Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 150
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Miałam nadzieję na domek dla Lenki - poszłam pogadać do znajomej pani, kora jakoś jesienią pożegnała swoją starą sunię. I niestety, kurcze, nie przekonałam jej do wzięcia kolejnego psa......
No nic, zadecydowałam, że szukamy domu. Na początek zapisałam Lenkę na sterylizację, do Ostrołęki, na czwartek.
Zaraz zapytam Emilię, czy refundacja kosztów przez KASTORa aktualna.......
W weekend porobię ogłoszenia papierowe i powieszę u nas na wsi.

Posted

sie pojawiam i drapię :) Zajetą mam sobotę w domu. Bo w weekendy do nas często przyjeżdżają goście, wiesz, jesteśmy jedyną rodziną na wsi :) Do tego mój mąż upiekł dziś chleb, taki na zakwasie, prawdziwy :crazyeye: :crazyeye: Rewelacja!

Posted

A ja muszę podziadować: potrzebuję 50 zł na dojazd na sterylizację. Moze ktoś nas wspomoże? Moze za bazarku jakiegoś?.........

Posted

malagos napisał(a):
A ja muszę podziadować: potrzebuję 50 zł na dojazd na sterylizację. Moze ktoś nas wspomoże? Moze za bazarku jakiegoś?.........

Zrób Malagos bazarek cegiełkowy, 10 osób po 5 zł na pewno znajdziesz, ja się melduję jako pierwsza :)

Posted

Wiesz, to jest pomysł :)
Ostatnio dałam na bazarek przepisy na Swieta Bożego Narodzenia, dania z kartofelków i takie tam - moze teraz torty i drób? I kilka na chleb?

Posted

Jutro sterylizacja. Już przeżywam. Ciekawe, czy trafi się egzemplarz spokojny, czy tak jak Tika, jeszcze nie zdjęta ze stołu i otumaniona, już lizała brzuszek - i tak 10 dni.......
Muszę zapłacić za samochód, 35 km w jedną stronę.

Posted

Ja czekałam z niecierpliwością na wieści! :-)

P.Wiesia przeprasza, że nie wysłała jeszcze zaświadczenia. Najpierw mieli problemy z samochodem- nie odpalał i nawet po karmę nie mogli pojechać, potem zaczął się temat psiaków z Różana i wzmożona liczba zgłoszeń i odłowów, a teraz mają codziennie kontrole z PIW i wojewódzkiego inspektoratu.

Posted

Ja ja chyba ogłośże na razie w naszej gazetce, na "lokalny rynek" - nie zna domu, nie umie chodzić na smyczy - moze znajdzie sie domek z ogródkiem tu w okolicy?.......
Rano wszystko było ok, chciała wyjść na dwór, ale bezproduktywnie, a w kuchni zajrzała do pustej miseczki....... Dałam łyżkę jedzenia z puszki, a i owszem :)
Na koty nie zwraca uwagi wcale :)