Jump to content
Dogomania

Ligota-KONIEC PSIEGO DRAMATU!!! A jednak jest jeszcze coś do zrobienia!!! :(

Recommended Posts

Posted

Weronika18 napisał(a):
to robic aukcje z Figa?

Dziekujemy bardzo, ale wczoraj w Fodze zakochalo sie dwoje dzieci i rodzice :) Dzisiaj idziemy jeszcze do weta na kontrole i wszystko wskazuje na to, ze jutro mala trafi do nowego domu.
Uwazam, ze dobrze trafila i co najlepsze nie stracimy z nia kontaktu, bo zostanie we Wroclawiu :)
Z jednej strony to az mnie boli, ze musze ja oddac, ale wiem, ze tam poswieca jej wiecej czasu no i dzieciaki juz ja ubostwiaja :)

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A TEN SLICZNY MALY NIEDZWIADEK NAJPRAWDOPODOBNIEJ MA JUZ DOMEK - CZEKAMY NA POTWIERDZENIE INFORMACJI :)

Mała sunia - NIEDZWIADEK
Niestety trafila 18.02 do kliniki. Zaczela kulec przez pogryzienie. Malutka ma chora skore, jest bardo przestraszona. Na CITO potrzebuje tymczasu, gdyz w klinice moze zostac tylko do wtorku..

---- POMOCY----

Posted

ze strony psiego anioła:

barakowóz lub kontener z transportem do Nowej Ligoty (zakup lub dzierżawa) – bo konieczna jest całodobowa obecność wolontariuszy na miejscu.

moze porostu trzeba oplacic jakies kwatery,na miejscu, z wyzywieniem. Przeciez Oni tam ciezko pracuja. Niech te gminy pozostale cos sie ruszą, te co psy tam zwozily.
dziuba, czy te gminy trzeba 'przyciskac"? Moze jaki szablon list do nich slać?

Posted

Oj Monikita to dzieki za dobra wiadomość:multi: jeden kamyk z serca mniej. Jednak jak widac sytuacja zmienia się bardzo szybko i aktualizacje za tym nie nadążają. A czy ktoś wie co z ta ślepą "koperkową" bidą

i z tymi dwoma co prawie łyse były, też na zdjęciach od Koperka? Czy je gdzieś zabrano?
Cieszę się bardzo, że Figa ma domek ale ona prześliczna była to nie dziwota że szybko się znalazł, Szansa też piękna oby jej poszło równie dobrze.
Chcą postawić kontener dla wolontariuszy? A czy oni naprawdę moga tam dyżurować całą dobę? Wspaniali ludzie no ale aż nie do wiary że sami to wszystko zrobią.Przecież też mają jakieś swoje życie.
Słuchajcie co to jest CITO??? Wstyd ale nie wiem.

Posted

[quote name='VitisVini'](...)Słuchajcie co to jest CITO??? Wstyd ale nie wiem.

hyh.. to penie przezemnie pytasz o to slowo..:oops: Ja go stanowczo naduzywam :oops:
"cito łac., [wym. c-ito] (dostarczyć, wykonać) szybko, niezwłocznie (uwaga na receptach, dawn. na listach). "

W moim naduzyciu chodzi mi o to "niezwłocznie"

Posted

Dodałem kilka piesków, kilku innym wzbogaciłem opis zdjęciami lub waszymi słowami - mam nadzieję nie naruszam waszych praw cytując i zamieszczając zdjęcia. W tej chwili chyba największy kłopot strony to powtarzające się wpisy z numerkiem i bez. Więc jesli wiecie że któryś pies została źle opisany to piszcie [email protected] Jeśli macie zdjęcia to pdsyłajcie, ułatwi mi to pracę jak nie musze wydłubywać z shacka czy innych serwisów :-)

Posted

[quote name='VitisVini']Oj Monikita to dzieki za dobra wiadomość:multi: jeden kamyk z serca mniej. Jednak jak widac sytuacja zmienia się bardzo szybko i aktualizacje za tym nie nadążają. A czy ktoś wie co z ta ślepą "koperkową" bidą

i z tymi dwoma co prawie łyse były, też na zdjęciach od Koperka? Czy je gdzieś zabrano?
Cieszę się bardzo, że Figa ma domek ale ona prześliczna była to nie dziwota że szybko się znalazł, Szansa też piękna oby jej poszło równie dobrze.
Chcą postawić kontener dla wolontariuszy? A czy oni naprawdę moga tam dyżurować całą dobę? Wspaniali ludzie no ale aż nie do wiary że sami to wszystko zrobią.Przecież też mają jakieś swoje życie.
Słuchajcie co to jest CITO??? Wstyd ale nie wiem.
ten slepotek ze zdjecia ponoc ma juz domek.. ustalłam to z monika telefonicznie bo była chetna w wawie na tego psiaka..;-))

Posted

[quote name='KWL']Dodałem kilka piesków, kilku innym wzbogaciłem opis zdjęciami lub waszymi słowami - mam nadzieję nie naruszam waszych praw cytując i zamieszczając zdjęcia. W tej chwili chyba największy kłopot strony to powtarzające się wpisy z numerkiem i bez. Więc jesli wiecie że któryś pies została źle opisany to piszcie [email protected] Jeśli macie zdjęcia to pdsyłajcie, ułatwi mi to pracę jak nie musze wydłubywać z shacka czy innych serwisów :-)

KWL, jesli znajduja sie na strone zdjecia opatrzone moim nickiem, to jaknajbardziej wyrazam zgode na uzycie i zdjec i tekstow ;) (chociaz zdjecia mojego TZa-ale chyba nie bedzie roscil sobie zadnych praw :cool3: )

Mysle, ze trzebaby to na stronie bardziej upozadkowac, wiele psiakow sie powtarza i robi sie male zamieszanie. Moze powklejac miniatury w <table></table> ? A po kliknieciu otwierasz zdjecie duzego formatu i opis?
To taka moja skromna propozycja :oops:

Posted

Ślepy też ma domek??? Matko tyle dobrych wiadomości na raz, jeszcze zawału dostanę, nieprzyzwyczajonam:lol:
Dzięki za wyjaśnienia tego cita- no teraz to już jasne wszystko, czyli- "potrzebny domek na już" Żebym ja tak dobra wróżką była ech.
A co do aktualizacji to na stronie Psiego Anioła jest wątek do Straży wrocławskiej i tam mają też listę psów do adopcji- może to jakoś zgrać z nimi ?
A ile kosztuje ten kontener mieszkalny dla Ligoty i czy będziemy go kupować i sie składać czy to juz z funduszy zgromadzonych ma pojść?
Strasznie objechaliście tego biednego komendanta Straży ale ja do końca nie wiem czy słusznie a dobrze by było aby ktoś od nich np podawał tu aktualne info skoro dziewczyny nie maja czasu.

Posted

Ania_w napisał(a):
Frodo to kot mego znajomego:) jest rewelacyjny - na nim "testuje" za kazdym razem stosunek psa do kotow:)

Frodo, to chyba nie jest mały 'kotecek', to MCO, chyba. Trzeba przed takim kocurkiem respekt czuc-to dobra szkola dla psow;) Zdjecie boskie:loveu:

Posted

ARKA napisał(a):
Frodo, to chyba nie jest mały 'kotecek', to MCO, chyba. Trzeba przed takim kocurkiem respekt czuc-to dobra szkola dla psow;) Zdjecie boskie:loveu:

respekt powinien byc, niestety Szansa wogole go nie posiada:) Kierowana ciekawoscia wyslinila/wylizala go calego. Frodo znosil to bardzo ale to bardzo cierpliwie:)) zreszta jak kazde psie "pieszczoty"

Posted

Ania_w napisał(a):
respekt powinien byc, niestety Szansa wogole go nie posiada:) Kierowana ciekawoscia wyslinila/wylizala go calego. Frodo znosil to bardzo ale to bardzo cierpliwie:)) zreszta jak kazde psie "pieszczoty"

haha..a moja kocica szkolila Szanse ;) ..yhmm.. moze inaczej - probowala :cool3: Ale Szansa nic sobie z tego nie robila :evil_lol:. Wiem jedno, ten pies to niesamowita sila pociagowa!!!:diabloti:

Posted

a moze moglibyscie zglosic psy z Ligoty do programu Interwencja? tam mowia o wszystkim bardzo glosno.
Prawdopodobnie jade w srode lub w czwartek do schroniska z p. Edyta Olech(zawozi tam karmy). Trzeba cos wziac tam dla wolnotariuszy? pozdrawiam i slicznie dziekuje wszystkim za pomoc pieskom.