Figafiga Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 a już miałam się cieszyć...czytałam o domku, a tu takie wieści... Quote
Becia66 Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 no to klops, a tak dobrze się zapowiadało...:shake: Quote
majuska Posted March 2, 2012 Author Posted March 2, 2012 no tak...było zbyt pięknie chyba...ale nie ma się co załamywać, myślę, że znajdziemy jej odpowiedni dom, bo to pies cudo ;) Quote
Agula99 Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 O jeju, coś ostatnio pecha mamy, czy nas ten pech wreszcie opuści??? Mam nadzieje, że znajdzie się fajny domek. Quote
Andzike Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 O cholera, a ja tu przyszlam zaspamować, bo myślalam, że Kala już bezpieczna... Mam nadzieję, że znajdzie swój dom, który się tak szybko nie podda... No i zaspamuję... wszystkie mamuśki i nie tylko zapraszam na bazarek dzieciaczkowo-zabawkowy i nie tylko - wszystko ZA GROSZE! http://www.dogomania.pl/threads/224028-Dzieciaczkowo-zabawkowo-ZA-GROSZE-dla-labradorki-Nuri-w-BDT-do-17.03-g.20.Zapraszamy! Dochód dla innej labradorki w potrzebie - Nuri w BDT :) Quote
Agula99 Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 Pewnie państwo myśleli że ona to taka wiecie z domu zabrana, a tu widać trauma się odezwała, biedactwo, tyle stresu, pewnie się ucieszyła na widok pani z hoteliku. Quote
panbazyl Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 oj.... a ja mam wrażenie (nie wiem czemu), że to może niekoniecznie aż tak było strasznie, tylko ci ludzie nie byli gotowi na tak problematycznego psa. Myśleli, ze pies będzie "jak z obrazka" a rzeczywistośc skrzeczy.... Po prostu się nie dobrali. Lepiej jak teraz to się skonczyło, niż za miesiąc czy dwa. Znam wiele psów które po schodach nie potrafią chodzić - czasem to nawet dobre, jak ktoś chce aby pies mu nie wchodził na piętro gdzie są sypialnie. Kilka też nauczylam schodzenia ze schodów, bo jakoś pod górę szło lepiej niż na dół - zwłaszcza ze stromych schodów. jest możliwośc puszczać przynajmniej Kali czasem radio? Albo używać przy niej jakiś domowych sprzetów? Aby się z tymi głosami zapoznawała. To całkiem normalne, ze ona się tego boi, bo nie zna co to takiego. Kala - trzymam kciuki za Ciebie! Dasz radę! Quote
figa33 Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 czasem ludzie się litują , oj , biedny piesek , pewnie będzie nam dozgonnie wdzięczny za adopcję a tu lęki , traumy po przejściach , jak ona tylko maszynką do robienia pieniędzy była...ech... psiaki myślą po swojemu , szkoda sunieczko , ale widocznie nie był to domek dla ciebie Quote
SZPiLKA23 Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 Jestem wolna jutro i chcialbym zobaczyc jak wyglada jej zachowanie, to ze moze sie na poczatku bac to normalne ale miala za malo czasu zeby przywyknac, wzielabym ja nawet na caly dzien do siebie i pracowala nad nia ale nie mam jak jej przywiesc potem z odwiezieniem to nie byloby problemu bo z Krisem bysmy ja odwiezli Edit: wkurzylam sie:-/ Quote
majuska Posted March 4, 2012 Author Posted March 4, 2012 Szpilka super, to może pojedziemy tam jutro razem, raz , że trzeba zdjęć dorobić lepszych do ogłoszeń, a dwa pogadamy o socjalizacji. Dziś P. Jadwiga do mnie dzwoniła, że już pracuja nad tym, żeby ją oswajać z domem i różnymi odgłosami, cos może na miejscu ustalimy i szczegółowiej pogadamy ;) ( będę musiała dziecię zabrać ze sobą , bo nie mam jej z kim jutro zostrawić ;) ) Quote
SZPiLKA23 Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 Oky. To dawaj mi znac o ktorej co i jak a w trakcie dogadamy, mi sie wydaje ze przy tak duzych postepach (patrzac na jej zdjecia i zachowanie po przyjsci do schronu i jak widzialysmy ja w hoteliku) to wato by bylo rzucic ja na gleboka wode Quote
Agula99 Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 Róbcie foty, weźcie radio, no i proponuję zmienić tytuł wątku na szukamy super domku. Majuska może poprosić o pomoc osoby z fundacji od labków, przecież oni już na początku dzwonili do Justyny i oferowali pomoc, to trzeba to wykorzystać, mogą pomóc!!! Quote
karolciasz28 Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 Kurde no! co się dzieje teraz to ja już nie wie:shake:. Quote
izatemka Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 https://www.facebook.com/events/195760040528934/ prosimy o zapraszanie i udostępnianie... Quote
majuska Posted March 5, 2012 Author Posted March 5, 2012 [quote name='izatemka']https://www.facebook.com/events/195760040528934/ prosimy o zapraszanie i udostępnianie... Izatemka wielkie dzięki!!!:loveu: Quote
SZPiLKA23 Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 Bylysmy Kala biegala na podwórzu, trzymala sie blisko Pana hotelikowego, nie odbiegala, napewno jest lekliwa ale nie jest to nie do naprawienia bo jest bardzo ciekawska i madra, nie zabrałyśmy jej bo popołudniu ma byc socjalizowana i poznawac dom ktory jest obok a wiec bez sensu ja targac do Rzeszowa. Nie jest trudnym psem tylko nieznającym zycia Zdjec sporo mam nadzieje ze sue uda cos wybrac https://picasaweb.google.com/114472813857444102673/5Marca2012 Quote
Becia66 Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 Piękne zdjęcia, na pewno przydadzą się do ogłoszeń. Quote
majuska Posted March 5, 2012 Author Posted March 5, 2012 Szpilka te mordki pod koniec Ci cudne wyszły :) Ja wkleję swoje potem, bo to więcej czasu potrzeba ;) Wiemy też że Kala nie zjada niemowląt na drugie śniadanie, to już jest dobrze :) Wózek ją najpierw odrobinke przestraszył, ale potem już podchodziła i sobie węszyła, myślę, że z każda nową rzeczą, każdym sprzętem domowym będzie podobnie ;) A jak wyszłam z hoteliku przestawić auto i za chwilę wróciłam to mnie obszeknęła, po czym poznała i zaczęła ogonem machać. Jest na prawdę boska :) Quote
figa33 Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 wyeksploatowana do granic możliwości , wyrzucona jak śmieć i jak śmieć traktowana , no tak jak ma się psinka zachowywać:shake: dojdzie dziewczynka do siebie i będzie cud i miód i....Boguchwała :lol: Quote
majuska Posted March 5, 2012 Author Posted March 5, 2012 wstawiam i ja moje dzisiejsze foty Kali i reszta tutaj https://picasaweb.google.com/103708767168284502423/Kala?authkey=Gv1sRgCJHw7uyeloHrBA Quote
Becia66 Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 i te przepiekne zdjęcia :loveu:,majuska masz nowy aparat ? Quote
majuska Posted March 5, 2012 Author Posted March 5, 2012 Becia66 napisał(a):i te przepiekne zdjęcia :loveu:,majuska masz nowy aparat ? cały czas ten sam aparat mam ;) Quote
Becia66 Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 majuska napisał(a):cały czas ten sam aparat mam ;) to jakoś oko ci się wyostrzyło po tym połogu :cool3: Quote
Recommended Posts