Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 865
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Anula napisał(a):
Ciocia to kup Leo piękną obrożę i smycz ja pokryję koszt zakupu.

Zaraz się rozejrzę za obrożami i smyczami :)

Może na bazarku taks jeszcze coś zostało, ona robi piękne rzeczy dla psów a pieniążki i tak idą na psie cele.

Biegnę poszukać.

Posted

Toyota, masz zapchaną skrzynkę. :)

W środę jedziemy po Leosia - to już pewne. Dokładną godzinę wyjazdu z Białegostoku ustalimy w poniedziałek. Toyota, czy mogłabym prosić na PW Twój nr telefonu, żeby łatwiej się umówić? :)

Posted

Ale jesteście szybkie dziewczyny. Właśnie chciałam kupić mu obrożę w zoologu, ale takie duże były tylko ozdobne ze skóry z ćwiekami Dingo za prawie 100 zł, a to przekracza moje możliwości...

Posted

toyota napisał(a):
Ale jesteście szybkie dziewczyny. Właśnie chciałam kupić mu obrożę w zoologu, ale takie duże były tylko ozdobne ze skóry z ćwiekami Dingo za prawie 100 zł, a to przekracza moje możliwości...

Dobrze, że nie kupiłaś, bo Leoś miałby na dni parzyste inną, a na nieparzyste inną obrożę. :D

http://www.dogomania.pl/threads/223320-kosmetyczny-bazar-dla-Leo-balsamy-%C5%BCele-akcesoria-do-24.02?p=18663762#post18663762
http://www.dogomania.pl/threads/223320-kosmetyczny-bazar-dla-Leo-balsamy-%C5%BCele-akcesoria-do-24.02

Posted

Jeśli taka pogoda utrzyma się, to ten ocieplany boks nie będzie potrzebny.

Leo został przeniesiony teraz w inne miejsce. Już nie jest w stodole. Jak przyjedziesz to się załamiesz. Siedzi w takiej małej klatce, wchodzi do budy, która jest dla niego za mała i spada z niej dach. Wtedy jest jeszcze mniej miejsca, bo leżący obok dach od budy zabiera powierzchnię w małym kojcu. Oczywiście co jakiś czas stawiają dach na budę ...

Posted

toyota napisał(a):
Jeśli taka pogoda utrzyma się, to ten ocieplany boks nie będzie potrzebny.

Leo został przeniesiony teraz w inne miejsce. Już nie jest w stodole. Jak przyjedziesz to się załamiesz. Siedzi w takiej małej klatce, wchodzi do budy, która jest dla niego za mała i spada z niej dach. Wtedy jest jeszcze mniej miejsca, bo leżący obok dach od budy zabiera powierzchnię w małym kojcu. Oczywiście co jakiś czas stawiają dach na budę ...

Oby wytrzymał te 4 dni.... :(

Posted

KWL napisał(a):

Patrząc na jego zdjęcia wydaje mi się że on wcale nie jest taki bardzo stary - raczej bardzo mocno zaniedbany.

Też odniosłam takie wrażenie - misiaczku wytrzymaj jeszcze trochę ... a potem będzie już tylko lepiej ...
Będę pamiętała o Tobie znowu w przyszłym miesiącu ;)

Posted

Ja nie rozumiem jednej rzeczy skoro Leo wg.weta taki starowinka i ma pożyć pół roku to czemu go przenieśli do tej klatki a tym bardziej,że już jest zarezerwowany przez toyota,czy nie mógł jeszcze te kilka dni posiedzieć w tej stodole zawsze to cieplej a tym bardziej,że stare kosteczki należy wygrzewać.
No ale mamy to co mamy tylko wypada ponarzekać i przyjąć rzeczywistość jaka jest.

Posted

Anula napisał(a):
Ja nie rozumiem jednej rzeczy skoro Leo wg.weta taki starowinka i ma pożyć pół roku to czemu go przenieśli do tej klatki

Może właśnie dlatego, że uważają, że temu psu i tak już nic nie pomoże...

Posted

dogomaniaczkaa napisał(a):
Może właśnie dlatego, że uważają, że temu psu i tak już nic nie pomoże...

Ręce już opadają.Mogli by chociaż zastosować jakieś kropelki do oczów aby chłopak się nie męczył,wet oglądał i nic?

Posted

_gos_ napisał(a):
Mnie przekonała informacja o doświadczeniu z kaukazami, i to, że dogomaniaczka tam była, widziała i nadal będzie mogła do miśka zaglądać.

Kojec z budą wydaje się dużo bardziej rozsądny niż dom z innymi psami.

gos, piszesz o kojcu z budą, a dogomaniaczkaa podaje info o kojcu z odpowiednim legowiskiem. pytam- bo na dogo już widziałm różne rozwiązania.

Posted

Jeśli porusza się dobrze to wcale nie musi być taki wiekowy. Wątek Hefrena podrzuciłem też trochę w celu pokazania naprawdę starego kaukaza.
Dorzucę więc jeszcze dwa zdjęcia
Lato 2009 - owczarek kaukaski Mojo po zwrocie z nieudanej adopcji - wiek około 7-8 lat, pies totalnie zapuszczony.

Lato 2011 ten sam pies dwa lata starszy w hotelu u Biafry

Rzadko zdaża się kaukaz w wieku 9-10 lat który nie ma problemów ze stawami ( nie mówię tu o psach które są zadbane, kochane, leczone i pieszczone )
Mojo dostaje wspomagacze i funkcjonuje dobrze.

Posted

Może Leo też tak będzie wyglądała.....
Coś pięknego, tak mieć takiego wielkiego psa, tyle mordeczki do całowania, tyle psiego ciałka do przytulania....