Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Edna idzie do innego domku. Decyzja ostatecznie podjeta. W niedziele wielkanocna jedzie do domu, gdzie meiszka jeszcze jeden mlody amastaf Jerry( wykastrowany) i kochajacy wszystkie stworzenia, szczegolnie lubi sie bawic z ptakami i kotami, do nich dojdzie jeszcze Blue - mloda borderka collie. I niedlugo sie wszyscy przeprowadzaja do duzego domu z ogrodem. Sahara zostanie na razie u Melanie, ktora ma nadzieje, za pomoca szkoly psiej, z panny wykorzenic nawyczki, ktorych jej Edna nauczyla ( min. szczekac na wszystko i wszystkich) Zdjecia powinnam miec jutro, ale powiedziano mi, ze sa dosc niewyrazne. Zobaczymy.

• Replies 504
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

pajunia napisał(a):
Edna idzie do innego domku. Decyzja ostatecznie podjeta. W niedziele wielkanocna jedzie do domu, gdzie meiszka jeszcze jeden mlody amastaf Jerry( wykastrowany) i kochajacy wszystkie stworzenia, szczegolnie lubi sie bawic z ptakami i kotami, do nich dojdzie jeszcze Blue - mloda borderka collie. I niedlugo sie wszyscy przeprowadzaja do duzego domu z ogrodem. Sahara zostanie na razie u Melanie, ktora ma nadzieje, za pomoca szkoly psiej, z panny wykorzenic nawyczki, ktorych jej Edna nauczyla ( min. szczekac na wszystko i wszystkich) Zdjecia powinnam miec jutro, ale powiedziano mi, ze sa dosc niewyrazne. Zobaczymy.

O ile poznałam ednę to porozstawia towarzystwo po kątach:diabloti: :evil_lol:
A Sahara nie załapała się na fotkę, ciapciuszek słodki?:-( A na zdjęciach Edna z mina zdobywcy :evil_lol: .

Posted

Zalapala sie Sahara tez, prosze, tak wygladaja cwaniary. A Sahara juz ma miejsce w psiej szkole i niedlugo zaczyna sie edukacja, czy odzwyczajanie sie zlych , ednowych nawyczkow :evil_lol:

Posted

Moje słodziaczki :loveu:
Ednie uchole zamachały do zdjęcia, a Saharze uszko klapnęło :loveu:
Edna błyszczaca, Sahara puchata, Pani Mealnie należą się ode mnie podziękowania serdeczne za opiekę nad urwipołciami
Pisz nam Pajuniu co się dzieje u nich. Ja nie wiem jak ja bez netu wytrzymam.
I tu się jeszcze takie zmiany szykują :evil_lol:

Posted

" class="ipsImage" alt="">
Jaka ta Sahara puchata :crazyeye: napatrzeć sie nie mogę :evil_lol:
Pajuniu, za Twoje zdrowie i powodzenie
Problemy precz, musi być dobrze.
A ja jak usłyszę dobre wiadomości to chyba z radości.
tfu, tfu żeby nie zapeszyć

Posted

Edna od wczoraj jest w nowym domu, od razu sie zadomowila. ma kumpla, zwariowanego, wykastrowanego, mlodego amstafa, Jerry z ktorym caly dzien dzis szalala w duzym ogrodzie. Pani Petra Müller - nowa pancia Edny i cala rodzina, wniebowzieta. Sahara zostaje na zawsze u Melani. Edna i Sahar juz w ogole nie kaszla. Czyli HAPPY END.:lol:

Posted

[quote name='pajunia']Edna od wczoraj jest w nowym domu, od razu sie zadomowila. ma kumpla, zwariowanego, wykastrowanego, mlodego amstafa, Jerry z ktorym caly dzien dzis szalala w duzym ogrodzie. Pani Petra Müller - nowa pancia Edny i cala rodzina, wniebowzieta. Sahara zostaje na zawsze u Melani. Edna i Sahar juz w ogole nie kaszla. Czyli HAPPY END.:lol:

Wspaniałe wiadomości, niech dziewczynkom sprzyja szczęście i miłość w nowych dobrych domkach :loveu:

