kaszanka Posted March 5, 2012 Share Posted March 5, 2012 Karilka skontaktowałąsię ze mną - mamy plan przekazania kontaktów i zaczniemy sprawdzanie domków :), jeżeli któryś z nich udźwignie dalsze szkolenie Saby - to nie będziemy wzlekać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pędzelopka Posted March 5, 2012 Share Posted March 5, 2012 O matko , ale dobre wieści....:multi: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pędzelopka Posted March 5, 2012 Share Posted March 5, 2012 Na moim koncie kolejna wpłata: [SIZE=4]50 zł od anny2012[/SIZE] dziękujemy bardzo :multi: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
panbazyl Posted March 5, 2012 Share Posted March 5, 2012 trzymam kciuki :) :) :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaszanka Posted March 6, 2012 Share Posted March 6, 2012 pierwszy kontakt - spalony bo Pan już znalazł drugiego psiaka - i właściwie to cieszy - bo jak nie Saba to inna bieda znalazła szczęście :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pędzelopka Posted March 8, 2012 Share Posted March 8, 2012 Kaszanka podaj mi numer konta do przelewu na PW. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
joanna83 Posted March 8, 2012 Author Share Posted March 8, 2012 Pędzelopko jak wygląda stan finansów Saby? W sobotę Sabcia jest umówiona, żeby się pokazać pani behawiorystce. Mam nadzieję, że stan kaszanki psiaka się poprawi i będą mogły dotrzeć na szkolenie. Musimy tylko wiedzieć czym dysponujemy. Ja mam jeszcze jedną wpłatę chyba 20 zł, ale nie mogę się teraz do konta zalogować, więc nie pamiętam od kogo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pędzelopka Posted March 9, 2012 Share Posted March 9, 2012 (edited) Stan skarpety Saby na dzień dzisiejszy: 20 zł - sundayrose 70 zł - P.Fotograf 55 zł - werenn ( bazarek) 25 zł - dreag ( bazarek) 50 zł - Anna20 105zł - anetaa200 (bazarek) razem [COLOR=red]325[/COLOR] [COLOR=red]zł[/COLOR] [COLOR=black][/COLOR] Edited March 10, 2012 by pędzelopka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaszanka Posted March 11, 2012 Share Posted March 11, 2012 Saba od wczoraj na szkoleniu - wczoraj teoria zaraz znów jedziemy... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bakteria Posted March 11, 2012 Share Posted March 11, 2012 A gdzie się Saba szkoli ;) ? W Alpi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaszanka Posted March 11, 2012 Share Posted March 11, 2012 [quote name='Bakteria']A gdzie się Saba szkoli ;) ? W Alpi?[/QUOTE] tak w alpi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dreag Posted March 11, 2012 Share Posted March 11, 2012 I jak pierwsze wrażenia;)? Moja Nika 3 lata skakała tam u Piotrka w agility, a ja razem z nią:). Daaaawno już tam nie byłyśmy, chociaż zawsze wolałam teren na Zaciszu, ale chyba już go nie mają... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaszanka Posted March 11, 2012 Share Posted March 11, 2012 teraz szkolenia są na węglówce. Jeszcze za wcześnie na jakiekolwiek opinie.... ale już sobie podyskutowałyśmy z panią Aliną :) jak ona coś widzi jak ja .... poczekamy zobaczymy co z tego szkolenia wyjdzie, Bożenka pochwaliła, że Saba dla niej jest zmieniona na lepsze od ostatniego jej widzenia, cieszy mnie to bo w sumie po to do mnie trafiła, żeby wyjść na dobre ( pamiętam jak męża przekonywałam o koniecdzności wziecia Saby do nas, mówię "Michał musi u nas być bo ona ma się dobrych manier nauczyć rozumiesz ?" a on na to wykrzyknął " OD KOGO?" :D) , a jednak widać ma od kogo :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
panbazyl Posted March 12, 2012 Share Posted March 12, 2012 to trzymam kciuki za naukę dobrych manier :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
joanna83 Posted March 14, 2012 Author Share Posted March 14, 2012 Jak tam Saba się miewa? Kaszanko, Bożenka mówiła, że udało nam się idealnie dopasować Ci psa pod względem temperamentu i charakterku ;) Wiedziałam, że lubisz wyzwania :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaszanka Posted March 14, 2012 Share Posted March 14, 2012 hej Asiu - miło mi to słyszeć :) Saba ma się dobrze ale wciąż ma mnustwo energii, wczoraj wyszłam z nią na spacer, najpierw troszkę pomusztrowałam ją - typu "do mnie"( z długości smyczy bo boję sie ja puszczać, ona wciaż coś węszy) "siad"( chociaż tego już nie trzeba uczyć :)) a potem pobiegałyśmy - to po kilku korektach trzymała rytm i było super idealnie ale kondycvha mi siadła i musiałam przestać :) ale widziałam, że Saba chciała jeszcze. Jej bardzo brakuje Mulana ( z resztą nie tylko jej :()pierwszej nocy szczekała przez całą noc pod naszym oknem nie mówiąc już jak wpadła do domu to taranowała wszystkie drzwi i obwąchiwała wszystkie kąty w poszukiwaniu i nic do neij nie docierało taka zajęta była ...... Na punkcie kotów dostaje świara, ale pozytywnego - chciałaby się z nimi ganiać ale nie rozumie że jest za duża. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
