Jump to content
Dogomania

Malutki Rudasek pojechał do DS w Lubinie...Trzymamy kciuki aby się szybko zadomowił.

Recommended Posts

• Replies 443
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kurcze:(

Przemyślałam sprawę swoich finansów, no i na upartego mogłabym nawet i przez parę miesięcy płacić na Rudaska - ale olaboga nie 900 zł...:(

Mogę zadeklarować 300 zł przez kilka miesięcy. Ania z Poznania pisała, że może 50. No to mamy 350. Tylko hoteliku ani dt nie mamy:(

Dodatkowo mało tu nas...

Przejrzę jeszcze zaraz spis dt na dogo... Nie mam pomysłu generalnie:(

Posted

za 300 to u Murki, która nie ma miejsc. Poszukam jutro jakichś innych hotelików w okolicy.

Dowiedziałam się, że aby skutecznie szukać domu, trzeba codziennie wrzucać i kasować (żeby cały czas było na pierwszej stronie) ogłoszenie na przynajmniej te portale:
tablica.pl
morusek.pl
gumtree.pl
cafeanimal.pl
alegratka.pl
adopcjapsa.pl

Może podzielimy się między sobą i będziemy tak robić? :)

Posted

A byłby tam ktoś, kto mógłby pociągnąć adopcję?

Najświeższa wiadomość z Facebooka - starszy pan z Janowa Lubelskiego szuka małego pieska (poprzedni umarł i pan rozpacza), link do Rudaska został przesłany do rodziny. 3majcie kciuki! :D

Posted

dragi napisał(a):
A byłby tam ktoś, kto mógłby pociągnąć adopcję?

Najświeższa wiadomość z Facebooka - starszy pan z Janowa Lubelskiego szuka małego pieska (poprzedni umarł i pan rozpacza), link do Rudaska został przesłany do rodziny. 3majcie kciuki! :D

Dragi, jasne, są dziewczyny z Nowego Tomyśla, adopcje na Poznań to ja bym prowadziła i Basiaap pewnie, to najmniejszy problem.

Posted

dragi napisał(a):
- Klinika na Janowskiej - 20 zł / doba z wyżywieniem, można negocjować, to zależy jak długo piesek by tam przebywał

Słyszałem bardzo niepochlebne opinie, ale osobiście nie korzystałem.
dragi napisał(a):
- Hotel na Stefczyka - 25 zł / doba płatne z góry, pies musi być zaszczepiony przeciwko wściekliźnie i chorobom zakaźnym

Teresz chyba korzystała, zdaje się, że była zadowolona, ale o szczegóły to już by trzeba do niej.
dragi napisał(a):
- PSOTEL 3 km od Lublina - 30 zł / doba, pies musi być zaszczepiony przeciwko wściekliźnie, chorobom zakaźnym i odrobaczony

Zdecydowanie POLECAM! Mój Dropek tam zostawał, atmosfera jest świetna (z punktu widzenia zarówno psów, jak i ludzi), pies jest tam szczęśliwy.

Posted

dragi napisał(a):
Ok, zobaczymy na razie co z tą panią, która zainteresowała się psiakiem, prosiła o więcej zdjęć :)

a kiedy ta Pani ma się zdecydować?
Jeśli przygarnie Rudaska to cudownie, tylko trzeba będzie na niej wyegzekwować kastrację. Jeśli Pani jednak się nie zdecyduje, to spróbuję ogłosić psiaka w Dzienniku Wschodnim, stąd pytanie.

Posted

No to czekam na wieści, mam tylko nadzieję, że jeśli to jest starszy pan, to ma rodzinę, która w razie jego - mówiąc brutalnie - śmierci zaopiekuje się jego psem... Rudasek jest młody.

Jesli nie, to co robimy? Załatwiamy miejsce w którymś z tych hotelików, o których pisze Ania z Poznania? Czy jest w ogóle szansa na jakiś transport? Ja od razu szczerze musze powiedzieć, że kierowca ze mnie typowo miejski i taka trasa odpada:(

Posted

[quote name='basiaaap']No to czekam na wieści, mam tylko nadzieję, że jeśli to jest starszy pan, to ma rodzinę, która w razie jego - mówiąc brutalnie - śmierci zaopiekuje się jego psem... Rudasek jest młody.

Jesli nie, to co robimy? Załatwiamy miejsce w którymś z tych hotelików, o których pisze Ania z Poznania? Czy jest w ogóle szansa na jakiś transport? Ja od razu szczerze musze powiedzieć, że kierowca ze mnie typowo miejski i taka trasa odpada:(

osoba zainteresowana adopcją pieska tak napisała na wątku:
z mojej rodziny dziewczyna z Warszawy szuka mlodego,mikro chlopczyka aby zaadoptowac go dla swojego dziadka ktory stracil swojego piesunia i bardzo rozpacza, musi byc mikro bo gdyby cos sie stalo z dziadkiem to wnuczka zabierze do W-wy a ma malutkie mieszkanko, Dziadek mieszka niedaleko Janowa Lubelskiego i ona jezdzi do niego bo tam jest cala rodzina.Dziadek stefan jest wspanialym starszym panem znam go osobiscie bo to moja rodzina,

także myślę, że jeśli nawet coś stałoby się dziadkowi nie musimy się martwić o pieska ;) dziś rano wysłałam jej zdjęcia i czekam na odp.

Posted

I co, dziewczyny???

Dragi - jakby się nie udało, to możesz uderzyć jeszcze do Ginn i stonka1125 - mają hoteliki w Waszych okolicach, i do as_ko - ma dt. Tak mi podpowiedziała Dogo07 (dziękuję).

Posted

Ok, odezwę się. Dowiedziałam się dziś od Beci, że wnuczka otworzyła maila dopiero wczoraj ok. 18, więc możemy jeszcze poczekać. Na pewno odezwę się do dziewczyn jak nie wypali, ale póki co trzymam kciuki.

Posted

Becia Lublin napisał(a):
dostałam odpowiedź .... rudasek ma DS u dziadka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Super wiadmosć:) A może coś więcej o nowym ds Rudaska?

No i co z kastracją??