik już jest z nami.....teraz już nic nie boli,już żadne smutki nie zakłócają snu.....

Sopeluś

Edited by Celina12