fiorsteinbock Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 necianeta89 napisał(a):Dziękuje :) Muszę napisać jakiś ładny tekst do ogłoszeń :) ktoś ma jakąś wene twórczą? Kochana, moge robic allegro, wspomoc ogloszeniami ale nie tekstem. hihihi ;) Quote
necianeta89 Posted October 28, 2011 Author Posted October 28, 2011 fiorsteinbock napisał(a):Kochana, moge robic allegro, wspomoc ogloszeniami ale nie tekstem. hihihi ;) już go napisałam fochu zrobi allegro a małej ogłoszenia są w kolejce do zrobienia przez dobrą duszyczkę Quote
fiorsteinbock Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 O to super, sunia jest urocza i pewnie szybko znajdzie domek. Trzymam kciuki! Quote
malagos Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 He, he, necianeta, popraw tekścik na czerwono w pierwszym poście, pieniądze na "szczenienia " :diabloti: Quote
necianeta89 Posted October 28, 2011 Author Posted October 28, 2011 Dzień szósty. Kochany Pamiętniczku... Jestem w raju. Chyba. Tymczasowym oczywiście. Śpie w łóżku z Pańcią, nie robie nic w domku, Ciocia Necia daje mi kiełbaskę ucząc komend. A ja jestem inteligentna bestia bo nauczyłam się komendy siad i leżeć w 20 min. Dziś opanowałam do perfekcji komendę poda łapę. Necia ma jeszcze przede mną dużo sztuczek do nauczenia. A kiełbasa jest ekstra!! Biegam po ogrodzie szaleje, Necia ma pełno filmików. hihi. Zaraz je tu umieszczę. Poza tym kocham buty! Jak to kobiecie przystało. A najbardziej kocham zakopywać je pod pościelą Neci :diabloti: Nie ważne czy to domowe kapcie, czy buty prosto z błota czy piwnicy i tak znajdą się pod pościelą :eviltong: Uwielbiam ponad to spać na półce pod stolikiem. A co będę spać na podłodze! Półka na stoliku jest lepsza. Bawię się wszystkim co wpadnie mi w zęby, czy to plastik, czy to szkło. Wszystko dorwę. No, więc tyle, lece coś nabroić!! :evil_lol: Kocham was - Kropka. [video=youtube;qAOMlsYpQZ8]http://www.youtube.com/watch?v=qAOMlsYpQZ8[/video] tutaj leże sobie pod stołem z gumowym gryzakiem a tutaj biegam z Czokiem po ogrodzie :) [video=youtube;MGSBXoIMNMA]http://www.youtube.com/watch?v=MGSBXoIMNMA[/video] Quote
ewu Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 Jejku jaka ona cudna:))) I Czokuś przystojniak::))) Super filmiki. Dzięki Neciu za opiekę.Mała naprawdę jest w RAJU:)) Quote
ewu Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 necianeta89 napisał(a):Nikt do nas nie zagląda? :( Właśnie oglądałam filmiki jak to pisałaś:))) Quote
ewu Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 Cały czas myślę o malutkiej. Dzisiaj ratowałam straszną bidę.Młodziutki, potwornie wychudzony psiak. Śliczny, rudo-brązowy. Bardzo grzeczny.Muszę mu założyć wątek ale nie umiem:(( Poproszę Was dziewczyny o pomoc. Teraz psiak jest u jednej Pani w firmie. Został zaszczepiony i odpchlony.Będzie tam 5 dni. Co dalej... nie wiem. Moja suka jest potwornie agresywna do obcych psów. Kropeczkę non stop nosiłam na rękach. To dorosły samiec... Ech:(((( Quote
ewu Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 Dobrej nocy dziewczyny:))) Neciu przytul maleńką ode mnie. Quote
necianeta89 Posted October 29, 2011 Author Posted October 29, 2011 Dziękuję kochana, przytule mocniutko. Możecie mi powiedzieć, czy nieustanna czkawka u małej to coś niepokojącego? Ona ma wiecznie czkawkę, napije się, przechodzi na godzinę i znowu czkawka :( Quote
ewu Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 necianeta89 napisał(a):Dziękuję kochana, przytule mocniutko. Możecie mi powiedzieć, czy nieustanna czkawka u małej to coś niepokojącego? Ona ma wiecznie czkawkę, napije się, przechodzi na godzinę i znowu czkawka :( Kurcze jak ją wiozłam do Ciebie to też miała czkawkę...Nie mam pojęcia ale wypytam i dam znać. Quote
ewu Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 Najczęstszą przyczyną czkawki u młodych psów jest łapczywe jedzenie i połykanie przy tym powietrza. Wzdęty brzuch podrażnia przeponę i pojawia się czkawka. Taki objaw może też wywołać zbyt ciepły lub zimny posiłek, zjedzenie suchej karmy bez popicia wodą, a także połykanie nie pogryzionego pokarmu. W ten sposób reaguje rónież wyziębiony organizm. Inny częsty powód czkawki , zwłaszcza u szczeniąt, to zarobaczenie. To im przytrafia się również czkawka wywołana... połknięciem jakiegoś przedmiotu... To znalazłam w internecie. Quote
