Jump to content
Dogomania

Malutki Rudasek pojechał do DS w Lubinie...Trzymamy kciuki aby się szybko zadomowił.

Recommended Posts

• Replies 443
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Szkoda,że dopiero za miesiąc Rudasek pojedzie.
Ale dobrze,że będzie miał domek,mam nadzieję,że
to poważni ludzie i zdania nie zmienią.

A dlaczego,jeśli można spytać,dopiero na Wielkanoc pojedzie?

Posted

Nie sądzę żeby zmienili zdanie. Z tego co słyszałam to dobrzy ludzie,kochający zwierzęta i pomagający im. Dlaczego na Wielkanoc, o to trzeba by Becię pytać, chyba po prostu wtedy będzie najlepsza opcja transportu dla psiaka.

Posted

Taj,jest bezpieczny. Na Wielkanoc wnuczka będzie jechała z Warszawy do dziadka i po drodze zabierze Rudasia i zawiezie go do nowego domu :)

Posted

dostałam odpowiedź od córki p. Stefana na temat kastracji rudaska. Niestety Renata twierdzi, że na wsi ten zabieg nie jest praktykowany i nie będzie go kastrowała :(

nie podoba mi się takie podejście to sprawy ... co robić ??? macie jakieś propozycje ???

Posted

ania z poznania napisał(a):
A nie można go wykastrować i dać do pana Stefana już wykastrowanego?

też o tym myślałam, bo wiem, że oni tego nie zrobią a po co ma biegać po wsi i "zapylać" inne suczki

Posted

Becia Lublin napisał(a):
dostałam odpowiedź od córki p. Stefana na temat kastracji rudaska. Niestety Renata twierdzi, że na wsi ten zabieg nie jest praktykowany i nie będzie go kastrowała :(

nie podoba mi się takie podejście to sprawy ... co robić ??? macie jakieś propozycje ???

Trzeba Rudaska jak najprędzej wykastrować i dać do adopcji już po zabiegu, o ile w ogóle ten dom jeszcze go wtedy zechce:roll: Ale tak czy inaczej wydanie do adopcji psa niewykastrowanego, ja osobiście uważam, że jest to niedopuszczalne, zarówno w przypadku Rudaska jak i innym.

To co dziewczyny teraz planujecie?

Posted

a jak się go teraz wykastruje to jest możliwość że Pan go nie będzie chciał? i czy jest taka możliwość aby go wykastrować zanim trafi do nowego domu?
bo jak Pan nie będzie go chciał wykastrowanego to od razu chyba trzeba szukać innego miejsca no chyba że się go wyda niewykastrowanego ale wiadomo czym to grozi...

Posted

ja podtrzymuję swoje zdanie ... najpierw kastracja potem adopcja ... niestety nie mamy środków na zabieg ani gdzie umieścić psa po zabiegu .. rudasek w dalszym ciągu przebywa w piwnicy, a nie jest to odpowiednie miejsce, żeby dochodził do siebie po zabiegu :(

Posted

Jaki były by koszt tego zabiegu? W jakiej lecznicy chcecie go kastrować? To nie jest duży psiak i nie będzie to pewnie tak dużo kosztować. Problem podstawowy to miejsce do przetrzymania po zabiegu...:(

Ja go postaram się ogłosić w Dzienniku Wschodnim - może trafi się lepszy dom na terenie Lublina. Na kogo decyzyjengo i jaki kontakt podawać??

Posted

Mam pytanie do dragi i Becia Lublin - czy jeżeli uda mi się znaleźć dla Rudaska hotelik i będę w stanie sfinansować tam pobyt tego psa - czy będzie możliwość wyciągnięcia Rudaska z miejsca gdzie obecnie przebywa?? Muszę to wiedzieć zanim w ogóle zacznę szukać dla niego miejsca, więc proszę o w miarę szybką reakcję.

Posted (edited)

Becia Lublin napisał(a):

Podczytuję sobie po cichutku wątek i przyznam, że czekałam na termin wizyty przed adopcyjnej w nowym domu(z ludźmi i w miejscu gdzie ma psiak mieszkać i zyć) oraz na informacje z jej przebiegu...
Nie doczytałam się także o warunkach w jakich ma mieszkać ten psina?... w domu, w budzie... z jakimi zwierzakami... jak wygląda otoczenie domu(ogrodzone dokładnie, prowizorycznie)... jak wygląda opieka weterynaryjna? Niestety jak znam wieś, to wiem, że i chodzenie z psem do weta nie zawsze jest "praktykowane"...
umkneły mi te informacje, czy ich nie było?

