Onaa Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Faktycznie, taki bardzo pozytywny wątek :) :) :). Quote
Donvitow Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Kajak trzeba było zadzwonić jak miałaś problemy z przyjęciem psiaka na DT. Malucha na dietę. bez leków. Jak się nie poprawi to wizyta w Śremie w lecznicy przy ul Chełmońskiego koło szpitala. Tam leczą wszystkie bezdomniaki a jeśli jesteś DT to i na koszt schronu. Oczywiście węgiel nie zaszkodzi ale nie pamiętam czy masz dywan/ uważaj bo nie zejdzie/. Nie poznałem kołtunicha po obcięciu. Fajnie że jest u Was. Quote
kajak Posted November 25, 2011 Author Posted November 25, 2011 Donvitow napisał(a):Kajak trzeba było zadzwonić jak miałaś problemy z przyjęciem psiaka na DT. Malucha na dietę. bez leków. Jak się nie poprawi to wizyta w Śremie w lecznicy przy ul Chełmońskiego koło szpitala. Tam leczą wszystkie bezdomniaki a jeśli jesteś DT to i na koszt schronu. Oczywiście węgiel nie zaszkodzi ale nie pamiętam czy masz dywan/ uważaj bo nie zejdzie/. Nie poznałem kołtunicha po obcięciu. Fajnie że jest u Was. Dzięki za info.jest dobrze -jest dietka i kupka też jest -zdrowsza:p -Dywanu na szczęscie nie mamy wszędzie kafle-sterylnie-jak w lecznicy:evil_lol: Kołtunich znaczy Goldek?:multi: tylko on nie jest po obcięciu przynajmniej nie przez nas, on tak wygląda jak pierzak, mało sierści miejscami łyse placki(już coś zamówiłam na porost) myślę że te kłaki wypadły ze stresu i braku jedzenia lub niejedzenia,bo na zdjęciach ze schronu wygląda bardziej kłaczasto:cool3:. A tak wogóle to gdzie miałam zadzwonić? Quote
kajak Posted November 25, 2011 Author Posted November 25, 2011 Jasza napisał(a):A jak się dogadują między sobą? Chyba dobrze? Kajak, taki optymizm i tyle szczęścia bije z Twoich postów- fajnie się czyta Wasz wątek :-) On do Szczoty owszem ,ale ona czasami do pionu go postawi,jest okrutnie zazdrosna . Tak naprawdę to jestem szczęsliwa że wzięłam tego biedaka,a piszę to co czuję, mam nadzieję ze nie jest aż tak żle ?:oops:-to mój pierwszy wątek Quote
kajak Posted November 25, 2011 Author Posted November 25, 2011 aaa juz wiem do kogo miałam zadzwonić :multi:dopiero ten dywan mnie naprowadził:evil_lol: tylko nie mam tego numeru gdzieś mi wsiąkł:shake: Quote
margo001 Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 kajak napisał(a):aaa juz wiem do kogo miałam zadzwonić :multi:dopiero ten dywan mnie naprowadził:evil_lol: tylko nie mam tego numeru gdzieś mi wsiąkł:shake: Na przyszłość pamiętaj że ja mam ten numer ;) Jaki on chudziutki :shake:nie dziwne że sępi. Quote
kajak Posted November 25, 2011 Author Posted November 25, 2011 Lużne kupska wróciły:shake:nie takie jak w pierwszym dniu, wtedy to wodospad Niagara -podałam węgielek chyba zadziałał,spacerki coraz dłuższe:painting: bo mniej marznie-ogólnie mało skory do zabaw, pewnie taki już typ:p Quote
kajak Posted November 25, 2011 Author Posted November 25, 2011 margo001 napisał(a):Na przyszłość pamiętaj że ja mam ten numer ;) Jaki on chudziutki :shake:nie dziwne że sępi. Fajnie przyda się-mogę prosić na pw na zdjęciach tego nie widać ale jest potwornie chudy sama skóra i kości, a i duże kły:wink: po spacerku Quote
kajak Posted November 25, 2011 Author Posted November 25, 2011 dzięki za tel. dostaje ryż marchew i trochę chudego mięsa z kurczaka, trzy razy dziennie, a na deser-węgielek w kiełbasce ( bo inaczej chce mi odgryżć palec wskazujący razem z kciukiem:lol:) Quote
Donvitow Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Daj mu jeszce suchą karmę. RC intestinal. Ewentualnie smektę w wodzie.. Tak jak pisała Dominika nie dawaj stoperanu. Wiesz trzymamy kciuki. I ja i Paula kierowniczka schronu . I jesteśmy do dyspozycjii. Jeśli nie będzie efektu trzeba będzie psiakowi włączyć antybiotyk. Pozdrawiamy. Quote
