SZPiLKA23 Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 To co brac tego RC tylko wzielabym goldena bo labek ma gorszy sklad? Quote
Agula99 Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 [quote name='SZPiLKA23']To co brac tego RC tylko wzielabym goldena bo labek ma gorszy sklad?[/QUOTE] Szpilka, jak uważasz że dobry, treściwy, bogaty we wszystko co najlepsze, to bierz :) Quote
Dzika_Figa Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Dziewczyny, wiem, ze mnie uznacie coponiektóre za wariatkę, ale RC i Hills to syf. Serio serio. Sporo się ostatnio interesowałam zwierzęcym przemysłem żywnościowym. Naprawdę, lpiej kupić porządne puchy, które mają w skłądzie głównie mięcho, alebo lalce dawać gotowane (albo surowe - to oczywiście najlepiej) Quote
Agula99 Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Ja niestety nie wiem czy to syf czy nie bo nie kupuję, więc sceduję to na znawczynie :) Quote
SZPiLKA23 Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 RC to napewno mniejszy syf niz hills, chcialam wziac pronature albo acane ale wiem ze RC jest jedna z karm ktora psy bardzo lubia pozatym wybrane linje z RC sa calkiem niezle bo sama tym karmie psa (junior midium), pozatym myslalam tez o wielkosci worka bo np acany bym mogla wziac 7 kg RC 12kg a pronature 13 kg A co do puch to np evangers ale za malenka puszeczke trzeba dac 12 zl a potrzebowałaby ich minimum 4 dziennie, ew buchers superior 8,50 Wydaje mi sie ze jezeli zaglodzona nie jest problemow z trawieniem i zdrowiem nie ma to nie ma co swirowac z mega karmami tylk wziac wmiare dobra jakosciowo karme np ta pronature dla psow doroslych wszystkich ras i jeszcze by zostalo na smakolyki Quote
Dzika_Figa Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 [quote name='SZPiLKA23']RC to napewno mniejszy syf niz hills, chcialam wziac pronature albo acane ale wiem ze RC jest jedna z karm ktora psy bardzo lubia pozatym wybrane linje z RC sa calkiem niezle bo sama tym karmie psa (junior midium), pozatym myslalam tez o wielkosci worka bo np acany bym mogla wziac 7 kg RC 12 a pronature 13[/QUOTE] Ech, to bierz co uznasz za słuszne a jak przyjadę latem to Was będę nawracać na siłę wszystkie... Quote
SZPiLKA23 Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 A na co :D? jak mam ta karme na sklepie to moge wziac Quote
Agula99 Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Szpilko ja się nie znam, ale jak Figa mówi że syf, to....brrr nie wiem czy chciałabym karmić czymś takim mojego psa. A nic już innego nie macie??? To poczekajmy co na to inne ciotki klotki :) Quote
SZPiLKA23 Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Trzeba waziac tez poprawke na to ze w roznych krajach te same karmy sa innej jakosci Quote
Dzika_Figa Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 [quote name='SZPiLKA23']A na co :D? jak mam ta karme na sklepie to moge wziac[/QUOTE] No ja to na niesklepowe ;) Ale poczytaj skład. Jak pierwsze dwie pozycje to mięso - to już nie jest źle. [quote name='SZPiLKA23']Trzeba waziac tez poprawke na to ze w roznych krajach te same karmy sa innej jakosci[/QUOTE] Oczywiście, tu się zgadzam. Co nie zmienia faktu, że sucha karma to najbardziej nienaturalne jedzenie dla psa. Quote
Dzika_Figa Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 [quote name='SZPiLKA23']Tyle to wiem :P[/QUOTE] No to doszedłyśmy do porozumienia chyba ;) Quote
SZPiLKA23 Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Biore pro nature 13 kg z jagnięcina i ziołami, dodatkami na stawy, dobra kanadyjska jakosc :D i jakies smakolyki Quote
majuska Posted February 21, 2012 Author Posted February 21, 2012 Sory, że tak późno się odzywam, ale wiecie o co chodzi:roll:...bierz Szpileczko to co wybrałaś, labcia ma ponoc dobry apetyt i nie wybrzydza, nie ma jakiś specjalnych zaleceń. Quote
Figafiga Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Zaznaczam i będę podnosić biedulkę....ehhh Quote
Isiak Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 Oj ciotki, Hills to syf? W szoku jestem. Moi weci tylko Hillsa próbują mojej suni wciskać, suchy albo puszki, ale ona i tak tylko gotowanego kurczaka uznaje. Ale jednak codziennie trochę tego Hillsa staram się jej wcisnąć, bo ponoć gdyby jadła tylko to, to nie byłoby problemów zdrowotnych... Quote
Agula99 Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 Zapraszam do naszego rudzielca: http://www.dogomania.pl/threads/223560-Bezimienny-przygarnij-mnie?p=18697589#post18697589 Quote
figa33 Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 jak Kala ? jak tam jej cycysie i ogólne samopoczucie ? fajnie Szpilka ,ze tyle kasy udało Ci się zebrać:lol: Quote
Asia & Ginger Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 [quote name='Isiak']Oj ciotki, Hills to syf? W szoku jestem. Moi weci tylko Hillsa próbują mojej suni wciskać, suchy albo puszki, ale ona i tak tylko gotowanego kurczaka uznaje. Ale jednak codziennie trochę tego Hillsa staram się jej wcisnąć, bo ponoć gdyby jadła tylko to, to nie byłoby problemów zdrowotnych...[/QUOTE] Taaaaaaaaaa weci często wciskają Hillsa, Royala lub Eukanubę, bo najczęściej to sprzedają. ;-) Ja też tymi nie karmię, przereklamowane. Zdrówka dla suńki! :kciuki: :kciuki: Quote
SZPiLKA23 Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 We wszystkim trzeba miec zdrowy rozsadek ;) wiadomo karmy czesto sa przereklamowane i sie zanie przeplaca. Karme zawieziemy w sobote, tylko musze sie umowiec Quote
majuska Posted February 23, 2012 Author Posted February 23, 2012 Szpileczko to może pojechałybyśmy razem , jakoś się umówimy i porobimy jej tez foty do ogłoszeń, co?? Quote
SZPiLKA23 Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Mozemy :) ja narazie oprocz spaceru nie mam nic zaplanowane Quote
panbazyl Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 [quote name='Dzika_Figa']Dziewczyny, wiem, ze mnie uznacie coponiektóre za wariatkę, ale RC i Hills to syf. Serio serio. Sporo się ostatnio interesowałam zwierzęcym przemysłem żywnościowym. Naprawdę, lpiej kupić porządne puchy, które mają w skłądzie głównie mięcho, alebo lalce dawać gotowane (albo surowe - to oczywiście najlepiej)[/QUOTE] święta racja :) Dużo lepiej ugotować niz kazac jeść psu kukurydze skropioną polepszaczem smaku i zapachu z dodatkiem tłuszczu.... a najlepiej na surowym w 100% aby pies był. ładnie chudnie na barfie i trzyma linię. nie namawiam ale zachęcam - i nie utrzymujecie koncernów a tylko pobliskie sklepiki w których kupujecie okrawki, szkielety, gnaty wątrobki, serca, łapki, skrzydełka.... a RC to "lepsza" wersja Pedigree (jeden koncern) Quote
majuska Posted February 23, 2012 Author Posted February 23, 2012 [quote name='magdabroy']Jak się miewa Kala?[/QUOTE] Wszystko w porządku, postaramy się ją odwiedzić w sobotę i porobić foty , więc prosimy jeszcze o odrobinkę cierpliwości :) Quote
Recommended Posts