Ellig Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 ludka napisał(a):A list do Mikolaja z listą przysmakow dla Ondraszka i reszty stadka mozna gdzies podejrzec? :x-mas: Ludka,wysle Ci kopie na pw :santagri: Quote
taxelina Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 Ellig napisał(a):Ludka,wysle Ci kopie na pw :santagri: Ja tez poprosze bo myslalam zeby jej kupic karme ale jak Ty kupilas to nie ma co :) Quote
myjuliette Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 pozwolę się przypomnieć [quote name='myjuliette']13.11 poszło 21 zł z bazarku Cinkowo-Ondrowego poproszę o sprawdzenie i potwierdzenie tu http://www.dogomania.pl/threads/218968-ROZLICZAMY-na-jamnikowate-CINKA-ALFA-i-ONDRĘ-do-09.12.2011-godz-21.00/page3 Quote
Ellig Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 deer_1987 napisał(a):Ja tez poprosze bo myslalam zeby jej kupic karme ale jak Ty kupilas to nie ma co :) Lista to byl zart:)Ludka lubi zartowac:) Oczywiscie wszystkie psiaki u Nutusi dostana od Mikolaja jakis prezent na Boze Narodzenie. Ja jak wiesz kupilam: posłanie plus materac, 2 poduszeczki, 2 zabawki, kocyk, sucha karme Hill'sa, ubranko:) Quote
ludka Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 Ellig napisał(a):Ludka,wysle Ci kopie na pw :santagri: Bede wdzieczna, bo pieczenie pasztetu chyba mnie przekracza :cool3: Juz mi sie zdarzylo, ze wspolpasazerka karmila mi psiaka wedlinka, a moje smakolyki (jakies paseczki miesne) nie smakowaly. ;) Quote
Isadora7 Posted December 20, 2011 Author Posted December 20, 2011 [quote name='myjuliette']pozwolę się przypomnieć pytałam dzisiaj i nie ma jeszcze tych pieniedzy :( Ze świezych wpłat jest 50 zł które jutro wpisze w rozliczenie, tylko dostane info od kogo. [SIZE=4]DOBRA SPRAWDZONE PONOWNIE. JEST 21 zł za bazarek. Edyta sprawdziła teraz. Nutusia co u lekarza? Quote
Nutusia Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 Wróciłyśmy zmęczone jak... psy! :diabloti: Ale od początku: 1. Pani Doktor zrobiła zeskrobinę i zbadała pod mikroskopem, żeby wykluczyć nużeńca - wykluczyła:multi: 2. Pobrała też wymaz, żeby zrobić antybiogram i sprawdzić czy nie ma na skórze żadnej bakterii - wyniki będą może jeszcze przed świętami, albo tuż po... 3. Zrobiliśmy USG jamy brzusznej. Wszystko jest w porządku oprócz kilku torbieli na jajnikach. Ale to akurat żaden problem, w związku z planowaną sterylką (mamy termin wyznaczony na 4 stycznia na 18-tą). 5-go wezmę urlop, 6-go jest święto, potem weekend, więc spokojnie jej przypilnuję po zabiegu. 4. Została ponownie odrobaczona 5. Zaszczepiona została przeciwko wściekliźnie 6. Ma pięknie przycięte pazurki i wreszcie tupta normalnie No... prawie godzinę bidusia leżała jak trusia na stole... Ale była dzielna, ani razu się nie poskarżyła! Terminarz więc mamy taki: - do świąt lub tuż po powinniśmy mieć wyniki wymazu - wtedy się okaże czy potrzebne są jeszcze jakieś dodatkowe wizyty czy leki (choć Pani Doktor stawia, że nie) - 4-go stycznia, w dniu sterylki, przed zabiegiem pobierzemy krew na określenie poziomu hormonu tarczycy, żeby potwierdzić dawkowanie leku oraz zaczipujemy Maleńką w znieczuleniu, żeby nie cierpiała, no i będzie zabieg sterylizacji - 14-go stycznia będziemy zdejmować szwy i zaszczepimy na wirusówki Mamy założoną książeczkę - brakuje oczywiście wpisu o pierwszym odrobaczeniu oraz o badaniach w kierunku świerzbowca i grzybicy - dobrze byłoby to uzupełnić albo dostać zaświadczenia na piśmie, by je dołączyć do książeczki. Ondraszek został oceniony na 2 latka! Za dzisiejszą wizytę, zabiegi i badania zapłaciłam 110 zł + 10 zł za dojazd do lecznicy - proszę o wpisanie do postu rozliczeniowego. Po tych wszystkich przeżyciach, w podskokach wróciła do domku, wcięła kolację, wzięła leki i śpi na podusi obok mnie jak zabita... W poczuciu dobrze spełnionego obowiązku sprawozdawczego udaję się spać i ja!;) Dobrej nocy wszystkim! Quote
taxelina Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 To ja teraz oglosze ta mila dla nas i dla Milki (tak, jej nowe imie to Milka :loveu:) wiadomosc. To my bedziemy jej DS!! :multi: Dziekuje serdecznie za zaufanie jakim nas obdarzyliscie! Juz sie nie mozemy jej doczekac!! Czas szykowac jej szwedzka wyprawke :diabloti: Oczywiscie gdyby ktos z Was sie wybieral czy bylby w Szwecji to zapraszamy do nas! :) Dolozymy wszelkich staran zeby Milka czula sie u nas jak najlepiej! :loveu: Quote
