Bogusik Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 Moje zapytanie dotyczy postu Asi cyt... U Zuzi bedzie mial pobyt oplacony, wiec najwazniejsze dostarczyc go do Zuzi, Quote
holmina Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 a faktycznie....ale on chyba nie ma żadnych pieniążków uzbieranych,,,,, Quote
asia-s Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 (edited) [quote name='Bogusik']Moje zapytanie dotyczy postu Asi cyt... U Zuzi bedzie mial pobyt oplacony, wiec najwazniejsze dostarczyc go do Zuzi,[/QUOTE] Bogusiu, no tak, wiesz jak mi kudlacze leza na sercu, wiec uzgodnilam z Zuzia ze bede oplacac, poniewaz za wszelka cene chce go uratowac od tych Myslowic, chcialam Asika wziac na siebie po prostu....nie wiem jak to tam od strony formalnej z ta przechowalnia To piekny pies - bardzo licze ze przy dobrych fotach, malym upiekszeniu fryzury Asa i full ogloszeniach zaraz znajdzie sie wspanialy dom, bede wdzieczna za kazda pomoc przy kosztach transportu, to jest ponad 370 km z Pszczyny do Zuzi wiec i koszt bedzie ogromny Holmino! - Dziekuje serdecznie za taka kwote dolozona do transportu - nieocenione - i tym drugim Panstwu, ktorzy tez zaoferowali Strasznie sie martwie czy dziewczynom uda sie go wyciagnac i gdzie bedzie go mozna przechowac i jak wyjdzie z tym transportem, Moze chociaz za zwrot paliwa ktos sie zaoferuje bo na laczony to bedzie bardzo trudno - nie ma juz duzo czasu EDIT: tez mi nawet przyszlo do glowy, ze jakby byl jakis dt w mazowieckim np. Warszawa do mniej wiecej koncowki maja, to ja bym go pozniej z mazowieckiego przejela na dt u mnie, poniewaz bede od maja do sierpnia w Polsce, ale z drugiej strony co zrobie jak do konca sierpnia nie znajdzie domu, nie moge zostawic u rodzicow na glowie psiaka bo i tak dom zapsiony, wiec tej opcji troche sie boje ale widzac jaki Asik jest ladny licze na szybki dobry domek dla niego Pani Dorota z FB mogla go wziac na kilka dni - wiec odpada - ale obiecala zapytac jutro rodzine, ktora ma tez psiaka w typie pona czy nie przyjeliby Asa na dt za zwrot karmy, ale cokolwiek wiecej bede wiedziec dopiero jutro okolo 22 w nocy, mam do niej dzwonic Edited March 1, 2012 by asia-s Quote
holmina Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 (edited) o rany!!!!!!Asia jestes po prostu ....brakuje mi słów!bo co powiem będzie banalne w porównaniu z wielkim gestem wielkiego serca!!!!! ja deklaruje 100zł na transport ,jeśli sie nikt nie dołoży/to takie awaryjne/ to osoba która ma bardzo mało aktualnie kasy da drugie 100 jeśli chodzi o deklaracje stałe muszę tak jak pisałam na pw przymierzyc sie do wydatku i poobliczać ile w sumie moge na dOgo przeznaczyc ogółem skoro tak to już nie myślmy o dt w Warszawie tylko załatwiajmy transport Pszczyna Zuzia po tej optymistycznej wiadomosci aż mi sie poprawiło mam troche problemów ,łeb mi pęka ale teraz jakos lepiej sie poczułam i może uda mi sie dzis zasnąć ,,,to dobranoc cioteczki Edited March 3, 2012 by holmina Quote
holmina Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 ja jeszcze proponuje ,żeby jednak zbierać deklaracje ,lub jednorazowe wpłaty poza transportowymi pieniazkami,dobrze by było,żeby miał cos w skarpecie a jak nie wykorzysta pójdzie na inna biede,,,, Quote
Anula Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 Ja do transportu cosik się dołożę 50zł na bank. Ciocie Budrysek jeździ z Żywca do Wrocławia tylko nie wiem czy to jest po tej trasie jak tak to może pomoże. Na transportowym ktoś dał wpis o pilnym transporcie? Quote
