Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 483
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witaj ciocia :) Zadzwonię do Pani Anetki po południu i zapytam jak tam nasza Daissy się czuje :)
Tableteczkę na odrobaczenie kupiłam Duffy ale jeśli ma być dziś szczepiona to można podać dopiero w poniedziałek.
No i nadal nie wiemy co robimy ze sterylką .......
Jeśli po weekendzie Daffy nie będzie miała jednak domku to zaczynamy serię ogłoszeń :) I tu będę się szeroko uśmiechała do naszej Myszki ;)

Posted

Dlaczego taka dziwna kolejnośc, najpierw sie psiaka odrobacza, a dopiero później szczepi, jeżeli odwrotnie, to szczepieni może nie byc tak skuteczne, jak powinno.
Przecież tabletke na odrobaczenie można było juz dawno podać.

Posted

[quote name='erka']Dlaczego taka dziwna kolejnośc, najpierw sie psiaka odrobacza, a dopiero później szczepi, jeżeli odwrotnie, to szczepieni może nie byc tak skuteczne, jak powinno.
Przecież tabletke na odrobaczenie można było juz dawno podać.[/QUOTE]

Erko wybacz ale to wszystko nie jest takie proste. Ciągle się zastanawiamy czy sterylizować czy szczepić i tak w kółko.
Domek chętny na Daffy ale nie ma pieniędzy na sterylkę więc trzeba pomóc. I tu następny problem bo Pani zaczyna remont mieszkania i nie chce żeby Daffy po sterylce była w kurzu. Gabi nie ma możliwości zająć się Duffy po sterylizacji. I tak w kółko ...ciągle myślimy co robić ? jak robić żeby było dobrze!!!!!
Tabletkę miała dostać wczoraj ale nie było decyzji o adopcji ...więc szczepimy ....decyzja weta : tabletkę podać w poniedziałek ...szczepić w piątek!!!! dziś jest szansa bo Pani się zdecydowała ale wizytę musimy przeprowadzić. No to problem bo remont. I gdzie trafi Duffy po sterylizacji ??? No to szczepienia teraz ...ale kto potem pokryje koszt sterylizacji ???? I tak w kółko. ECT....

Posted

Tak, jak pisałam, pytałam KASTORA o sterylizację Duffy, odpowiedzieli mi,ze owszem, tylko zeby znaleźć lecznicę, gdzie będzie niezbyty drogo.
Moge teraz zapytać, czy 250 zł za małą suczkę może być, bo nie wiem.

Posted

[quote name='erka']Tak, jak pisałam, pytałam KASTORA o sterylizację Duffy, odpowiedzieli mi,ze owszem, tylko zeby znaleźć lecznicę, gdzie będzie niezbyty drogo.
Moge teraz zapytać, czy 250 zł za małą suczkę może być, bo nie wiem.[/QUOTE]

Poprosiłam naszą Justysię Klimek o dofinansowanie nam sterylki Daissy oraz Duffy :) Dziewczynki dostaną zwrot po 150 zł:multi::multi::multi: Myślę że jakoś damy radę ;)

Posted

Dziewczynki na dziś byłam umówiona z Gabi na szczepienie Dafii ;) Gabi jednak zdecydowała, że jeżeli będzie dzisiaj wolny termin to wysterylizujemy ją, bo Gabi będzie w sobote i niedziele w domu a w tygodniu zaprowadzi ją do rodziców:lol:
Pan doktor powiedział, że odrobaczyć ją można po tygodniu a zaszczepić trzy dni po odrobaczeniu.
Malenka jak ją odebrałyśmy spała sobie jeszcze w aucie u Gabi na kolanach a w domku troszkę popiskiwała... Dzwoniłam teraz do Gabi i wszystko jest ok;)

Posted

Rozmawiałam z Panią Anetką :) nasza Daissy dokazuje na całego ;) Goni jamnika Dolara i kota ;) Ona jest najważniejsza i to ona ustala warunki ;) Dolar i kot schodzą jej z drogi ;) Szczeka jak tylko coś nie jest po jej myśli ;) Poza tym grzeczna :) Syna Pani Anetki nie odstępuje na krok ;)

Posted

Kochani, wpadłam na Dogo jak po ogień, bo tylko na chwilę mam w domu laptopa. Tak jak napisała Agusia, wczoraj Daffi została wysterylizowana. Miały być najpierw szczepienia, ale po baaaaaaaaaaaardzo długich przemyśleniach stwierdziłam, że skoro domku na razie nie widać, a u mnie nie może zostać zbyt długo to najlepiej jak sterylkę będzie miała jak najszybciej za sobą. Przez weekend z nią posiedzę, a przez kilka kolejnych dni będzie u moich rodziców. Już kilka razy była tam ze mną, więc nie będzie się bardzo stresować. Ja po pracy będę zaraz do niej biegła. Wczoraj Daffunia trochę popiskiwała. Dzisiaj ładnie zjadła ryż z kurczakiem i paróweczkę z ukrytą tabletką. Jest naprawdę wspaniała, psi ideał. Naprawdę nie wiem jak ja się z nią rozstanę. Chyba serce mi pęknie!!! Biję się z myślami, nie śpię po nocach. Doszłam jednak do wniosku, że trzeba się kierować zdrowym rozsądkiem. Naprawdę nie mogę sobie pozwolić na drugiego psa na stałe. Daffi miała być góra na tydzień, a wygląda na to, że zostanie dłużej. Oby znalazła wspaniały domek!!!! Pozdrawiam cioteczki bardzo cieplutko i serdeczni, Daffunia i szalony Kajtuś również. Dziękuję, że jesteście na wątku i pomagacie sunieczkom.