jola_li Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 Czy dobrze zrozumiałam, że Ondra jedzie za morze??? (ucieszę się dopiero jak przeczytam potwierdzenie, bo aż trudno uwierzyć w taki wysyp dobrych wiadomości ;-)) Quote
taxelina Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 jola_li napisał(a):Czy dobrze zrozumiałam, że Ondra jedzie za morze??? (ucieszę się dopiero jak przeczytam potwierdzenie, bo aż trudno uwierzyć w taki wysyp dobrych wiadomości ;-)) Dokladnie tak :loveu: :multi: Quote
Isadora7 Posted December 20, 2011 Author Posted December 20, 2011 [quote name='Nutusia']Wróciłyśmy zmęczone jak... psy! :diabloti: Ale od początku: 1. Pani Doktor zrobiła zeskrobinę i zbadała pod mikroskopem, żeby wykluczyć nużeńca - wykluczyła:multi: 2. Pobrała też wymaz, żeby zrobić antybiogram i sprawdzić czy nie ma na skórze żadnej bakterii - wyniki będą może jeszcze przed świętami, albo tuż po... 3. Zrobiliśmy USG jamy brzusznej. Wszystko jest w porządku oprócz kilku torbieli na jajnikach. Ale to akurat żaden problem, w związku z planowaną sterylką (mamy termin wyznaczony na 4 stycznia na 18-tą). 5-go wezmę urlop, 6-go jest święto, potem weekend, więc spokojnie jej przypilnuję po zabiegu. 4. Została ponownie odrobaczona 5. Zaszczepiona została przeciwko wściekliźnie 6. Ma pięknie przycięte pazurki i wreszcie tupta normalnie No... prawie godzinę bidusia leżała jak trusia na stole... Ale była dzielna, ani razu się nie poskarżyła! Terminarz więc mamy taki: - do świąt lub tuż po powinniśmy mieć wyniki wymazu - wtedy się okaże czy potrzebne są jeszcze jakieś dodatkowe wizyty czy leki (choć Pani Doktor stawia, że nie) - 4-go stycznia, w dniu sterylki, przed zabiegiem pobierzemy krew na określenie poziomu hormonu tarczycy, żeby potwierdzić dawkowanie leku oraz zaczipujemy Maleńką w znieczuleniu, żeby nie cierpiała, no i będzie zabieg sterylizacji - 14-go stycznia będziemy zdejmować szwy i zaszczepimy na wirusówki Mamy założoną książeczkę - brakuje oczywiście wpisu o pierwszym odrobaczeniu oraz o badaniach w kierunku świerzbowca i grzybicy - dobrze byłoby to uzupełnić albo dostać zaświadczenia na piśmie, by je dołączyć do książeczki. Ondraszek został oceniony na 2 latka! Za dzisiejszą wizytę, zabiegi i badania zapłaciłam 110 zł + 10 zł za dojazd do lecznicy - proszę o wpisanie do postu rozliczeniowego. Po tych wszystkich przeżyciach, w podskokach wróciła do domku, wcięła kolację, wzięła leki i śpi na podusi obok mnie jak zabita... W poczuciu dobrze spełnionego obowiązku sprawozdawczego udaję się spać i ja!;) Dobrej nocy wszystkim! No cudnie, cudnie. Tak paierzyska z lecznicy wyciągnę tym bardziej że będę szła po odbdukcję małej. Dostane na priva to o co prosziłam? :cool3::cool3::cool3: [quote name='deer_1987']To ja teraz oglosze ta mila dla nas i dla Milki (tak, jej nowe imie to Milka :loveu:) wiadomosc. To my bedziemy jej DS!! :multi: Dziekuje serdecznie za zaufanie jakim nas obdarzyliscie! Juz sie nie mozemy jej doczekac!! Czas szykowac jej szwedzka wyprawke :diabloti: Oczywiscie gdyby ktos z Was sie wybieral czy bylby w Szwecji to zapraszamy do nas! :) Dolozymy wszelkich staran zeby Milka czula sie u nas jak najlepiej! :loveu: Czekałam kiedy to zrobisz :) i dodam, co zreszta mówiłam jak rozmawiałyśmy, zę bardzo cieszyłabym się gdybys to Ty była DS. Tym bardziej, że coraz bardziej wychodzi na to co przypuszczałam że największą choroba slicznoty jest .... bezdomność. Czipa oczywiście od razu na Ciebie ale to jak wiem już konszachtowałas z Nutusią:cool3::cool3::cool3: Marta napiszesz na evencie? Quote
jola_li Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 [quote name='deer_1987']Dokladnie tak :loveu: :multi: No to --- HURAAAAAAAAAAAA :-)!!! Quote
M&S Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 [quote name='deer_1987']To ja teraz oglosze ta mila dla nas i dla Milki (tak, jej nowe imie to Milka :loveu:) wiadomosc. To my bedziemy jej DS!! :multi: Dziekuje serdecznie za zaufanie jakim nas obdarzyliscie! Juz sie nie mozemy jej doczekac!! Czas szykowac jej szwedzka wyprawke :diabloti: Oczywiscie gdyby ktos z Was sie wybieral czy bylby w Szwecji to zapraszamy do nas! :) Dolozymy wszelkich staran zeby Milka czula sie u nas jak najlepiej! :loveu: Chwalipięta:eviltong:;) Nutusiu, same dobre wiadomości:multi::multi:głaski i drapanki za uszkiem dla Ondry=Milki:loveu: Quote
