malagos Posted December 25, 2011 Posted December 25, 2011 Znalazła dom tymczasowy? ................ Quote
Roszpunka Posted December 25, 2011 Author Posted December 25, 2011 malagos napisał(a):Znalazła dom tymczasowy? ................ Nie... jeszcze nie. Intensywnie szukam, bo słabo sobie wyobrażam powrót Kikuni do pustego, zimnego mieszkania... Quote
wegielkowa Posted December 25, 2011 Posted December 25, 2011 Roszpunka napisał(a): Ślicznie dziękuję Cioteczce Wąglikowej (NHWD..) za błyskawiczne załatwienie recepty :):):) A co to kurka za skrót?:crazyeye: Czy już mam się obrażać świątecznie (BOW), czy czekać do po Świętach i polecieć fochem sylwestrowem (SF)?:angryy: Quote
Roszpunka Posted December 25, 2011 Author Posted December 25, 2011 [quote name='wegielkowa']A co to kurka za skrót?:crazyeye: Czy już mam się obrażać świątecznie (BOW), czy czekać do po Świętach i polecieć fochem sylwestrowem (SF)?:angryy: Skrót... jaki skrót ??? :roll: To zaszczytny tytuł jest... :evil_lol: Naczelny Hycel Wojewódzki Dobra Kobieto :razz: [quote name='Nutusia']Jakiej ona jest wielkości?... Pod kolanko - taka szczuplizna na dłuższych łapkach. Quote
wegielkowa Posted December 25, 2011 Posted December 25, 2011 Nie przesadzaj Rosputino, Naczelny H.W. to ewelinka_m.:razz:. Quote
Incia Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 Czekam na Ciebie, Kikuniu. Inka też, choć jeszcze o tym nie wie... Quote
wegielkowa Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 Kika z Chmielnika:loveu: Co tam słychać u Oczkowej? Quote
Roszpunka Posted December 26, 2011 Author Posted December 26, 2011 Jutro jej kolejny krok do lepszego życia - wizyta w lecznicy... Potem zobaczymy... Termin w SPA u Inci już zaklepany :) Quote
storozak Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Trzymaj się mała, teraz będzie już tylko lepiej:) Quote
Ellig Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Roszpunka napisał(a):Jutro jej kolejny krok do lepszego życia - wizyta w lecznicy... Potem zobaczymy... Termin w SPA u Inci już zaklepany :) Czekamy na wiesci........... Quote
Roszpunka Posted December 27, 2011 Author Posted December 27, 2011 Wieści są następujące: Dziś o godzinie 9 kurier z ledwością doniósł przesyłkę od Ellig :) Dziękujemy pięknie :loveu:, szczególnie za piłeczkę - bardzo się spodobała. Po południu pojechałam po Kikunię. Wyszłam z nią na spacer i okazało się, że dziewczynka pięknie chodzi na smyczy :crazyeye: Jazdę samochodem zdała na szóstkę - spokojnie i bez żadnych "atrakcji" ;) Na spacerku spotkała kota, który wyraźnie niezadowolony z towarzystwa zjeżył i przyjął postawę bojową - Kika próbowała się zaprzyjaźnić, ale biorąc pod uwagę niechęć kolegi pomerdała ogonkiem i poszła. W lecznicy spotkała kotów dwóch - jednego pogoniła (bo uciekał), ale bez śladu agresji, raczej w celach rozrywkowych. Teraz najważniejsze wieści: Oczka wyglądają duuużo lepiej, zostały zakropione Gentamycyną - ma być stosowana do skutku, w przypadku braku poprawy będziemy działać dalej. Łupież najprawdopodobniej jest składową złego żywienia, brudnej skóry i miliona maleńkich stworzonek, które na niej mieszkały. Ponieważ nie ma ognisk zapalnych, wyłysień czy strupów, wetka wykluczyła grzybicę. Dostała tabletkę na robale, środek na pchły i zaliczyła manicure i pedicure. Całość zabiegów zniosła niebywale grzecznie, obracana i oglądana na wszystkie strony nie pokazała nawet jednego ząbka. Jeszcze jest przestraszona, ale lgnie do ludzi, uwielbia głaskanie i drapanie za uszkiem. Waży ok. 10,5 kilograma, przy prawidłowym żywieniu powinna dojść do 12-stu. Największą niespodzianką dla mnie był jej wiek - może 10 maksymalnie 12 miesięcy, ale tę górną granicę wetka określiła na mało prawdopodobną. Czyli ciąża przy pierwszej cieczce. Doszłyśmy do wniosku, że pannicę trzeba podleczyć, jeżeli nic nowego nie zacznie się dziać - za trzy tygodnie ciachać (żeby nie dopuścić do kolejnej cieczki) i do domku na kanapę. I z informacji od Pani - malutka nie brudzi w domu. Teraz na cito potrzebny tymczas, bo jutro może być troszkę u Inci a potem nie wiem...:shake: Quote
mmd Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Czyli na dobrą sprawę mamy starszaka szczeniora. Jak już bidne ślepka otworzy, to zrobisz jej te boskie zdjęcia, co je robisz psom, poogłaszamy i na kanapę jako się rzekło :) Z DT będzie trochę gorzej, ale może się trafi takiej bezproblemowej pannicy ;) Quote
Incia Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Kikunia zrobi się u mnie na bóstwo jutro, a potem zobaczymy... Quote
Roszpunka Posted December 27, 2011 Author Posted December 27, 2011 Kurczę właśnie DT... Wzięłabym do siebie, ale nie mogę :( Quote
Recommended Posts