Akrum Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 odwiedzam mała Lenkę :) dobrze, że już tasiemca się pozbyła. Quote
malagos Posted March 2, 2012 Author Posted March 2, 2012 Miałam nadzieję na domek dla Lenki - poszłam pogadać do znajomej pani, kora jakoś jesienią pożegnała swoją starą sunię. I niestety, kurcze, nie przekonałam jej do wzięcia kolejnego psa...... No nic, zadecydowałam, że szukamy domu. Na początek zapisałam Lenkę na sterylizację, do Ostrołęki, na czwartek. Zaraz zapytam Emilię, czy refundacja kosztów przez KASTORa aktualna....... W weekend porobię ogłoszenia papierowe i powieszę u nas na wsi. Quote
EVA2406 Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 Przepraszam że zaśmiecam, ale szukam ratunku dla suni. Może ktoś ma jakiś pomysł: http://www.dogomania.pl/threads/223008-okolice-PONIATOWEJ-sunia-po-%C5%9Bmierci-w%C5%82a%C5%9Bciciela-wyje-pod-zamkni%C4%99tym-domem-to-ju%C5%BC-2-ty?p=18757733#post18757733 Quote
Ryjonek Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 Jak zwykle w weekend - pustki wszędzie:( Malagosiu jak już się pojawisz podrap ode mnie swoje stado za uszami:) Quote
malagos Posted March 3, 2012 Author Posted March 3, 2012 sie pojawiam i drapię :) Zajetą mam sobotę w domu. Bo w weekendy do nas często przyjeżdżają goście, wiesz, jesteśmy jedyną rodziną na wsi :) Do tego mój mąż upiekł dziś chleb, taki na zakwasie, prawdziwy :crazyeye: :crazyeye: Rewelacja! Quote
Mazowszanka13 Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 To ja o przepis poproszę jak będę na wsi :) Quote
Awit Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 Leneczko zbieraj się do domku, dasz miejsce innej suni. Quote
EVA2406 Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 Jakieś okruszki chlebka jeszcze zostały........? :eviltong: Zapraszam, zajrzyjcie, bo nas mało na wątku, a podjęłam się chyba zadania ponad siły :( : http://www.dogomania.pl/threads/223008-okolice-PONIATOWEJ-sunia-po-%C5%9Bmierci-w%C5%82a%C5%9Bciciela-wyje-pod-zamkni%C4%99tym-domem-to-ju%C5%BC-2-ty?p=18768819#post18768819 Quote
malagos Posted March 4, 2012 Author Posted March 4, 2012 A ja muszę podziadować: potrzebuję 50 zł na dojazd na sterylizację. Moze ktoś nas wspomoże? Moze za bazarku jakiegoś?......... Quote
Mazowszanka13 Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 malagos napisał(a):A ja muszę podziadować: potrzebuję 50 zł na dojazd na sterylizację. Moze ktoś nas wspomoże? Moze za bazarku jakiegoś?......... Zrób Malagos bazarek cegiełkowy, 10 osób po 5 zł na pewno znajdziesz, ja się melduję jako pierwsza :) Quote
malagos Posted March 5, 2012 Author Posted March 5, 2012 Dobre sobie, nie umiem cegiełkowego bazarku....... Moze jakieś jeszcze przepisy wyszperam? A może Niczyje mi pomogą? Quote
Mazowszanka13 Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 malagos napisał(a):Dobre sobie, nie umiem cegiełkowego bazarku....... Moze jakieś jeszcze przepisy wyszperam? A może Niczyje mi pomogą? To może przepis TZ-a na chleb ? Quote
malagos Posted March 5, 2012 Author Posted March 5, 2012 Wiesz, to jest pomysł :) Ostatnio dałam na bazarek przepisy na Swieta Bożego Narodzenia, dania z kartofelków i takie tam - moze teraz torty i drób? I kilka na chleb? Quote
Akrum Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 przychodzę w odwiedziny do Lenki małej :) widze, że sterylka się szykuje :) przynajmniej panna bedzie miała to już za sobą :) Quote
malagos Posted March 6, 2012 Author Posted March 6, 2012 Dziś wysłałam metryczkę Lenki do fundacji KASTOR, do Emilii. W czwartek operacja. Quote
emilia2280 Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 malagos napisał(a):Dziś wysłałam metryczkę Lenki do fundacji KASTOR, do Emilii. W czwartek operacja. doszlo, dziékujemy. kciuki za Lenké, zeby nie czula sié zle po operacji :) Quote
malagos Posted March 7, 2012 Author Posted March 7, 2012 Jutro sterylizacja. Już przeżywam. Ciekawe, czy trafi się egzemplarz spokojny, czy tak jak Tika, jeszcze nie zdjęta ze stołu i otumaniona, już lizała brzuszek - i tak 10 dni....... Muszę zapłacić za samochód, 35 km w jedną stronę. Quote
malagos Posted March 8, 2012 Author Posted March 8, 2012 nikt nie pyta, jak Lenka po sterylizacji?......... już po, wybudziła sie, napiła wody. Jest w domu, pod kocykiem; Quote
esperanza Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 Ja czekałam z niecierpliwością na wieści! :-) P.Wiesia przeprasza, że nie wysłała jeszcze zaświadczenia. Najpierw mieli problemy z samochodem- nie odpalał i nawet po karmę nie mogli pojechać, potem zaczął się temat psiaków z Różana i wzmożona liczba zgłoszeń i odłowów, a teraz mają codziennie kontrole z PIW i wojewódzkiego inspektoratu. Quote
Poker Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 dzielna malutka.Moje zawsze drżą jak się wybudzają z narkozy i też je opatulam kocami. Quote
tomcug Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 Ale biedulka. Jak będzie gotowa do ogłoszeń to mogę seryjkę puścić. Quote
[email protected] Posted March 9, 2012 Posted March 9, 2012 no to już najgorsze za wami teraz aby dobry domek dla Lenki Quote
malagos Posted March 9, 2012 Author Posted March 9, 2012 Ja ja chyba ogłośże na razie w naszej gazetce, na "lokalny rynek" - nie zna domu, nie umie chodzić na smyczy - moze znajdzie sie domek z ogródkiem tu w okolicy?....... Rano wszystko było ok, chciała wyjść na dwór, ale bezproduktywnie, a w kuchni zajrzała do pustej miseczki....... Dałam łyżkę jedzenia z puszki, a i owszem :) Na koty nie zwraca uwagi wcale :) Quote
Recommended Posts