Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 504
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pajuniu, a co z moimi dziewczynkami. Ja grzecznie czekam na swoją kolej, wiem, że masz urwanie głowy, ale chociaż dwa słowa, proszę :placz:
Bo jak nie to i polecę sprawdzic co u Edny i Sahary :lol:

Posted

No i co z tym tytułem, już prosimy od kilku dni aby zmienic?:razz:

A ja mam nowy banerek. Suzi też znalazła dom. A teraz to sie rozdzwoniły telefony po mała do schronu.

Posted

Ania-tygrysiczka napisał(a):
Pajuniu dziękuję Ci za pomoc,za uratowanie zycia dwom maluszkom :Rose:

Chyba Sahara też miała swój maleńki wkład , dla Ciebie Saharo za starania takze :Rose: :calus:
Pajunia :loveu: :laola:

Posted

Nie mam specjalnie dobrej wiadomosci. Niestety okazalo sie, ze Edna goni domowego kota i to nie dla zabawy, tylko chce go gryzc. Sahara bardzo wzoruje sie na Ednie i robi wszystko, co Edna, czyli w tym wypadku tez goni kota. Edna tez jest bardzo zywiolowa i gdy Sahara zmeczona po dlugiej podrozy, chciala odpoczac, to nie mogla. Edna chce sie caly czas bawic. Gdy Sahara nie chce, podgryza ja w uszy, ogon itd. Teraz Edna i Sahara sa oddzielone od kota, gdyz ten sie ich panicznie boi. To starszy kot, ktory w tej chwili boi sie z szafy zejsc. Melanie Anders prosila mnie o znalezienie nowych domkow dla tych dwoch, gdyz boi sie o swojego kota. Skonsultowalismy jeszcze trenera psiowego, ktory stwierdzil, ze Edna najprawdopodobniej jest mieszancem Red Nose i raczej male szanse widzi w pokojowej koegzystencji Edny z kotem. Poradzil rowniez, aby je osobno wyadoptowac, gdyz Sahara stoi bardzo pod wplywem Edny i ciezko bedzie je obie wychowac. Wiec bedziemy chyba szukali domkow osobno dla nich. U Melanie oczywsicie zostana tak dlugo, az sie nowych domkow nie znajdzie. Sahara juz w ogole nie kaszle, Edna jeszcze tak, ale dostaje syrop na kaszel i jest poprawa. Oprocz tego Edna ma przepukline i trzeba jeszcze lekarza skonsultowac.
Przykro mi, ze nie mam lepszych wiadomosci. Panna Edna to wulkan energii i widzialam to w autopsji. Obie sa sliczne, kochane i mysle, ze szybciutko znajdziemy im inne, dobre domy.:placz:

Posted

Pajuniu, dziekuje za info.
no cóż, nie zawsze da sie wszystko przewidziec. Cieszę się, że Pani Melanie zgodziła się zając nimi do momentu znalezienia dla nich nowego domu. Podziękuj jej w moim imieniu. Ktoś inny mógłby kazać zabierać je natychmiast.
teraz masz problem bo musisz 2 domków szukać, a dla Edny na dodatek doświadczonego i bardzo odpowiedzialnego właściciela.
Mam nadzieje, że pójdzie to szybko. Jak u mnie zaczęły szaleć to myślałam, że to dlatego, że tak długo były zamknięte.
Edna zachowuje się jak typowe astkowe dziecko z ADHD :cool3:
Przykro mi bardzo, że nie mogę Ci pomóc, teraz sama zostałaś z tym problemem :placz: .

Posted

pajuniu - dzękujemy za rzeczowe i konkretne informacje. i dziękujemy pani Melanii za przechowanie suczek! a moze wystarczy nowy domek dla Edny,a Sahara bez niej - dogada się jakoś z kotem?

Posted

pucka69 napisał(a):
pajuniu - dzękujemy za rzeczowe i konkretne informacje. i dziękujemy pani Melanii za przechowanie suczek! a moze wystarczy nowy domek dla Edny,a Sahara bez niej - dogada się jakoś z kotem?

Oby to były prorocze słowa, po cichu na to liczyłam

Posted

w dalszym ciagu szukam domkow dla nich. Edna sie zainteresowala bardzo mila pani, ktora sie juz z Melania skontaktowala i niedlugo przyjedzie ja ogladnac. Mam nadzieje, ze Edna tam pojedzie. Byloby wspaniale, bo to dobry, juz sprawdzony domek. Sahare chciala jutro jakas pani ogladnac, ale dzis zrezygnowala, gdyz dostala juz innego psiaka. Ale u Melani im jest dobrze, wiec sie nie martwie zbyt duzo. Edna jest duzo madrzejsza od Sahary i jak byla rozbrykana, tak jest . Ale za to bardzo inteligentna, bardzo szybko sie uczy. Sahara, to takie troche cieple kluski, ale kochane cieple kluski:lol:

Posted

kroi sie, ze Edna Wielkanoc spedzi w nowym domku, a Sahara moze zostanie u Melanie. na razie jeszcze nie ma 100% pewnosci, dlatego wstrzymam sie z opisami,gdy juz bedzie to pewne, opisze.