ania shirley Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Roszpunka napisał(a):Może będzie brudna, ale nie dopuszczę, żeby chorowała. Nie mam pojęcia, co innego mogę w obecnej sytuacji zrobić - zbierać deklaracje na hotelik? Tak!!!! Deklaruję 10zł. Wiem ,ze to mało... Quote
Roszpunka Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 ania shirley napisał(a):Tak!!!! Deklaruję 10zł. Wiem ,ze to mało... Kochana jesteś :) Póki nie będzie chociaż większej części deklaracji nie ma co marzyć o hoteliku. Nie mogę wziąć całości na siebie, bo mnie TZ o głowę skróci. I tak dobrze, że się nie krzywi na moje wydatki na bezdomniaki... Quote
zachary Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Ja po szyję zadeklarowana jestem, ale jeden z podopiecznych pojechał do ds, więc 20 zł dorzucę stałej. Quote
ania shirley Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 To trzeba szukać. Jaki byłby orientacyjny koszt hoteliku? 300zł? Quote
Roszpunka Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 Zależy jaki hotelik i gdzie... Blisko jest jeden dobry, ale wiem, że tam miejsc nie ma i w dodatku kolejka... Czaszka mi paruje - jutro idę żebrać o DT choć na kilka dni, bo nie będę mogła spać, jak ona tam wróci... Trzymajcie kciuki. Trzy dyszki to już coś :) I musimy myśleć o szczepieniach i sterylce. Quote
Plicha Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Może wyjściem byłby płatny domowy dt? Znacie taki? Quote
Roszpunka Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 Plicha napisał(a):Może wyjściem byłby płatny domowy dt? Znacie taki? W sumie bez różnicy, czy płatny DT, czy hotelik. Wszystko rozbija się o kasę. Jutro postaram się zrobić sesję foto i ruszymy z ogłoszeniami. W poniedziałek (o ile stan oczu pozwoli) zaszczepię Kikę. Jeszcze chwila i trzeba ciachać... Quote
Plicha Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Wiem że chodzi o kasę :( ale w domu jednak lepiej niż w kojcu jeśli już trzeba płacić. Quote
Roszpunka Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 [quote name='Plicha']Wiem że chodzi o kasę :( ale w domu jednak lepiej niż w kojcu jeśli już trzeba płacić. Cały czas myślę - na razie choćbym miała na głowie stanąć, załatwię jej awaryjny DT - potem może się jakiś litościwy BDT znajdzie... A jeżeli nie, to zawsze jest kilka dni na zbieranie deklaracji, ogarnięcie trochę sytuacji... Nie wiem, wielka jest? Quote
Plicha Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Ona jest mała moim zdaniem, ile waży? Może Agata myslała że jest większa bo na innych zdjęciach wygląda na większą, mi się nawet z rodezjanem skojarzyła ale to chyba drobinka jest? Quote
Roszpunka Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 Waży 10,5 - z wetką doszłyśmy do wniosku, że po odżywieniu powinna ważyć może 12 kilo... Taki wysoki jamnik ;) Quote
zachary Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Malutko waży.....Wysoki jamnik....dobre!!! Drobinka z niej.... Quote
Roszpunka Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 zachary napisał(a):Malutko waży.....Wysoki jamnik....dobre!!! Drobinka z niej.... Dla mnie to ona taka kieszonkowa raczej ;) Ale ja mam dużą suńkę i w ogóle gustuję w psach, które można głaskać bez schylania :) Quote
storozak Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Trzymam kciuki za malutką... Finansowa masakra u mnie, więc mogę tylko wątek podnosić i kciuki trzymać:( Quote
Incia Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Witamy się z Kikunią. Jest malutka i grzeczniutka:loveu:Żeby tak żyła w zgodzie z moim szczęściem czarnym, to kto wie...Nie próbują się zagryźć, ale obie są w stresie. Kika uznała mnie za swoją, kiedy Ją głaskam, warczy na Inkę. W odwrotną stronę jeszcze gorzej-Inka prezentuje swoje wszystkie patenty w temacie pies obronny. Nie ma nic bardziej straszliwego niż czarny pies szczerzący kły. Nawet, gdy ten pies waży 11 kg;) Quote
storozak Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Moja czarna sunia waży 8kg a jak ząbki pokaże i się nastroszy to jak mały dzik wygląda:) Quote
Incia Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 storozak napisał(a):Moja czarna sunia waży 8kg a jak ząbki pokaże i się nastroszy to jak mały dzik wygląda:) Moja to wygląda upiornie po prostu:diabloti:Strach się bać. 5 garbów sierściowych jej rośnie, a że jeszcze dziąsła ma różowe w czarne plamki, to sobie wyobraź... Co do Kikuni jeszcze-ładne qpy robi, ale duże. Na bank nie wchłania jeszcze jak należy. Nie jest żarłoczna, nie broni jedzenia, boi się nadal szelek i ma problemy z chodzeniem po panelach. No i mamy poważny problem z zakrapianiem oczek. Broni się rękami i nogami. Quote
ania shirley Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Toż to maleństwo jest. Może [email protected] zobaczyłaby jeszcze raz i przemyślała???? Prosimy.... Quote
[email protected] Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 ja patrzę na zdjęcie to wielka się nie wydaje ale Roszpunka mówiła że ona jest przy 164cm wzrostu ponad kolano a Kaja sięga mi do kolana a ja mam 150cm także nizutka nie jest ja strasznie przepraszam ale dla mnie to już większy piesek jest boska na 100% znajdzie szybciutko domek nawet nie wiecie jak mi przykro odmówic. Quote
wtatara Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Marzeń o które warto walczyć. Radości, którymi warto się dzielić, przyjaciół z którymi warto być i nadziei bez której nie da się żyć. Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku 2012 oby nie był gorszy od minionego ale decydowanie lepszy w sprawach finansowych i zawodowych aby wszystkie pieski były kochane życzy Wanda ze swoimi pieskami Quote
Roszpunka Posted December 30, 2011 Author Posted December 30, 2011 NataZG napisał(a):20 zl stalej ode mnie, cioteczki:-) Pięknie dziękuję :) Ja jednak ciągle mam nadzieję, że zamiast na hotel, będziemy zbierać jedynie na sterylkę.... Dziś wieczorem Kika trafi do kolejnego awaryjnego DT, co daje nam kilka kolejnych dni na szukanie tymczasu do momentu adopcji. Wkrótce postaram się o foty do ogłoszeń (dziś niestety nie da rady) i mam nadzieję, że domek się znajdzie raz dwa. Quote
Recommended Posts