sceptiques Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Biedny misio! :( Już za kilka dni pojedzie do hoteliku. Quote
toyota Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 (edited) Edited February 17, 2012 by toyota Quote
_gos_ Posted February 17, 2012 Author Posted February 17, 2012 (edited) Toyota - dzięki za fotę! Piękny jest staruszek. Szaro-bury (to mój ulubiony psi kolor) miś. Jeszcze się uśmiechniesz, psiaku. adrianaa, What May NN - ogromne dzięki w imieniu Leo!:loveu: Awit, ANETTTA - dzięki, że dołączyłyście:-) edit: Wgrały się nowe zdjęcia. Rzeczywiście, coś jest nie tak z oczami... Jakby nie do końca widział, albo był "zapłakany". Toyota, to miałaś na myśli? Bo nie wiem czy zdjęcia dobrze pokazują. Edited February 17, 2012 by _gos_ Quote
toyota Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 (edited) Nie da się ukryć, że Leo jest kompletnie nieadopcyjny i gdyby nie dogmaniaczkaa i inne ciocie, dokonałby żywota w tym schronie. Edited February 17, 2012 by toyota Quote
Anula Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 To fakt Leo potrzebuje dobrej opieki i to na cito.A co on ma na pyszczku,bliznę,ranę,no i te oczy na bank chore? Ale pomimo zaniedbania i tak jest śliczny! Oby zdążyło się mu pomóc! Quote
toyota Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 _gos_ napisał(a): Wgrały się nowe zdjęcia. Rzeczywiście, coś jest nie tak z oczami... Jakby nie do końca widział, albo był "zapłakany". Toyota, to miałaś na myśli? Bo nie wiem czy zdjęcia dobrze pokazują. Nie pomyślałam o tym, że może nie widzieć. Nie mam doświadczenia z niewidomymi psami, ale chyba wpadałaby na przeszkody, a idzie dziarsko na smyczy, więc raczej widzi. Został znaleziony całkiem niedawno, także do tego stanu doprowadziła go starość i właściciel. Quote
_gos_ Posted February 17, 2012 Author Posted February 17, 2012 Czasem cuda się zdarzają. Zjawia się taka dogomaniaczkaa:loveu: i wszystko nabiera prędkości. Jak tu się nie dołączyć do czegoś tak nieprawdopodobnego, jak wyciąganie giga staruszka do prawdziwego życia, choćby na te ostatnie kilka miesięcy? Quote
toyota Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Zwłaszcza, że u nas nigdy by nie powąchał już trawy, tylko beton :(. Być może, że on pokaże jeszcze swoją kaukaską naturę, ale na razie jest tak miśkowaty, że aż wzrusza ;). Quote
sceptiques Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Leo zostanie na miejscu przebadany i zobaczymy, co z jego oczkami. Quote
morisowa Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Białystok, Białystok... może uda mi się misia na żywo zobaczyć :razz: Quote
Malgoska Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 On po prostu jest dobity tym jak go ktoś potraktował. To widać w każdym centymetrze jego pyszczka. Jeśli ktoś nad nim roztoczy opiekę to wydobrzeje na pewno. Quote
Malgoska Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 toyota napisał(a):To co powyżej napisałam oraz że daje mu pół roku życia i chciałby, żeby mógł godnie umrzeć. ale dlaczego ma pół roku życia? Ze starości, jest chory? Quote
sceptiques Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Ja wierzę, naprawdę wierzę, że Leo może jeszcze żyć długo pod odpowiednią opieką. Morisowa, jak tylko Leo rozpakuje manatki, zapraszamy. :D Quote
morisowa Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 dogomaniaczkaa napisał(a):Ja wierzę, naprawdę wierzę, że Leo może jeszcze żyć długo pod odpowiednią opieką. Morisowa, jak tylko Leo rozpakuje manatki, zapraszamy. :D ja co miesiąc - dwa jestem w Bielsku Podlaskim :) Czy do hoteliku da się dojechać jakoś komunikacją czy tylko samochodem? Quote
