Tygryska Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 Nazywam się Julia. Mama jest niedostępna, ale prosiła, żebym przeglądała ten watek z jej strony.( rozchodziło się o fejsa) Ja widzę, że pieski mają problem też z oczami. Mama jak była w Częstochowie, to przywiozła krople do oczu OCULOHEEL. Sama używałam i pomagały, pomagały też naszemu psu i kotom. Są u pani, chyba p. Ireny z Częstochowy, takie same tabletki, to można po pól do pyszczka. Krople należy po jednej do każdego trzy razy dziennie. Biegunki zawsze z polecenia naszej wetki leczyłyśmy Nikuroksazydem 200 HASCO po 1/4 do 1/3 a potem Taninalem po połowie też 3xdziennie. To uspokajało b. dobrze. W ulotce pisze, że skuteczność opiera się na długotrwałym podawaniu. Jak po okresie, gdy było lepiej, zaczynały się znów sensacje, to zgodnie z ustaleniem z wetem od razu podawałyśmy, bo te zaburzenia wracają przez dość długi czas. Nam wet. powiedział, że nawet zmiana karmy to powoduje, szczególnie u małych. TANINAL jest tani, to może po kontakcie Pań z wetem warto spróbować, bo różnie różni mówią, ale u nas to załapało, no i jak ze wszystkim, żeby nie przedobrzyć. Lakcid też był. To tyle, proszę jak coś, to na priv Mamy, to po powrocie będzie miała przegląd. Pozdr. Podeślę skopiowane info także p. Irenie. Mama przed Wigilią wraca, to się odezwie. I z ostatniej chwili---jak kupki mają brzydkie, to spytajcie się Panie o ten Taninal. A ich oczy świadczą, że nie wszystko jest o.k. Jak psiak czy kot zdrowy, to mu nie cieknie z oczek. Odnalazłam w notatkach dane do tej strony, dlatego tu też wrzucam, bo inaczej dostanę burę po powrocie rodzicielki. My tu stajemy na głowie, żeby znaleźć miejsce, ale wychodzi na to, że im kto ma więcej kasy, tym mniejsze serce:( Quote
Tygryska Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 Ryż dobrze rozgotowany ze zmielonym, ugotowanym mięsem i ten Taninal, to sobie przypomniałam, że razem z Nifuroksazydem na początku podawałyśmy, bo była masakra z ku...mi :( Quote
ulvhedinn Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 Pewnie ze nie wszystko jest ok, samo zarobaczenie takimi glistami wystarczy, zeby szczeniaki były chore, a nawet umarły. Nifuroksazyd jest bardzo dobry, ale.... akurat tuz po odrobaczeniu lepiej nie podawac nic mocno hamujacego biegunkę... Za 2-3 dni, to i owszem. Quote
ulvhedinn Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 [quote name='ulvhedinn']Bardzo, bardzo prosze o wsparcie finansowe, do tej pory doszło do mnie tylko 170 zł z kundelkowej skarbonki. A na maluchy wydałam 115 zł u weta i 160 zł na karme- 15 kg Puriny Pro Plan Sensitive, dałam pani, której zawiozłam Liv i Olaloli, zostało mi trochę, chciałbym to podrzucić Mari23. To i tak jest bardzo korzystna cena (dobrze miec fajnych znajomych ;) ) Do tego beta glukan, 16 zł . Plus paczka podkładów 10 zł, to juz daje 300 zł..... plus wcześniej 15 kg puriny DCH i 3 kg euanuby, tak jak pisałam, niechby za to był nawet mniejszy worek kociej karmy. Że sama siebie zacytuję...... no niestety mogę w tej chwili włożyć swój czas i wysiłek, ale nie mogę dokładać kasy, bo będzie to kosztem moich własnych zwierząt. Quote
Korenia Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 Zapisuję wątek, kibicuję wszystkim razem i każdemu z osobna! Quote
olalolaa Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 U nas bez znacznej poprawy :( Jedynie Oliwier się nie załatwia, nie wiem czy to dobrze czy źle, ale on chrupie trochę karmę, niewiele ale zaczął. Musimy do weta :( Napisałam do Ulv i Agnieszki esy, ale nie wiem czy będa mogły przyjechać, ja o 12 muszę wyjść na uczelnię. Quote
