Jump to content
Dogomania

Wyjątkowy KUMPEL w ciapki ma pecha... po 1,5 roku znów w schronisku..

Recommended Posts

Posted

brak mi słów :(
a jeszcze rozmawiałyśmy o naszych adopcyjniakach w czwartek i wspomniałyśmy Kumpla...heh

no ewes..teraz spacer wspólny z Alfą i Kumplem ?;)

• Replies 354
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Istar19 napisał(a):
a jeszcze rozmawiałyśmy o naszych adopcyjniakach w czwartek i wspomniałyśmy Kumpla...heh

Jeszcze Omega :).

Posted

Istar19 napisał(a):

Własnie jak dzwoniłam do Pani Ani to tak sobie myślałam, że akurat rozmawialiśmy o nich w czwartek.

MagdaB napisał(a):
Jeszcze Omega :).

Taaaak.. dziś uświadomiłam Ojcik, że jak mi będą chcieli zabrać Kumpla albo Alfę to nie oddam! To są moje dwa najulubieńsze psy. Nie oddam i koniec! Nikomu!

No i Omega of kors do kompletu ;)

Posted

ewes napisał(a):

Taaaak.. dziś uświadomiłam Ojcik, że jak mi będą chcieli zabrać Kumpla albo Alfę to nie oddam! To są moje dwa najulubieńsze psy. Nie oddam i koniec! Nikomu!

No i Omega of kors do kompletu ;)

To on nie jest jednak do adopcji?

Posted

[quote name='Majkowska']To on nie jest jednak do adopcji?
jest, jest ;), ale opiekowałam się nim w schronisku, a kiedy poszedł do adopcji dostałam pod opiekę Alfę -> http://www.dogomania.pl/forum/threads/228374-Alfa-po-raz-kolejny-w-schronisku-Szukamy-domu!/page20
no i kocham je jak swoje ;), tzn wszystkie kocham, ale je darzę jakoś szczególnie uczuciem :)....

No, a że oba wróciły z adopcji prawie w tym samym czasie, to chcę się obydwojgiem zajmować :)
a nie oddam ich po prostu innemu wolontariuszowi

nie wiem czy to logicznie wyszło :p

Posted

Więc miło mi ogłosić, że po wyrażeniu zgody przez Ewes, zostałam stałą opiekunką Kumpla:D
I od razu powiem, że chłopak jest cudowny:loveu: Może trochę mnie wyciągał na spacerze, ale może to dlatego że nie byłam przygotowana:evil_lol: Ale po zaliczeniu dwa razy wybiegu i dłuższym spacerze, w większości szedł na luźnej smyczy:D No i muszę przyznać, że super mieć psa, który zgadza się z innymi, nie wykazuje ani grama agresji, nawet przy psach zza płotu. Na wybiegu ładnie biegał za piłeczką, a później przybiegał pod nogi na głaskanie, ale nie zawsze był chętny oddać piłkę:evil_lol: Na samym spacerze był trochę zdezorientowany, non stop obracał się do tyłu jakby ktoś za nami się skradał, ogon miał nie podkulony, ale tez nie calkiem w górze, i tak biegał od lewej do prawej... Z dziś zdjęcia udalo mi się zrobić tylko dwa i to marne, ale może w sobotę uda się coś z Anią zrobić:roll:

Aha i nowu numer Kumpla to 1031/13.

Zabawa na wybiegu:)

Niestety rozmazane bo na szybko i przez pogodę trochę:oops:

Posted

Magda nie pisałam do nikogo, więc możesz napisać, jeśli chcesz prowadzić wątek to też nie ma problemu ;).

Kasiu, dziękuję Ci.
Tak, chłopak jest wykastrowany :)

Posted

Dzisiejszy spacerek Kumpel odbył w towarzystwie Nerona na Borkach:D Co nas bardzo z Anią zdziwiło nie było żadnych nieprzyjemnych sytuacji, ani ze strony Nerona, ani Kumpla:D Spacerek był bardzo udany, chociaż w większości Kumpel ciągnął na smyczy i to cały czas z tą samą siłą:mad: Chociaż zdarzało się, że szedł spokojnie, głównie jak szliśmy po mieście. Kumpel pamięta wszystkie komendy: siad, łapa, druga łapa, waruj. Nie wiem czy jeszcze coś umie:cool3: Dziś na drodze z Borek Kumpel dorwał kość, a gdy próbowałam mu ją wyciągnąć z pyska nie było żadnej agresji ze strony Kumpla:) Na wybiegu łanie biegał za zabawkami, do boksu dostał wędzoną łapkę, pierś z kurczaka, kaczki i parówki, wskoczył też sam na całe szczęście. Włożyłam mu też kocyk do posłania i zabawkę, może się pobawi... Ania zrobiła Kumplowi pare zdjęć więc jak tylko je zgra, to wstawię na wątek:)

A i "poczęstowałam się" jednym z banerków Marzeny.