Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak się cieszę,że Aida ma dom :) Oby nic się nie wydarzyło. Przed chwilą rozmawiałam z Panią, Aida leży na dywanie na środku pokoju po zabawie z dziećmi,a zabawy uwielbia :)

Powinno być dobrze :)

• Upvote 1
Posted

Cudowne wieści :)

Zawsze ogromnie się cieszę, gdy Ogonek "w wieku" jest adoptowany przez ludzi też "w wieku" -

dla mnie to zawsze mądra decyzja. Powodzenia Doman :)

Aida jest zjawiskowo piękna i na pewno trafiła w zjawiskowe miejsce, powodzenia Sunieczko :)

W maju chyba będziemy jechali do Lublina i strasznie mnie kusi,

by zboczyć z trasy i zahaczyć o Wasz Dom ;)

Pozdrawiam :)

Gusiaczku, od Lublina jest do nas 90 km... ale zapraszamy w nasze skromne progi jeśli będziesz mieć możliwość :)

Posted

Była hotelowiczka Julcia pozdrawia z nowego domku, z domku bardzo prozwierzęcego. Julcia ma lęk separacyjny, ale nowa opiekunka Julci posłuchała moich rad jak temu problemowi zaradzić.

Na okres próbny spróbujemy z klatką kenolową, w której Julcia czuje się wspaniale i bezpiecznie. Mamy nadzieję, że za niedługo prblem zniknie, jak dziewczyna przekona się, że to już jej dom na zawsze i nie ma co się bać chwilowej nieobecności.

Ogromne podziękowania dla Murki i Pana Mariusza za pomoc w transporcie.

qqzea0.jpg24oo7c8.jpg

20kc45f.jpg

• Upvote 1
Guest Olimpijka
Posted

Nie mam przekonania do FB... nie ogarniam tego portalu. Na razie walczymy ze stronką, zobaczymy co nam z tego wyjdzie...

Póki co dzięki ali123 :) mamy nowych lokatorów, jeszcze bezimiennych (jak ktoś ma pomysł to proszę śmiało :) ):

Sunia 8-miesięczna bardzo wesoła i energiczna, koczowała ok. 2 tygodnie w jednej z miejscowości pod Zamościem, prawdopodobnie ktoś ją wyrzucił:

4f0fa3da3f10e792gen.jpg

af1b7babd4c1ac50gen.jpg

f346244402f78b0bgen.jpg

Druga sunia ze Skierbieszowa (też niedaleko Zamościa), niedająca się złapać tzw. "dzika sunia", która od ok. roku koczowała w tamtej miejscowości. Udało się w końcu z sedalinem. Suczka była w zaawansowanej ciąży, już jest po sterylce aborcyjnej.

f303f49c3424bb7egen.jpg

Czika i Rita

Posted

055bc3645b41dc70gen.jpg

A tu "dzikuska", na smyczy chodzić nie umie i całkowicie się blokuje przy napięciu smyczy, ale człowieka nie boi się tak bardzo jak wszyscy się tego obawiali, nawet macha czasem ogonkiem :) Będzie dobrze. Waży 9 kg, ma ok. 1 roku.

3385bf67e203b247gen.jpg

4e73956f94024dfagen.jpg

fff8a076c5709417gen.jpg

071ef281e4438f61gen.jpg

Posted

Kasiu, mogę Cie prosić o odpowiedź Pani:

"Witam, od jakiegoś czasu przyglądam się Milce, z myślą, że teraz nie jest dla mnie najlepszy czas na adopcję, bo właśnie zmieniam mieszkanie, ale mimo to często na nią wpadam. Chciałabym się dowiedzieć o niej więcej. Jak się zachowuje, o której wychodzi na pierwszy spacer, czy duzo szczeka, czego sie boi itp. Mam w domu 2 koty i to też ważna sprawa - jak Milka reaguje na nie. Mam synów w wieku 7 i 15 lat, chciałabym, żeby pies stał się ich kompanem, szczególnie młodszego. Czy Milka dogada się z 7 latkiem? Proszę o informacje o niej na maila [email protected] pozdrawiam Kamila "

Posted

Kasiu, mogę Cie prosić o odpowiedź Pani:

"Witam, od jakiegoś czasu przyglądam się Milce, z myślą, że teraz nie jest dla mnie najlepszy czas na adopcję, bo właśnie zmieniam mieszkanie, ale mimo to często na nią wpadam. Chciałabym się dowiedzieć o niej więcej. Jak się zachowuje, o której wychodzi na pierwszy spacer, czy duzo szczeka, czego sie boi itp. Mam w domu 2 koty i to też ważna sprawa - jak Milka reaguje na nie. Mam synów w wieku 7 i 15 lat, chciałabym, żeby pies stał się ich kompanem, szczególnie młodszego. Czy Milka dogada się z 7 latkiem? Proszę o informacje o niej na maila [email protected] pozdrawiam Kamila "

Już odpisałam :)

A wczoraj do DS do Płocka wyjechał Kaktus :)

c60cfaae41597d67gen.jpg

W drodze powrotnej przyjechała sunia ze schroniska w Radysach, ale musiała pojechać prosto do lecznicy, bo ma zmiany na skórze. Jak nie okażą się groźne, to ją odbierzemy.

Posted

Kudłatą suczkę nazywałam Plamką zanim jeszcze trafiła do Murki ( była u mnie kilka dni). Mnie też takie imię przyszło do głowy z powodu tej uroczej plamki na nosie :)

Bardzo mi ono pasuje do dziewczynki :)

Guest TyŚka
Posted

Byleby Plamka nie zasiedziała się jak Plama :(