majuska Posted March 11, 2012 Author Posted March 11, 2012 A w tym kojcu już jedna labka mieszka ( podobno tylko na czas nieobecności ludzi w domu ) , no ale pies do domu nie ma wstepu, nie wiem czy pan chciłą powiększyć pseudo, czy zapewnić swojej suczce koleżanka, nie drążyłam tematu.... Tymczasem w hoteliku i u rodziny państwa "hotelikowych " wszyscy coraz bardziej zakochani:loveu:.....kota ochotnika niestety brak w okolicy:roll:, sunia jest w domu odrobine spieta, ale odkurzacza i telewizora wcale sie nie boi:lol: Quote
*Magda* Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 Jeszcze będzie tak, że zostanie w tym hoteliku, bo nie będą jej chcieli oddać ;) Czego chyba mogę Kali życzyć, skoro tak dobrze się tam czuje :) Szkoda, że jestem tak daleko. Mój Lumpek byłby chętny na kota ochotnika ;) Quote
Agula99 Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 Żeby tak śliczna znalazła jeszcze fajny domek, już tyle przeszła to jeszcze do kojca ją chcą??? :mad::angryy::mad: Quote
Andzike Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 Jakaś masakra z tymi labkami - my też mamy kolejnego - tym razem smolistego :mdleje: http://www.dogomania.pl/threads/224408-Lucyfer-czarny-jak-smo%C5%82a-mix-labradora-PILNIE-szuka-DS-i-zbiera-na-karm%C4%99-%28w-DT%29-! Quote
karolciasz28 Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 A ja jak zwykle się ociągam z robieniem ogłoszeń, ale to przez gorączkę;). No nic, muszę się wziąć za pięknisię.:) Quote
Agula99 Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 karolciasz28 napisał(a):A ja jak zwykle się ociągam z robieniem ogłoszeń, ale to przez gorączkę;). No nic, muszę się wziąć za pięknisię.:) Karolciu zabieraj się, zabieraj i rób od razu podwójnie, bo siostra Kali identyczna :) Quote
Figafiga Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Zawitam u ślicznej suni, Aikowo i Andzike mają brąz i czerń, a tu biszkoptowa ehhh Quote
figa33 Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 likwidują pewnie pseudo , niektórzy przestraszyli biedne sunie , choć i tak uważam ,że w Boguchwale mają lepiej , spokój i kochane ciotki i wujków:lol: Quote
karolciasz28 Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Powodzenia piękna! :) przygarnij zwierzaka, adopcje psów, adopcja psa, morusek, do adopcji, gumtree, tablica, ojej, olx, e-zwierzak, cafeanimal, animalia, petsy, kokosy, cwirek, krakusik, rzeszowiak, tarnowiak, brzozowiak, rzeszów24, krosno24, sanok24, podkarpacie24, przemyślak Quote
majuska Posted March 13, 2012 Author Posted March 13, 2012 Łał!!! Karolciu super, tyle tego, czekam na ten wreszcie jeden jedyny telefon!! Quote
Andzike Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 Majuska, wysłałam Ci na maila Pana z Oświęcimia zainteresowanego naszą Nuri - dla nas trochę za daleko, ale może którejś z Waszych biszkopciar się poszczęści? ;) Quote
majuska Posted March 14, 2012 Author Posted March 14, 2012 Andzike napisał(a):Majuska, wysłałam Ci na maila Pana z Oświęcimia zainteresowanego naszą Nuri - dla nas trochę za daleko, ale może którejś z Waszych biszkopciar się poszczęści? ;) Dzięki właśnie odpisuję :) Quote
majuska Posted March 14, 2012 Author Posted March 14, 2012 Na prośbę Pani Jadwigi z hoteliku, gdzie przebywa obecnie Kala wstawiam małe "sprostowanie" dotyczące adopcji z której Kala wróciła. Pani Jadwidze zależy na tym ( mi zreszta też ) aby sprawa była jasna i ocena przez innych niekrzywdząca dla nikogo. Jeżeli z moich wcześniejszych wpisów cokolwiek innego wynikało to zupełnie niezamierzenie. Wyjaśnienie, postanowiłam dać na stronie sprostowanie dot. oddania labki Kali z rodziny adopcyjnej. Małżeństwo z dwójką naprawdę spokojnych i wrażliwych dzieci postanowiło, po namyśle i spotkaniu z nami adoptować to urocze zwierzątko. Uprzedzałam tych ludzi, że reakcje psa w ogrodzie i kojcu są prawidłowe, ale nie sprawdziłam socjalnych zachowań w