Pipi Posted December 12, 2011 Author Posted December 12, 2011 elik napisał(a):No to niech i ja mam swój udział - 50 zł i nr konta proszę. A niech mnie. . . .skarbona juz prawie pełna Dla Ciebie Elu , jestes kochana, dziekuje pięknie Wpłynęły pieniazki od jaanna019 i buniaaga, dzieki Quote
Justyna Klimek Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Dziewczyny, dajcie znać, ile brakuje - postaram się zorganizować i na kuriera. A przy okazji: Zapraszam na całkiem nowy wątek całkiem nowego projektu: http://www.dogomania.pl/threads/2194...9#post18196809 Dzisiaj inauguracja! Czekam na uwagi :smile: Quote
elik Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Pipi napisał(a):A niech mnie. . . .skarbona juz prawie pełna Dla Ciebie Elu , jestes kochana, dziekuje pięknie Wpłynęły pieniazki od jaanna019 i buniaaga, dzieki Choćby dla samych Twoich emotków warto coś wpłacić :) Takie fajowe są Quote
Pipi Posted December 13, 2011 Author Posted December 13, 2011 wpłynęły pieniążki od elik i feryenne , dzięki Ciotki. Kochani , mam na koncie na dana chwile 1305 zł:multi::loveu: Wpłacili: psi50zł psi 10 zł kaja69 10 zł yup 5 zł yup 50 zł saphira 50 zł Evelin 100 zł Randa 100 zł BarbaraZ 40 zł bambino 20 zł jola_li 20 zł grzenka 50 zł danusiadanusia 30 zł Vicky62 50 zł jumanjiana 70 zł Justyna Klimek 100 zł monia144412 100 zł Paweł Karpinski 25 zł monia3a 100 zł bakusiowa 50 zł mała2122 10 zł mala2122 10 zł jaanna019 50 zł buniaaga 20 zł feryenne 50 zł elik 50 zł pipi 55 zł --------------------- Razem: 1305 zł :multi::multi::multi: Beda jeszcze pieniazki od jumanjiana z jej bazarku, chyba 260 zł, to juz jest kasa na klatkę łapkę, w sumie [SIZE="5"]1565 zł Daliśmy radę, huraaaaa!!!!!!!!! Bardzo szczerze i z wdziecznością Wszystkim dziekuję, w swoim i w Nas Wszystkich imieniu .Ciesze sie bardzo, bardzo, bardzo . Quote
elik Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 Ogromna brawa dla Ciebie Irenko, że podjęłaś temat i że doprowadziłaś do szczęśliwego końca. Pozwolę sobie odmałpować od Ciebie :) Quote
Randa Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 Pipi udała się wielka rzecz, dzięki Tobie:lol: Quote
jaanna019 Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 miałam właśnie zapytać ile już jest, ale nie muszę ;) gratuluję. Quote
buniaaga Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 :laola:Ja również gratuluję super udanej zbiórki!!! Quote
bakusiowa Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 Wielkie brawo. Cała akcja trwała miesiąc. Hura:cool2:Trzeba to opić:knajpa::drink1: Quote
psi Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 :multi:SUPER:multi:BRAWO:multi: !!!!!!!!!!!!!Gratuluję !!!!!!!!!!!!!!! Teraz uda się pomóc dużo bezdomnym suczkom.Bardzo bardzo się cieszę,że cierpienia będzie mniej po tej ziemi stąpać.Dziękuję i jeszcze raz gratuluję PIPI wytrwałości jesteś WIELKA :multi: Quote
yup Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 oo jaka super wiadomość:) no to słuchajcie, trzeba jak najprędzej zamawiać tę klatkę co? Quote
Evelin Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 To powiem Wam,że sporo jeleni się nazbierało na tym rykowisku :) Bardzo się cieszę... No to Pipi- Allleluja i do przodu! Pipi- masz już wszystkie wpłaty na koncie? Ile kosztuje kurier? Jest już kasa na kuriera? Quote
Pipi Posted December 13, 2011 Author Posted December 13, 2011 Gratulacje to nam wszystkim sie należą, ale bardzo dziekuje i ciesze sie, ze sieudało. Zawsze mowie, ze na dogo sa wspaniali ludzie. Choc zdarzaja sie nie raz nieporozumienia, to tylko nas jednoczą i mobilizuja do dzialania. Mysle, ze teraz to juz pojdzie szybko. Postaram sie jutro podzwonic do tej firmy, zapytam co i jak trzeba zrobic, zeby klatka byla szybko nasza. Aldrumka, bardzo Cie przepraszam. Nie mam pojecia, jak mogłam przeoczyc, zapomniec(?), ze zapoczatkowałas deklarację na te klatke. Juz za minutke posyłam Ci namiary, jesli jeszcze chcesz wplacic. Przepraszam Quote
