Vicky62 Posted December 16, 2012 Author Posted December 16, 2012 [quote name='Pipi']Przepraszam, ze sie wtracę nt wizyty p/adopcyjnej w Gdyni. Musi to byc osoba bardzo doświadczona, koniecznie. Chodzi o to, ze Trinia jest psem, ktory bardzo duzo wycierpiala i dt powinno byc dobrze sprawdzone.[/QUOTE] Zgadzam się z Pipi Quote
Evelin Posted December 16, 2012 Posted December 16, 2012 nie mam nr konta a na fb się deklarowałam... rewelacja narwana trochę :),ale konkretna.,czasem do bólu...wypisuje co chce,ale- pomaga realnie... opierdalnatus (profilaktycznie ), na porządku dziennym...może się podobać,lub nie... ale futrzaki ratuje... Quote
Vicky62 Posted December 16, 2012 Author Posted December 16, 2012 [quote name='Evelin']nie mam nr konta a na fb się deklarowałam... [/QUOTE] Już podaję.Dziekujemy Quote
Vicky62 Posted December 17, 2012 Author Posted December 17, 2012 Podrzucę dziś Trisię i Polarka Quote
Awit Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 [quote name='Amadorka']Z mojej strony DT- na pewno będą wiadomości o Polarku.Na wątkach tych psów które u mnie przebywają zamieszczam informacje.[/QUOTE] Bardzo bardzo dobrze:-) Mam nadzieję, że Polarek się zaadaptuje i będzie szczęśliwy, i znajdzie swój domek. [quote name='Pipi']Przepraszam, ze sie wtracę nt wizyty p/adopcyjnej w Gdyni. Musi to byc osoba bardzo doświadczona, koniecznie. Chodzi o to, ze Trinia jest psem, ktory bardzo duzo wycierpiala i dt powinno byc dobrze sprawdzone.[/QUOTE] Dokładnie tak samo myślę, o czym też już pisałam. I gdyby coś, np nie chcieli już jej<tfu> to niech ludzie dzwonią, żeby czasem jej niechcący nie zgubili. Tak jak Becia z Łodzi zginęła w niejasnych okolicznościach. Quote
Rewelacja Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 [quote name='Evelin']nie mam nr konta a na fb się deklarowałam... rewelacja narwana trochę :),ale konkretna.,czasem do bólu...wypisuje co chce,ale- pomaga realnie... opierdalnatus (profilaktycznie ), na porządku dziennym...może się podobać,lub nie... ale futrzaki ratuje...[/QUOTE] O dziękuje za ten profilaktyczny opierdalantus :D a TObie się kiedyś dostało? bo ja przypominam sobie tylko opierdalantusa jakiego dostałam od Ciebie za Lolkę :)))) A kiedy psiaki wyjdą ze schronu? Quote
Vicky62 Posted December 17, 2012 Author Posted December 17, 2012 [quote name='Rewelacja'] A kiedy psiaki wyjdą ze schronu?[/QUOTE] Bardzo bysmy chcieli jak najszybciej, ale niestety tak sie nie da. Polarek mógłby jechac właściwie już, tylko kastracja i wioo do DT. Z Trisią trochę trudniej, fakt ze jest juz wysterylizowana to jest plusem.Ale potrzebna doświadczona ciotka do wizyty pa w Gdyni. Prosiłam na jednym z wątków w tym wojew. ale cisza. Domek musi byc dobrze sprawdzony wszyscy o tym wiemy. Myślę,ze jak bedzie wszystko ok to po świetach, lub nawet po Nowym roku. Quote
bakusiowa Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 (edited) [quote name='Vicky62']Bardzo bysmy chcieli jak najszybciej, ale niestety tak sie nie da. Polarek mógłby jechac właściwie już, tylko kastracja i wioo do DT. Z Trisią trochę trudniej, fakt ze jest juz wysterylizowana to jest plusem.Ale potrzebna doświadczona ciotka do wizyty pa w Gdyni. Prosiłam na jednym z wątków w tym wojew. ale cisza. Domek musi byc dobrze sprawdzony wszyscy o tym wiemy. Myślę,ze jak bedzie wszystko ok to po świetach, lub nawet po Nowym roku.[/QUOTE] Wczoraj natknęłam się na osobę o nicku Annavera która jest z Gdyni. Napiszcie do niej. Jak nie ona to na pewno będzie znała inne osoby z Gdyni. Przelew poszedł. Bedzie na wykup psiurów. Edited December 18, 2012 by bakusiowa Quote