domu ponieważ nie miałam takiej możliwości, to miał być ich pierwszy psiak. Umówiłam się, że w razie problemów będą je ze mną konsultować. Jestem asystentem prób pracy, członkiem komisji szkolenia przy Rzesz. O/ Związku Kynologicznego, kynologiem z ponad 30-letnim stażem i właścicielką istniejącego od 5-ciu lat hotelu dla psów Pieseczkowo. Kala tylko raz w nowym domu zachowała się nieprzewidywalnie, ale spowodowało to utratę zaufania (jednego z dzieci), a ja postanowiłam nie ryzykować i to ja zdecydowałam o odebraniu suczki. Rodzina we łzach, dzieci się na mnie obraziły. Postanowiłam, że kiedyś pomogę im nabyć psa, ale na innych warunkach i w czasie kiedy (za parę miesięcy) zamieszkają w swoim domu. Nie winię tych ludzi, a jeśli kogokolwiek winię to siebie za niesprawdzenie zachowań suczki w domu, a przede wszystkim winię drania, który - co jest oczywiste - źle traktował to kochajace cały świat zwierzę. Ponieważ chwilowo nadal nie mam możliwości socalizowania suczki w domu robi to moja bratanica Basia, która mieszka po sąsiedzku i zabiera Kalę do siebie i funduje jej odgłosy cywilizacji - jest dobrze i z dnia na dzień coraz lepiej. Trzeba czasem powstrzymać się od komentarzy i ocen jeśli nie do końca zna się prawdę, albo w życiu spotkało się tylko pogodne labradory. Polecam wydane w Polsce ksiązki o agresji psów i zalecam pokorę bo nie każdy człowiek jest w stanie dzielić życie z psem po przejściach, a napewno należy chronić dzieci przed niepewnymi, nieprzewidywalnymi psami. Lata terapii, odczulania i cierpliwości dają zdecydowaną poprawę, ale zawsze może się zdarzyć ten jeden raz, kiedy pies zareaguje inaczej niż powinien, dorośli - jeśli chcą spędzić kilka lat z psem po przejściach to ich decyzja, po której niestety najczęściej są już tak wypaleni, że nie chcą słyszeć o kolejnym psie...... Oddaje szacunek rodzinie, która próbowała zaopiekować sie Kalą, nie wyszło i na szczęście nic się nikomu nie stało, trzeba wierzyć, że to urocze zwierzątko znajdzie dom, w którym wszystkie jego zachowania będa rozumiane i akceptowane. Wszystkim, którzy w jakikolwiek sposób wspierają Kalę dziekuję za serce i życzliwośc i zapewniam, że zrobię wszystko by ta Pysia resztę życia życia spędziła w takich warunkach, które wynagrodzą jej choć w częsci dotychczasowy los. Pozdrawiam Jadwiga Wiatr Quote
Agula99 Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 majuska napisał(a):Dzięki właśnie odpisuję :) O to fajnie, że ktoś się interesuje, żeby tak chciał naszą którąś labkę to byłby ogromny sukces :) Quote
Pliszka Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 Trzymam kciuki za najlepszy domek na wiecie! Quote
karolciasz28 Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 Jest pani zainteresowana Kalą. Ma dwuletnią córeczkę i chciałaby w łikend poznać Kalę osobiście. "Przekaże" dalej panią Majusce. Majuska gdzie dokładnie się ten hotelik znajduje?:oops: Quote
Agula99 Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 Dziewczyny jakby co pamiętajcie , że mamy drugą taką Kalę u nas na miejscu!! :) Quote
majuska Posted March 15, 2012 Author Posted March 15, 2012 Karolciu hotelik jest w Niechobrzu, w gminie Boguchwała, a Pani skąd jest?? I jakie warunki ?? Dobrze byłoby, żeby do mnie zadzwoniła zanim do hoteliku się wybierze Quote
karolciasz28 Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 majuska napisał(a):Karolciu hotelik jest w Niechobrzu, w gminie Boguchwała, a Pani skąd jest?? I jakie warunki ?? Dobrze byłoby, żeby do mnie zadzwoniła zanim do hoteliku się wybierze Właśnie o to zapytałam, jak się pani odezwie to oddaje ją Tobie.;) Quote
figa33 Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 ojoj , żeby Kala miała szczęście tym razem ...ale ciiiiii Quote
karolciasz28 Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 Jak na razie pani się nie odezwała, ale poczekajmy spokojnie :). Quote
Recommended Posts