Moli@ Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Witam Przepraszam, że zabieram głos a nie dokładałam się do klatki, bo mnie w tej chwili nie stać. [FONT="]Klatka, o której piszecie jest spora, nie wejdzie do średniej wielkości samochodów osobowych, czy to nie będzie problemem. Manewrowanie klatką z przestraszonym psem, który też swoje waży będzie trudne[/FONT] Quote
Moli@ Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Na Allegro są klatki nowe 120/76/81 – 280 zł z transportem – 305 zł Do przewozów i tak potrzebny będzie większych gabarytów samochód, to ja nie bardzo rozumiem, dlaczego tak drogą trzeba kupić. Tyle biednych psiaków na DOGO potrzebuje lekarskiej pomocy, drogiego leczenia. Rozumiem, że jest to klatka specjalistyczna, automatycznie zamykane drzwi…, ale za moment, będzie, w co łapać tylko nie będzie, za co leczyć, a kryzys coraz większy… Quote
Pipi Posted December 14, 2011 Author Posted December 14, 2011 Ja mam renault19 i do mojego wejdzie i nawet klapa sie zamknie. Mysle, ze w mniejszych autach najwyzej bedzie niedomknieta klapa. Mozna polozyc gruby koc, dodatkowo gore klatki wzmocnic jakims kartonem zeby szyba nie pekla i jechac pomalutku z niedomknietym bagaznikiem. Ale czy w ogole mamy jakis wybor? Klatka ma wymiary podane, proponuje pomierzyc samochody. Tu na naszym terenie,poki ja moge i mam ten samochod, ktory jest juz dobity klatkami i transportem, chetnie jak bedzie trzeba pomoge w przewiezieniu. a jak bedzie sytuacja, ze psa trzeba ratowac, a komus z nas klatka nie wejdzie, to trzeba bedzie znalezc kogos z wiekszym samochodem. Chyba nie mamy innego wyboru. Mysle, ze damy rade ja zmiescic. Quote
Moli@ Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Pipi, manewrowałaś, kiedyś taką klatką, takiej wielkości z psem w samochodzie? Chyba nie. Wiesz ile to będzie ważyło…, a z klapą…, nowsze samochody maja ścięty tył, to bardzo utrudni. Czyli tak czy siak będą schody. Odpowiedni samochód + siła męska niezbędne. Quote
Pipi Posted December 14, 2011 Author Posted December 14, 2011 Jejku, no pewnie ze manewrowalam i to sama wyciagalam klatke z samochodu z Rudką. Potem kiedy byla u mnie i trzebabylo ja zawiezc na kastracje tez sama zatachalam do samochodu i wsadzilam ja w klatce i to sama. Podstawilam deche i po niej wciagnelam klatke z psem do srodka. Pewnie, ze nie bylo lekko, ale dalam rade. Tu chodzi o zlapaniesuki i wiadomo przeciez, ze nie bedzie lekko. Zlapac do klatki dzikiego psa tez nie bedzie lekko. Nie powiemy mu, wejdz i on wejdzie poslusznie. Trzeba bedzie ustawiac klatke, czekac.Moze zlapac sie nie ten, ktory powinien itd. Chodzi o to, ze klatka ma ullatwic schwytanie dzikusa, a nie transport. Niestety, oczywiscie, ze nie bedzie lekko, ale jak bedzie zlapany, to juz polowa sukcesu. Nie robimy tego naco dzien, tak? Jak juz przyjdzie sie nam lapac dzikiego, to trzeba bedzie i transport i chlopa zorganizowac do pomocy. Cos, za cos, tak? Tak jak pisalam, tu u siebie dam rade jesli bedzie klatka, poradze sobie. Gdzies tam w Polsce dziewczyny, ktorym bedzie zalezalo zeby pomoc, beda musialy to jakos zorganizowac, zeby dzikusa zlapanego przewiezc. No chyba innego wyjscia nie mamy. Ja ciesze sie, ze bede mogla schwytac i bede miala do czego. Reszte zgram z dziewczynami. Bedzie dobrze, damy rade. Moli@, jak bedziesz miala taka potrzebę, ja Ci pomogę, damy rade, nie martw sie. Quote