Prawde powiedziawszy, dom sprawdziłabym (dowiedziałabym się, czy wykastrowany pies ich interesuje), psiaka wykastrowała, a teraz i tak nie przerywałabym ogłaszania i to bardzo intensywnego!

Edited by zuzlikowa
Posted (edited)

bico napisał(a):
Mam pytanie do dragi i Becia Lublin - czy jeżeli uda mi się znaleźć dla Rudaska hotelik i będę w stanie sfinansować tam pobyt tego psa - czy będzie możliwość wyciągnięcia Rudaska z miejsca gdzie obecnie przebywa?? Muszę to wiedzieć zanim w ogóle zacznę szukać dla niego miejsca, więc proszę o w miarę szybką reakcję.

bico myślę, że w takiej sytuacji hotelik dla niego będzie najlepszym rozwiązaniem, na PW podam Ci mój nr w celu szybszego kontaktu ze mną. Wiem, że dragi wyjechała na weekend.

zuzlikowa zawsze jest taka procedura, ale akurat w tym przypadku pieska chciała adoptować rodzina dogomaniaczki, więc myślałam, że ona się tym zajmie i w dobrze wie co robi. Gdy do niej napisałam ... też była zbulwersowana podejściem swojej rodziny do kwestii kastracji, miała mi odpisać co proponuje dalej, póki co nie dostałam odpowiedzi.

Edited by Becia Lublin
Posted

Becia Lublin napisał(a):
bico myślę, że w takiej sytuacji hotelik dla niego będzie najlepszym rozwiązaniem, na PW podam Ci mój nr w celu szybszego kontaktu ze mną. Wiem, że dragi wyjechała na weekend.

zuzlikowa zawsze jest taka procedura, ale akurat w tym przypadku pieska chciała adoptować rodzina dogomaniaczki, więc myślałam, że ona się tym zajmie i w dobrze wie co robi. Gdy do niej napisałam ... też była zbulwersowana podejściem swojej rodziny do kwestii kastracji, miała mi odpisać co proponuje dalej, póki co nie dostałam odpowiedzi.

Nie wiem jak Wy, ale ja najlepiej wychodzę z rodziną... na zdjeciu i gdy ktoś niezależny potwierdzi moją opinię :)... trzymam za malucha. Jest urokliwy!

Posted

Becia Lublin napisał(a):

Jestem już po rozmowie z Becia Lublin:)
Co zostało ustalone - Rudasek pojedzie do hotelu, gdzie zostanie wykastrowany. Już wstępnie rozmawiałam z jednym z dogomaniackich hotelików, jeżeli nie znajdzie się w ciągu tego tygodnia coś innego, Rudasek właśnie tam najprawdopodobniej w weekend pojedzie. Obecnie nie jestem zmotoryzowana, więc Becia Lublin obiecała mi pomóc w transporcie z Wierzchowisk do hotelu. Adopcja zostaje wstrzymana z powodu braku wizyty przedadopcyjnej i niechęci do kastracji potencjalnych nowych właścicieli. Teraz Rudasek będzie intensywnie ogłaszany, bo ma fajne foty od Muzzego. Za pobyt w hotelu zapłacę ja, bo wolę nie czekać na zabranie deklaracji na dogo. Becia Lublin obiecała przekazać nowe wiadomości do dragi, gdyż dragi wyjechała, a to właśnie ona zna bliżej osobę, u której Rudasek teraz w gospodarstwie przebywa.

Posted

bico napisał(a):
Jestem już po rozmowie z Becia Lublin:)
Co zostało ustalone - Rudasek pojedzie do hotelu, gdzie zostanie wykastrowany. Już wstępnie rozmawiałam z jednym z dogomaniackich hotelików, jeżeli nie znajdzie się w ciągu tego tygodnia coś innego, Rudasek właśnie tam najprawdopodobniej w weekend pojedzie. Obecnie nie jestem zmotoryzowana, więc Becia Lublin obiecała mi pomóc w transporcie z Wierzchowisk do hotelu. Adopcja zostaje wstrzymana z powodu braku wizyty przedadopcyjnej i niechęci do kastracji potencjalnych nowych właścicieli. Teraz Rudasek będzie intensywnie ogłaszany, bo ma fajne foty od Muzzego. Za pobyt w hotelu zapłacę ja, bo wolę nie czekać na zabranie deklaracji na dogo. Becia Lublin obiecała przekazać nowe wiadomości do dragi, gdyż dragi wyjechała, a to właśnie ona zna bliżej osobę, u której Rudasek teraz w gospodarstwie przebywa.

potwierdzam, że podjęłyśmy taką decyzję, uważam że będzie to najlepsze rozwiązanie... bico wielkie dzięki za pomoc :)