Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 211
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ale on łysolek jest...i chudzinek - faktycznie :-(
Ale ma farta chłopaczek
Szczotka nie za bardzo szczęśliwa na zdjęciu ;-)

Jak dzisiaj kupy? Lepiej?

Posted

mięciutki -będzie jeszcze milutki jak ciałka nabierze,kupa była rano w salonie po nocy (zaschła:-(),ale rano już ok ,zobaczymy co będzie dalej,podałam mu stoperan -łatwiej było podać dużą tabletkę niż wcisnąć węgiel chciał mnie użreć:evil_lol:

Posted

kajak napisał(a):
mięciutki -będzie jeszcze milutki jak ciałka nabierze,kupa była rano w salonie po nocy (zaschła:-(),ale rano już ok ,zobaczymy co będzie dalej,podałam mu stoperan -łatwiej było podać dużą tabletkę niż wcisnąć węgiel chciał mnie użreć:evil_lol:

jakiej konsystencji była kupa?
Stoperan.. nie lubię tego. Wstrzymuje perystaltykę jelit - czyli nie pozwala organizmowi pozbyć się toksyn, zatrzymuje je w środku. A węgla ile mu podałaś? Zrobiłaś zawiesinę czy tak w kapsułkach dostał?

Posted

mmd napisał(a):
No, buzia też fajna.
I w życiu bym nie pomyślała, że taki słodziak może użreć, no cóż pozory mylą :)

może by nie użarł, ale trochę miałam pietra tym bardziej ze go jeszcze nie znam

Posted

oj to niewiedziałam że tak to działa ,ale on wczoraj był półżywy,tylko spał i sr..ł:lol:
po tym leku jest dużo lepiej,pies wraca do zycia:p,ogólnie jest bardzo smutny jak na młodziaka moze to kwestia czasu,dzisiaj dostał trzy węgle w kiełbasce-kupy nie było

Posted

Dzięki Aniu za wsparcie-przyda się.A Szczota to najsłodszy psiak,ja ją uwielbiam:loveu: i reszta rodzinki też-Dzieki za tego Szczotulca:multi:

Posted

Ja proponuję podać Nifuroksazidum (Endiex) - lek przeciwbiegunkowy i na wszelkie zatrucia,historie żołądkowe.Też można podać Laremid lek tylko przeciwbiegunkowy nie leczący.Dwa leki kupuje się bez recepty w aptece.Ja mam zawsze w pogotowiu dla swoich tymczasowiczków i pomaga.Dwa dni podawania Nifuraksazidum załatwia sprawę.Bardzo często się zdarzają historie żołądkowe po schronisku.Natomiast jeżeli kupa jest zielona to uważam,że jest nie wesoło i trzeba zaliczyć wizytę u weta.Wet poda zastrzyki.

Posted

Anula napisał(a):
Ja proponuję podać Nifuroksazidum (Endiex) - lek przeciwbiegunkowy i na wszelkie zatrucia,historie żołądkowe.Też można podać Laremid lek tylko przeciwbiegunkowy nie leczący.Dwa leki kupuje się bez recepty w aptece.Ja mam zawsze w pogotowiu dla swoich tymczasowiczków i pomaga.Dwa dni podawania Nifuraksazidum załatwia sprawę.Bardzo często się zdarzają historie żołądkowe po schronisku.Natomiast jeżeli kupa jest zielona to uważam,że jest nie wesoło i trzeba zaliczyć wizytę u weta.Wet poda zastrzyki.

Stoperan i laremid to to samo. A nifuroksazyd faktycznie fajna sprawa, tylko dosyć drogi(działa bakteriobójczo i nie wchłania się z przewodu pokarmowego). Węgiel też pochłania bakterie.
Zielone kupy zdarzał się i u mojej suni i węgiel załatwiał sprawę.

kajak, cieszę się, że jest lepiej! Zaraz napiszę Ci pw

Posted

kajak napisał(a):
nie jest żle kupa jest już ładna,miejmy nadzieję że wszystko będzie w normie

No to teraz pora na ryżyk i będzie dobrze.

