ala123 Posted January 4, 2016 Posted January 4, 2016 Zoja jest już bezpieczna,wróciła do hoteliku :) Niestety, ds niezbyt zaangażował się w poszukiwania,odpuścił sobie nawet wizytę w schronisku. My nie odpuściłyśmy,z kudlataja pojechałyśmy w sobotę ok.100km do Lublina, poprosiłyśmy Tereszkę o wsparcie i okazało się,że poprzedniego dnia tj.2 stycznia Zoja została przywieziona do schronu; jeszcze nawet nie była wciągnięta do rejestru. Siedziała w głębi budy przerażona,wystawiając jedynie czubek noska. I po tym małym,trzęsącym się nosku poznałyśmy ją. Była bardzo wystraszona,posikała się, jak brałam ją na ręce... Po raz trzeci zaczynamy szukanie odpowiedniego domu dla Zoi, ciężko będzie,ale do trzech razy sztuka. Dom musi być wolnostojący,z ogrodzeniem i wyrozumiałymi ludźmi oraz koniecznie z innymi psami lub chociaż jednym psem. Quote
Tianku Posted January 4, 2016 Posted January 4, 2016 Zoja jest już bezpieczna,wróciła do hoteliku :) Niestety, ds niezbyt zaangażował się w poszukiwania,odpuścił sobie nawet wizytę w schronisku. My nie odpuściłyśmy,z kudlataja pojechałyśmy w sobotę ok.100km do Lublina, poprosiłyśmy Tereszkę o wsparcie i okazało się,że poprzedniego dnia tj.2 stycznia Zoja została przywieziona do schronu; jeszcze nawet nie była wciągnięta do rejestru. Siedziała w głębi budy przerażona,wystawiając jedynie czubek noska. I po tym małym,trzęsącym się nosku poznałyśmy ją. Była bardzo wystraszona,posikała się, jak brałam ją na ręce... Po raz trzeci zaczynamy szukanie odpowiedniego domu dla Zoi, ciężko będzie,ale do trzech razy sztuka. Dom musi być wolnostojący,z ogrodzeniem i wyrozumiałymi ludźmi oraz koniecznie z innymi psami lub chociaż jednym psem. super :) :) że się odnalazła Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted January 4, 2016 Posted January 4, 2016 To dobrze, że się odnalazła po tylu dniach! Teraz my musimy się odnajdować w tym gąszczu zmian na dogo! Ale bajzel! Quote
Murka Posted January 4, 2016 Author Posted January 4, 2016 Naprawdę masakra... NIC nie ma... Zoja do nas wróciła i jest baaardzo zadowolona :) A w sobotę do bardzo fajnego DSu w Lublinie wybyła Kali :) Quote
konfirm31 Posted January 4, 2016 Posted January 4, 2016 Cieszę się z odnalezienia Zojki - to przecież ukochana mojego Aresa. A ze zmian na dogo(kolejnych!), nie tak bardzo się cieszę Quote
mar.gajko Posted January 4, 2016 Posted January 4, 2016 Murko, a co z Zoją jest "nie tak"? Nie chodzi na smyczy? Boi się? Quote
Murka Posted January 4, 2016 Author Posted January 4, 2016 Jest bojaźliwa i to cały jej problem. Z pierwszej adopcji wróciła, bo ludzie się wystraszyli, że nie chciała jeść i pić. W drugiej adopcji było lepiej i wydawało się, że będzie ok... ale jak sunia uciekła to się okazało, że ludziom tak średnio zależy na niej :( Dla niej najlepsza by była opcja: dom z ogrodem i towarzystwa psa/psów. Ona świetnie się czuje (bezpiecznie) w ogrodzie i uwielbia wprost inne psy, dogada się z każdym, nawet najbardziej dominującym i nawet największego ponuraka zachęci do zabawy :) Ma ktoś jakiś sposób na odnalezienie wątków (subskrybcji)? czy trzeba wszystkiego od nowa szukać? :( Quote
Murka Posted January 4, 2016 Author Posted January 4, 2016 Zoja się znalazła, ale jest jeszcze jeden psiak poszukiwany. 28 grudnia zaginął adoptowany od nas w maju 2015 Gufi. Zniknął z posesji w Dąbrowicach (Tomaszowice - na trasie z Lublina do Nałęczowa). Quote
mar.gajko Posted January 4, 2016 Posted January 4, 2016 Kurna, zimno strasznie. Może gdzieś się schował. Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted January 5, 2016 Posted January 5, 2016 8 godzin temu, Murka napisał: Ma ktoś jakiś sposób na odnalezienie wątków (subskrybcji)? czy trzeba wszystkiego od nowa szukać? :( Klikasz w swój nick w prawym górnym rogu strony i tam jest "Obserwowana zawartość" i wchodzisz w nią. Ale mnie np. pojawiają się jako "nieprzeczytane" te wątki, w których akurat nikt nic nie pisał. Albo pokazuje mi się prawie we wszystkich, że ostatni post dodano 26 października. Quote
Murka Posted January 5, 2016 Author Posted January 5, 2016 Obserwowanej zawartości nie mam, a w zawartości, w której brałam udział pojawiły mi się wątki z... 2003 r... max 2008 r. a najnowszych ni du du... może z czasem się pojawią, bo wczoraj to i tych archaicznych nie miałam... No nic, póki co trzeba sobie jakoś radzić, bo zaległości mam, że ho ho. Quote
