Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 322
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='SZPiLKA23']To co brac tego RC tylko wzielabym goldena bo labek ma gorszy sklad?[/QUOTE]
Szpilka, jak uważasz że dobry, treściwy, bogaty we wszystko co najlepsze, to bierz :)

Posted

Dziewczyny, wiem, ze mnie uznacie coponiektóre za wariatkę, ale RC i Hills to syf. Serio serio.
Sporo się ostatnio interesowałam zwierzęcym przemysłem żywnościowym.
Naprawdę, lpiej kupić porządne puchy, które mają w skłądzie głównie mięcho, alebo lalce dawać gotowane (albo surowe - to oczywiście najlepiej)

Posted

RC to napewno mniejszy syf niz hills, chcialam wziac pronature albo acane ale wiem ze RC jest jedna z karm ktora psy bardzo lubia pozatym wybrane linje z RC sa calkiem niezle bo sama tym karmie psa (junior midium), pozatym myslalam tez o wielkosci worka bo np acany bym mogla wziac 7 kg RC 12kg a pronature 13 kg
A co do puch to np evangers ale za malenka puszeczke trzeba dac 12 zl a potrzebowałaby ich minimum 4 dziennie, ew buchers superior 8,50
Wydaje mi sie ze jezeli zaglodzona nie jest problemow z trawieniem i zdrowiem nie ma to nie ma co swirowac z mega karmami tylk wziac wmiare dobra jakosciowo karme np ta pronature dla psow doroslych wszystkich ras i jeszcze by zostalo na smakolyki

Posted

[quote name='SZPiLKA23']RC to napewno mniejszy syf niz hills, chcialam wziac pronature albo acane ale wiem ze RC jest jedna z karm ktora psy bardzo lubia pozatym wybrane linje z RC sa calkiem niezle bo sama tym karmie psa (junior midium), pozatym myslalam tez o wielkosci worka bo np acany bym mogla wziac 7 kg RC 12 a pronature 13[/QUOTE]

Ech, to bierz co uznasz za słuszne a jak przyjadę latem to Was będę nawracać na siłę wszystkie...

Posted

Szpilko ja się nie znam, ale jak Figa mówi że syf, to....brrr nie wiem czy chciałabym karmić czymś takim mojego psa. A nic już innego nie macie??? To poczekajmy co na to inne ciotki klotki :)

Posted

[quote name='SZPiLKA23']A na co :D? jak mam ta karme na sklepie to moge wziac[/QUOTE]

No ja to na niesklepowe ;)
Ale poczytaj skład.
Jak pierwsze dwie pozycje to mięso - to już nie jest źle.

[quote name='SZPiLKA23']Trzeba waziac tez poprawke na to ze w roznych krajach te same karmy sa innej jakosci[/QUOTE]

Oczywiście, tu się zgadzam. Co nie zmienia faktu, że sucha karma to najbardziej nienaturalne jedzenie dla psa.

Posted

Sory, że tak późno się odzywam, ale wiecie o co chodzi:roll:...bierz Szpileczko to co wybrałaś, labcia ma ponoc dobry apetyt i nie wybrzydza, nie ma jakiś specjalnych zaleceń.

Posted

Oj ciotki, Hills to syf? W szoku jestem. Moi weci tylko Hillsa próbują mojej suni wciskać, suchy albo puszki, ale ona i tak tylko gotowanego kurczaka uznaje. Ale jednak codziennie trochę tego Hillsa staram się jej wcisnąć, bo ponoć gdyby jadła tylko to, to nie byłoby problemów zdrowotnych...

Posted

[quote name='Isiak']Oj ciotki, Hills to syf? W szoku jestem. Moi weci tylko Hillsa próbują mojej suni wciskać, suchy albo puszki, ale ona i tak tylko gotowanego kurczaka uznaje. Ale jednak codziennie trochę tego Hillsa staram się jej wcisnąć, bo ponoć gdyby jadła tylko to, to nie byłoby problemów zdrowotnych...[/QUOTE]
Taaaaaaaaaa weci często wciskają Hillsa, Royala lub Eukanubę, bo najczęściej to sprzedają. ;-)

Ja też tymi nie karmię, przereklamowane.

Zdrówka dla suńki! :kciuki: :kciuki:

Posted

[quote name='Dzika_Figa']Dziewczyny, wiem, ze mnie uznacie coponiektóre za wariatkę, ale RC i Hills to syf. Serio serio.
Sporo się ostatnio interesowałam zwierzęcym przemysłem żywnościowym.
Naprawdę, lpiej kupić porządne puchy, które mają w skłądzie głównie mięcho, alebo lalce dawać gotowane (albo surowe - to oczywiście najlepiej)[/QUOTE]
święta racja :) Dużo lepiej ugotować niz kazac jeść psu kukurydze skropioną polepszaczem smaku i zapachu z dodatkiem tłuszczu....
a najlepiej na surowym w 100% aby pies był. ładnie chudnie na barfie i trzyma linię. nie namawiam ale zachęcam - i nie utrzymujecie koncernów a tylko pobliskie sklepiki w których kupujecie okrawki, szkielety, gnaty wątrobki, serca, łapki, skrzydełka....
a RC to "lepsza" wersja Pedigree (jeden koncern)

Posted

[quote name='magdabroy']Jak się miewa Kala?[/QUOTE]

Wszystko w porządku, postaramy się ją odwiedzić w sobotę i porobić foty , więc prosimy jeszcze o odrobinkę cierpliwości :)