toyota Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Malgoska napisał(a):ale dlaczego ma pół roku życia? Ze starości, jest chory? Wet ocenia, że pies jest tak stary, a kaukazy żyją ok. 12 lat. Ale tak naprawdę to nikt nie wie, ile komu jest pisane... Poza tym może Leo jest jednak trochę młodszy niż na to wygląda, tylko tak koszmarnie zaniedbany ? Co prawda zęby ma starte i zniszczone. Quote
sceptiques Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 morisowa napisał(a):ja co miesiąc - dwa jestem w Bielsku Podlaskim :) Czy do hoteliku da się dojechać jakoś komunikacją czy tylko samochodem? Da się dojechać komunikacją miejską. Jeśli będziesz chciała, umówimy się i pojedziemy razem. Ja będę raczej częstym gościem w hotelu. Quote
Malgoska Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 toyota napisał(a):Wet ocenia, że pies jest tak stary, a kaukazy żyją ok. 12 lat. Ale tak naprawdę to nikt nie wie, ile komu jest pisane... Poza tym może Leo jest jednak trochę młodszy niż na to wygląda, tylko tak koszmarnie zaniedbany ? Co prawda zęby ma starte i zniszczone. Jak go ktoś pokocha to pożyje dłużej. Moja wg wetow powinna już nie żyć od około 6 lat. On też będzie żył dłużej. Wypatrzyłaś go i jemu też się UDA!!!!!!!!! Quote
Malgoska Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Jezu czemu Wy jesteście tak daleko. Przewiozłabym go już dawno ale to drugi koniec Polski. Quote
morisowa Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 dogomaniaczkaa napisał(a):Da się dojechać komunikacją miejską. Jeśli będziesz chciała, umówimy się i pojedziemy razem. Ja będę raczej częstym gościem w hotelu. No to poznam go osobiście !!!! Pewnie w marcu, bo teraz jadę 23-24.02. Quote
sceptiques Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Malgoska napisał(a):Jezu czemu Wy jesteście tak daleko. Przewiozłabym go już dawno ale to drugi koniec Polski. Leo prawdopodobnie w środę zostanie zabrany ze schronu. Quote
toyota Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Jeszcze chciałam uściślić, że nie chodzi w jego przypadku o ogrzewanie ;), ale raczej, żeby mógł się schronić w jakimś pomieszczeniu zamkniętym gdzie byłaby dodatnia temp. ;). I to tylko jeszcze pewnie z miesiąc mogą być takie mrozy. Wet stwierdził, że on przyszłej zimy pewnie nie dożyje :roll:. Ciągle to powtarza, nie wiem co się tak uparł, moim zdaniem Leo jest stary, ale nie wygląda na umierającego :roll:. Mam nadzieję pokazać mu jeszcze zdjęcia szczęśliwego i zadbanego Leo na trawce ! Quote
What May NN Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 dziewczyny.. kaukazy są twarde! i żyją długo.. ja znam jednego, który ma 15lat i Leo też tego życzę :-) Quote
sceptiques Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 toyota napisał(a):Wet stwierdził, że on przyszłej zimy pewnie nie dożyje :roll:. Ciągle to powtarza, nie wiem co się tak uparł, moim zdaniem Leo jest stary, ale nie wygląda na umierającego :roll:. Mam nadzieję pokazać mu jeszcze zdjęcia szczęśliwego i zadbanego Leo na trawce ! Ja nigdy nie dowierzam takim prognozom... Nie można z całą pewnością stwierdzić, kto ile będzie żył. A z tego, co zrozumiałam, Leo nie był jakoś szczególnie przebadany. Quote
toyota Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 dogomaniaczkaa napisał(a):Leo prawdopodobnie w środę zostanie zabrany ze schronu. Koniecznie daj znać, muszę się umówić z osobą, która po niego przyjedzie. Leo jest przeze mnie zarezerwowany i nie zostanie nikomu wydany ;). Czy masz dla niego obrożę ? Quote
sceptiques Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 toyota napisał(a):Koniecznie daj znać, muszę się umówić z osobą, która po niego przyjedzie. Leo jest przeze mnie zarezerwowany i nie zostanie nikomu wydany ;). Czy masz dla niego obrożę ? Czyli musisz się umówić ze mną. :) Nie mam niestety obroży, ale mogę kupić. Quote
Recommended Posts