Jump to content
Dogomania

Diarunia [*] za TM - Kto sobie drogę skraca...Wizja SCHRONISKA! Diara prosi o deklaracje...

Recommended Posts

Posted

Kocurek, wysłałam PW, jeszcze raz dziękuję w imieniu Diary!
Aimez_moi - Twoja wpłta jest już na moim koncie (Wpłaciłaś 10zł, czyli to podwójna deklaracja? Czy to za dwa miesiące?)

Miałam kolejny telefon w sprawie adopcji.
Tym razem z Wrocławia. Znacie tam kogoś, kto mógłby przeprowadzić wizytę p/adopcyjną?
Jeśli wypadnie pozytywnie, to i tak Diara najprawdopodobniej tam nie trafi... Pani ma 2 kotki, więc muszę skonsultować się z Neris.

Jeśli dom będzie w porządku, najwyżej podeslemy tak innego potrzebującego psiaka.

Posted

Abrakadabra napisał(a):
Kocurek, wysłałam PW, jeszcze raz dziękuję w imieniu Diary!
Aimez_moi - Twoja wpłta jest już na moim koncie (Wpłaciłaś 10zł, czyli to podwójna deklaracja? Czy to za dwa miesiące?)

Miałam kolejny telefon w sprawie adopcji.
Tym razem z Wrocławia. Znacie tam kogoś, kto mógłby przeprowadzić wizytę p/adopcyjną?
Jeśli wypadnie pozytywnie, to i tak Diara najprawdopodobniej tam nie trafi... Pani ma 2 kotki, więc muszę skonsultować się z Neris.

Jeśli dom będzie w porządku, najwyżej podeslemy tak innego potrzebującego psiaka.

Z Wrocławia jest chyba ulv.

Posted

Niestety dom z kotami odpada. Żadne małe zwierzęta.
Duże psy tylko takie, które sobie z Diarą poradzą.
Poker np kładzie się przed nią i jest spokój. Bawią się nad rzeką, ale już kiedy wracamy do domu Poker czeka przed furtką zanim nie zamknę Diary w kojcu, raz go napadła przy wchodzeniu i od tej pory woli czekać.

Barry po prostu się na niej kładzie i czeka aż jej przejdzie. 2 razy tak zrobił i od tego czasu są najlepszymi kumplami.

Posted

Neris napisał(a):
Niestety dom z kotami odpada. Żadne małe zwierzęta.
Duże psy tylko takie, które sobie z Diarą poradzą.
Poker np kładzie się przed nią i jest spokój. Bawią się nad rzeką, ale już kiedy wracamy do domu Poker czeka przed furtką zanim nie zamknę Diary w kojcu, raz go napadła przy wchodzeniu i od tej pory woli czekać.

Barry po prostu się na niej kładzie i czeka aż jej przejdzie. 2 razy tak zrobił i od tego czasu są najlepszymi kumplami.

Zapomniałaś dodać, że ogrodzenie powinno mieć ponad 3 metry, ew. pod wysokim napięciem :evil_lol:...
A poza tym, to świetny i uroczy materiał na czworonożnego przyjaciela :lol:. Ideał po prostu.
Dobrze, że z nia pracujesz. Przynajmniej umie chodzić na smyczy i nie skacze już tak radośnie i z gracją (charakterystyczną dla słonia w składzie porcelany) na ramiona, w przypływie miłości do człowieka.

Qrcze... czarno to widzę, w zasadzie zostało jeszcze 10 dni.

Ps. Okazuje się, że Pani, o której wspominałam powyżej nie mieszka w samym Wrocku, tylko pod Sycowem (ok.30km od Wrocławia).
Może znajdę kogoś do wizyty. W Korabiewicach takich Piękności jak Diara - dostatek i urodzaj. Może jakaś bieda skorzysta.

Posted (edited)

Abrakadabra napisał(a):
Zapomniałaś dodać, że ogrodzenie powinno mieć ponad 3 metry, ew. pod wysokim napięciem :evil_lol:...
A poza tym, to świetny i uroczy materiał na czworonożnego przyjaciela :lol:. Ideał po prostu.
Dobrze, że z nia pracujesz. Przynajmniej umie chodzić na smyczy i nie skacze już tak radośnie i z gracją (charakterystyczną dla słonia w składzie porcelany) na ramiona, w przypływie miłości do człowieka.