Vicky62 Posted December 18, 2012 Author Posted December 18, 2012 Dzieki cioteczki będziemy pisać z prośbą o PA Quote
Maia Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 Otrzymałam następujące wpłaty :-) : Awit - 30zł Agata Balu - 50zł Paulina S. - 15 zł Natalia B. - 50zł Randa - 50zł Bakusiowa - 100zł W sumie 405zł Bardzo Wam wszystkim Dziękujemy :-) :loveu: Mamy już sporą kwotę :-) Domek tymczasowy dla Polarka jest super, ma chłopak szczęście, jeśli chodzi o Trisię, osoba z Gdyni zadeklarowała DT z dużą szansą na DS, teraz szukam osoby do przeprowadzenia wizyty pa, ponieważ chce być pewna Ze Trinia trafi w dobre i odpowiedzialne ręce. Druga sprawa to tak sobie pomyślałam o nowym roku o fajerwerkach, moje psy przeraźliwie boją się wystrzałów, myśle że póki co Polarek i Trisia są bezpieczne w schronisku i nie uciekną stamtąd, dlatego myślę że rozsądniej będzie przewieść psy do nowych domów już po świętach i nowym roku. Quote
Agata Balu Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 [quote name='Maia'] Druga sprawa to tak sobie pomyślałam o nowym roku o fajerwerkach, moje psy przeraźliwie boją się wystrzałów, myśle że póki co Polarek i Trisia są bezpieczne w schronisku i nie uciekną stamtąd, dlatego myślę że rozsądniej będzie przewieść psy do nowych domów już po świętach i nowym roku.[/QUOTE] Myślę, że masz rację. W tłumie to psy zaszczekają fajerwerki, a i przed Sylwestrem lepiej psów nie wydawać. W czasie tuż przed świętami i nowym rokiem nie ma czasu by "oswajać" nowe nabytki. Lepiej zalatwić w tym czasie wizytę pa. Quote
Awit Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 Też jestem za. Po Nowym Roku na spokojnie. Quote
Vicky62 Posted December 20, 2012 Author Posted December 20, 2012 [quote name='bakusiowa']Co tutaj taka cisza?[/QUOTE] No właśnie, gdzie ciotki ? W górę psiaki, pamiętam o was. Quote
Agata Balu Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 Czekamy do nowego roku. Pieski w schronisku a po nowym roku transport. Dajcie wytchnąć dziewczynom. Na pewno o nich nie zapomniały! Quote
Vicky62 Posted December 20, 2012 Author Posted December 20, 2012 Napisałam na kilku wątkach woj, pojezierskiego z prośbą o wizytę PA. Niestety cisza.A bez wizyty Trisia nie może pojechać do DT/DS. Quote
Agata Balu Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 A gdzie jest to województwo pojezierskie? Nie znam takiego? Quote
Vicky62 Posted December 20, 2012 Author Posted December 20, 2012 O matko,ale wymyśliłam jakaś dzis nie przytomna jestem w pracy dzis mi popalić dali, sorki. Jasne ze o pomorskie chodzi.:lol: Quote