kajak Posted November 25, 2011 Author Posted November 25, 2011 Myślę że będzie dobrze,stoperan dostał tylko w ten pierwszy dzień.Teraz tak jak pisałam węgielek. Jeszcze martwię się o stan jego skóry ,niby się nie drapie,ale ma taką lepką na brzuchu i takie strupki,w tygodniu będę miała coś na poprawę jego sierściuni(pierzaczka) i skóry , myślę że to nic poważnego.I wybiorę się do weterynarza do Śremu. Widać już po nim że jest lepiej,w pierwszy dzień tylko spał i robił kupki:oop. Na drugi dzień po zabraniu Goldiego dzwonił ktoś ze schroniska w sprawie adopcji, że prawdopodobnie jakaś pani była zainteresowana-mam nadzieję że sie rozmysliła-bo cisza w tym temacie. Ja też trzymam kciuki za niego i siebie:lol: Gdzie mam kupić tą karmę? Quote
malawaszka Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 a odrobaczałas go??? mój Dzordżyk miałzrobione teraz badanie qpy i ... więcej tam jajek nicieni niż samej qpy... i to był główny powód jego giga bieguny - dostaje też antybiotyk Quote
kajak Posted November 25, 2011 Author Posted November 25, 2011 jutro podjadę po tabletkę na robale kurcze strasznie droga ta karma:-(:-( Quote
mmd Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Słuchajcie, nie wymądrzam się tylko grzecznie sugeruję ;): może lepiej go zabrać do weta, a później pakować w drogie karmy? Nie wiadomo, co mu naprawdę jest, może nic, kurczak i ryż gotowane to bezpieczna i dość dobra dietka :) Bo tak każdy coś doradza, a nie wiadomo, na czym pies stoi :) Quote
margo001 Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 mmd napisał(a):Słuchajcie, nie wymądrzam się tylko grzecznie sugeruję ;): może lepiej go zabrać do weta, a później pakować w drogie karmy? Nie wiadomo, co mu naprawdę jest, może nic, kurczak i ryż gotowane to bezpieczna i dość dobra dietka :) Bo tak każdy coś doradza, a nie wiadomo, na czym pies stoi :) Jestem za ;) Chociaż można spróbować tą smektę jak pisze Donvitow, na pewno nie zaszkodzi. Quote
kajak Posted November 26, 2011 Author Posted November 26, 2011 Do weta w poniedziałek koniecznie,a ryż naprawdę pomaga, Goldek coraz lepiej wygląda,i oczyska weselsze:lol: wczoraj chciał dziabnąć mojego synka,ale go tylko kłem uderzył i mały ma siniaka:shake: wina leży po obu stronach. Quote
Helga&Ares Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 Smectę też można podać bo przy okazji zadziała osłonowo. Kajak RC intestinal postawiłaby chłopaka na nogi, nie jestem w stanie sponsorować Ci całego wora karmy, ale jeśli będą chętni na jakąś zrzutkę to ja chętnie coś dodam od siebie ;) Quote
malawaszka Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 skocz dziś po tabletkę na robale - u Dżordża nie pomagało nic - antybiotyki, antybiegunkowe leki, intestinal i dopiero po odrobaczeniu mamy dziś pierwszy raz ładną qpę Quote
Donvitow Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 To nie doradzamy tylko czekamy na wieści. A odrobacz i Szczotkę razem z Goldem, Goldim? Ryż z marchewką i kurczakiem jest super. Jak się kupy unormują to zamiast ryżu może być makaron/ szybciej się chudzielec upasie/. Quote
kajak Posted November 26, 2011 Author Posted November 26, 2011 Donvitow napisał(a):To nie doradzamy tylko czekamy na wieści. A odrobacz i Szczotkę razem z Goldem, Goldim? Ryż z marchewką i kurczakiem jest super. Jak się kupy unormują to zamiast ryżu może być makaron/ szybciej się chudzielec upasie/. Goldi bo Gold to dla dużego psiaka nam tak się bardziej podoba,napewno kupię dwie, tylko dopiero póżnym popołudniem podjadę . Quote
Jasza Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Bardzo przepraszam Was wszystkich... Malutka ma dopiero 8-10 miesięcy...i wygląda jak wygląda....waży tylko 8 kilo... Nie ma pieniędzy na leczenie i nie ma DT a w schronisku w takim stanie nie da rady...:-( http://www.dogomania.pl/threads/2184...miesiecy/page2 Quote
Recommended Posts