Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jest Szansa na domek dla Trisi, na pomorzu, potrzebny tylko transport, jak będe wiecej wiedziała napiszę. No i Polarek równiez potrzebuje naszej pomocy - konkretnie chociaż DT...

Posted

[quote name='Maia']Bardzo się boję jak to wszystko będzie, ale mam nadzieję że uda się pomóc tym psiakom[/QUOTE]

Jestes jak blyskawica Maia, uda sie zobaczysz. Trzymam mocno kciuki i wspieram Cie choć duchowo. Bedzie dobrze.
Jestes wspaniałą mlodą kobietką, ktorą podziwiam bardzo. Jednoczesnie sie ciesze, ze są juz nastepcy nas starych (o sobie mowie). Bedzie lżej odchodzić.

Posted

Czekam na informacje co do transportu, bede potrzebowała transportu z Białegostoku do Warszawy, z Warszawy do Gdańska być może uda się coś po znajomości :-). No i jeszcze mam jeden kłopot- no bo przecież mam 4 psy. 3 moje sunie poszły by do mamy, na czas przewiezienia Trisi, ale nie mam co zrobić z Hermesem, bo mama nie da rady się nim zająć. Ojjj nie wiem jak ja to ogarne...
A no i być może szykuje się DT dla Polarka, żeby chłopak nie został sam :-)
Kurde najgorzej że teraz zima, że niedługo świeta i że akurat w najbliższym czasie nie ma kto mi pomóc z Hermesem....

Posted

[quote name='Maia']Czekam na informacje co do transportu, bede potrzebowała transportu z Białegostoku do Warszawy, z Warszawy do Gdańska być może uda się coś po znajomości :-). No i jeszcze mam jeden kłopot- no bo przecież mam 4 psy. 3 moje sunie poszły by do mamy, na czas przewiezienia Trisi, ale nie mam co zrobić z Hermesem, bo mama nie da rady się nim zająć. Ojjj nie wiem jak ja to ogarne...
A no i być może szykuje się DT dla Polarka, żeby chłopak nie został sam :-)
Kurde najgorzej że teraz zima, że niedługo świeta i że akurat w najbliższym czasie nie ma kto mi pomóc z Hermesem....[/QUOTE]

Jest tam was chyba kilka osób w Białymstoku. Może ktoś pomoże. Przecież to nie na długo.

Posted

Słuchajcie jest transport dla Trisi i dla Polarka za zwrot kosztów paliwa.
Pieski jadą w innych kierunkach.
Bardzo proszę o chodź nie wielkie deklaracje jednorazowe lub fanty na bazarek, który byśmy zrobiły.
Czas oczywiście w tym wypadku bardzo sie liczy.
Chcemy jak najszybciej zabrać psiaki ze schronu.

Posted (edited)

Mocno wierzę i bardzo bym chciała aby Trisia i Polarek miały szanse na lepsze życie. Jednocześnie boję się najbardziej tego, aby psy w nowych domach nie uciekły, to najgorsze co mogło by się wydarzyć. Mimo to mam nadzieję że będzie dobrze - przecież stał się już jeden cud- znalazły się osoby które chcą wziąć pieski do siebie :-) :loveu: Pani z Gdyni i Pani z Tomaszowa są już zdecydowane- Trisia w Gdyni ma bezpłatny DT- z ewentualnością DS, Polarek ma zapewnione miejsce w Hoteliku- za zwrot kosztów karmy i opieki weta :-).
Teraz transport- muszę czekać na osobę która mogłaby się zając moimi psami na czas mojej nieobecności- teraz jest w szpitalu.
Druga sprawa transport do Gdyni z Warszawy będzie dopiero w styczniu - ale jeśli wszystko poszło by dobrze- można by było zabrać psy wcześniej, ponieważ zgłosiła się chętna osoba która za zwrot kosztów paliwa mogłaby zabrać psy z Białegostoku do Gdyni i Tomaszowa kiedy tylko będzie mi pasowało :-)
A i jeszcze chciałabym wykastrować Polarka w Białymstoku zanim wyślemy go do Hoteliku...
Teraz finanse- jeśli ktoś ma fanty na bazarek/ mógłby zrobić bazarek, bądź chciałby dołożyć kila złoty na pomoc pieskom, było by cudownie- potrzebne będą pieniądze na paliwo do Gdyni z Białegostoku- 440 km i do Tomaszowa 320 km i droga powrotna, potrzebne będą pieniądze na karmę dla Polarka, a i smycze, obroże, szelki....
Tak to mniej więcej wygląda, nie wiem czy pomyślałam o wszystkim, możliwe że coś mi umknęło...

Edited by Maia
Posted

Może ktoś zrobi bazarek cegiełkowy na transport. Mogę powysyłać zaproszenia. Trzeba wiedzieć jaka kwota będzie potrzebna. Polarek to chyba już jest bardzo stary więc czy konieczna jest kastracja? Dla Polarka trzeba szukać deklaracji. Jaka kwota jest potrzebna?

Posted

Polarek ma około 10 lat, osoba,która zgodziła się wziąć Polarka na DT wolałby zeby był juz wykastrowany.
Może wiesz bakusiowa, kto na dogo potrafi robic bazarki cegiełkowe.