Qrcze... czarno to widzę, w zasadzie zostało jeszcze 10 dni.

Ps. Okazuje się, że Pani, o której wspominałam powyżej nie mieszka w samym Wrocku, tylko pod Sycowem (ok.30km od Wrocławia).
Może znajdę kogoś do wizyty. W Korabiewicach takich Piękności jak Diara - dostatek i urodzaj. Może jakaś bieda skorzysta.

Jest cudowna dla dzieci i dorosłych, a psy ze schronisk często mają różne lęki i odpały.
Nie broni zasobów przed człowiekiem, można jej wszystko wyjąć z gęby.

Generalnie ona zachowuje się tak, jak jej pozwalam.
Myślę, że jeśli ktoś jej pozwoli skakać po ramionach to będzie to chętnie robić, jeśli ktoś zacznie w panice ściągać smycz na widok pieska za płotem to oczywiście zaryje obcasikami, bo Diara chętnie się do tego płotu rzuci.
Musi wiedzieć, co jej wolno i już.

Te zmiany które w niej widzisz to wcale nie są tysiące godzin ćwiczeń, ona załapuje wszystko W LOT. W końcu to coś na kształt owczarka. Czasami się droczy przed wyjściem na spacer i chociaż wie, że dopóki nie usiądzie i nie założę jej smyczy nie wyjdzie- potrafi ze 2 minuty odwracać moją uwagę głupimi wybrykami, ale to naprawdę spoko pies.

A owczarkarze nie mogliby jakoś pomóc?
Lolalola niestety właśnie leci do Polski w związku z poważnymi sprawami rodzinnymi, na razie "wypadła" z obiegu

Edited by Neris
Posted

Nie wiem co to będzie, nie mogę się pogodzić z tym że praca włożona w tego psa pójdzie się bujać. W schronisku wróci do rozszalałego ujadania i agresji, nie chcę nawet o tym myśleć:(

Posted

Chce Wam przekazać że Lolka nie ma obecnie dostępu do netu i dlatego jej nie będzie przez jakiś czas ..... Jak długo nie wiem nikt tego nie wie ...
Neris wygłaskaj Diarę ode mnie ;-)

Posted

[quote name='ewu']Deklaracja poszła:)

Ewu, dzięki !!!
W sumie macie rację :) jesli chodzi o mnie, to pozytywne myslenie miało moc sprawczą wiele, wiele, razy.

Znacie kogoś z Krakowa? Mam potencjalny dom dla innego podopiecznego :loveu:.
Prawdopodobieństwo, że go ktoś przygarnie to prawie jak wygrana w Totolotka normalnie..., aż nie wierzę, że ktoś się odezwał.

Ps. Mam nadzieję, że Lolalola pojawi się szybciutko. Ja dalej rozsyłam PW.

Posted

[quote name='Abrakadabra']Ewu, dzięki !!!
W sumie macie rację :) jesli chodzi o mnie, to pozytywne myslenie miało moc sprawczą wiele, wiele, razy.

Znacie kogoś z Krakowa? Mam potencjalny dom dla innego podopiecznego :loveu:.
Prawdopodobieństwo, że go ktoś przygarnie to prawie jak wygrana w Totolotka normalnie..., aż nie wierzę, że ktoś się odezwał.

Ps. Mam nadzieję, że Lolalola pojawi się szybciutko. Ja dalej rozsyłam PW.

Tutaj jet kilka osób przeprowadzających wizyty przedadopcyjne z Krakowa
https://www.facebook.com/groups/248063215268893/doc/248147128593835/

Posted

sleepingbyday napisał(a):
Abra, w mojej sygnaturze link do wydarzenia spinki i mani na efbe.

zapraszamy z abrą wszystkich wątkowiczów i wszystkie wątkowiczówki/ówny na fb.

O super! Oczywiście zapraszamy wszystkich i prosimy o udostępnianie!