ewu Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 Małe pieski są dosyć aktywne i czasem jedzą zbyt szybko, łykając przy tym powietrze. Potem biegają (należy temu zapobiegać) i wtedy następuje zwrot treści z żołądka. Czasem się po prostu przejedzą i też zwracają.-piesek ma notoryczną czkawkę, szczególnie po jedzeniu i zabawie. To jest normalne i z wiekiem przechodzi, nie należy tym się martwić. to też z internetu.. Quote
ewu Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 Neciu podaj numer konta na pw , to wpłacę na szczepienie małej. Quote
Lili8522 Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Necia uważaj na tą czkawkę bo jak ewu napisała jeszcze o jej konsekwencjach to mnie aż zmroziło... Tym bardziej że będzie dużym psem :-( Quote
ewu Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Cześć malutka :) Nie zjadaj Neci domu bo jest śliczny:lol: Quote
necianeta89 Posted October 31, 2011 Author Posted October 31, 2011 nie porzuciła a umiera, głowe zaraz mi rozsadzi.... a jeszcze ta mała menda dziś mi wyjątkowo podnosi ciśnienie... Quote
masza44 Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 necia czkawka często jest ze stresu albo jak za szybko je i nałyka się powietrza, moja wetka radziła dla moich tymczasowych szczeniaków na czkawke espumisan dla niemowląt taka zawiesinę, i przechodziło. Quote
ewu Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 necianeta89 napisał(a):nie porzuciła a umiera, głowe zaraz mi rozsadzi.... a jeszcze ta mała menda dziś mi wyjątkowo podnosi ciśnienie... Kropka nie dokuczaj Neci !!!!!!! Quote
necianeta89 Posted November 1, 2011 Author Posted November 1, 2011 ewu napisał(a):Kropka nie dokuczaj Neci !!!!!!! żyje, młoda też ;) puki co, ale jest z niej zołza prze okrutna, nie nudzę się. Niszy wszystko, mimo iż jej kupiłam cały wór kości. Zjadła cały worek z butelkami plastykowymi, przewróciła suszarkę z bielizną i rozniosła ją po całym domu, wlazła do piwnicy by wziąć sobie do łóżka węgiel, na złość gdy na nią nakrzyczę idzie i nasika na dywan, albo zrobi niespodziankę w długą firankę, jak je to jedzenie jest wszędzie. Rozbiła miski, zjada nie swoją karmę, zaczepia czoka, aportuje, piękne chodzi na spacerach za czokiem krop w krok (biega ze spuszczoną smyczą między nogami - w razie W bym mogła ją bez problemu nadepnąć), czoko ją polubił, dziś był pierwszy dzień zabawy ( mam filmik, ale nie mam przy sobie tel), nooo i rośnie, nie mieści się w szelki swoje które dostała od Cioci Ewu, nosi szelki mojego psa, ma dobre, i.. i.. i.. to by było na tyle ;) Quote
necianeta89 Posted November 1, 2011 Author Posted November 1, 2011 aaaaaaaaa...!! i ostro szczeka na obcych :D Quote
ewu Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 necianeta89 napisał(a):żyje, młoda też ;) puki co, ale jest z niej zołza prze okrutna, nie nudzę się. Niszy wszystko, mimo iż jej kupiłam cały wór kości. Zjadła cały worek z butelkami plastykowymi, przewróciła suszarkę z bielizną i rozniosła ją po całym domu, wlazła do piwnicy by wziąć sobie do łóżka węgiel, na złość gdy na nią nakrzyczę idzie i nasika na dywan, albo zrobi niespodziankę w długą firankę, jak je to jedzenie jest wszędzie. Rozbiła miski, zjada nie swoją karmę, zaczepia czoka, aportuje, piękne chodzi na spacerach za czokiem krop w krok (biega ze spuszczoną smyczą między nogami - w razie W bym mogła ją bez problemu nadepnąć), czoko ją polubił, dziś był pierwszy dzień zabawy ( mam filmik, ale nie mam przy sobie tel), nooo i rośnie, nie mieści się w szelki swoje które dostała od Cioci Ewu, nosi szelki mojego psa, ma dobre, i.. i.. i.. to by było na tyle ;) Matko jedyna, co za rozrabiara. Dajecie radę??? :))) Quote
necianeta89 Posted November 2, 2011 Author Posted November 2, 2011 ewu napisał(a):Matko jedyna, co za rozrabiara. Dajecie radę??? :))) dajemy, ja padam ze zmęczenia bo zaczęłam nową prace i w weekend ogarnę jej rozliczenie.. Quote
Recommended Posts