necianeta89 Posted November 17, 2011 Author Posted November 17, 2011 i zaś mam kupę w głowie, co mam kupić? bo inaczej będziemy głodować ;) Quote
mmd Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 A kupuj tego Royala. Mój jadł za młodu i żyje ;) Wszystko w nim jest i nie jest obrzydliwy chyba ;) Quote
necianeta89 Posted November 17, 2011 Author Posted November 17, 2011 ona je wszystko ;) nie ważne czy to ogórek, pomidor, szynka, ser, chleb czy cebula. czy to brit, purina, czy tez bosh ;) Quote
Lili8522 Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 necianeta89 napisał(a):ona je wszystko ;) nie ważne czy to ogórek, pomidor, szynka, ser, chleb czy cebula. czy to brit, purina, czy tez bosh ;) Ogórek? :mad: Quote
necianeta89 Posted November 17, 2011 Author Posted November 17, 2011 Lili8522 napisał(a):Ogórek? :mad: a no, porwała z kanapki. ale spokojnie Aguś, ona nie będzie olbrzymim psem, myśle, że średniej wielkości ;) Quote
masza44 Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 mmd napisał(a):Eukanuba też super, ale mój pies pluł nią dalej niż wzrok sięga. Pewnie też coś wie o testach... jakie filmiki? Quote
necianeta89 Posted November 17, 2011 Author Posted November 17, 2011 narazie taki mi wpadł w ręce... [video=youtube;Yw0frqCfL-U]http://www.youtube.com/watch?v=Yw0frqCfL-U&oref=http%3A%2F%2Fwww.google.pl%2Furl%3Fsa%3Dt%26r ct%3Dj%26q%3Deukanuba%2520testy%2520na%2520zwierz% 25C4%2599tach%26source%3Dweb%26cd%3D1%26sqi%3D2%26 ved%3D0CD8QFjAA%26url%3Dhttp%253A%252F%252Fwww.you tube.com%252Fwatch%253Fv%253DYw0frqCfL-U%26ei%3DDm3FTtyJOtHsOcCb_OsO%26usg%3DAFQjCNGd661c LsXnGSJiicp0De4wEMC3dw[/video] Quote
masza44 Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 ło matko to ja nie byłam świadoma...:( ale wiesz co? obawiam się że wszystkie karmy jakoś muszą na psach wcześniej testować...:( To jest straszne... Quote
mmd Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Też nie wiedziałam, że to aż tak. Myślałam, że po prostu sprawdzają jakoś na chorych psiakach z założeniem, że coś nie pójdzie dobrze. I podejrzewam - tak jak wcześniej pisałam - że każdy producent ma coś na sumieniu. Quote
necianeta89 Posted November 18, 2011 Author Posted November 18, 2011 zdaje sobie sprawdę, że nie są jedyni, ale póki co wiem i widziałam o nich. co mną mocno wstrząsnęło.. Quote
ewu Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 masza44 napisał(a):ło matko to ja nie byłam świadoma...:( ale wiesz co? obawiam się że wszystkie karmy jakoś muszą na psach wcześniej testować...:( To jest straszne... Wiem o tym dlatego nie kupuję karm:(((( Moje psy jedzą gotowane jedzonko, niestety wymaga to pracy i nie zawsze jest na to czas. Quote
ewu Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 A pytałaś Neciu kto to jest Pączek , sorki ,że dopiero odpowiadam ale miałam gości i drobne szaleństwo:) Pączek to szczeniaczek , który jest u mnie na dt. Uratowałam go i teraz mam lokatora , niezwykłej urody :))) Quote
masza44 Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 ewu napisał(a):Wiem o tym dlatego nie kupuję karm:(((( Moje psy jedzą gotowane jedzonko, niestety wymaga to pracy i nie zawsze jest na to czas. Ja też gotuję moim codziennie ( przeważnie co 2 dzień na 2 dni), ale prócz tego daję im suchą ( inaczej im rośnie kamień nazębny) poza tym one są dobrze uzupełnione w witaminy i minerały, ale teraz mam dylemat moralny Quote
