diana79 Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 ceny kosmiczne jak na tak malutkiego psa skąd weźmie sie tyle deklaracji? a jak pies posiedzieć będzie musiał kilka miesięcy zanim coś znajdzie? :( Quote
basiaaap Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 Kurcze:( Przemyślałam sprawę swoich finansów, no i na upartego mogłabym nawet i przez parę miesięcy płacić na Rudaska - ale olaboga nie 900 zł...:( Mogę zadeklarować 300 zł przez kilka miesięcy. Ania z Poznania pisała, że może 50. No to mamy 350. Tylko hoteliku ani dt nie mamy:( Dodatkowo mało tu nas... Przejrzę jeszcze zaraz spis dt na dogo... Nie mam pomysłu generalnie:( Quote
diana79 Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 za 300zł powinno się coś znaleźć dla rudaska to malutki psiak Quote
dragi Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 za 300 to u Murki, która nie ma miejsc. Poszukam jutro jakichś innych hotelików w okolicy. Dowiedziałam się, że aby skutecznie szukać domu, trzeba codziennie wrzucać i kasować (żeby cały czas było na pierwszej stronie) ogłoszenie na przynajmniej te portale: tablica.pl morusek.pl gumtree.pl cafeanimal.pl alegratka.pl adopcjapsa.pl Może podzielimy się między sobą i będziemy tak robić? :) Quote
ania z poznania Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 Myślę, że warto byłoby poszukać nawet dalej, ale tańszego, różnica 900 a 350-400 jest kolosalna! Pod Wrocławiem ten hotelik kosztuje 250, w okolicy Nowego Tomyśla 450 + karma. Quote
dragi Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 A byłby tam ktoś, kto mógłby pociągnąć adopcję? Najświeższa wiadomość z Facebooka - starszy pan z Janowa Lubelskiego szuka małego pieska (poprzedni umarł i pan rozpacza), link do Rudaska został przesłany do rodziny. 3majcie kciuki! :D Quote
ania z poznania Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 dragi napisał(a):A byłby tam ktoś, kto mógłby pociągnąć adopcję? Najświeższa wiadomość z Facebooka - starszy pan z Janowa Lubelskiego szuka małego pieska (poprzedni umarł i pan rozpacza), link do Rudaska został przesłany do rodziny. 3majcie kciuki! :D Dragi, jasne, są dziewczyny z Nowego Tomyśla, adopcje na Poznań to ja bym prowadziła i Basiaap pewnie, to najmniejszy problem. Quote
dragi Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 Ok, zobaczymy na razie co z tą panią, która zainteresowała się psiakiem, prosiła o więcej zdjęć :) Quote
muzzy Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 dragi napisał(a):- Klinika na Janowskiej - 20 zł / doba z wyżywieniem, można negocjować, to zależy jak długo piesek by tam przebywał Słyszałem bardzo niepochlebne opinie, ale osobiście nie korzystałem. dragi napisał(a):- Hotel na Stefczyka - 25 zł / doba płatne z góry, pies musi być zaszczepiony przeciwko wściekliźnie i chorobom zakaźnym Teresz chyba korzystała, zdaje się, że była zadowolona, ale o szczegóły to już by trzeba do niej. dragi napisał(a):- PSOTEL 3 km od Lublina - 30 zł / doba, pies musi być zaszczepiony przeciwko wściekliźnie, chorobom zakaźnym i odrobaczony Zdecydowanie POLECAM! Mój Dropek tam zostawał, atmosfera jest świetna (z punktu widzenia zarówno psów, jak i ludzi), pies jest tam szczęśliwy. Quote
Nadziejka Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 Malenkosci cudneeeeeeee- trzymamy kciuki:thumbs::thumbs::iloveyou: Quote
Becia Lublin Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 kciuki zaciśnięte !!!! rudasku musi się udać :) Quote
bico Posted March 8, 2012 Author Posted March 8, 2012 dragi napisał(a):Ok, zobaczymy na razie co z tą panią, która zainteresowała się psiakiem, prosiła o więcej zdjęć :) a kiedy ta Pani ma się zdecydować? Jeśli przygarnie Rudaska to cudownie, tylko trzeba będzie na niej wyegzekwować kastrację. Jeśli Pani jednak się nie zdecyduje, to spróbuję ogłosić psiaka w Dzienniku Wschodnim, stąd pytanie. Quote
basiaaap Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 No to czekam na wieści, mam tylko nadzieję, że jeśli to jest starszy pan, to ma rodzinę, która w razie jego - mówiąc brutalnie - śmierci zaopiekuje się jego psem... Rudasek jest młody. Jesli nie, to co robimy? Załatwiamy miejsce w którymś z tych hotelików, o których pisze Ania z Poznania? Czy jest w ogóle szansa na jakiś transport? Ja od razu szczerze musze powiedzieć, że kierowca ze mnie typowo miejski i taka trasa odpada:( Quote
Becia Lublin Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 [quote name='basiaaap']No to czekam na wieści, mam tylko nadzieję, że jeśli to jest starszy pan, to ma rodzinę, która w razie jego - mówiąc brutalnie - śmierci zaopiekuje się jego psem... Rudasek jest młody. Jesli nie, to co robimy? Załatwiamy miejsce w którymś z tych hotelików, o których pisze Ania z Poznania? Czy jest w ogóle szansa na jakiś transport? Ja od razu szczerze musze powiedzieć, że kierowca ze mnie typowo miejski i taka trasa odpada:( osoba zainteresowana adopcją pieska tak napisała na wątku: z mojej rodziny dziewczyna z Warszawy szuka mlodego,mikro chlopczyka aby zaadoptowac go dla swojego dziadka ktory stracil swojego piesunia i bardzo rozpacza, musi byc mikro bo gdyby cos sie stalo z dziadkiem to wnuczka zabierze do W-wy a ma malutkie mieszkanko, Dziadek mieszka niedaleko Janowa Lubelskiego i ona jezdzi do niego bo tam jest cala rodzina.Dziadek stefan jest wspanialym starszym panem znam go osobiscie bo to moja rodzina, także myślę, że jeśli nawet coś stałoby się dziadkowi nie musimy się martwić o pieska ;) dziś rano wysłałam jej zdjęcia i czekam na odp. Quote
basiaaap Posted March 9, 2012 Posted March 9, 2012 I co, dziewczyny??? Dragi - jakby się nie udało, to możesz uderzyć jeszcze do Ginn i stonka1125 - mają hoteliki w Waszych okolicach, i do as_ko - ma dt. Tak mi podpowiedziała Dogo07 (dziękuję). Quote
dragi Posted March 9, 2012 Posted March 9, 2012 Ok, odezwę się. Dowiedziałam się dziś od Beci, że wnuczka otworzyła maila dopiero wczoraj ok. 18, więc możemy jeszcze poczekać. Na pewno odezwę się do dziewczyn jak nie wypali, ale póki co trzymam kciuki. Quote
Becia Lublin Posted March 10, 2012 Posted March 10, 2012 dostałam odpowiedź .... rudasek ma DS u dziadka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
basiaaap Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 Coś więcej wiecie, dziewczyny? Rudasek już pojechał? Quote
bico Posted March 12, 2012 Author Posted March 12, 2012 Becia Lublin napisał(a):dostałam odpowiedź .... rudasek ma DS u dziadka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Super wiadmosć:) A może coś więcej o nowym ds Rudaska? No i co z kastracją?? Quote
Nadziejka Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 :thumbs::thumbs::thumbs::iloveyou:cudne wiesci , niechaj sie wszystko ulozy malunku slicznosci! Quote
Recommended Posts