Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

witaminy albo do kroplowki - combivit, cocarboxylaza, vitamina c, katosal lub w pascie calopet
lepsza kroplowka zawsze !

jesli nie je to gorzej wtedy jest kroplowka do odrzywiania pozajelitowego dufalite

iw

• Replies 504
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

oki to dobrze - zatem to pierwsze objawy nosowy - ma temperature ?
czesto nawet jest do 41 stopni

zatem najszybciej jak mozna trzea podac canivac FH
i interferon - to jutro jedzie

pilnowac kroplowek a przede wszystkim witamin i leczenie objawowe
wazny antybiotyk - zeby nie dopusic do zakazen dalszych !

Posted

moja kolezanka jest naprawde super lekarz ze schroniska w krakowie
oto co powiedziala

jesli jest juz wyciek z nosa - bez canivac FH

podac koniecznie virbagen - 1 ml jm virbagenu na kg przez 5 dni
flegamina - do 18-tej codziennie
lek antybiotylk- tatriaxon i fromilid razem

vitaminy plus kroplowka w razie koniecznosci

zatem musicie skombinowac tatriaxon -
fromilid jest ludzkim lekiem na recepte
tatriaxon jest chyba w lecznictwie zamknietym u ludzi stosowany

zatem interferon - czyli virbagen jedzie zaraz jutro do was !!!

iwona

Posted

Iwonko próbowałam przez osobę trzecią przekazać wetce schroniskowej zasugerowaną przez Ciebie metodę leczenia nosówki. Nie spotkało się to z jej aprobatą. Zostałam poinfomowana, że Edna jest leczona lepszymi lekami itd itd..... postaram się ustalić jakimi. Jeżeli chodzi o pytania co do dalszego leczenia małej proponuję kierować bezpośrednio do wetki schroniskowej. Ona w tym momencie decyduje o leczeniu Edny i jest za to leczenie odpowiedzialna. Jak już rozmawiałyśmy telefonicznie nasz kontakt z nią jest żaden i raczej na tym etapie niemożliwy. O ile łatwiej współpracowałoby się z lekarzem otwartym na pomoc jaką Wy wszyscy oferujecie Ednie... Może kiedyś.....

Posted

agusiazet napisał(a):
Już niedługo 9 i dzwonię do Pani weterynarz w sprawie Edny, ciekawe, czy rzuci słucjawką, bo takie opinie o niej słyszałam, niestety!

Jeszcze mam nadzieję, że vetka nie okaże się bezduszną istotą... chyba, że rutyna już ją dawno zmroziła.

Posted

agusiazet napisał(a):
...ciekawe, czy rzuci słucjawką, bo takie opinie o niej słyszałam, niestety!

Potwierdzam... przed rozmową zalecam wziąć relanium :razz:. Obym się mylił...

Posted

:placz::placz::placz::placz:Dzwoniłam, rozmawiałam, nie z Panią weterynarz, niestety, ale z Kierownikiem schroniska - trzeba przyznać kontaktowy człowiek. Niestety wg niego Edny nie można wydać poza schronisko, nawet na leczenie i nawet jeśli wpłacimy pieniążki na konto schroniska, to one pójdą na wszystkie psy nie na Ednę! I niestety powiedział, że Edna ma małe sznse na wyleczenie, choć będą robić wszystko, co w ich mocy!!! Boże, czemu nie szczepi się szczeniaczków w schroniskach, proszę Cię Panie Najwyższy uratuj tego szczeniaczka!!! Tylko tyle i aż tyle!!!:placz::placz::placz::placz:

Posted

o kwa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! to ona umrze tam :placz::placz::placz::placz::placz: dlaczego jej nie chcą wydać!!!!!!!!!! Lutka to też weterynarze skazali na śmierć, ale dzięki ogromnej pracy małego Gamonia Lutek jest teraz pięknym psem - tyle, że Aga przez 3 tygodnie się zajmowała tylko psem i oprócz opieki dochodzą dość duże koszty (ok.600pln).................

Posted

a koze jakby jakis wet tam zadzwonil? kto jest werem na digo? formika? wacia? rybon? moze wetka powazniej je potraktuje? moze napisac do nich pw? napiszcie do nich moze? ja nie moge bo jestem w pracy i weszlam tylko zeby dowiedziec sie co z bidną sunia!

Posted

Bosz, czemu to dziecko musiało do schroniska trafić. A teraz nie może z niego już wyjść. Boję się, że nie wyjdzie. Niestety. Cholera - nawet nie pozwalają jej pomóc, nie wiem dlaczego. Nie rozumiem.

Posted

Też tak myślę! Może jakoś da się porozmawiać z ludźmi ze schroniska, przecież oni też muszą mieć serce. Obawiam się, że oni boją się „złego rozgłosu” , więc może jakoś sposobem.

Posted

agusiazet napisał(a):
Aniu tygrysiczko spróbuj ją wyciągnąć!! Może ktos załatwni miejsce w całodobowej klinice w wW-wie, moze troszkę na kredyt? Proszę, aniu napisz to w tytule? ratyjmy Ednę!!!

Lutka chcieli w klinice uśpić!!! - tylko dzięki Adze wyszedł z tego............czy ktoś były w stanie poświęcić jej tyle czasu i kasy? pobyt w klinice 3 tygodnie to straszny wydatek!!!! - ja niestety jestem kompletnie spłukana.........mogę tylko dać 100............

Posted

Luna007 napisał(a):
Lutka chcieli w klinice uśpić!!! - tylko dzięki Adze wyszedł z tego............czy ktoś były w stanie poświęcić jej tyle czasu i kasy? pobyt w klinice 3 tygodnie to straszny wydatek!!!! - ja niestety jestem kompletnie spłukana.........mogę tylko dać 100............

Nazbierałam 100, w następnym tygodniu będę mogła wpłacić kolejną 100 - pieniądze na pewno się znajdą...