zuziaM Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 Z Pszczyny do nas jedzie sie sama autostrada. Jesli gdzies dalej ktos by jechal, to ja na autostrade moge jak najbardziej po psiaka podjechac, zeby nie trzeba bylo az do nas zbaczac z trasy. Quote
lula85 Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 Czyli dokładnie skąd dokąd potrzebny jest transport?-Wrzucę info na FB "transport tu i tam " Quote
zuziaM Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 Transport z Pszczyny ( autostrada w kierunku Niemiec ) jak najdalej. My mieszkamy 20 km od niemieckiej granicy ( od Zgorzelca ). Jest na dogo watek suni ASZKI . To tez malutka szorstkowlosa kudlatka. Ona tez jest w Pszczynie , tam gdzie As i dziewczyny tez ja chca wyciagnac. Klaudus ja zna i chyba zakladala watek. Pisalam wczoraj, ze dla Asa jest szukany transport, ale nikt sie tam nie odezwal jeszcze. Moze jakos by sie udalo to polaczyc ..... Tu watek suni : http://www.dogomania.pl/threads/216694-Kudłata-urocza-szalona-ASZKA.-Zbieramy-na-hotel!-Dołożysz-grosik-)-Pomóż-proszę!?p=18743152#post18743152 Quote
Onaa Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 P. Dorota z fb to trzeba jej dopytać o ten tymczasowy dt, ona ma psiaka z dogomanii. Quote
Avilia Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 Info na transportowym wczoraj wrzuciłam. Tak jak pisałam,byłaby szansa wyciągnąć Asa do lecznicy na tę parę dni do znalezienia transportu. Ale dochodzą nam koszta lecznicowe + 40zł za wykup Asa. Quote
Justyna Lipicka Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 na fb pisał Pan Bartek który mówił, że może pojedzie w weekend na tej trasie. Podałam nr Klaudus. Ile kosztuje doba w lecznicy? Quote
Onaa Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 W lecznicy jest drogo zwykle, ale trzeba zapytać. A p. Bartek pisał że może pojedzie. Może trzeba go zapytać jaką deklarację miesięczne może przeznaczyć na psiaka. Quote
Avilia Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 [quote name='Justyna Lipicka']na fb pisał Pan Bartek który mówił, że może pojedzie w weekend na tej trasie. Podałam nr Klaudus. Ile kosztuje doba w lecznicy?[/QUOTE] Z tego co się orientuję to 25-30zł/24h. No i na już potrzeba 40zł na wykup psa. Quote
Onaa Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 Poza tym potrzebna kasa na wizyte u weta, szczepienia, odrobaczenie , prawda ? No i deklaracje na hotelik (300zł). Napisane jest to na wydarzeniu ? Quote
Anula Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 Moja deklaracja 50zł nie musi być koniecznie przeznaczona na transport.Mogę w każdej chwili zrobić przelew jeżeli zaistnieje taka potrzeba. Quote
Avilia Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 [quote name='Dogo07']Poza tym potrzebna kasa na wizyte u weta, szczepienia, odrobaczenie , prawda ? No i deklaracje na hotelik (300zł). Hotelik będzie miał chłopak opłacany przez Asię.Za co bardzo dziękujemy! Na chwilę obecną najbardziej potrzebna kasa to: 40zł-wykup nie wiem ile zł- pobyt Asa w lecznicy do czasu znalezienia tranposrtu nie wiem ile zł- transport (to prawie 400km) potem odrobaczenie,szczepienia ewentualna kastracja,ale tym będzie można zająć się już na bieżąco jak pies będzie bezpieczny- tylko mam nadzieję,że pomoc nam nie zniknie jak tylko psa wyciągniemy,bo to jest bardzo często praktykowane na Dogo niestety;/ Quote