Posted

Piszę z hoteliku gdzie zaprosiłam Polarka. Wszystkie pieski najlepiej żeby były wykastrowane,chyba że są jakieś przeciwwskazania jak np.jeden niewidomy piesek u mnie nie może mieć zabiegu,bo nie może mieć narkozy ze względu na wadę wzroku.
Polarek nie wiadomo przecież ile ma lat tak na prawdę ,a z czasem bedę go brała do mieszkania żeby był adopcyjny więc będzie wszystko obsikiwał,poza tym mam nieraz suki które czekają na sterylki lub od prywatnych klientów więc byłby to dodatkowy kłopot.Co do ucieczki nie ma raczej możliwości aby jakiś pies uciekł wszystko jest zabezpieczone a pieski wychodzą na spacery na smyczach,chyba ze się przyzwyczają wtedy biegają luzem.

Posted

Vicky jak Ci się udało to załatwić?? Niesamowite.
Co do ucieczek.
Tyle było ostatnio ucieczek psów, boję się bardzo.
Muszę to napisać.
Na czas podróży nie zdejmować psom smyczy i niech cały czas mają adresatki na sobie.
Pożyczoną, ale niech mają.
I potem, obroża, szelki ciasno pozapinane, tak by wszedł palec, pies się nie wypnie i nie udusi.
I na początku najlepiej i obroża i szelki i dwie smycze.
I potem puszczanie dopiero po kilku tygodniach, z zapiętą 15metrową linką.
Może uważacie że niepotrzebnie piszę.
Na wątku Igi też zwróciłam uwagę na zabezpieczenie, usłyszałam że dt jest doświadczony.
Na 1 spacerze Iga uciekła i nie ma jej prawie 2 m-ce i nie ma żadnych wieści, a dt po kilku dniach od zaginięcia ogłaszał się że szuka psa do dt bo ma miejsce.
Znowu z innego domku sunia uciekła przez uchyloną szybę w aucie, ale na szczęście po paru dniach się znalazła.
Błagam uważajcie!!!

Edit:
Przed kastracją Polarka niech wet oceni jego zęby, bo może coś kwalifikuje się do usunięcia.

Posted

Awit to zasługa mai, ona nie poddała się i postanowiła pomóc psom.
Odwiedziła je nawet w schronie, głaskała i karmiła z ręki.
Ja tylko na ile mogę pomagam jej.
Bardzo dziękujemy za wskazówki, na pewno do nich się dostosujemy.
Miejmy nadzieję,że uda się tym psiakom, mocno w to wierzę.

Posted

[quote name='Awit']Vicky jak Ci się udało to załatwić?? Niesamowite.
Co do ucieczek.
Tyle było ostatnio ucieczek psów, boję się bardzo.
Muszę to napisać.
Na czas podróży nie zdejmować psom smyczy i niech cały czas mają adresatki na sobie.
Pożyczoną, ale niech mają.
I potem, obroża, szelki ciasno pozapinane, tak by wszedł palec, pies się nie wypnie i nie udusi.
I na początku najlepiej i obroża i szelki i dwie smycze.
I potem puszczanie dopiero po kilku tygodniach, z zapiętą 15metrową linką.
Może uważacie że niepotrzebnie piszę.
Na wątku Igi też zwróciłam uwagę na zabezpieczenie, usłyszałam że dt jest doświadczony.
Na 1 spacerze Iga uciekła i nie ma jej prawie 2 m-ce i nie ma żadnych wieści, a dt po kilku dniach od zaginięcia ogłaszał się że szuka psa do dt bo ma miejsce.
Znowu z innego domku sunia uciekła przez uchyloną szybę w aucie, ale na szczęście po paru dniach się znalazła.
Błagam uważajcie!!!

Edit:
Przed kastracją Polarka niech wet oceni jego zęby, bo może coś kwalifikuje się do usunięcia.[/QUOTE]

Zgadzam się słuszne uwagi. Z takim psem trzeba bardzo uważać żeby nie uciekł i coś złego go nie spotkało.

Posted

Ja zawsze się bardzo boję jak oddaje psa do nowego domu, że może nawiać nie ważne czy dzikusek czy oswojony. Nowe domki wiedzą że Trisia i Polarek to dzikusy, wiedzą że muszą zachować ostrożność, sama przygotuję adresatki smycze, obróżki szelki itp... Psy będą jechały w transporterku, wyprowadzane tylko na smyczach w szelkach i obroży. Oby się udało! Teraz potrzebne deklaracje i fanty na bazarek na transport i karmę dla Polarka...

Posted

Ja z kasą stoję krucho, mój Szarik nie może znaleźć domku, ale 20zł na transport dla nich wysupłam.
Trisia mnie złapała za serce.
Pobyt u pipi, predyspozycje do socjalizacji, a potem wypuszczenie jej z powrotem, jej wahanie przed wyjściem z klatki, itd, wtedy moje wnętrze załkało.
A w dodatku jest w typie mojej urody, nieduża kudłata kolorowa.
Oczywiście Polarka też mi szkoda.
Z całego serca życzę żeby im się udało.