Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chciałabym, żeby to był żart na Prima Aprilis, ale niestety tak nie jest...

Dziś pożegnaliśmy Siszarpa ['] był u nas dwa lata, niedawno zdiagnozowaliśmy u niego guza mózgu:(

siszarpik.jpg

• Like 1
Posted
Dnia 11.04.2021 o 16:17, Murka napisał:

Dziś do domku do Lublina wybyła Maxi:) Można powiedzieć, że to nasi stali klienci, bo to już trzeci psiak adoptowany od nas:) 

maxids.jpg

Dnia 3.04.2021 o 15:56, Murka napisał:

Pysia adoptowana 13 lat temu pozdrawia z Krakowa:)

PC070472.jpg

Kolczyki SERCA RÓŻOWE - 15mm - 6574120116 - oficjalne archiwum Allegro

Posted
Dnia 22.03.2021 o 19:03, ala123 napisał:

Suczka dzisiaj została przywieziona do mnie i tutaj zaczeka na miejsce u Murki. Piesek chyba zostanie u menela, on jest dobrze traktowany, razem śpią i raczej nie zechce go oddać.Najbardziej nie lubił tej terierkowatej, przeganiał ją, widać, że sunia boi się nagłych gestów i podniesionego głosu.

P1010004.JPG.fbbe51afd308ac62f073a4a6460c7215.JPG

Jestem ciekawa czy TZ Ala123 odda sunię hm?

Z tego co widziałam to wątpię :)))

Sunieczka kapitalna.

Posted
8 minut temu, Baltimoore napisał:

Jestem ciekawa czy TZ Ala123 odda sunię hm?

Z tego co widziałam to wątpię :)))

Sunieczka kapitalna.

Gdyby nie polowała na nasze koty, to prawdopodobnie nie szukałabym jej już domku, ale niestety robi to i w tej sytuacji nie może zostać :(  Nie wspomnę już nawet o biednych jeżach w ogródku, których kryjówki zostały namierzone przez Inkę :(

Posted
13 godzin temu, ala123 napisał:

Gdyby nie polowała na nasze koty, to prawdopodobnie nie szukałabym jej już domku, ale niestety robi to i w tej sytuacji nie może zostać :(  Nie wspomnę już nawet o biednych jeżach w ogródku, których kryjówki zostały namierzone przez Inkę :(

Ojoj, biedne jeże :((

Posted
17 godzin temu, Murka napisał:

Przyjechała natomiast Beza, zwrot z adopcji (nie od nas) z powodu sprzedaży domu:(

beza.jpg

coraz ciekawsze to powody :(

najpierw ją utuczyli z miłości, teraz oddali z miłości w mieszkaniu za mało miejsca , och ludzie

• Upvote 2
Posted
1 godzinę temu, Aldrumka napisał:

coraz ciekawsze to powody :(

najpierw ją utuczyli z miłości, teraz oddali z miłości w mieszkaniu za mało miejsca , och ludzie

Jak wczoraj zobaczyłam tą suczkę to miałam napisać, że ją utuczyli.

Posted

Biedna sunia. Ludzie są strasznie podli.  Skoro w mieszkaniu mieszczą

się ludzie to i pies też. W końcu to nie słoń.

Posted

Nie rozumiem tych ludzi - my w mieszkaniu 47 m2 mieliśmy cztery rottweilery i jakoś się mieściliśmy. Wcześniej na 24 m2 mieliśmy dwie ONki i też jakoś było dobrze. A teraz mam 65 m i dwa średnie pinczery bo dwa lata temu odeszła ostatnia rottka, wtedy była trójka.

• Like 1
Posted
1 godzinę temu, dwbem napisał:

Nie rozumiem tych ludzi - my w mieszkaniu 47 m2 mieliśmy cztery rottweilery i jakoś się mieściliśmy. Wcześniej na 24 m2 mieliśmy dwie ONki i też jakoś było dobrze. A teraz mam 65 m i dwa średnie pinczery bo dwa lata temu odeszła ostatnia rottka, wtedy była trójka.

Ja zawsze mówię, że mieszkanie dla psa, to rodzaj "budy", w której się je, śpi i wypoczywa. Aktywność wszelkiego rodzaju, pies realizuje  ze swoim opiekunem na zewnątrz. Więc mieszkanie może być małe, a pies duży. Już raczej jest ważne, żeby przy dużym psie był to parter, albo winda (najlepiej dwie ;).

• Like 1
Posted
3 godziny temu, mdk8 napisał:

dlaczego ?

Nie akceptowała prócz pani reszty członków rodziny. Prawdopodobnie zabrakło doświadczenia i podstawowej wiedzy, bo ludzie wcześniej nie mieli nigdy psa (Sami była u nas od grudnia i nie było z nią żadnych problemów, wręcz cieszyła się do obcych osób). Niestety nie chcieli żadnej pomocy, po prostu chcieli sunię oddać:(