taxelina Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 Ja tez sie bardzo ciesze :multi: Ale to tez Wasza zasluga, ze nam zaufalyscie! :loveu: Milce niczego u nas nie zabraknie, bedzie drugi przyjaciel Sherry, ja bede teraz przez dluzszy okres czasu duzo w domu wiec bede mogla sie nia zaopiekowac i pokazac ze ludzie to nie sa tylko zli. Quote
taxelina Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 M&S napisał(a):Chwalipięta:eviltong:;) Nutusiu, same dobre wiadomości:multi::multi:głaski i drapanki za uszkiem dla Ondry=Milki:loveu: To teraz zamiast mnie przezywac to trzymaj kciuki zeby wszystko sie udalo! Ostatnio same szczesliwe chwile dla tymczasow Nutusi! Quote
M&S Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 deer_1987 napisał(a):Ja tez sie bardzo ciesze :multi: Ale to tez Wasza zasluga, ze nam zaufalyscie! :loveu: Milce niczego u nas nie zabraknie, bedzie drugi przyjaciel Sherry, ja bede teraz przez dluzszy okres czasu duzo w domu wiec bede mogla sie nia zaopiekowac i pokazac ze ludzie to nie sa tylko zli. Ja w to wierzę!!! Quote
M&S Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 deer_1987 napisał(a):To teraz zamiast mnie przezywac to trzymaj kciuki zeby wszystko sie udalo! Wiesz, że trzymam moooocno i życzę Ci tego z całego serca........ Quote
taxelina Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 M&S napisał(a):Ja w to wierzę!!! o Niunie staralismy sie, walczylismy do konca. Teraz to wiem ze wiecej zrobic dla niej nie moglismy... Juz rok temu wlasnie przed Swietami byl moment krytyczny, myslelismy ze bedziemy musieli sie z nia pozegnac... ale znalazlam informacje o CetylM, zaczelismy rehabilitacje i dostala rok zycia :loveu: M&S napisał(a):Wiesz, że trzymam moooocno i życzę Ci tego z całego serca........ Dziekuje!! Wiem juz na czym stoje, kiedy moge przyplynac i kiedy ja zabrac. Quote
M&S Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 deer_1987 napisał(a):o Niunie staralismy sie, walczylismy do konca. Teraz to wiem ze wiecej zrobic dla niej nie moglismy... Juz rok temu wlasnie przed Swietami byl moment krytyczny, myslelismy ze bedziemy musieli sie z nia pozegnac... ale znalazlam informacje o CetylM, zaczelismy rehabilitacje i dostala rok zycia :loveu: Dziekuje!! Wiem juz na czym stoje, kiedy moge przyplynac i kiedy ja zabrac. Niunia zawsze będzie w waszych sercach... I wszystko zodnie z planem:) Quote
taxelina Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 M&S napisał(a):Niunia zawsze będzie w waszych sercach... I wszystko zodnie z planem:) Wiem :loveu: Czas zamawiac bilety :diabloti: Quote
Justyna Lipicka Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 ale fajne wieści się tu czyta:) Quote
andzia190 Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 Tak się ciesze że Onderka tzn Milka będzie miała DS:)). A co do imienia bardzo dobrze że imię jej zmieniacie bo Ondra to przynajmniej mi się z jakąś chorobą kojarzy:) Mam tylko nadzieje że będą jakieś zdjęcia się pojawiać jak Milka się zmienia. pozdr Ania Quote
taxelina Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 [quote name='Justyna Lipicka']ale fajne wieści się tu czyta:) :multi: [quote name='andzia190']Tak się ciesze że Onderka tzn Milka będzie miała DS:)). A co do imienia bardzo dobrze że imię jej zmieniacie bo Ondra to przynajmniej mi się z jakąś chorobą kojarzy:) Mam tylko nadzieje że będą jakieś zdjęcia się pojawiać jak Milka się zmienia. pozdr Ania Tak oczywiscie, z reguly u mnie na watku pojawiaja sie codziennie jakies zdjecia, zapraszam http://www.dogomania.pl/threads/196969-Pol-metra-jamniczej-milosci-x2-i-krolik-ktory-mysli-ze-jest-psem.-Niunia jak tylko Milka bedzie u mnie to bede miec banerek do galeri to latwiej bedzie nas znalezc :) Quote
M&S Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 deer_1987 napisał(a):Wiem :loveu: Czas zamawiac bilety :diabloti: Dokładnie:):) Quote
Recommended Posts