Jump to content
Dogomania

Wyjątkowy KUMPEL w ciapki ma pecha... po 1,5 roku znów w schronisku..

Recommended Posts

Posted

Magda dzięki wielkie za zdjęcia... :)
a ja pozwolę sobie wrzucić zdjęcia, autorstwa chyba saphiry :)

wybieg...
zakładanie szelek

a tu już z wywalonym jęzorem :)

tarzanko :p

żeby tradycji stało się zadość ;)

i uszko już nie krwawi :lol:

• Replies 354
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Romina_74 napisał(a):
Ja to w ogóle mam zdanie o kumplu takie, że to bardzo mądry, zrównoważony i grzeczny pies :)

a to nowość :evil_lol:
choć pozory faktycznie mogą myslić :)

Posted

Właśnie sobie to przemyślałam, i stwierdzam, że Kumpel jest zrównoważonym psem.... na swój sposób :evil_lol:
ale faktycznie coś w tym jest ;)

Posted

soboz4 napisał(a):
Kumpel był u weterynarza, ma ranę na boku, brzydką ranę, dostaje antybiotyk!

A cóż to za rana? Od dawna ją ma? No i oczywiście, czy są jakieś przypuszczenia skąd też się ona na boku Kumplowym wzięła?

Posted

Romina_74 napisał(a):
A cóż to za rana? Od dawna ją ma? No i oczywiście, czy są jakieś przypuszczenia skąd też się ona na boku Kumplowym wzięła?

On już miał tą ranę w sobotę, ale była bardzo malutka... myślałam, że jeszcze z Szarką się w boksie o coś "pokłócił", a jak w czwartek ją zobaczyłam to była o wiele większa... podejrzewam, że go swędziało i sobie wygryzał. Od czego się dokładnie wzięło nie wiem...

Posted (edited)

A dziś Kumpel był baaaaardzo grzeczny :cool3:
Na początku, trochę poszalał z Szarakiem i April na wybiegu. A najlepsze było jak "kąpał" gumowe frisbee, wrzucał je do miski z wodą, a później pacał w nie łapą :).
Po wybiegu był króciutki spacer do lasu, a następnie szkolenie, gdzie Kumpel zdobył certyfikat z programu "Fajny pies, ale bezdomny" :multi:. A kiedy inne psiaki pokazywały, co potrafią Kumpel grzecznie wylegiwał się na słońcu :crazyeye: i prosił o drapanie po brzuszku :crazyeye::crazyeye:, nie piszczał, jak to ma w zwyczaju, tylko grzecznie sobie leżał. Później znów poszliśmy na wybieg, tym razem ten mały i znów były szaleństwa z Szarakiem i April, oni tworzą zgraną paczkę, szczególnie jeśli chodzi i dzielenie się zabawkami :cool3:.

Co do Kumplowej rany... dziś Magda, powiedziała mi, że kiedy oddawała Szarkę do boksu (2 tygodnie temu), to Szarka chciała zdominować Kumpla i prawdopodobnie złapała go za ten bok właśnie... no i ten chyba to sobie zaczął wygryzać i rana się powiększyła, ale to są tylko przypuszczenia...

Edited by ewes
Posted

trzej muszkieterowie z nich;) fakt, są bardzo tolerancyjni jeśli chodzi o zabawki... obdzielają się, nawet Kumpel ustępuje;)

cały Kumpel

umyka z ulubioną zabawką Szaraka:evil_lol:

dowód zbrodni --> miska woda i frisbee :lol:

Posted

1. Bo kumpel jest grzeczny i zrównoważony ;) 2. Gratulujemy z Lutkiem Certyfikatu :) Może i my się kiedyś dochrapiemy ... 3. Z Szarką dać sobie radę może tylko Istar ... 4. To gdzie ten domek Kumplowy do jasnej anieli?

Posted

Romina_74 napisał(a):
1. Bo kumpel jest grzeczny i zrównoważony ;) 2. Gratulujemy z Lutkiem Certyfikatu :) Może i my się kiedyś dochrapiemy ... 3. Z Szarką dać sobie radę może tylko Istar ... 4. To gdzie ten domek Kumplowy do jasnej anieli?

Certyfikat na pewno dostaniecie ;) Magda miała gotowy, tylko Was nie było ;)

Posted

Dziś Kumpel był nawet grzeczny :cool3:
wybieg -> zabawa z April i Szarakiem, jak zawsze świetnie :D
spacer do lasu -> wąchanie, wąchanie i jeszcze raz wąchanie + oczywiście ciągnięcie na smyczy
powtórka z komend -> siad, waruj, podaj łapę, zostań, ósemka- wszytko pięknie
spacer do parku -> szliśmy pomalutku bo z Kidą, ale Kumplowi zdecydowanie to tempo nie odpowiada :roll:
wybieg -> zabawa z April łapanie frisbee, on próbuje je złapać łapami zamiast chwycić w paszcze :roll:, zdecydowanie lepiej radzi sobie z frisbee April

to by było na tyle- zdjęcia:

Posted

saphira18 napisał(a):
te pierwsze to wyglądają jak stare małżeństwo;)

tylko powinni się patrzeć każde w innym kierunku...
Razem w tym samym to chyba jeszcze narzeczeństwo...

Posted

[quote name='soboz4']tylko powinni się patrzeć każde w innym kierunku...
Razem w tym samym to chyba jeszcze narzeczeństwo...
:cool3::cool3::cool3: