Aimez_moi Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 Anett ja wplacam co miesiac 10zl i tak dalej bede wplacac..... Quote
anett Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 Aimez dzięki!!:lol: i sorry ale nie ma żadnego zestawienia deklaracji ani rozliczeń już poprawiam anett napisał(a):... Zbierając dotychczasowe deklaracje mamy: Lolalola 5zł Aimez_moi 10zł ewu 20zł Agusiazet 20zł Bela51 10zł anett 10zł sleepingbyday 5zł ?? daga31081980 5zł ?? abrakadabra 30zł ?? 75zł pewnych miesięcznych + 40zł do potwierdzenia Lolalola super! czy to dwie osoby po 10zł każda? czy łącznie 10zł? Quote
Lolalola Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 anett napisał(a):Aimez dzięki!!:lol: i sorry ale nie ma żadnego zestawienia deklaracji ani rozliczeń już poprawiam dwie osoby po 10 zl czyli w sumie mamy 20:) Quote
Lolalola Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 oj mialam cytowac inny post,sorki....padam:oops: Quote
anett Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 ale wiadomo o co chodzi:smile: super:smile: Quote
DONnka Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 Jak zwykle z poślizgiem, ale jestem :) Też na zaproszenie, ale widzę, że znam ten wątek i sunię :roll: Jakiś czas temu robiłam dziewczynce ogłoszenia Nic nie rozumiem :shake: Taki był piękny zryw, żeby sunię ratować, tyle osób zaangażowanych i starań a teraz ma wracać do schronu :crazyeye: To po co było ją ratować ??? Lepiej od razu oddać do schronu (skoro to takie dobre miejsce :roll:) a nie teraz kiedy zaznała lepszego życia :shake: Według mnie to okrutne !!! Rozumiem, że kogoś nie stać na utrzymanie psa w PDT (nota bene chyba najtańszym PDT jakie spotkałam), ale dlaczego odrzuca inne opcje pomocy na zasadzie :NIE bo NIE :roll: I gdzie w tym wszystkim jest dobro psa ??? Na stałą deklarację mnie nie stać niestety :shake: Ale wspomogę bazarkiem Quote
anett Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 DONnka dzięki!!:lol::lol: Aktualne deklaracje: Lolalola 5zł Aimez_moi 10zł ewu 20zł Agusiazet 20zł Bela51 10zł anett 10zł daga31081980 5zł deklaracje z fb Lolalola 2 x 10zł sleepingbyday 5zł ?? abrakadabra 30zł ?? Diara ma 100zł deklaracji miesięcznych + 35zł do potwierdzenia w najgorszym przypadku brakuje miesięcznie stówy, w najlepszym 65zł !!!!! Quote
joteska Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 tez wracam do Diary z niepokojem:shake: kto jest za sunię odpowiedzialny? tzn na dziś:roll: mam obecnie ponad 200zł stałych deklaracji na dogo i do tego jeszcze 100 na starszą sunię ale nie ma na watku rozliczeń bo pewien schron ma podgląd a ona deklaracji nie ma, a pomocy wciąż potrzebuje obecnie klaruje się sprawa domku Kosmo i jeśli wszystko się ułozy wspomogę Diarę bo więcej niestety aktualnie nie udźwignę, mogę sunieczkę wspomagać na razie jedorazowym groszem tak jak było na poczatku jej watku Quote
Abrakadabra Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 Widzę, że szczere i uczciwe postawienie sytuacji na dogo wywołuje zbiorową (i o ile znam życie chwilową) histerię. W poście nr 1451 jasno i wyraźnie okresliłam swoje stanowisko, dotyczące przyczyn, dla których Diara ma zamienić jeden kojec (za 200zł u Neris) na drugi kojec (za free w Korabiewicach). Nie zamierzam się powtarzać, podobnie jak nie zamierzam toczyć dyskusji z osobami, które "coś słyszały" o schronisku w Korabiewicach (ja nie dalej jak przedwczoraj słyszałam, że Elvis żyje) i z osobami, którym na dźwięk słowa Korabiewice "włos się jeży na głowie". Pominę tez milczeniem kilka innych wypowiedzi, bo są zbyt żenujące, żebym poświęcała im swój cenny czas... Dziękuję Tripti, Obraczus i SBD za trzeźwe i realne spojrzenie na całą tą historię. Niemniej jednak, wobec fali desperacji i heroizmu, jaka zalała ten wątek oraz skuteczności i sile perswazji anett ( i Neris oczywiście) - oświadczam, że podtrzymuję swoją stałą deklarację 30zł miesięcznie i ogłoszenia na taką skalę, na jaką Diara miała do tej pory. Pieniądze proszę zbierać na konto Neris, ja swojego nie mogę już udostępniać. Na tym niestety mój wkład w pomoc Diarze się kończy, o czym piszę JASNO I WYRAŹNIE (chociaż jak już nadmieniłam akurat tutaj szczerość i uczciwość nie popłaca). Ps. Neris na pewno napisze (ona bardzo dba o takie sprawy), że Diara lada dzień powinna mieć zmienioną obrożę p/kleszczową (ostatnio płaciłam chyba 70zł) i szczepienia p/wściekliźnie (20zł ?). No i trzeba ją chyba zawieźć do veta - PatiC wozi zwierzaki za 0,60gr/km - bardzo ją polecam. Quote
agusiazet Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 Zatem proszę o dane do przelewu do Neris, bo ja wpłacałam na konto Vivy:) Quote
Miki Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 bela51 napisał(a): Jakos trudno mnie (i nie tylko mnie ) bedzie przekonac nad wyzszoscia schronu, nad hotelem u Neris.:shake: No właśnie. To co my właściwie robimy? Odwieźmy wszystkie psy do schronów skoro będzie im tam lepiej.:-( Quote
Abrakadabra Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 agusiazet napisał(a):Zatem proszę o dane do przelewu do Neris, bo ja wpłacałam na konto Vivy:) Agusia, wiem, że wpłacałaś na konto Vivy :) Jeśli chodzi o konto Neris - to pytajcie u źródła - mam nadzieję, że Aga wreszcie coś napisze :) Ps. W ogłoszeniach, dotyczących adopcji mój nr telefonu został zamieniony na nr telefonu do Neris. Bella51 - ja nigdy i nikogo nie przekonywałam, że schronisko jest lepsze od DT. Quote
bela51 Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 I najlepiej w tej sytuacji sie obrazic. Na psa ? Quote
anett Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 Cieszę się niezmiernie, że dzięki naszej 'histerycznej' reakcji dobro psa przeważyło nad zimną kalkulacją:lol: Aktualne deklaracje: Lolalola 5zł Aimez_moi 10zł ewu 20zł Agusiazet 20zł Bela51 10zł anett 10zł daga31081980 5zł deklaracje z fb Lolalola 2 x 10zł abrakadabra 30zł sleepingbyday 5zł ?? Diarze brakuje jeszcze 70zł miesięcznie... Quote
Abrakadabra Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 [quote name='anett']Cieszę się niezmiernie, że dzięki naszej 'histerycznej' reakcji dobro psa przeważyło nad zimną kalkulacją:lol: Nad "zimną kalkulacją" ???? Ile razy mam pisać, że czuję się odpowiedzialna za tego psa????? I że szukam mu domu wszystkimi możliwymi sposobami???? Może pochylisz się łaskawie nad tym, co tutaj napisałam, bo na razie mam wrażenie, że nie do końca kumasz o co chodzi... Dlaczego nie wyskoczysz z dwóch stówek miesięcznie? Wolf122 pewnie też się dorzuci... ??? Wprawdzie nie bardzo wie o co chodzi... ale napisanie kolejnego posta zapewne polepszy mu samopoczucie :) , Przecież 200zł to pikuś... Rozmawiałam z Neris na temat Diary od ponad miesiąca i doskonale zdawała sobie sprawę, że nie stać mnie na DT. Wiedziała również, jakie plany mam w stosunku do Diary - WYNIKAJĄCE Z MOJEJ SYTUACJI FINANSOWEJ, A NIE Z KALKULACJI!!! Przyjęła do wiadomości moją decyzję, po czym nagle przestała odbierać telefony. Olała mnie totalnie, po czym nagle uruchomiła telefoniczno-PWową pocztę, rzuciła granat i "spie***liła"... Dzięki temu na wątku objawiłaś się m.in TY -DROGA ANETT :) Neris jak zwykle załatwia swoje sprawy cudzymi rękami... Założę się, że dostałaś rozpaczliwy telefon, pw lub maila z informacją, że zła kobieta chce narazić pieska na KOSZMAR schroniska (nieważne, że warunki w tym miejscu są naprawdę sensowne)... Daleka jestem od robienia tu zadymy, ale nie pozwolę z siebie zrobić wyrachowanego potwora, który ciemięży biedne pieski, wysyłając je na pewną śmierć i KOSZMARNE WARUNKI w schronisku! Od marca zapierdalam co weekend do Korabiewic (70km w jedną stronę), wyprowadzam psy na prostą, oswajam, wyprowadzam na spacery, robię zdjęcia, szukam DS/DT, organizuję wizyty p/adopcyjne, wożę je do DS po Polsce! W ciągu trzech miesięcy znalazłam DS dla 20 psiaków ( być może to niewiele, ale jestem z tego dumna z tego wyniku). Sorry.. musiałam to napisać, chociaż pewnie nikogo to nie interesuje... Dzięki mnie i Marcie ogłoszenia dotyczące Diary wywołują spory odzew. Niestety - Diara jest specyficzna... musi mieszkać w Alcatraz... (cytat z Neris) Niestety, nie wiemy jak zachowa się w domu, ponieważ Neris nigdy jej do domu nie zabrała. A propo's ... dzisiaj rano odezwał się do mnie sensownie brzmiący Pan ze Świdnika - opowiedziałam mu o Diarze i poprosiłam o kontakt z Neris - dostał ode mnie nr telefonu. Neris? Rozmawiałaś z Panem? Przepraszam, że okoliczności zmusiły mnie do tej formy komunikacji z osobą u której przebywa pies... Quote
wolf122 Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 Dlaczego nie wyskoczysz z dwóch stówek miesięcznie? Wolf122 pewnie też się dorzuci... ??? Wolf się nie dorzuci,bo nie ma to raz ,druga sprawa może pochopnie napisałem ,bo ruszają mnie szczególnie owczarkowate...Poza tym Twoja lekkośc w pisaniu o schronisku...Może poleciałem za bardzo ,bo jestem impulsywny ale to nie zmienia faktu,że stawianie ultimatum w tym stylu nie jest fajne.Przynajmniej dla kogoś kto czyta to z biegu...Gdybym miał kasę ,to bym dołożył.Nie mam i tylko pomagam w innej formie...niestety bogatym nawet na myśl nie przychodzi pomagać Quote
cancer43 Posted October 21, 2012 Author Posted October 21, 2012 Zapraszam na bazarek,z którego 1/3 kasy będzie przeznaczona dla Diary http://www.dogomania.pl/forum/threads/233788-Zak%C5%82adkowo-kartkowe-scrapy-dla-J%C3%B3zia-i-Dino-DO-04-11-2012#top Quote
agusiazet Posted October 21, 2012 Posted October 21, 2012 Zajrzalam, zalicytowalam, fajny bazarek Quote
sleepingbyday Posted October 21, 2012 Posted October 21, 2012 jakie ultimatum, o tym juz od dawna wiadomo, ze jest kicha finansowa. ten tytuł wątku jest stary!!! Quote
Lolalola Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 witajcie wszyscy;)....jakze piekny dzien mamy:cool3:... lece na bazarek, pewnie znajde tam cos pysznego;) Quote
Neris Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 Nie mam czasu ani ochoty odpowiadać na bezsensowne jadowite zarzuty pod moim adresem, więc na szybko sprostuję tylko nieprawdę. Po pierwsze, ostatni telefon do Abry wykonałam JA. Można to sobie sprawdzić w bilingu. Owszem, dwóch połączeń nie odebrałam bo akurat rozmawiałam z Elmirą, która to nawet doskonale pamięta. Potem oddzwoniłam. W rozmowie powiedziałam wyraźnie, że szkoda mi psa i będę mu szukać pomocy. Nie widzę w tym żadnych znamion histerii. Więcej prób kontaktu NIE BYŁO. Nie rozsyłałam ŻADNYCH PW, wykonałam jeden jedyny telefon do Anett, która zobowiązała się przeczytać wątek i pomyśleć nad pomocą. Nie uważam, żebym zrobiła coś złego. Skoro Korabiewice są takie sensowne, to nie rozumiem dlaczego suczka stamtąd trafiła do DT, z którym współpracuję od ponad 10 lat, przez co zajęła miejsce jamniczki, która miała szansę tam pojechać. A jamniczka mieszka na śmietnisku i niestety szansy na sensowne schronisko nie ma. Nie bardzo rozumiem, dlaczego PatiC ma do mnie jechać 80km , skoro do weta jeżdżę od lat z "moją" Kasią-behawiorystką albo pan doktor przyjeżdża do nas. Cancer zgodziła się pełnić funkcję skarbnika i zbierać do kupy deklaracje, za co bardzo dziękuję. Nie mam absolutnie zamiaru odpowiadać na jakiekolwiek złośliwości pod moim adresem, to jak traktujemy innych ludzi nie świadczy o nich- świadczy o nas. I nie ukrywam, że sposób w jaki zostałam potraktowana przez osobę, którą uważałam za przyjaciela jest dla mnie potężnym ciosem. Jedyny telefon "adopcyjny" był w sprawie podhalana, niestety takiego psa nie mam. Quote
bela51 Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 Prosze skarbnika o nr konta. Przesle zadeklarowaną składke. Quote
sleepingbyday Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 no to klops. babeczki sie pokłóciły na amen i weź to teraz rozplącz.... tak czy siak - poproszę o nr konta skarbnika. no i jak juz ogarniecie, co będzie z diarą, to dajcie znać. Quote
Sylwiia_ Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 Ja też poproszę o nr konta, deklaruję 10 zł miesięcznie na Diarę. Quote
cancer43 Posted October 23, 2012 Author Posted October 23, 2012 (edited) [quote name='Sylwiia_']Ja też poproszę o nr konta, deklaruję 10 zł miesięcznie na Diarę. Wysyłam zaraz,do reszty osób,które zadeklarowały wpłaty też nr konta rozesłany Reasumując : Aktualne deklaracje: Lolalola 5zł Aimez_moi 10zł ewu 20zł Agusiazet 20zł Bela51 10zł anett 10zł daga31081980 5zł deklaracje z fb Lolalola 2 x 10zł abrakadabra 30zł sleepingbyday 5zł Sylwiia_ 10 zł Mamy 155 zł stałych deklaracji,brakuje 45 zł Dojdzie jeszcze kasa z mojego bazarku,jeszcze ktoś na wątku obiecał zrobicbazarek Edited October 23, 2012 by cancer43 Quote
Recommended Posts