Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 226
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

fiorsteinbock napisał(a):
Kochana, moge robic allegro, wspomoc ogloszeniami ale nie tekstem. hihihi ;)

już go napisałam fochu zrobi allegro a małej ogłoszenia są w kolejce do zrobienia przez dobrą duszyczkę

Posted

Dzień szósty.

Kochany Pamiętniczku...

Jestem w raju. Chyba. Tymczasowym oczywiście. Śpie w łóżku z Pańcią, nie robie nic w domku, Ciocia Necia daje mi kiełbaskę ucząc komend. A ja jestem inteligentna bestia bo nauczyłam się komendy siad i leżeć w 20 min. Dziś opanowałam do perfekcji komendę poda łapę. Necia ma jeszcze przede mną dużo sztuczek do nauczenia. A kiełbasa jest ekstra!!
Biegam po ogrodzie szaleje, Necia ma pełno filmików. hihi. Zaraz je tu umieszczę.
Poza tym kocham buty! Jak to kobiecie przystało. A najbardziej kocham zakopywać je pod pościelą Neci :diabloti:
Nie ważne czy to domowe kapcie, czy buty prosto z błota czy piwnicy i tak znajdą się pod pościelą :eviltong:
Uwielbiam ponad to spać na półce pod stolikiem. A co będę spać na podłodze!
Półka na stoliku jest lepsza. Bawię się wszystkim co wpadnie mi w zęby, czy to plastik, czy to szkło. Wszystko dorwę.
No, więc tyle, lece coś nabroić!! :evil_lol:

Kocham was - Kropka.

[video=youtube;qAOMlsYpQZ8]http://www.youtube.com/watch?v=qAOMlsYpQZ8[/video]

tutaj leże sobie pod stołem z gumowym gryzakiem

a tutaj biegam z Czokiem po ogrodzie :)

[video=youtube;MGSBXoIMNMA]http://www.youtube.com/watch?v=MGSBXoIMNMA[/video]

Posted

Cały czas myślę o malutkiej.
Dzisiaj ratowałam straszną bidę.Młodziutki, potwornie wychudzony psiak. Śliczny, rudo-brązowy. Bardzo grzeczny.Muszę mu założyć wątek ale nie umiem:(( Poproszę Was dziewczyny o pomoc. Teraz psiak jest u jednej Pani w firmie. Został zaszczepiony i odpchlony.Będzie tam 5 dni. Co dalej... nie wiem. Moja suka jest potwornie agresywna do obcych psów. Kropeczkę non stop nosiłam na rękach. To dorosły samiec... Ech:((((

Posted

Dziękuję kochana, przytule mocniutko.

Możecie mi powiedzieć, czy nieustanna czkawka u małej to coś niepokojącego? Ona ma wiecznie czkawkę, napije się, przechodzi na godzinę i znowu czkawka :(

Posted

necianeta89 napisał(a):
Dziękuję kochana, przytule mocniutko.

Możecie mi powiedzieć, czy nieustanna czkawka u małej to coś niepokojącego? Ona ma wiecznie czkawkę, napije się, przechodzi na godzinę i znowu czkawka :(

Kurcze jak ją wiozłam do Ciebie to też miała czkawkę...Nie mam pojęcia ale wypytam i dam znać.

Posted

Najczęstszą przyczyną czkawki u młodych psów jest łapczywe jedzenie i połykanie przy tym powietrza. Wzdęty brzuch podrażnia przeponę i pojawia się czkawka. Taki objaw może też wywołać zbyt ciepły lub zimny posiłek, zjedzenie suchej karmy bez popicia wodą, a także połykanie nie pogryzionego pokarmu. W ten sposób reaguje rónież wyziębiony organizm. Inny częsty powód czkawki , zwłaszcza u szczeniąt, to zarobaczenie. To im przytrafia się również czkawka wywołana... połknięciem jakiegoś przedmiotu...

To znalazłam w internecie.

Posted

Małe pieski są dosyć aktywne i czasem jedzą zbyt szybko, łykając przy tym powietrze. Potem biegają (należy temu zapobiegać) i wtedy następuje zwrot treści z żołądka. Czasem się po prostu przejedzą i też zwracają.-piesek ma notoryczną czkawkę, szczególnie po jedzeniu i zabawie.
To jest normalne i z wiekiem przechodzi, nie należy tym się martwić.

to też z internetu..

Posted

necia czkawka często jest ze stresu albo jak za szybko je i nałyka się powietrza, moja wetka radziła dla moich tymczasowych szczeniaków na czkawke espumisan dla niemowląt taka zawiesinę, i przechodziło.

Posted

necianeta89 napisał(a):
nie porzuciła a umiera, głowe zaraz mi rozsadzi.... a jeszcze ta mała menda dziś mi wyjątkowo podnosi ciśnienie...

Kropka nie dokuczaj Neci !!!!!!!

Posted

ewu napisał(a):
Kropka nie dokuczaj Neci !!!!!!!

żyje, młoda też ;) puki co, ale jest z niej zołza prze okrutna, nie nudzę się.
Niszy wszystko, mimo iż jej kupiłam cały wór kości.
Zjadła cały worek z butelkami plastykowymi, przewróciła suszarkę z bielizną i rozniosła ją po całym domu, wlazła do piwnicy by wziąć sobie do łóżka węgiel, na złość gdy na nią nakrzyczę idzie i nasika na dywan, albo zrobi niespodziankę w długą firankę, jak je to jedzenie jest wszędzie. Rozbiła miski, zjada nie swoją karmę, zaczepia czoka, aportuje, piękne chodzi na spacerach za czokiem krop w krok (biega ze spuszczoną smyczą między nogami - w razie W bym mogła ją bez problemu nadepnąć), czoko ją polubił, dziś był pierwszy dzień zabawy ( mam filmik, ale nie mam przy sobie tel), nooo i rośnie, nie mieści się w szelki swoje które dostała od Cioci Ewu, nosi szelki mojego psa, ma dobre, i.. i.. i.. to by było na tyle ;)

Posted

necianeta89 napisał(a):
żyje, młoda też ;) puki co, ale jest z niej zołza prze okrutna, nie nudzę się.
Niszy wszystko, mimo iż jej kupiłam cały wór kości.
Zjadła cały worek z butelkami plastykowymi, przewróciła suszarkę z bielizną i rozniosła ją po całym domu, wlazła do piwnicy by wziąć sobie do łóżka węgiel, na złość gdy na nią nakrzyczę idzie i nasika na dywan, albo zrobi niespodziankę w długą firankę, jak je to jedzenie jest wszędzie. Rozbiła miski, zjada nie swoją karmę, zaczepia czoka, aportuje, piękne chodzi na spacerach za czokiem krop w krok (biega ze spuszczoną smyczą między nogami - w razie W bym mogła ją bez problemu nadepnąć), czoko ją polubił, dziś był pierwszy dzień zabawy ( mam filmik, ale nie mam przy sobie tel), nooo i rośnie, nie mieści się w szelki swoje które dostała od Cioci Ewu, nosi szelki mojego psa, ma dobre, i.. i.. i.. to by było na tyle ;)

Matko jedyna, co za rozrabiara. Dajecie radę??? :)))