masza44 Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 [quote name='ulvhedinn']Że sama siebie zacytuję...... no niestety mogę w tej chwili włożyć swój czas i wysiłek, ale nie mogę dokładać kasy, bo będzie to kosztem moich własnych zwierząt. ulv, podaj mi numer konta Quote
mari23 Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 ulvhedinn napisał(a):Pewnie ze nie wszystko jest ok, samo zarobaczenie takimi glistami wystarczy, zeby szczeniaki były chore, a nawet umarły. Nifuroksazyd jest bardzo dobry, ale.... akurat tuz po odrobaczeniu lepiej nie podawac nic mocno hamujacego biegunkę... Za 2-3 dni, to i owszem. zarobaczone były straszliwie, moje biedactwa wciąż wydalają robale.... ale już nie mają tak strasznej biegunki, a w ciągu 2 dni łącznie przytyły 0,4kg ( ważyłam je razem, pojedynczo waga "nie łapie" suni wciąż gardzą Purina, ale Royal mi się skończył, więc troszkę zjadły, zgłodniały pewnie ;) zaraz im ugoruję ryżu z mięskiem ( staruszkom gotuję to codziennie) bardzo się zmartwiłam, bo wetka mi powiedziała, że pomimo odizolowania maluszków ja sama mogę przenieść wirusy od nich na któreś ze staruszków... Quote
olalolaa Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 masza44 napisał(a):ulv, podaj mi numer konta Wyręczę Ulv, już wysyłam. Quote
_ogonek_ Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 ja mogę tu tylko zaglądać... nie mam jak nawet teraz bazarku zrobić :( Quote
BIANKA1 Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 [quote name='ulvhedinn']N Livcię zawiozłam dzisiaj do DT pod Wrocław. Bardzo, bardzo prosze o wsparcie finansowe, do tej pory doszło do mnie tylko 170 zł z kundelkowej skarbonki. A na maluchy wydałam 115 zł u weta i 160 zł na karme- 15 kg Puriny Pro Plan Sensitive, dałam pani, której zawiozłam Liv i Olaloli, zostało mi trochę, chciałbym to podrzucić Mari23. To i tak jest bardzo korzystna cena (dobrze miec fajnych znajomych ;) ) Do tego beta glukan, 16 zł . Plus paczka podkładów 10 zł, to juz daje 300 zł..... plus wcześniej 15 kg puriny DCH i 3 kg euanuby, tak jak pisałam, niechby za to był nawet mniejszy worek kociej karmy. Nie chcę się wtrącać , ale Agnieszka na fb napisała .. " Beata przesłała na moje konto 350 zł.Z tego zostało wydane: 32,20.............podkłady,chusteczki nawilżające 18,60.............podkłady 68,00............legowisko,obróżki,zabawka 145,00...........transporter,gryzaki,sweterek na wszystko są paragony,na prośbę Beatki załatwię fakturę na transporter" Po co im legowisko , sweterek czy transporter , jeśli nie ma pieniędzy na karmę czy weta . Bez sweterka można żyć , a bez karmy raczej nie . To jest ponad 200zł moim zdaniem zbędnego wydatku .Kto teraz dostanie ten transporterek czy legowisko ? Mały ze sweterka wyrośnie w tydzień . Quote
Marinka Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 To szczylki mają wydarzenie na fb? Mogę prosić o link? Quote
olalolaa Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 [quote name='Marinka']To szczylki mają wydarzenie na fb? Mogę prosić o link? http://www.facebook.com/events/144687605631464/ Transporter był niezbędny. Maluchy w kartonie jakby nosić to niezła udręka, i on się na pewno nie zmarnuje. Sweterek z tego co wiem po prostu na potrzeby ogłoszeń, wiadomo że to nie konieczność, ew. weźmiemy to na siebie. Quote
BIANKA1 Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 Ale Ulv ma duży transporter . Wiele razy przywoziła w nim do mnie tymczasy . Wkurza mnie , że jak ja wołałam o karme dla nich , to nie znalazły się pieniądze , nie miałam czym zapłacić za weta , teraz taki dług za weta i karmę wisi , a Wy kupujecie pierdoły . U mnie spały w kartonach branych z biedronki wyścielonych ręcznikami , A tu proszę , legowisko . Ja piernicze . Następnym razem będe wołać full wypas dla tymczasowiczów . A co mi tam . Quote
olalolaa Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 Bianko rozumiem Cię i masz rację w pewnym sensie.. Quote
Marinka Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 olalolaa napisał(a):Bianko rozumiem Cię i masz rację w pewnym sensie.. Ola masz kontakt z agnieszkaI2? Jeśli tak powiedz proszę, aby się ze mną skontaktowała Quote
olalolaa Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 Marinka napisał(a):Ola masz kontakt z agnieszkaI2? Jeśli tak powiedz proszę, aby się ze mną skontaktowała Mam, a ona ma Twoj nr? Quote
Marinka Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 olalolaa napisał(a):Mam, a ona ma Twoj nr? Ma...ale nie odbiera :( Quote
_ogonek_ Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 BIANKA1 napisał(a):Ale Ulv ma duży transporter . Wiele razy przywoziła w nim do mnie tymczasy . Wkurza mnie , że jak ja wołałam o karme dla nich , to nie znalazły się pieniądze , nie miałam czym zapłacić za weta , teraz taki dług za weta i karmę wisi , a Wy kupujecie pierdoły . U mnie spały w kartonach branych z biedronki wyścielonych ręcznikami , A tu proszę , legowisko . Ja piernicze . Następnym razem będe wołać full wypas dla tymczasowiczów . A co mi tam . Rozumiem to, co przeżyłaś ze szczeniakami, ale niestety, mogę jedynie zaoferować wystawienie bazarku, gdyby ktoś miał fanty, bo ja mam pustkę w domu... Ewentualnie jakieś proste cegiełki mogę zrobić. Kto mi przypomni jakiś nick, osobę od aukcji cegiełkowych, pamiętałam i już teraz nie... Quote
olalolaa Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 Marinka napisał(a):Ma...ale nie odbiera :( napisz lepiej sms, często nie może rozmawiać. Ja też jej napisałam.. Quote
Marinka Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 olalolaa napisał(a):napisz lepiej sms, często nie może rozmawiać. Ja też jej napisałam.. Napisałam i nic... dobrze spóbuję raz jeszcze Quote
fiorsteinbock Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 Transporterki można kupic po 20zl na szrotach a ciuszki sa na bazarkach rownież za grosze :)szkoda wydawac tyle kasy gdy wciaz brakuje na karme i leczenie. Quote
fiorsteinbock Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 U nas sytuacja sie bardzo fajnie normuje, maluszek dokazuje, apetyt ma wilczy i zaczal dla odmiany wsuwać gotowany drob. Oczywiscie whiskasem nie gardzi. Ulv, kiedy można szczepić maluchy? jeszcze tydzień? Mysle, że mozna robic ogloszenia z zaznaczeniem, że psiaki do odbioru np. po 27 grudnia (pierwsze szczepienie - wczesniej chyba nie ma co ryzykowac). Zaraz wrzuce zdjecia Filipka. Quote
olalolaa Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 Z tego co pamiętam pisała cos o drugim tygodniu po podaniu surowicy właśnie ;) Więc może juz w piatek zeby przed świętami, mogłyby byc już zaszczepione?.. Jutro będę znów u weta to się dowiem jeszcze Moje maluchy dostały antybiotyk, bo wetka stwierdziła że biegunka już jest za długo. Co prawda Oliwier ma ładna kupkę, ale kicha, ma wysięk z noska no i obu ropieją oczy, wykupiłam im gentamycyne. Byliśmy też zmuszeni kupić royala intestinal 2,5 kg, Oskarek po zjedzeniu tej karmy od razu ma normalną kupkę, więc musi na takiej odżyć. Ładnie się w szafkę wpasowuje.. miejscówka Oskara. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Jutro dopadnę lustrzankę lokatorki i może tez będę miała takie piękne fotki ja Wy :loveu: Quote
fiorsteinbock Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 Nasz Filipek jest okruszkiem w porównaniu z dwoma Przystojniakami powyżej! A propos oczu. Wetka nie stwierdziła zapalenia spojówek, jest zdania, że to wynik zarobaczenia, organizm walczy. Natomiast kazala przemywac herbata badz rumiankiem. Quote
Recommended Posts