jaanna019 Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 A to zależy gdzie tę klatkę wpychać do bagażnika np. kombi czy na tylną kanapę. W samochodzie znajomej (seicent) dosyć malutkim spokojnie dało się wozić klatkę na koty o wymiarach 120x30x35 sztywną, nie składaną. Też spokojnie można w tym autku wozić duży transporter 70x51x51. To mały samochód myślę, że w większym spokojnie da się klatkę 131x52x61 wozić i ja manewrować. Quote
Pipi Posted December 14, 2011 Author Posted December 14, 2011 No jasne. Moja klatka nie jest skladana, ma 105cm dl, 68 wys. i 68 szer. i spokojnie miesci sie od strony bagaznika, tylko siedzenia na tyle auta skladam. Manewrowalam ją wzdluz tylnych drzwi, tak od drzwi do drzwi, a w bagazniku miescily sie jeszcze trzy kocie kontenerki. Ta klatka lapka jest dluzsza, ale wezsza i nizsza, wiec w moim sie zmiesci spokojnie. A sa auta tak jak napisala jaanna019 kombi. Mozna poprosic kogos przeciez o przewiezienie klatki z psem. Mysle, ze dobrze, ze bedzie. Sluchajcie, nie podzwonie juz na razie, bo dostalam telefon od p. Teresy tej z Wolki, ze stan meza jest b. ciezki i prosila mnie zebym ja do szpitala zawiozla. Musze pedzic, bo bardzo plakala i prosila, zebymjak moge szybko przyjechala. Rzucam wszystko i jade, przepraszam. Albo potem, albo juz jutro to zalatwię. Quote
Aldrumka Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 [quote name='Pipi']Aldrumka, bardzo Cie przepraszam. Nie mam pojecia, jak mogłam przeoczyc, zapomniec(?), ze zapoczatkowałas deklarację na te klatke. Juz za minutke posyłam Ci namiary, jesli jeszcze chcesz wplacic. Przepraszam nie ma za co przepraszać; super, że jest juz całość; na pewno jeszcze trzeba pokryc koszty transportu i u grosz sie przyda :) Quote
jumanjiana Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 ja dziś powinnam mieć już całą kwotę, także po południu popłynie przelew za bazarek;) co do manewrowania klatką, już gdzieś wcześniej pisałam - można pokombinować z doczepieniem kółek (choćby takich jak w sklepowych wózkach), a samą klatkę do i z samochodu można przesuwać po opartej desce, nie trzeba jej od razu dźwigać Quote
Pipi Posted December 16, 2011 Author Posted December 16, 2011 Za chwile bede skladac zamowienie na klatkę, przeleje pieniadze i pani zlozy dzisiaj zamowienie. Zatkalo mnie troszeczke, a wlasciwie wiecej niz troszeczke, bo transport ma kosztowac 35 zł. Zapytalam dwa razy, zeby sie upewnic. Mialam na mysli zeby zapytac dlaczego tak malo, albo czy ja dobrze slysze, ale sie powstrzymalam. Czy to mozliwe zeby transport z Warszawy kosztowal tak malo????? Kochani, przyszedl ten dzien, robie przelew na klatke. edit: zamowiona, przelew zrobiony, poszedl. Teraz czekamy. Quote
buniaaga Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Pipi napisał(a):Za chwile bede skladac zamowienie na klatkę, przeleje pieniadze i pani zlozy dzisiaj zamowienie. Zatkalo mnie troszeczke, a wlasciwie wiecej niz troszeczke, bo transport ma kosztowac 35 zł. Zapytalam dwa razy, zeby sie upewnic. Mialam na mysli zeby zapytac dlaczego tak malo, albo czy ja dobrze slysze, ale sie powstrzymalam. Czy to mozliwe zeby transport z Warszawy kosztowal tak malo????? Kochani, przyszedl ten dzien, robie przelew na klatke. edit: zamowiona, przelew zrobiony, poszedl. Teraz czekamy. pewnie ta firma od klatki ma podpisaną umowę z firmą kurierską,wysyłają dużo przesyłek itd, stąd taka cena :) czekamy:) Quote
jaanna019 Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 To co będzie łapane w pierwszej kolejności? Już się nie mogę doczekać wieści jak się sprawuje klatka na żywo i sprawdzić skuteczność. Quote
Recommended Posts