necianeta89 Posted November 19, 2011 Author Posted November 19, 2011 ja nie gotowałam i nie będę gotować. bo najzwyczajniej nie mam na to czasu, u mnie w domu często gesto nie ma obiadów ;) bo nie ma czasu, a teraz pracuje to już w ogóle.... Quote
ewu Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 necianeta89 napisał(a):ja nie gotowałam i nie będę gotować. bo najzwyczajniej nie mam na to czasu, u mnie w domu często gesto nie ma obiadów ;) bo nie ma czasu, a teraz pracuje to już w ogóle.... No właśnie ten czas... Człowiekowi go zawsze brakuje, szczególnie na zajęcia kulinarne.Ale Neciu możesz ją karmić szarlotką, najlepszą na świecie:))))))))) Mała żyje u Ciebie w "psim raju" i chyba tylko gwiazdki z nieba jej brakuje:)))) Sama bym poszła do Was na dt :)))) Quote
ewu Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 masza44 napisał(a):Ja też gotuję moim codziennie ( przeważnie co 2 dzień na 2 dni), ale prócz tego daję im suchą ( inaczej im rośnie kamień nazębny) poza tym one są dobrze uzupełnione w witaminy i minerały, ale teraz mam dylemat moralny Kupuję takie gryzaki przeciw kamieniowi i mam specjalną pastę ale nie daję rady nią myć zębów bo panny zaciskają pyszczki i ani rusz:)) Suchą też niestety dodaję...:(( Quote
necianeta89 Posted November 19, 2011 Author Posted November 19, 2011 ewu napisał(a):No właśnie ten czas... Człowiekowi go zawsze brakuje, szczególnie na zajęcia kulinarne.Ale Neciu możesz ją karmić szarlotką, najlepszą na świecie:))))))))) Mała żyje u Ciebie w "psim raju" i chyba tylko gwiazdki z nieba jej brakuje:)))) Sama bym poszła do Was na dt :)))) taaaa... młoda dziś ukradła eklerka ze stołu. nie było go w 3 sek, nawet nie zdążyłam powiedzieć "nie wolno". Quote
ewu Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 necianeta89 napisał(a):taaaa... młoda dziś ukradła eklerka ze stołu. nie było go w 3 sek, nawet nie zdążyłam powiedzieć "nie wolno". Mniam, kawki jej trzeba było z pianką zrobić w tej ślicznej filiżance:)) Sobota w końcu, trzeba połasuchować:))) Quote
mmd Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 necianeta89 napisał(a):taaaa... młoda dziś ukradła eklerka ze stołu. nie było go w 3 sek, nawet nie zdążyłam powiedzieć "nie wolno". Ma dziewczyna refleks :) Quote
masza44 Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 ewu napisał(a):Mniam, kawki jej trzeba było z pianką zrobić w tej ślicznej filiżance:)) Sobota w końcu, trzeba połasuchować:))) A ja zostawiłam na 3 sekundy kawe na stole i już moja tymczaska ( może jednak na DS...) zdążyła jęzor zamoczyć, mąż ja złapał:) Quote
necianeta89 Posted November 20, 2011 Author Posted November 20, 2011 Młoda rośnie jest już większa od mojego psa, dziś uzupełnie post rozliczeniowy, bo ubyło nam 90 zł. telefon nadal milczy, dziś odświeżę kilka ogłoszeń, bo młoda za długo tu siedzi, a zostać nie może, mimo że mogła by, ale wtedy już nie będę mogła pomóc innym zwierzakom, bo 3 psy do dla mnie zdecydowanie za duuuuzo. Quote