joanna83 Posted March 14, 2012 Author Share Posted March 14, 2012 [quote name='kaszanka']hej Asiu - miło mi to słyszeć :) Saba ma się dobrze ale wciąż ma mnustwo energii, wczoraj wyszłam z nią na spacer, najpierw troszkę pomusztrowałam ją - typu "do mnie"( z długości smyczy bo boję sie ja puszczać, ona wciaż coś węszy) "siad"( chociaż tego już nie trzeba uczyć :)) a potem pobiegałyśmy - to po kilku korektach trzymała rytm i było super idealnie ale kondycvha mi siadła i musiałam przestać :) ale widziałam, że Saba chciała jeszcze. Jej bardzo brakuje Mulana ( z resztą nie tylko jej :()pierwszej nocy szczekała przez całą noc pod naszym oknem nie mówiąc już jak wpadła do domu to taranowała wszystkie drzwi i obwąchiwała wszystkie kąty w poszukiwaniu i nic do neij nie docierało taka zajęta była ...... Na punkcie kotów dostaje świara, ale pozytywnego - chciałaby się z nimi ganiać ale nie rozumie że jest za duża.[/QUOTE] Słyszałam, że Saba to zupełnie inny pies teraz :) Fajnie, że udało Wam się złapać kontakt. A może masz ochotę na jeszcze jednego tymczasika? Saba się na pewno ucieszy ;) Zobacz jakiego kawalera mamy w kolejce do Dt. Pamiętam go ze schronu, bardzo kontaktowy psiak. [URL="http://img199.imageshack.us/i/078zu.jpg/"][IMG]http://img199.imageshack.us/img199/4311/078zu.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://img684.imageshack.us/i/nr1chopak7.jpg/"][/URL] [URL="http://img220.imageshack.us/i/089w.jpg/"][IMG]http://img220.imageshack.us/img220/550/089w.jpg[/IMG][/URL] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaszanka Posted March 14, 2012 Share Posted March 14, 2012 już czytałam na wątku głównym :D - a jak on do kotów nie wiesz? no i do dzieci? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaszanka Posted March 15, 2012 Share Posted March 15, 2012 Taki tekścik wykleciłam - macie uwagi ?? SABA - młodziutka labladorka Saba to młoda piękna suczka, jak to często bywa porzucona po wieku szczenięcym. Znudziła się dzieciom?, za duża wyrosła? Nie wykonuje poleceń? ……. A pewnie jak ma wykonywać polecenia, skoro ktoś przyjął pięknego szczeniaczka na zasadzie zabawki do przytulania? :( Konsekwencję nieodpowiedzialnego działania innych ludzi spadły na nas. Ale Saba jest bardzo chętna do nauki w ciągu jednego dnia nauczyła się podawać łapę na polecenie. Siada gdy się jej każe, nie umie jednak dobrze chodzic na smyczy najlepiej czuje się na podwórku bo lubi gonitwy :) Jest troszkę nieokiełznana, a z racji swoich gabarytów nie jest to wskazane, potrafi wskoczyć łapami na człowieka, ale teraz pracujemy nad tym aby takie niepożądane zachowania wyeliminować, nauka nei idzie w las, już widać efekty. Saba jest żywiołową suczka bez cienia agresji, toleruje wszystkie psy, interesuje się kotami ale ze zwykłej ciekawości, nie atakuje ich. Nadaje się do dzieci ale nie do najmłodszych. Najlepiej czuła by się w domku z ogródkiem, ale nie jest to warunek konieczny. Suczka jest wysterylizowana. i oczywiście szukam kogoś chętnego do podania swoich namiarów obok moich - bo u mie z zasiegiem klapa - a szkoda jakby okazja przeszła koło nosa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
panbazyl Posted March 15, 2012 Share Posted March 15, 2012 no ja mam - czy[B] labladorka[/B] jest celowym chwytem marketingowym czy tylko literówką? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaszanka Posted March 16, 2012 Share Posted March 16, 2012 to określenie ma raczej na celu wyobrażenie sobie postury i gabarytów psa niż "reklamę". Podniae samego ciężaru niekidy nic nie mówi ludziom. Jutro znów szkolenie - a ma być ładna pogoda to przynajmniej nie pobrudzi mi samochodu :) bo ostanio szkoliłyśmy w deszcz -- brrrrr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sceptiques Posted March 17, 2012 Share Posted March 17, 2012 [quote name='panbazyl']no ja mam - czy[B] labladorka[/B] jest celowym chwytem marketingowym czy tylko literówką?[/QUOTE] [quote name='kaszanka']to określenie ma raczej na celu wyobrażenie sobie postury i gabarytów psa niż "reklamę". [/QUOTE] Chyba raczej chodziło o to, że powinno być "lab[B]r[/B]adorka", nie "lab[B]l[/B]adorka". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaszanka Posted March 17, 2012 Share Posted March 17, 2012 aaaa :D nawet nie zwróciłam uwagi .... :) :) :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaanna019 Posted March 17, 2012 Share Posted March 17, 2012 A ja muszę pochwalić obie dziewczyny i kaszankę i Sabę, słyszałam, że są niesamowite postępy w zachowaniu Saby i to dzięki kaszance :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vicky62 Posted March 17, 2012 Share Posted March 17, 2012 Brawo Kaszanka...jednak Saba tych dobrych manier uczy sie u Was.Teraz tż nie powinien mieć wątpliwości ...OD KOGO?;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts