Jump to content
Dogomania

Diarunia [*] za TM - Kto sobie drogę skraca...Wizja SCHRONISKA! Diara prosi o deklaracje...

Recommended Posts

Posted

[quote name='Abrakadabra'].......EDIT: Jutro wszystkie wpłaty, które wpłynęły na moje konto, a znalazły się w tym rozliczeniu znajdą się z powrotem na kontach darczyńców.

Neris, gdybyś znalazła chwilkę i udpostępniła nam zdjęcie tego kawałka domu ... yyy tzn. kojca w którym przebywa u Ciebie Diara, byłabym dozgonnie wdzięczna...

a mi to wszystko wyglada na jakas prywatną wojenke a nie starania o pozyskanie kasy i o to by jednak Diara została u Neris..obym sie mylila

Posted

A teraz proszę Wszystkich o uruchomienie pozytywnego myślenia - Diara musi znaleźć DS do 10.09.
Po prostu musi. I wszystko na ten temat :evil_lol:

Wiesz co nie znam cię i pewnie masz to gdzieś ale już cię nie lubię.Jestes cholernie wyrachowana .Tyle w temacie .A te diaboliczne ikonki ,to już przegięcie.Widać jaki masz do wszystkiego stosunek.Może inni tu będą klękac ale ja nie widze możliwości współpracy z taka chimeryczną osobą .Gdyby nie zasady kultury i możliwośc bana napisałbym ci kim jesteś.Żegnam :angryy:

Posted

Wprawdzie deklarowałam wpłaty dla Diary na rok (mija w listopadzie), ale w związku z zaistniałą sytuacją przedłużę je na kolejny rok, bo wolę, aby sunia była u Neris, niż w schronisku!

Posted

do Beli51

no to bomba:)
podeslij mi adres to pare fantow wysle z wielka checia!!!
ciotki kto jeszcze ma cos na zbyciu ??;)

P.S
A juz myslalam,ze to tylko moje odczucie,ze wojenka tu smierdzi......jak zwykle pies zbiera po dupie:mad:

Posted

Bardzo mi przykro ale nie potrafię znaleźć swojej stałej deklaracji dla Diary:( Wpłacam na nią skromne 10zł i nie wiem, czy dociera. Przeszukiwanie wątku zapełnionego pogaduszkami jest trudne....
Uważam,że oddawanie suni do najlepszego boksu w schronisku jest wysoce nieetyczne. Nie trzeba było jej pokazywać innego życia!!!!
Podtrzymuję swoją deklarację a nawet zwiększam ją do 20zł.

Posted

bela51 napisał(a):
A gdzie w ogole jest wykaz deklaracji ? Ile Diarze brakuje do tych 200 zł co miesiąc ???

Płacę na Diarę i też nie umiem znaleźć wykazu!!!!

Posted

Wątek pod wzgledem finansowym jest bardzo nieczytelny. Czy wpłacasz na prywatne konto skarbnika, czy na subkonto Vivy ?
Bo przeczytałam na poczatku, ze Viva w osobie mru ofiarowała sie udostepnic konto ?

Posted

bela51 napisał(a):
Wątek pod wzgledem finansowym jest bardzo nieczytelny. Czy wpłacasz na prywatne konto skarbnika, czy na subkonto Vivy ?
Bo przeczytałam na poczatku, ze Viva w osobie mru ofiarowała sie udostepnic konto ?

Obowiązkiem skarbnika jest udostępnianie wykazu wpłat bez względu na czyje konto są przekazywane .