ewu Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 Trudne te tymczasy.... Ja wzięłam Pączka bo nie mogłam go zostawić samego w boksie... Do końca życia miałabym go na sumieniu. Teraz mam cudo w domu, dwie sunie obrażone na amen,pogryzione kapcie itd... To wszystko nic, najgorsze jest to ,że oszalałam na punkcie tego łobuza i pomimo absurdalnej sytuacji , noszenia psiaka ze sobą nawet do sklepu, nie wiem czy podołam rozstaniu. Mąż poinformowany ,że piesek jest na chwilę a ja nie wiem czy to on nie będzie musiał się wyprowadzić zamiast Pączka ( hi, hi , hi, podła baba ze mnie... :))) Żarty ,żartami ale chyba mi do reszty odbiło:)) Trzy psy, dziki królik, 89-letnia teściowa, he, he, he sama radość. Quote
necianeta89 Posted November 20, 2011 Author Posted November 20, 2011 No cóż, w życiu musi być wesoło. A ja mam problem z małą. Ma agresje lękową. Odwiedził dziś nas wujek z swoją czwórką dzieci. Młoda tak głośno zaczęła szczekać, że nie było końca, mimo wytłumaczenia dzieciakom jak przywitać się z psem nic to nie dało. Młoda z paniki kłapała zębami. I tak przez 4 godziny. Broń boże nikt do niej nie mógł podejść, od razu uciekała do mnie na kolana, albo chowała mi się za nogami. Nigdy w życiu nie widziałam takiego szału paniki w oczach psa. Bądź co bądź to zawsze obszczekuje obcych, ale nigdy nie pokazywania zębów, 2 min szczekania i był już spokój. A dziś? Nie sposób jej uspokoić. Ciężko ją nawet udobruchać kiełbasą... Eh. Jakieś porady? Muszę z nią chyba zacząć chodzić po ludziach. Bo chodząc na spacer do parku, tam dużo osób nie uczęszcza... więc nie ma takiego tłoku. A dziś myślę, że może ją to przytłoczyło? W sumie do domu wpadła czwórka rozkrzyczanych i roześmianych dzieciaków.. btw. nigdy w życiu nie miałam suczki, czy to normalne, że one mają taki specyficzny zapach? Quote
ewu Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 necianeta89 napisał(a):No cóż, w życiu musi być wesoło. A ja mam problem z małą. Ma agresje lękową. Odwiedził dziś nas wujek z swoją czwórką dzieci. Młoda tak głośno zaczęła szczekać, że nie było końca, mimo wytłumaczenia dzieciakom jak przywitać się z psem nic to nie dało. Młoda z paniki kłapała zębami. I tak przez 4 godziny. Broń boże nikt do niej nie mógł podejść, od razu uciekała do mnie na kolana, albo chowała mi się za nogami. Nigdy w życiu nie widziałam takiego szału paniki w oczach psa. Bądź co bądź to zawsze obszczekuje obcych, ale nigdy nie pokazywania zębów, 2 min szczekania i był już spokój. A dziś? Nie sposób jej uspokoić. Ciężko ją nawet udobruchać kiełbasą... Eh. Jakieś porady? Muszę z nią chyba zacząć chodzić po ludziach. Bo chodząc na spacer do parku, tam dużo osób nie uczęszcza... więc nie ma takiego tłoku. A dziś myślę, że może ją to przytłoczyło? W sumie do domu wpadła czwórka rozkrzyczanych i roześmianych dzieciaków.. btw. nigdy w życiu nie miałam suczki, czy to normalne, że one mają taki specyficzny zapach? Ojej a czemu taki tchórz? Kompletnie się nie znam na takich zachowaniach. Miałam 4 suczki i nie zauważyłam nigdy żadnego zapachu. Najwyżej jak się któraś wytarzała w jakiś bardzo "atrakcyjnym " świństwie. Quote
ihabe Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Anetko napisz do pana Jacka [email protected] w sprawie tej agresji lekowej, Pan Jacek zapropnowal nam jako stowarzyszeniu pomóc przy okazji Nutka, powołaj sie nas. Jesli będzie konieczna płatna wizyta to nazbieramy na jakimś bazarku. Mała musi byc adopcyjna i musimy zrobic wszystko aby jej pomóc. Mając wskazówki Pana Jacka moge wpaść z naszym ADHD synkiem:-) i mężem ( juz nie ADHD:-) i poszkolic się. Moge tez zabrac psy, jak wiesz mamy ich 5:-) Quote
Recommended Posts