Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Widzę, Rewelacja działa na całego.
Ja nie pomogę w żaden sposób, nie mam gdzie jej zabrać, nawet jakbym miała nie podejmę się pracy z dzikim psem. Nie musicie się bać, że za 2 tygodnie zostanie uśpiona - to raczej nie jest możliwe. Drugiego psa przy wyłapywaniu nie było, nie widzieli go. Sunia uciekła z terenu jednostki na osiedle. Była w bardzo wysokiej ciąży, już pewnie urodziła.
W schronisku nikt z tymi psami nie będzie pracował.

Posted

urzekł mnie Polarek , nie widzę aby tu szalał na smyczy czy robił tzw. rybę, czy on nadal jest bardzo nieufny w stosunku do człowieka ? sunia jest przepiękna, młoda przy doświadczonym dt, socjalizacją ma duże szanse na adopcję . Szkoda ,że w schronisku nie pracują z psami . Ewa

Posted

Polarek to już starszy psiak, znam te pieski z czasów jak były na wolności, one w ogóle nie podchodziły do ludzi. Bardzo się boję właśnie o Polarka bo Trisia jest jeszcze młodziutka ma większe szanse na lepszy los od tego dziadka :-(

Zapraszam do wydarzenia na fb bardzo proszę o zapraszanie znajomych i udostępnianie, im więcej ludzi będzie wiedziało o tych psach tym większa szansa na zmianę ich losu
https://www.facebook.com/events/496799697009387/

Posted

Maia dzięki za wydarzenie na FB, a niestety tam nie porozsyłam bo tak jak wspominałam nie mam tam konta.:shake:
Na wątkach dogomanii gdzie sie dało pozapraszałam, będę jeszcze zapraszać.
Fanty na bazarek jak najbardziej znajdę,a i znajomi tez nie pożałują.
Problem tylko, kto by ten bazarek zrobił, no ja to raczej nie potrafię, nigdy nie robiłam.:roll:

Rewelacja dzięki za tekst Trisi do wydarzenia

Posted (edited)

ehh zobaczymyy... :-(
Ratuje sie psy zagłodniałe, wycięczone, z nużycą, z nowotworami, z innymi ciężkimi chorobami, potrzebujące kosztownego i długotrwałego leczenia, agresywne, staruszki itp itd, dlaczego nie spróbować pomóc młodej zdrowej pięknej suni, która jest dzika, no tak najlatwiej powiedziec że nic sie nie da zrobić i nic nie robić, a psy cierpią... może mi sie nie uda im pomóc, zabrać je ze schroniska, ale ja chcę przynajmniej spróbować :-(

Edited by Maia
Posted

Maia napisał(a):
ehh zobaczymyy... :-(
Ratuje sie psy zagłodniałe, wycięczone, z nużycą, z nowotworami, z innymi ciężkimi chorobami, potrzebujące kosztownego i długotrwałego leczenia, agresywne, staruszki itp itd, dlaczego nie spróbować pomóc młodej zdrowej pięknej suni, która jest dzika, no tak najlatwiej powiedziec że nic sie nie da zrobić i nic nie robić, a psy cierpią... może mi sie nie uda im pomóc, zabrać je ze schroniska, ale ja chcę przynajmniej spróbować :-(

Kasiu masz rację zgadzam się z Tobą w 100%.
Wierzę,że uda się...muszę wierzyć.
Trochę nas to mało, no ale cóż...
Będę zapraszać nadal...

Posted

Nie ma problemu. W przeciwieństwie do tych, przez które Trisia znalazła się w takiej sytuacji ja COŚ robię a nie wypinam na małą tyłek jak te, które śmią nazywać się miłośniczkami zwierząt.

Posted

Dlaczego tu tak mało ciotek zagląda?:-(
Trisia potrzebuje pomocy...

Myślę też o tej drugiej suni w ciąży, śniegu nawaliło jak ona sobie biedulka radzi, może i już urodziła?:-(
Tylko gdzie ????
Boże jak trudno jest żyć na tym świecie ludziom,którzy nie umieją obojętnie przejść obok nieszczęścia zwierzaków.:-(

Posted

Przeczytałam cały wątek o losie suni,czy teraz nie ma już możliwości oddania psów do Mikropsów jak wcześniej była propozycja,może trzeba dać im szanse na oswojenie . Ratuje się psy i zbiera pieniądze na ciężkie przypadki a tu psy są zdrowe tylko nie oswojone z człowiekiem.A w jakim wieku jest Polarek?

Posted

Sunia ma wydarzenie na Fb

Polarek jest już starszy nie wiem około 10 lat?...

Co można dla niej zrobić?- Trisia najbardziej potrzebuje DT który byłby cierpliwy i dałby jej czas na oswojenie, jeśli nie DT to jakiś hotelik, zadaszony kojec, gdzie byłby dostęp do psów, lepszy niż w schronisku.... gdzie można by bylo ja oswajac....

Posted

Bardzo dziękuję za przybycie na wątek Trisi i jej kolegi Polarka.
Maia jak widzę odpowiedziała na posty.
Prosimy o cierpliwy DT dla Trisi, to bardzo młodziutka sunia,powinno się jej dać szanse na normalne życie, nie rozumiem dlaczego ma być skazana na ciasny betonowy kojec do końca życia.
Czytam inne wątki gdzie daje się szanse psom dużym agresywnym gdzie narażają sie ludzie na pogryzienia.Ale pomoc takim psom jest i nikt ich nie skreśla z życia.
A wyglada na to że Trisia i jej kompan sa już skreślone...:-(:-(:-(

Posted

A ja nie wiem co mam napisac, nie wiem jak moge pomoc. Co bym nie powiedziala i tak bedzie zle. Czuje sie podle, ze nie moge nic dla nich zrobic. Jest mi smutno i bardzo z tym zle. Boje sie tez, ze ktoregos pieknego dnia bedzie juz za pozno, bo nagle okaze sie, ze Zostali uspieni. Tak juz sie zdarzalo w innych schroniskach.
Dobrze Maiu, ze zrobilas wydarzenie na fb, bo moze tam stanie sie cud i podly los odmieni sie tym psiakom.
Tryniu, Polarku, trzymajcie sie kochane pieski, przepraszam.

Posted

Pipi kochana od Ciebie niczego nie oczekujemy, masz wystarczająco pracy przy swoim zwierzyńcu.
Wystarczy,ze jesteś na wątku i myślisz o nich to jest bardzo dużo. Czym nas więcej tym lepiej dla psiaków.
Mam wielką nadzieję,że nie stanie się to o czym myślisz, chodź dziś nie można być niczego pewnym.

Trzymajcie sie psiaki pamietam o was...

Posted

Witam psiaki :) trzeba się pokazywać więc ho[ na pierwszą :)

One bardzo potrzebują pomocy grozi im eutanazja :( a szczególnie POLARKOWI