Maia Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 Otrzymałam kolejny przelew mtfzalesie - 100 zł :loveu: Dziękujemy!!! Mamy już 505 zł nie ma dnia żebym nie myślała o Trisi i Polarku. Mam trochę wątpliwości jeśli chodzi o domek w Gdyni, ponieważ w środę pani z Gdyni wzięła na dt psa któremu groziło uśpienie z powodu agresji, potrzebował ratunku na cito, a że u niej akurat było miejsce... Ta pani nadal deklaruje chęć wzięcia Trisi - ale nie wiem jak ona to sobie wyobraża - Trisia potrzebuje szczególnej opieki, dlatego boję się czy aby nie trzeba było szukać dla Trisi nowego DT, dlatego tez potrzebna jest wizyta pa i to kogoś konkretnego, ponieważ Trisia to piesek o szczególnych wymaganiach, będzie potrzebowała spokoju,stabilizacji, cierpliwości i odpowiedzialnosci nowego opiekuna . Mam też niespodziankę - poniżej najaktualniejsze zdjęcie psiaków :-) Quote
Amadorka Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 O jakie maluchy śliczne i grzecznie wyglądają,trudno wybrać który ładniejszy.A dziewczynka mało oswojona- jak bedzie mogła mieszkać w jednym domku z agresorem?Przecież oba te psy potrzebują dużo szczególnej uwagi,socjalizacji i chyba na początku ciągłej obecności opiekuna.Jeśli będzie zamykana w klatce to jeszcze bardziej się wycofa.A jak będą odizolowane? Quote
Vicky62 Posted December 20, 2012 Author Posted December 20, 2012 Z agresorem w jednym domu absolutnie odpada,czytałam wątek Igi , gdzie w nie znanych okolicznościach dzika sunia zagineła jest podejrzenie,ze agresywna amstaffka zrobiła krzywde małej.Chyba,ze tego psa juz nie ma na DT gdzie ma byc Trisia.Tak czy owak musi być wizyta PA i to doświadczonej osoby. Pieniążki juz prawie są to z domkiem Trisi wielka nie wiadoma.Nie ma sunia szczęścia.Tak ładnie razem wygladają.Kochane psiunie. Wytrzymajcie jeszcze trochę. Dzieki Kasiu za zdjęcia. Quote
Amadorka Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 Dlaczego nie ma szczęścia ? jeszcze nie można tak stwierdzać w każdej chwili może się przecież dobry domek znaleźć,Mała jest śliczna,kolorowa jak by się ośmieliła do ludzi była by małą sunią na kolanka.Ma może zbyt mało ogłoszeń? Quote
Awit Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 O nie! Nie nie, proszę! Dziewczyny absolutnie niech Trisia nie idzie do domu gdzie jest agresywny pies. Pies agresywny będzie czuł, że Trisia jest lękowa, że jest słabsza i może chcieć ją zaatakować. Właśnie ta Igusia co zaginęła, była w dt gdzie była agresywna amstafka. Ponieważ opiekunka z DT kombinowałą, oszukiwała, nie powiedziała prawdy o zaginięciu, nie szukała, motała i nie wchodzi na wątek, dziewczyny podejrzewają ze właśnie Iga została zagryziona przez tą agresywną amstafkę czy amstafki<post 1438>. http://www.dogomania.pl/forum/threads/221940-Iga-uciekła-z-DT!-Pomocy-Suchy-Bór-Opole-ratujcie!/page58 Dziewczyny Trisia musi być w miejscu spokojnym, bez żadnych psów rzucających się na inne. Tylko bezpieczne miejsce da jej szansę na socjalizację. Jak ma żyć w stresie, obok tego agresora, to chyba lepiej aby poczekała na inny prawdziwie dobry dom, który JEJ poświęci swoją uwagę i czas. Edit Wizytę wg mnie można w Gdyni zrobić, może pani odda tego psa komuś innemu. I wtedy by było miejsce dla Trisi. Quote
Vicky62 Posted December 20, 2012 Author Posted December 20, 2012 Dlatego,ze mała miała juz jedną szansę jak była u Pipi po sterylce. Ale nie dano jej tego. Amadorko nawet nie wiemy na ile ona jest dzika, nie możemy jej ogłaszać jako sunie do adopcji. Jej potrzebna doświadczona osoba, która by z nią jeśli zajdzie potrzeba pracowała. Tyle ostatnio czytałam wątków gdzie psy uciekły z DT,ze aż boję sie pomyśleć. Quote
Recommended Posts