agusiazet Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 To może, gdzieś dalej, gdzie można dziewczynkę dowieźć? Quote
pajunia Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Agusia, jesli tylko bedzie sie lepiej czula, moge wziasc do siebie, na rancho, na tymczas, razem z jej kolezanka. Ale podobno jest chora i na razie nie moze jechac. Quote
agusiazet Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Pajuni, ale ktoś tu na watku pisał, że schronisko ją wyda, bo jest tylko przeziębiona i ma jedną dawkę szczepienia na choroby zakaźne - chyba to była Sahara. Quote
Tigraa Posted February 22, 2007 Author Posted February 22, 2007 Agusia,mamy jednak z Dorką obawy,że to moze byc łagodna postać nosówki,złagodzona przez szczepionkę.Musimy poczekac,aż będzie całkiem zdrowa. Na razie nie jest zle.Obie suńki są wesołe,nie mają gorączki,mają apetyt.Ale także wyciek z noska i kaszel.Parę dni temu Edna była mocno osowiała,we wtorek,gdy byłyśmy w schronisku-juz była wesoła.Myslę,że będzie dobrze. Quote
pajunia Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 bede czekala. jesli to nosowka, nawet zlagodzona, to w zadnym wypadku nie moge wziasc. Zbyt duzo psiakow u mnie. Quote
Tigraa Posted February 22, 2007 Author Posted February 22, 2007 Wetka schroniskowa wykluczyła nosówke twierdząc ze to przeziębienie. Ale szczerze mówiąc,nie ufałabym jej zbytnio sądząc po objawach.Będziemy obserwować suńkę. Quote
agusiazet Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Czyli na razie musi zostać tam, gdzie jest, bo zbyt duże ryzyko wziąć ją do pajuni, aby pozarażała inne!!! Quote
agusiazet Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Może ktoś z Dogo zna dobry, płatny tymczas? Quote
basiagk Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Właśnie tu trafiłam dzieki bannerkowi. Mam nadzieję, że ta śliczna sunia będzie zdrowa i znajdzie dom. Jeśli chcecie mogę czasami podnieść wątek na górę. Quote
agusiazet Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Pewnie, im więcej ludzi zajrzy, tym lepiej dla Edny! Quote
sahara Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Dla przypomnienia zdjęcie. Ja niestety nie moge ich zabrać. Jak weźmiemy jakiegos na DT to juz u nas zostaje :razz: Po prostu nie umiemy się z nimi rozstać :-( . A wiecej nie damy rady utrzymać :shake: Dziewczynki sa ze sobą bardzo zżyte :lol: , prawdziwe przyjaciółki :lol: Quote
Tola Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Podnoszę suńkę! Trzymam za wspaniały domek Quote
agusiazet Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Aniu tygrysiczko masz pw, bardzo ważne w sprawie tymczasu dla Edny! Quote
pucka69 Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 co to za wiadomośc przepraszam! czy coś się może znalazło? Quote
agusiazet Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Jest Pani chętna na płatny tymczas dla Edny, ale warunek konieczny Edna nie ma nosówki, bo Pani ma swojego psa, szczepionego jakiś czas temu!!! Quote
pajunia Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 jesli nie ma rzeczywiscie nosowki, to proponowalam tymczas u mnie, wraz z jej przyjaciolka, z ktora jest tak bardzo zwiazana. Oczywiscie tymczas nieplatny. Moglabym nawet probowac im domku razem szukac, aby w przyszlosci ich nie rozdzielac. Sahara mam jeszcze prosbe do Ciebie, czy bylaby jakas mozliwosc zrobienia zdjec tej twojej faworytce? Bo ja tylko znalazlam to zdjecie z Edna za kratami. bardzo bym prosila. Quote
agusiazet Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Właśnie, wszystko się rozbija o to, czy ma, czy nie ma. Ja nie wiem, komu wierzyć. Wiem, że Ania to solidna firma i jesli będzie można to pomoże małej. Pajuniu, a kiedy mogłabyś wziąć dziewczynki? Quote
pajunia Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Mam dwie opcje. Znalazlam domek dla dwoch siostrzyczek z W-wy, ( razem) ale one prawdopodobnie sa juz w Polsce wyadoptowane. Dlatego myslalam, aby tej pani te dwie przyjacioki podeslac, moze by sie na nie zdecydowala. Wtedy by mogly z Jetka do mnie jechac. Lub druga opcja, gdyby w/w nie wypalila,po powrocie Sebastiana ode mnie, jechal by tamtedy i male zabral. Daty nie podam, chyba ze na priwa. Quote
agusiazet Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Jasne, data najmniej istotna. Fajnie byłoby, gdyby Pani z Warszawy zdecydowała się na naszą dziewczynkę i jej koleżankę też!!! Quote
pajunia Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 To nie pani z W-wy, to pani tutaj. Tamte sunie byly z Warszawy, ktore prawdopodobnie tez tam domek znalazly, a ja im jednoczesnie tutaj domek znalazlam. Jutro bede dokladnie wiedziala. Quote
agusiazet Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Acha, zatem czekam do jutra, a właściwie to już chyba jest jutro? Quote
pucka69 Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 juz jest jutro od dawna i czekamy już dziś! Quote
D O R K A Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Dzisiaj będę w schronisku, więc zobaczę co u naszych dziewczynek słychać. Dziewczyny wstrzymajcie się troszeczkę. Jeżeli to nie nosówka, to obie sunie powinny szybko wrócić do zdrowia. To może być także łagodna postać nosówki. Miałam w praktyce do czynienia z różnymi przypadkami. Quote
agusiazet Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Dorciu, a po co się wstrzymywać, jeśli panny są zdrowe? Nawet tymczasowy domek lepszy od schronu!!! Quote
D O R K A Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Agusiu no niezupełnie są zdrowe. Do wtorku, bo wtedy z Anią-tygrysiczką widziałyśmy je ostatnio, miały brzydki kaszelek i niewielki, ale jednak wyciek z nosa. Także nawet jeżeli to nie nosówka, to jednak wydaje mi się, że wymagają leczenia. Osoba, która je w tym momencie weźmie to siebie musi się liczyć z ich leczeniem. Zresztą na tą chwilę to tylko spekulacje, bo w zasadzie od wtorku nie mamy informacji o ich aktualnym stanie zdrowia. A może jest dużo lepiej i martwimy się na zapas? Quote
Recommended Posts