Havanka Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Tola napisał(a):To jest dobry link do wydarzenia na FB http://www.facebook.com/events/269077263133855/ Tylko nie pamiętam, kto miał go prowadzić... Ja nie jestem na FB i w zaden sposób nie moge pomóc. Jak ktos miałby czas i ochotę bardzo proszę o wydarzenie dla maluszków - jedna sunia ma juz prawie dom, (szukam kogos do wizyty), ale zostaje druga. Smiało mozna wrzucic zdjęcia obu suczek. Tolu, BeciaLublin prowadzi wydarzenie na FB. Quote
Cleo2008 Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 (edited) Tola napisał(a):To jest dobry link do wydarzenia na FB http://www.facebook.com/events/269077263133855/ Tylko nie pamiętam, kto miał go prowadzić... Ja nie jestem na FB i w zaden sposób nie moge pomóc. Jak ktos miałby czas i ochotę bardzo proszę o wydarzenie dla maluszków - jedna sunia ma juz prawie dom, (szukam kogos do wizyty), ale zostaje druga. Smiało mozna wrzucic zdjęcia obu suczek. Ja zalozylam a prowadzi Beata Piskorek. Ale UWAGA!!! Wydarzenie wygasnie 1.2.2012. - jest aktualizowane na biezaco! "Kolejna faktura na zakup karmy za 147,96 zł Stan konta na 13.01.2012: 262,21 zł Wiadomości z 8.12.11 Wszystkie suczki zostały już wysterylizowane.Została jedynie karmiąca mama. " WSTAWILAM NA GRUPY - ile tych psow jest? Edited January 19, 2012 by Cleo2008 Quote
zadra Posted January 20, 2012 Author Posted January 20, 2012 Cleo2008 napisał(a):Ja zalozylam a prowadzi Beata Piskorek. Ale UWAGA!!! Wydarzenie wygasnie 1.2.2012. - jest aktualizowane na biezaco! "Kolejna faktura na zakup karmy za 147,96 zł Stan konta na 13.01.2012: 262,21 zł Wiadomości z 8.12.11 Wszystkie suczki zostały już wysterylizowane.Została jedynie karmiąca mama. " WSTAWILAM NA GRUPY - ile tych psow jest? Bardzo dziekuję! Quote
zadra Posted January 20, 2012 Author Posted January 20, 2012 Dzisiaj Jedna z suczek została odrobaczona,a druga zaszczepiona.Dziewczynki są zupełnie zdrowe. Problem jest z cięzarną suczką .Pan,oczywiście nie wysterylizowala jej na poczatku stycznia tak jak sugerowalismy i teraz jest juz za póżno. W tej chwili jest tam 16 psów. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Agula99 Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 Czyli co, suczka zaciążyła?? Ale jak to jest początek, to można zastosować aborcję, to chyba już lepsze, niż kolejne biedactwa niepotrzebne nikomu... Quote
zadra Posted January 20, 2012 Author Posted January 20, 2012 Suczka była"uciekająca".Pani juz po powrocie z zagranicy,czyli na poczatku stycznia wiedziała,że jest zaciążona.Gddyby ją natychmiast wysterylizowala nie byłoby problemu.Teraz jest za póżno. Quote
Cleo2008 Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 wstawilam sunie na FB, nie wiedzialam ze ma blizniaczke... Quote
Tola Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 Cleo2008 napisał(a):wstawilam sunie na FB, nie wiedzialam ze ma blizniaczke... Tak - to te dwa szczeniaki, które jako jedyne przezyły (od tej ostatniej niewysterylizowanej suki). Quote
mtf zalesie Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 zawansowane ciaze w odpowiednich lecznicach tez usuwaja Quote
zadra Posted January 21, 2012 Author Posted January 21, 2012 mtf zalesie napisał(a):zawansowane ciaze w odpowiednich lecznicach tez usuwaja Z mojej wiedzy wynika,że sterylke aborcyjna mozna wykonac do 6 tygodnia ciąży.Tutaj jest juz po tym terminie. Quote
mtf zalesie Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 pankracy w radomiu robia sterylki aborcyjne w kazdym stadium ale maja szpitalik na miejscu.skoro nie macie takich mozliwosci to mam nadzieje ze nie zostawicie wiecej niz jednego szczeniaka Quote
tripti Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 mtf zalesie napisał(a):pankracy w radomiu robia sterylki aborcyjne w kazdym stadium ale maja szpitalik na miejscu.skoro nie macie takich mozliwosci to mam nadzieje ze nie zostawicie wiecej niz jednego szczeniaka a gdzie ta suczka jest? wiele lecznic robi sterylki aborcyjne nawet chwilę przed porodem, jeżeli pod zamościem to może warto dopytać bianka0 lub ladySwallow - może będą mogły coś polecić, a jak już ma urodzić to uśpić ślepy miot... inaczej nie da się walczyć z bezdomnością. Quote