Posted (edited)

[quote name='ewu']Obowiązkiem skarbnika jest udostępnianie wykazu wpłat bez względu na czyje konto są przekazywane .
Zgadza sie, choc mam nieciekawe doswiadczenia, jesli chodzi o subkonto Vivy prowadzone przez mru.
Na dowód moge podac wątek Heli ( psy z lasu ) gdzie nie sposob doprosic sie ani wykazów, ani zaległej wpłaty na hotel.
A mru nie odbiera telefonów od załozycielki watku.
http://www.dogomania.pl/forum/threads/204785-Psy-z-lasu-Hela-i-Rudy-co-z-nimi-dalej-będzie-!
Uwazam, ze prowadzenie finansow powinna przejąc zaufana, prywatna osoba. Sa wątki, gdzie te sprtawy są prowadzono wprost wzorowo.
Viwe podejrzewam o łatanie biezących potrzeb z pieniedzy wpłacanych na Diare. Na dodatek nie sposob wydobyc od nich jakichkolwiek informacji na temat biezącego salda.

Edited by bela51
Guest Elżbieta481
Posted

Wlazłam tu przez przypadek..Jasne jest,że żadne schronisko nie zastąpi domu Neriska i jej opieki,ale chciałam zapytać
z jakiego powodu tak żle tu się mówi o Korabiewicach?Rozumiem-gdyby to było rok temu,dwa lata temu,ale teraz?Tam są ludzie naprawdę oddani zwierzakom o co chodzi?
A do kogo piszecie o rozliczenia?Ja jak potrzebowałam informacji/wyjaśnień to pisałam do Czarka...Może jego należy spytać o aktualne rozliczenie a nie podejrzewać o to czy o tamto?VIVA jest w porządku-daj Boże więcej takich organizacji polskim zwierzakom,a tu coś o coś kogoś...
O jakie saldo chodzi-ja do niego napiszę..Konkrety podajcie mi na PW-proszę..
Doczekałam się-zamiast być wdzięcznym za to,że przejęli takiego molocha to podejrzewa się ich o malwersację?Nieładnie..
Prosze napisać mi na PW o co chodzi i ja będę pośredniczyć w kontaktach z VIVA..
Lubię bela51-ale chyba galopujesz..
Elżbieta

Posted

[quote name='waldi481']Wlazłam tu przez przypadek..Jasne jest,że żadne schronisko nie zastąpi domu Neriska i jej opieki,ale chciałam zapytać
z jakiego powodu tak żle tu się mówi o Korabiewicach?Rozumiem-gdyby to było rok temu,dwa lata temu,ale teraz?Tam są ludzie naprawdę oddani zwierzakom o co chodzi?
A do kogo piszecie o rozliczenia?Ja jak potrzebowałam informacji/wyjaśnień to pisałam do Czarka...Może jego należy spytać o aktualne rozliczenie a nie podejrzewać o to czy o tamto?VIVA jest w porządku-daj Boże więcej takich organizacji polskim zwierzakom,a tu coś o coś kogoś...
O jakie saldo chodzi-ja do niego napiszę..Konkrety podajcie mi na PW-proszę..
Doczekałam się-zamiast być wdzięcznym za to,że przejęli takiego molocha to podejrzewa się ich o malwersację?Nieładnie..
Prosze napisać mi na PW o co chodzi i ja będę pośredniczyć w kontaktach z VIVA..
Elżbieta

na watku powinno byc ZAWSZE JASNO I WYRAZNIE NAPISANE KTO I ILE WPALCA!WTEDY UNIKA SIE TAKICH NIEJASNOSCI JAK TERAZ ,A KASKA TO ZAWSZE SLISKA SPRAWA...
skad my mamy wiedziec o jakims Czarku i tym bardziej z jakiej racji pisac nie wiadomo gdzie w sprawie rozliczen......no bez jaj!!!
MAM NASTEPNE 2 OSOBY ZE STALA DEKLARACJA W WYSOKOSCI 10 ZL MIESIECZNIE DLA DIARY

Posted

Waldi, ja nie obwiniam Vivy o malwersacje tylko o brak biezących informacji.
Saldo - to aktualny stan kasy na koncie Diary. Uwazasz, ze to są wygórowane wymagania ?
Zdaje sie, ze regulaminowe.

Posted

powiem tak - bazarkami mozna ratowac psa, jesli jakies 3/4 sumy jest w stałych deklaracjach. inaczej sprawa kończy się w jeden sposób - w okolicach kryzysu, że ratunku, pies musi być w schronie, zbiera się dużo ludzi i głośno dyskutują, obiecuja dużo, a jak się robi ciszej, to osoba odpowiedzialna zostaje sama z całym majdanem. nie dziwie się abrze, że boi się tego syndromu.

co do wojenki z neris - wiecie, ja wiem, że dziewczyny się lubia, ale czasem czubią, a tu jeszcze taki emocjonalny moment jest - ale jestem pewna, ze sie dogadaja, bo żadna nie jest 15latką (choć może żałują ;-)). ale raczej to dogadanie bedzie poza forum, no bo tak jest sensowniej i spokojniej.

co do rozliczen - nie wiem nic, nie załapałam, że są dwa nry kont, faktycznie może to uporządkować?

abrakadabra nie pracuje za biurkiem, więc z dostępem do netu jest bardzo różnie.
a poza tym jasna sprawa, ż elpeiej u neris, niż w korabiewicach. oby się udało.

a no i wszystko to sa moje luźne przypuszczenia, bo jak mówiłam - byłam poza netem przez kilka dni, a i z abra tez nie gadałam.

Guest Elżbieta481
Posted

Czarek jest szefem i mam zasadę że jak o coś pytam to kierownictwo nie szaraka..
Pytanie było jasne-saldo na jaki dzień ma być podane i jakiego psa dotyczy?Ja nie będę się przebijała przez ten wątek-konkrety proszę na PW i ja zapytam o wszystko co chcecie wiedzieć..
Czekam na PW.
EOT
Elżbieta

Posted

waldi481 napisał(a):
Czarek jest szefem i mam zasadę że jak o coś pytam to kierownictwo nie szaraka..
Pytanie było jasne-saldo na jaki dzień ma być podane i jakiego psa dotyczy?Ja nie będę się przebijała przez ten wątek-konkrety proszę na PW i ja zapytam o wszystko co chcecie wiedzieć..
Czekam na PW.
EOT
Elżbieta

Nie jestem pewna, czy kierownictwo zajmuje sie sprawdzaniem wpłat na poszczegolne psy. To chyba działka księgowosci i osób za to odpowiedzialnych. Takie wykazy powinny byc zamieszczane na bieząco.
To watek Abry, powinna byla sama tego sie domagac.
Bo niestety nie wiemy jaka jest sytacja finansowa Diary, a samo stwierdzenie, ze zła - to za mało.

Posted

Nie wpłacam na Diarę, ale wątek czytam od początku. Nie wiem ile PW w sprawie Diary zostało wysłanych, ale wiem, że nawet gdyby Abra wysłała setki wiadomości z prośbą o pomoc - stan deklaracji mógłby się nie zmienić.

Gdy po 2 latach wrócił z adopcji "mój" Brutus (opieke nad psem miał sprawować ktoś inny, ale jak to w życiu - dałam się wrobić) - wysłałam w sumie ponad 700 PW z błagalną prośbą o pomoc... i co? Można by sądzić, że mam komplet deklaracji.. nic bardziej mylnego. 10 osób złożyło stałą deklarację, ale tylko 3 osoby "przyszły" z mojego Pw. Pozostałe osoby były na wątku już kiedyś. Co miesiąc brakuje 270zł. I jak na razie tylko dzięki bazarkom pies nie wrócił do schroniska. Ale bazarki zaraz się skończą i co wtedy? ....

Niestety finansowo nie pomogę, ale za Diarę jak zwykle trzymam kciuki. Wątek dalej będe podczytywać.

Posted (edited)

bela51 napisał(a):
No, nie z osobistych. Przyznaje, ze z watków na dogo oraz z mediów.
Tak wiele sie zmieniło od paru miesiecy, ze jest tam lepiej niz u Neris ?
Nikt nie wini Abry, ze nie ma kasy, bo własnie staramy sie tę kase zdobyc, co przy obecnej cenie 200 zł nie jest niemozliwe.

bela51 - tak, bardzo wiele zmieniło się od paru miesięcy w schronisku. Jest jedzenie, są osoby które regularnie przyjeżdżają w odwiedziny, są adopcje, jest wet na miejscu, są kastracje, zwierzęta są leczone. Na zimę boksy/budynki/budy są przygotowywane tak, aby zwierzęta mogły spokojnie przetrwać ten okres. To nie są już Korabiewice z poprzednich czasów, które niestety przyszło mi poznać.
Są spacery z psami, praca z nimi.

A z pytaniem o rozliczenie finansowe Diary do Czarka - proszę nie róbcie sobie żartów, on się tym nie zajmuje, a teraz ma wiele innych problemów na głowie (pozyskanie kasy na wykup terenu schroniska, masę formalności, itd...) domyślam się, że nawet nie wie co to za pies :) Tak jak w firmach jest podział obowiązków - tak też i w fundacji. "Ładne" porównanie osoby, która bardzo często tyra w terenie, nie śpi po nocach, leczy pogryzienia do szaraka - rewelka, to nawet pan prezes ma inną opinię o pozostałych pracownikach.

Abrakadabra robi co może żeby znaleźć dom Diarze. Kiedyś ten dom na pewno znajdzie.
Paradoksalnie, ale na swoim przykładzie uważam, że pies miałby większe szanse na znalezienie domu ze schroniska - to inaczej działa na ludzi, chcą pomóc zwierzęciu, które ma gorzej a nie takiemu, które jest bezpieczne i zaopiekowane. Mam od wielu miesięcy psa z tego schroniska, pies piękny, ale bezpieczny... więc ludzie decydują się na psa ze schroniska i dobrze, ale ja też w końcu chciałabym wydać moje przytulisko do adopcji.

Edited by tripti
Posted

Tripti, a jaka masz pewnosc, ze te psy ze schroniska nie wisza na łancuchu ? Czy ktos im sprawdza domy ?
Jakos trudno mnie (i nie tylko mnie ) bedzie przekonac nad wyzszoscia schronu, nad hotelem u Neris.:shake:
Ale zdaje sie, ze szkoda naszego trudu i czasu, bo decyzja podjeta i wyrok wydany.

Posted

ależ bela, chyba nie rozumiesz. piszemy, ze ten schron jest ok, a nie, ze jest lepszy.
co do znajdowania domów, to ten syndrom - że w dt to pies bezpieczny - się spotyka wśród adoptujących. ale i tez odwrotny - pies z dt jest rozpoznany i wiadomo, kto on zacz.

a co do decyzji, to-- nie mam pojęcia.

Posted

Szkoda czasu i energii na jałowe dyskusje.

Oczywistością jest, że większości nie stać na osobiste utrzymywanie psów w hotelach, w większości psy nie mają pełnych deklaracji albo wykruszają się one z czasem i w większości opłaty za hotele są dużo wyższe a jednak większość staje na głowie, żeby miesięcznie łatać dziury i nie pozbywają się psów bo tak prościej i wygodniej!

Zbierając dotychczasowe deklaracje mamy:
Lolalola 5zł
Aimez_moi 5zł
ewu 20zł
Agusiazet 20zł
Bela51 10zł
anett 10zł
sleepingbyday 5zł ??
daga31081980 5zł ??
abrakadabra 30zł ??

70zł pewnych miesięcznych + 40zł do potwierdzenia

[quote name='Lolalola']na watku powinno byc ZAWSZE JASNO I WYRAZNIE NAPISANE KTO I ILE WPALCA!WTEDY UNIKA SIE TAKICH NIEJASNOSCI JAK TERAZ ,A KASKA TO ZAWSZE SLISKA SPRAWA...
skad my mamy wiedziec o jakims Czarku i tym bardziej z jakiej racji pisac nie wiadomo gdzie w sprawie rozliczen......no bez jaj!!!
MAM NASTEPNE 2 OSOBY ZE STALA DEKLARACJA W WYSOKOSCI 10 ZL MIESIECZNIE DLA DIARY

Lolalola super! czy to dwie osoby po 10zł każda? czy łącznie 10zł?