Murka Posted January 5, 2016 Author Posted January 5, 2016 O 1.01.2016o20:48, Jelena Muklanowiczówna napisał: Jak tam po Sylwestrze? Nie zwariowały Wam zwierzaki? Jakoś przeżyliśmy; na szczęście prawdziwych strachaczy jest niewiele i szybko im przechodzi. Większość się natychmiast przestaje bać kiedy przekracza próg domu :) Kotom w ogóle zwisało wszystko, tylko Łatek się schował pod wannę. Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted January 6, 2016 Posted January 6, 2016 Znalazłam jeszcze jeden sposób: na górze po prawej stronie masz "Przeglądaj" i "Aktywność". Klikasz w "Aktywność" -> "Moje kanały aktywności" -> "Zawartość, którą obserwuję" i wtedy powinno Ci pokazać Twoje wątki w kolejności od najświeższych do najstarszych dodanych postów. Jak klikniesz w godzinę przy danym temacie, to przeniesie Cię do ostatniego posta. Quote
Gusiaczek Posted January 6, 2016 Posted January 6, 2016 Cieszę się, że Zojka już u Was, mam nadzieję, że Gufiątko też się odnajdzie Pozdrawiam serdecznie Quote
Murka Posted January 6, 2016 Author Posted January 6, 2016 6 godzin temu, Jelena Muklanowiczówna napisał: Znalazłam jeszcze jeden sposób: na górze po prawej stronie masz "Przeglądaj" i "Aktywność". Klikasz w "Aktywność" -> "Moje kanały aktywności" -> "Zawartość, którą obserwuję" i wtedy powinno Ci pokazać Twoje wątki w kolejności od najświeższych do najstarszych dodanych postów. Jak klikniesz w godzinę przy danym temacie, to przeniesie Cię do ostatniego posta. Tylko, że ja nie obserwowałam żadnych wątków, miałam je w subskrypcjach z racji aktywności na nich. Ale już powoli wracają subsrypcje, już mi wróciło do 2012 roku :) Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted January 6, 2016 Posted January 6, 2016 2 godziny temu, Murka napisał: Tylko, że ja nie obserwowałam żadnych wątków, miałam je w subskrypcjach z racji aktywności na nich. A to dziwne! Mnie w poprzedniej wersji nie pokazywało wątków dopóki nie kliknęłam w "Obserwowane". Dogo chodzi, jak chce. Quote
Tyśka) Posted January 6, 2016 Posted January 6, 2016 Szkoda Zojki, ile ona musi się nacierpieć... Łaaaał, ale z Kali kawał psicy, trzymam za nią kciuki! A co z Gufim? Jakieś wieści? Quote
Tola Posted January 7, 2016 Posted January 7, 2016 Pszeniczny vel Paputek wreszcie radosny ! https://www.youtube.com/watch?v=8fObuF8NCxk 2 Quote
Murka Posted January 7, 2016 Author Posted January 7, 2016 Gufiego nadal nie ma :( Paputek cudowny :) Quote
Murka Posted January 10, 2016 Author Posted January 10, 2016 Dzisiaj do domku pojechała Stefcia (ma wzięcie dziewczyna :) ) - mamy nadzieję, że nie wróci tym razem... A tu jeszcze pozdrawia ze swojego super bajkowego domu adoptowana od nas 6 lat temu Kundzia :) Quote
konfirm31 Posted January 11, 2016 Posted January 11, 2016 Mam nadzieję, że Stefcia będzie tak samo szczęśliwa jak Kundzia, chociaż na swój sposób ;) , bo widać, że to zupełnie różne sunie - choć może zdjęcia mylą? Quote
sleepingbyday Posted January 11, 2016 Posted January 11, 2016 w ogóle to czekamy na wieści od stefy. gdzie cholera jest tu guziczek "pokaż pierwszy nieprzeczytany"? znowu nas wrobili w zmiany na forum, a ja się pytam, dlaczego ctrl + strzałka działa tylko czasem teraz??? i czy żegnamy się z sygnaturkami? A przy okazji i własnie przez ten brak sygnaturek wklejam tego oto linka w posta: żebyście wiedzieli, gdzie można kliknąć w celu nabycia na ten przykład ręcznie robionej czekolady. Albo wyjątkowych perfum. Albo... kliknijcie, to zobaczycie :-) Quote
Murka Posted January 12, 2016 Author Posted January 12, 2016 Pamiętacie Lilkę, suńkę, która nie pozwalała się dotknąć? nadal się trochę boi, ale już wszystko przy niej można zrobić i nie próbuje nawet kłapać, ostatnio nawet pazurki jej podcinaliśmy. Bardzo się polubiły z naszą kotką Kolią - wylizują się wzajemnie, Lilka popiskuje jak ją tylko widzi i zaprasza, żeby do niej przyszła :) A jak mowa o kotach, to pozdrawia książę Łatek :) Quote
wiolhelm170 Posted January 12, 2016 Posted January 12, 2016 Łatku pozdrawiam ;) Murko czy wpłata doszła? Quote
Recommended Posts