mtf zalesie Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 Klinika nazywa sie Pankracy w Radomiu i ktoras z wolontariuszek z Radomia miala tam znizki Quote
Tola Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 (edited) Dziewczyny - problem polega na tym, ze te psy mają właścicieli - gmina opłaciła sterylki, trzeba było tylko te suki dowiezć na miejsce do weta. Suka jako cięzarna zgłaszana była na początku stycznia i właściciele do tej pory jej nie dowiezli. W tej chwili zasadne byłoby uspienie ślepego miotu, ale z tego co mi wiadomo, to właścicielka nie zgadza się. My nie bardzo mozemy decydowac za właścicieli - to oni są decyzyjni. Nie wiem jak to dalej będzie; w tej chwli szukamy domu dla starszych szczeniaków i na razie bezskutecznie. Poniewaz nie znalazłam chetnego na wizytę PA pod Lublinem - będę musiała jechac tam sama ze szczeniakiem (80 km) Miałam jechac jutro, ale wizyta z przyczyn ode mnie niezaleznych odłozona na następny tydzien. Jezeli dom będzie dobry - sunia zostanie (ta mniejsza), jak bądą watpliwosci - wróci z nami do obecnych właścicieli. Nie mam jak zorganozowac tego w inny sposób. Edited January 21, 2012 by Tola Quote
Tola Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 Ważne! Po jednej z podzamojskich wsi od tyg biega taka malutka, sliczna, młodziutka sunia. Podobno ktos wyrzucił ją z auta. Ludzie dokarmiaja ją. ale przygarnąc nikt nie chce. U nas na wsi biało, zimno:( Jakby kto słyszal o domu, który szuka małej suczki - bardzo proszę o kontakt Quote
mtf zalesie Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 wspolczuje zpowodu takich wlascicieli-wsrod szceniakow napewno beda suki jak nie znajda domu to zostana u tych wlasciceli i beda nastepne szczeniaki i macie robote na pare lat nastepnych.nie mozna doniesc do gminy aby ich w jais sposob ukarala bo nie szanuja ani waszej pracy ani publicznych pieniedzy Quote
Tola Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 mtf zalesie napisał(a):wspolczuje zpowodu takich wlascicieli-wsrod szceniakow napewno beda suki jak nie znajda domu to zostana u tych wlasciceli i beda nastepne szczeniaki i macie robote na pare lat nastepnych.nie mozna doniesc do gminy aby ich w jais sposob ukarala bo nie szanuja ani waszej pracy ani publicznych pieniedzy Gmina wie o problemie - dlatego sponsorowała wszystkie sterylki. Nic wiecej nie mozemy zrobic. Quote
Agula99 Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 Cyrk cyrk na kółkach i wszystko kręci się w kółko, zamiast żeby jakaś świadomość była w narodzie to tylko głupota i nic więcej... Quote
zadra Posted January 21, 2012 Author Posted January 21, 2012 Staramy sie pomóc jak tylko potrafimy najlepiej.Niestety przy takim podejściu wlaścicieli trudno sie pracuje.Wlaścicielka chce uśpić slepy miot,to jej córka jest odmiennego zdania. Quote
Zefirek2 Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 A złożyć doniesienia do prokuratury nie można ( przynajmniej spróbować)? Przecież stan utrzymania tych wszystkich psów , a macie dowody w postaci psów, zdjęć, opini veta itd. o tym świadczy , to jest znęcanie się. Skoro nie chcą współpracować, to niech za to odpowiedzą. Nie ma się co z nimi cackać , inaczej będą stale produkować psy , za Wasze pieniądze. :angryy::angryy:. Quote
Agula99 Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 Popieram Zefirka, to nie ma sensu, oni robią co chcą, a Wy się produkujecie żeby coś z tym zrobić, tylko czy jest szansa że to się skończy albo coś poprawi?? Pewnie nie, a psiaków przybywa, bo odpowiedzialności brak!! Trzeba coś z tym zrobić, niech ci ludzie wreszcie się dowiedzą, że nie będą robili co chcą!!! Quote
Tola Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 Zapraszam na watek małej rudej suczki http://www.dogomania.pl/threads/221585-Miniaturowa-Sisi-spała-na-śniegu-–-szuka-prawdziwego-domu-Prosimy-o-ogłoszenia! Quote
Agula99 Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 Kolejna bidulka, już zajrzałam, dobrze, że są jeszcze gdzieś tam porządni ludzie!!! :) Quote
Tola Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 Jutro jadę z tym mniejszym szczeniakiem pod Lublin - trzymajcie kciuki... Quote
karolciasz28 Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 Tola napisał(a):Jutro jadę z tym mniejszym szczeniakiem pod Lublin - trzymajcie kciuki... Trzymam mocno, oby się udało! Quote
Recommended Posts