Justyna Lipicka Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 ja z mojej strony w ramach pomocy oferuję bazarek, robię na Alfa to dorzucę Asa:) i ogłoszenia:) co do pana z fb to nie należy na niego naciskać, ja już mu PW w związku z pomocą pisałam, napisał na wątku o transporcie...nie możemy naciskać na pomoc finansową, deklaracje, jak sam tego wprost nie pisze... czy w lecznicy trzeba płacić od razu czy przy zabieraniu psa? Klaudus pilnie potrzebna by zmienić tytuł wydarzenia że zbieramy na wyciągnięcie Asa i transport dokładnie to 370km Avilia pisałaś do Dody kiedy mogłaby ewentualnie jechać? i za ile? czy napisać? Quote
Avilia Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 [quote name='Dogo07']A jest tam jakaś klinika/lecznica w pobliżu ?[/QUOTE] Jest.Myślę,że da się załatwić jakąś zniżkę. Quote
Avilia Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 [quote name='Justyna Lipicka']ja z mojej strony w ramach pomocy oferuję bazarek, robię na Alfa to dorzucę Asa:) i ogłoszenia:) co do pana z fb to nie należy na niego naciskać, ja już mu PW w związku z pomocą pisałam, napisał na wątku o transporcie...nie możemy naciskać na pomoc finansową, deklaracje, jak sam tego wprost nie pisze... czy w lecznicy trzeba płacić od razu czy przy zabieraniu psa? Klaudus pilnie potrzebna by zmienić tytuł wydarzenia że zbieramy na wyciągnięcie Asa i transport dokładnie to 370km Avilia pisałaś do Dody kiedy mogłaby ewentualnie jechać? i za ile? czy napisać?[/QUOTE] Jak możesz to napisz,bo kurde mi coś to Dogo wariuje.Piszę posta to urywa,PW wysłać nie mogę;/ Quote
Justyna Lipicka Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 ok juz idę pisać ale myslę że pewnie z 400zl:( Quote
Justyna Lipicka Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 napisałam na transportowym; http://www.dogomania.pl/threads/223936-Szukam-Pszczyna-Zgorzelec?p=18747380#post18747380 i na transport tu i tam na fb Quote
Onaa Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 [quote name='Avilia']Hotelik będzie miał chłopak opłacany przez Asię.Za co bardzo dziękujemy! Na chwilę obecną najbardziej potrzebna kasa to: 40zł-wykup nie wiem ile zł- pobyt Asa w lecznicy do czasu znalezienia tranposrtu nie wiem ile zł- transport (to prawie 400km) potem odrobaczenie,szczepienia ewentualna kastracja,ale tym będzie można zająć się już na bieżąco jak pies będzie bezpieczny- tylko mam nadzieję,że pomoc nam nie zniknie jak tylko psa wyciągniemy,bo to jest bardzo często praktykowane na Dogo niestety;/ Właśnie dlatego trzeba zbierać pieniążki i deklaracje jak psiak jeszcze nie wyciągnięty, jak to się mówi "kuć żelazo póki gorące". A deklaracje na hotelik chyba też potzrebne, szkoda tak asia-s całkowicie obciążać. To w sumie jutro trzeba psiaka wyciągnać bo w weekend oni chyba nie wydają psów. A byłby już w tej klinice, zbadany i bezpieczny. A jaka to lecznica ? Macie już miejsce zarezerwowane ? Bo ja dzwoniłam do jednej w Pszczynie, ale pani mi powiedziała że oni tylko leczą, nie można u nich psiaków zostawiać. Quote
Avilia Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 [quote name='Dogo07']Właśnie dlatego trzeba zbierać pieniążki i deklaracje jak psiak jeszcze nie wyciągnięty, jak to się mówi "kuć żelazo póki gorące". A deklaracje na hotelik chyba też potzrebne, szkoda tak asia-s całkowicie obciążać. To w sumie jutro trzeba psiaka wyciągnać bo w weekend oni chyba nie wydają psów. A byłby już w tej klinice, zbadany i bezpieczny. A jaka to lecznica ? Macie już miejsce zarezerwowane ? Bo ja dzwoniłam do jednej w Pszczynie, ale pani mi powiedziała że oni tylko leczą, nie można u nich psiaków zostawiać.[/QUOTE] Lecznice już mamy załatwioną.Miejsce zarezerwowane.Jutro popołudniu po niego jedziemy. Czy ktoś mógłby zasponsorować wykup Asa?My w chwili obecnej nie "śmierdzimy" nawet groszem;/ Quote
Recommended Posts