Jump to content
Dogomania

Malutki Rudasek pojechał do DS w Lubinie...Trzymamy kciuki aby się szybko zadomowił.

Recommended Posts

• Replies 443
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Byłem, porobiłem zdjęcia, postaram się je dzisiaj oporządzić. Fajny jest, trochę nieśmiały, ale podchodził do mnie bez oporów. Pod koniec nawet chciał mnie raz w zabawie złapać zębami, ale jak chciałem kontynuować temat zabawy, to się znowu onieśmielił :) A jak go Sylwia puściła ze smyczy, to trzymał się przy nodze, nigdzie sam nie chciał pójść. Sympatyczny psiul :)

Posted

[quote name='muzzy']Byłem, porobiłem zdjęcia, postaram się je dzisiaj oporządzić. Fajny jest, trochę nieśmiały, ale podchodził do mnie bez oporów. Pod koniec nawet chciał mnie raz w zabawie złapać zębami, ale jak chciałem kontynuować temat zabawy, to się znowu onieśmielił :) A jak go Sylwia puściła ze smyczy, to trzymał się przy nodze, nigdzie sam nie chciał pójść. Sympatyczny psiul :)[/QUOTE]
Kochany maluszek :)

Posted

Dziękuję za piękne zdjęcia i ogłoszenia! Jestem Wam bardzo wdzięczna! Wierzę że będzie dobrze i Rudasek znajdzie swoich ludzi :)

Posted (edited)

Jestem u pieska. Śliczny jest bardzo...

Czy ktokolwiek z Was w tym wątku, którzy są miejscowi, z okolic Lublina (ja jestem z Poznania...), byłby w stanie zająć się tym psem osobiście, czyli zabrać go, umieścić w jakimś hoteliku i szukać mu domu, jeśli opłaciłabym mu pierwszy miesiąc? W międzyczasie moglibyśmy zbierać deklaracje na następny miesiac, tak jak się to tu na dogo robi...

Bo rozumiem, że nikt osobiście nie zna ludzi, którzy mają Rudaska?

Edited by basiaaap
Posted

Dziś dragi napisała do mnie, że jest załamana brakiem współpracy z Sylwią cytuję: "Co ja mam zrobić w sprawie np braku kontaktu ze strony opiekunów? Co ja mogę na to poradzić że Sylwia nie jest typem psiary która będzie siedziała na necie i pisała o piesku? Ona ma dwójkę dzieci i kafeterię na głowie, uważa że kastracja kota nie ma sensu a psa z padaczką należy uśpić. Jak do mnie zadzwoniła pierwszy raz, to prosiła o namiary na lubelskie schronisko" ... Błagam pomóżcie rudaskowi !!!! Gdzie szukać DT lub hoteliku, gdzie będzie mógł spokojnie czekać na swój domek ?

Posted

No jak tak wygląda sprawa kontaktu z opiekunką Rudego, to niewesoło...:(

Gdyby ten pies wylądował w jakimś hoteliku no i ktoś z dogomaniaków tam na miejscu pociągnąłby sprawę adopcji, to byłoby dobrze... Inaczej kiepsko to widzę.

Niestety mieszkając w Poznaniu fizycznie nic nie mogę zrobić, natomiast mogę wyściubolić jakąś kasę. Za pierwszy miesiąc "na już" w całości, potem też coś wyskubię - czy ktoś by się dorzucił?

Jestem w kontakcie z dragi i kombinujemy... ale jeśli ktoś ma jakiś pomysł, jakikolwiek, to super byłoby...

Posted (edited)

Aniu, to fajnie:)

Sprawa tak wygląda, że dragi napisała do Murki z pytaniem, czy byłoby miejsce dla Rudaska u niej w hoteliku.
Ale jeszcze nie ma odpowiedzi. Miałam nadzieję, że dziś już coś bedzie wiadomo, ale niestety nie... dopiero jutro Murka ma dać odpowiedź.
Szczerze mówiąc, siedzę jak na gwoździach i czekam na info, bo piesek mi wpadł w oko i martwię się:( .

Dziewczyny z Lublina, może któraś ma pomysł na inny hotelik? Byle sprawdzony.

Edited by basiaaap
Posted

ania z poznania napisał(a):
Ja mam pomysł na hotelik, sprawdzony, ale pod Wrocławiem, domowy, fajny. Tylko dochodziła by kwestia transportu.....

Daleko kurcze... no i wtedy kwestia osoby, która by poprowadziła tam adopcję. Ale jak nic bliżej nie wypali, to może?

Dziś Murka ma dac dragi odpowiedź, zobaczymy.

Posted

Wygląda to tak :)

- Klinika na Janowskiej - 20 zł / doba z wyżywieniem, można negocjować, to zależy jak długo piesek by tam przebywał
- Hotel na Stefczyka - 25 zł / doba płatne z góry, pies musi być zaszczepiony przeciwko wściekliźnie i chorobom zakaźnym
- PSOTEL 3 km od Lublina - 30 zł / doba, pies musi być zaszczepiony przeciwko wściekliźnie, chorobom zakaźnym i odrobaczony
- Domowy hotel dla zwierząt w Jabłonnej - nie zgodził się przyjąć pieska
- BAJKA - hotel dla zwierząt bez kojców na ul. Turystycznej 132 - już nie istnieje.