Posted

pajunia napisał(a):
Edna od wczoraj jest w nowym domu, od razu sie zadomowila. ma kumpla, zwariowanego, wykastrowanego, mlodego amstafa, Jerry z ktorym caly dzien dzis szalala w duzym ogrodzie. Pani Petra Müller - nowa pancia Edny i cala rodzina, wniebowzieta. Sahara zostaje na zawsze u Melani. Edna i Sahar juz w ogole nie kaszla. Czyli HAPPY END.:lol:

:multi: :multi: :multi:
No się Sahara ucieszy. Lepszego nie można było sobie wymarzyć zakończenia dla tych szczeniaków.:lol:

Posted

No, szczeniaki to one juz nie sa. To mlode panny na wydaniu.:evil_lol:
Ale sie bardzo ciesze, ze sie tak szybko udalo i swieta spedza wszyscy szczesliwie.
Musze dodac, ze Edna ( choc juz pisalam) to wyjatkowo zdolna i inteligentna sunia. Petra z mezem i dziecmi beda z nia chcieli powaznie pracowac , moze Agiltity, albo jakis inny psi sport. Szkoda, aby sie u niej ta inteligencja zmarnowala. Ona w mig wszystko pojmuje, jest naprawde wyjatkowa, a przede wszystkim z przyjemnoscia sie wszystkiego uczy , i chce byc doceniana.
Sahara, to na pewno sie teraz lepiej rozwinie, gdyz do tej pory raczej w cieniu Edny byla.

Posted

[quote name='pajunia']Alez sluze uprzejmie cioteczko , przy okazji wysle jeszcze cos Mailem, ciekawe, czy poznasz:evil_lol:

QUOTE]

Pajuniu, po prostu odlot :-o :-o :-o :loveu:
Monitor zaśliniłam :evil_lol: .....całuskami :evil_lol: :evil_lol:
Ci ludzie to chyba bardzo psy kochają, skoro zdecydowali się na takie trio :lol:
Coś mi się wydaje, że panna Blue też ma temperamencik, oj będzie się działo :evil_lol:
Poproś żeby o nas nie zapominali, każda wiadomość na wagę złota.
I o Saharę się dopominam, bidulka sama zostałą:evil_lol: , wszystkie smakołyki teraz będą dla niej:evil_lol: , żeby nam nie utyła.
A zdjęciuszka obejrzałam sobie, Ty jestes pewna że to te same?:evil_lol:
Zaraz przesłałam dalej :p , ku pokrzepieniu serc ;)
Masz szczęście, że są daleko, chociaż to nie gwarantuje jakiegoś drobnego włamania do psiarni :cool3: . Dobrze ich pilnujcie :lol: bo my bardzo mobilni jesteśmy. Co to za problem zrobić wypad po szczeniaczka?:evil_lol:

Posted

Alez cioteczko, jestes zawsze bardzo mile widzianym gosciem. A u nas maluchow do wyboru, do koloru. I kazdy, ale wylacznie bardzo dobry domek - mile widziany. To korzystaj z mobilnosci i odwiedz nas. Obiecuje lizanko non-stop.:lol:

Posted

pajunia napisał(a):

pajuniu kochana,dziękujemy za uratowanie tych dwoch maluszkow :buzi:

Posted

Alez Aniu, cala przyjemnosc po mojej stronie. Jesli mi podasz swoj adres mailowy, to Ci jeszcze cos wysle.
A ja sie naprawde ciesze, ze te panny w koncu dobre domy maja. Ale nic dziwnego, sliczne sa, a Edna to bardzo, bardzo madra sunia. Sahara. to raczej bardziej spokojna, ale Edna to wulkan energii i dobrze, ze na dwoch takich innych wariatow trafila ( Jerry i Blue), to ma z kim wariowac.:lol:

• 4 weeks later...
Posted

Ależ pięknościowa panna się zrobiła z Ednusi:loveu: Pajuniu jeszcze raz ogromnie dziękujemy Ci za pomoc w adopcji Edny i Sahary:Rose: :Rose: :Rose:

Bardzo wzruszyła mnie historia Kremówki. W miarę swoich możliwości dorzucę się do zbiórki na jej leczenie. Musi wyzdrowieć!!!!