Posted

Jestem na zaproszenie:smile:. Szczotunia, moje śliczności, leży na kanapie "pani na włościach" ;). Dobre suczydło, dzieli się z Goldim swoim domowym szczęściem. Kajak, jesteś wspaniała :loveu:, dałaś serce i dom Szczotuni, a teraz ratujesz kruszynkę :multi:. Też uważam, że na sr...kę najlepszy Nifuroxazyd. Moje sznupy mają strusi żołądek, ale jak czasem łykną zdobyczne świństwo i zaczynają "strzelać" dalej niż widzą :evil_lol:, to tylko Nifuroxazyd. Mam nadzieję, że brzuszek Goldusia już ok. Pozdrawiam i mnóstwo mizianek dla Szczotuni i Goldinka :buzi::buzi:

Posted

kajak napisał(a):
nie jest żle kupa jest już ładna,miejmy nadzieję że wszystko będzie w normie

Jak dobrze że już lepiej :lol: tylko nie przekarmcie go teraz ;)
kajak jesteś wielka :loveu:

Posted

Nie nie przekręciłaś Amik vel Didi ma się świetnie, lepiej chyba mieć nie może :loveu:
choć ciężko mu zrobić fotkę (unika aparatu jak może)to ostatnie jego zdjęcie, reszta na moim profilu fb :

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=185557321528652&set=a.113376052080113.25461.100002231551302&type=1&theater

i tu wcześniejsze:

https://picasaweb.google.com/111371046464231031138/AtacamaNemoDziadulek

Zawsze na spacerkach tak siedzi i czeka, obserwuje i pilnuje czy się nic nie dzieje w około, jeśli coś się zbliża od razu rusza do akcji :evil_lol: mówimy na niego strażnik teksasu :evil_lol:

Posted

mmd napisał(a):
Grubas :evil_lol:
Goldi, przepraszamy, wybaczysz, prawda?

Oj grubas straszny :evil_lol: do tej pory potrafi wyjsc i co znajdzie to oszamie, pomimo ze w domciu same rarytaski :evil_lol:

Mam nadzieję że Goldi wybaczy :modla::modla: już z Didim zmiatamy ;)

Posted

margo001 napisał(a):
Oj grubas straszny :evil_lol: do tej pory potrafi wyjsc i co znajdzie to oszamie, pomimo ze w domciu same rarytaski :evil_lol:

Mam nadzieję że Goldi wybaczy :modla::modla: już z Didim zmiatamy ;)

Jasne że wybaczy -fajnie że jesteśćie wielkie dzięki -właśnie wstałam i niepewnym krokiem wchodzę do salonu ,jadalni,kuchnia-wszędzie czysto- kupska brak:multi::multi:.Goldek ma nieziemski apetyt ale nie ma się co dziwić.
Wczoraj dostał ryżyk z marchewką i odrobiną kurczaka x 3, żebrak z niego niezłyjak coś jemy skacze po kanapach i fotelach jak kot:evil_lol: z każdej strony byle tylko coś dostać.Z dnia na dzień się otwiera czasmi aż zabardzo:diabloti:,warczy jak go przeganiam z fotela od synka jak coś je,tak to wchodzi wszędzie,jeszcze niezdecydował się na schody.

Posted

sybisia napisał(a):
Jestem na zaproszenie:smile:. Szczotunia, moje śliczności, leży na kanapie "pani na włościach" ;). Dobre suczydło, dzieli się z Goldim swoim domowym szczęściem. Kajak, jesteś wspaniała :loveu:, dałaś serce i dom Szczotuni, a teraz ratujesz kruszynkę :multi:. Też uważam, że na sr...kę najlepszy Nifuroxazyd. Moje sznupy mają strusi żołądek, ale jak czasem łykną zdobyczne świństwo i zaczynają "strzelać" dalej niż widzą :evil_lol:, to tylko Nifuroxazyd. Mam nadzieję, że brzuszek Goldusia już ok. Pozdrawiam i mnóstwo mizianek dla Szczotuni i Goldinka :buzi::buzi:

Dziekuję za odwiedziny :multi::multi::multi::multi:
Szczotulec cudowny,słodka strasznie ,wszędzie ten swój gruby tyłek wciśnie:evil_lol:(jest na diecie), nie wiem czemu tak utyła nie rozpasam jej a tyje,ale czytałam ze po sterylce moze tak być.Szczota na krok nie opuszcza Goldiego tam gdzie on, tam ona wołam jego Szczota pierwsza.:Dog_run:

Posted

A jak się dogadują między sobą?
Chyba dobrze?

Kajak, taki optymizm i tyle szczęścia bije z Twoich postów- fajnie się czyta Wasz wątek :-)