malagos Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 (edited) [FONT=Arial Black]Do schroniska w Kruszewie przynieśli ją młodzi ludzie, jako znalezioną i bezdomną. Schronisko, jak każde inne przepełnione do granic, a w związku z koniecznością przyjęcia 10 psów po śmierci właściciela (watek Różana) musiało zwolnić się jak najwięcej miejsc. Tak Lenka trafiła do nas, na bdt. Jest od dziś. Mała. wagi ok. 6 kg, szorstkowłosa, z obciętym ogonkiem (jak siostra Nocki, tyle ze innej maści). I bardzo przyjazna, garnie się do rąk, kolan, żeby tylko pogłaskać i przytulić. Nie bardzo podoba mi się jej tył. Często siada, ogonek za bardzo podkulony, tylne łapki też jakieś takie przygięte. Poobserwujemy panienkę. Nie ma obroży, smyczy. To co, jak zawsze prośba: potrzebna karma lub pieniądze na karmę :roll:[/FONT] Edited March 19, 2012 by malagos Quote
malagos Posted February 19, 2012 Author Posted February 19, 2012 a tu jakis tekścik do ogłoszeń :) Quote
[email protected] Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 ale fajniutka same diamenciki masz Quote
Mazowszanka13 Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Jak wszyscy chwalą to ja też. Ma śliczne umaszczenie :smile: Quote
Sarunia-Niunia Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Ale masz fajną Niunię Malagos:):):).... Trafiłam tu za Twoim linkiem z wątku Lindy, która na szczęście jest już w nowym domu:) Quote
Akrum Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 przydreptałam do Lenki :) super szorściak ;) faktycznie, nawet na zdjeciu widac, że ma lekko ugięte tylne łapinki. Quote
malagos Posted February 19, 2012 Author Posted February 19, 2012 Mała kompletnie nie umie chodzić na smyczy, aż się boję ją wyprowadzać, by nie zwiała. Na razie jest w kojcu. Ma apetyt, a to dobry znak. Isadorka.........Ty wiesz co...........może jak lepsze zdjęcia porobię, co? Taki mały, maleńki, malusi banerek?....... Quote
Isadora7 Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 [quote name='malagos']Mała kompletnie nie umie chodzić na smyczy, aż się boję ją wyprowadzać, by nie zwiała. Na razie jest w kojcu. Ma apetyt, a to dobry znak. Isadorka.........Ty wiesz co...........może jak lepsze zdjęcia porobię, co? Taki mały, maleńki, malusi banerek?.......[/QUOTE] Jasne że zrobie Quote
beam6 Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 I ja tu zajrzałam ;-). Dzięki Małgosiu :buzi: Jedyne co teraz mogę to "załatwić parę ogłoszeń" :oops:. Quote
esperanza Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 W końcu się udało i dojechała :-) Cieszę się bardzo :-) Malagos dostałaś info o szczepieniu przeciwko wściekliźnie? Koniecznie trzeba ją odrobaczyć. Niezbędne będzie szczepienie przeciwko wirusówkom. Weź fakturę na Niczyje za to ;-) Martwi mnie to, co piszesz o tych łapkach. Nic niepokojącego nie zauważyłyśmy wcześniej, ale w tym stadzie prawie 30 psów, to ją niespecjalnie było widać :-( Quote
malagos Posted February 19, 2012 Author Posted February 19, 2012 Pani Wiesia zapomniała dać ten wypis ze schroniska, ale obiecała mi wysłać go pocztą. Ciężko się porozumieć telefonicznie, bo ucieka zasięg, ale mała jest odrobaczona i odpchlona, tak zrozumiałam. Podaj pani mój adres, Justyś, jakbyś mogła. O nóżki się nie martwmy na razie, ten stres, deszcz, podróż - może tak to wyglądało tylko.....I może macie jej zdjecia ze schroniska? Quote
esperanza Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 W schronisku jest fatalny zasięg, czasem po 5 razy dzwonię, bo ciągle przerywa. Fotki ze schroniska: IMG_8880 by adopcjepsow, on Flickr IMG_8881 by adopcjepsow, on Flickr IMG_8883 by adopcjepsow, on Flickr IMG_8885 by adopcjepsow, on Flickr Quote
malagos Posted February 20, 2012 Author Posted February 20, 2012 Rano radość, ze mnie widzi, była przeogromna :) Tuliła się, poszczekiwała, chciała na ręce. Do miski się bardzo wyrywa, je łapczywie, aż się dławi. Dzwoniła pani Wiesia ze schroniska, Lenka była odrobaczona i odpchlona w grudniu, jakoś tak zaraz po przyjściu do schroniska. Czyli siedziała prawie 3 miesiące. Kto wpłaci grosik na karmę, bardzo proszę o pomoc........... Quote
elik Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 [quote name='malagos']... Kto wpłaci grosik na karmę, bardzo proszę o pomoc...........[/QUOTE] Fundacja KASTOR może zamówić karmę na Allegro lub w Krakvecie, tylko proszę na PW adres dostawy wraz z telefonem kontaktowym dla kuriera. Quote
malagos Posted February 20, 2012 Author Posted February 20, 2012 Elik, cudnie! Już piszę pw! :) Quote
Lemoniada Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 Piękna sunieczka :) Czy ona była sterylizowana w schronisku? Quote
Awit Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 Jak sierotka wystraszona. Masz ją w domu malagos, czy jak się oswoi ciut to pójdzie do domku? Ciekawe co z tym tyłem, czy to ze strachu czy miała jakiś uraz? Quote
malagos Posted February 20, 2012 Author Posted February 20, 2012 Elik, masz zapchaną skrzynkę - nie rób sobie kłopotu, zamów karmę tam gdzie zawsze zamawiasz, nie musi być też jakoś specjalnie wysokokaloryczna, bo psy dostaja ją rano, w obiad jest micha gotowanego żarełka. Lemoniada, nie, sunia nie była sterylizowana. Awit, póki jest w domu Nocka, ta musi być w kojcu, nie mogę mieć - wg mojej rodziny - 7 psów w domu....... Quote
Recommended Posts