Lolalola Posted July 31, 2012 Posted July 31, 2012 sleepingbyday napisał(a):eme - mła :-), moge pomóc, co mam robić z tymi pw? zacznij moze od literki I :)oki?wysylaj na potege;) Quote
Lolalola Posted July 31, 2012 Posted July 31, 2012 Oj Diarka........malo osob odpowiedzialo na nasze blagania.....:shake:nie wiem jak jeszcze Ci pomoc.... Quote
Aimez_moi Posted July 31, 2012 Posted July 31, 2012 I tak bedzie dobrze Lolcia.....damy rade....:) Quote
malagos Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 Ja moge tylko odwiedzac wątek, inaczej nie moge pomóc......... Quote
Lolalola Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 witaj Malagos:) Podrzucanie watku rowniez mile widziane, zeby Diarka nie odeszla w zapomnienie... Quote
Abrakadabra Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 Kocurek, wysłałam PW, jeszcze raz dziękuję w imieniu Diary! Aimez_moi - Twoja wpłta jest już na moim koncie (Wpłaciłaś 10zł, czyli to podwójna deklaracja? Czy to za dwa miesiące?) Miałam kolejny telefon w sprawie adopcji. Tym razem z Wrocławia. Znacie tam kogoś, kto mógłby przeprowadzić wizytę p/adopcyjną? Jeśli wypadnie pozytywnie, to i tak Diara najprawdopodobniej tam nie trafi... Pani ma 2 kotki, więc muszę skonsultować się z Neris. Jeśli dom będzie w porządku, najwyżej podeslemy tak innego potrzebującego psiaka. Quote
Aimez_moi Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 Nie....to za jeden miesiac .... za sierpien.....tak jakos mi sie wplacilo....5zl jakos mi nie chcialo wejsc...:):) Quote
agusiazet Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 Abrakadabra napisał(a):Kocurek, wysłałam PW, jeszcze raz dziękuję w imieniu Diary! Aimez_moi - Twoja wpłta jest już na moim koncie (Wpłaciłaś 10zł, czyli to podwójna deklaracja? Czy to za dwa miesiące?) Miałam kolejny telefon w sprawie adopcji. Tym razem z Wrocławia. Znacie tam kogoś, kto mógłby przeprowadzić wizytę p/adopcyjną? Jeśli wypadnie pozytywnie, to i tak Diara najprawdopodobniej tam nie trafi... Pani ma 2 kotki, więc muszę skonsultować się z Neris. Jeśli dom będzie w porządku, najwyżej podeslemy tak innego potrzebującego psiaka. Z Wrocławia jest chyba ulv. Quote
malagos Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 i mari23 - na Jej prośbę kiedyś sprawdzałam dom dla suni pod Pułtuskiem, a ona prowadzi dt we Wrocławiu. Quote
Kocurek Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 z Wroclawia jest tez margaret...i chyba wlasnie robi wizyty:) Quote
Neris Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 Niestety dom z kotami odpada. Żadne małe zwierzęta. Duże psy tylko takie, które sobie z Diarą poradzą. Poker np kładzie się przed nią i jest spokój. Bawią się nad rzeką, ale już kiedy wracamy do domu Poker czeka przed furtką zanim nie zamknę Diary w kojcu, raz go napadła przy wchodzeniu i od tej pory woli czekać. Barry po prostu się na niej kładzie i czeka aż jej przejdzie. 2 razy tak zrobił i od tego czasu są najlepszymi kumplami. Quote
Abrakadabra Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 Neris napisał(a):Niestety dom z kotami odpada. Żadne małe zwierzęta. Duże psy tylko takie, które sobie z Diarą poradzą. Poker np kładzie się przed nią i jest spokój. Bawią się nad rzeką, ale już kiedy wracamy do domu Poker czeka przed furtką zanim nie zamknę Diary w kojcu, raz go napadła przy wchodzeniu i od tej pory woli czekać. Barry po prostu się na niej kładzie i czeka aż jej przejdzie. 2 razy tak zrobił i od tego czasu są najlepszymi kumplami. Zapomniałaś dodać, że ogrodzenie powinno mieć ponad 3 metry, ew. pod wysokim napięciem :evil_lol:... A poza tym, to świetny i uroczy materiał na czworonożnego przyjaciela :lol:. Ideał po prostu. Dobrze, że z nia pracujesz. Przynajmniej umie chodzić na smyczy i nie skacze już tak radośnie i z gracją (charakterystyczną dla słonia w składzie porcelany) na ramiona, w przypływie miłości do człowieka. Qrcze... czarno to widzę, w zasadzie zostało jeszcze 10 dni. Ps. Okazuje się, że Pani, o której wspominałam powyżej nie mieszka w samym Wrocku, tylko pod Sycowem (ok.30km od Wrocławia). Może znajdę kogoś do wizyty. W Korabiewicach takich Piękności jak Diara - dostatek i urodzaj. Może jakaś bieda skorzysta. Quote
Neris Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 (edited) Abrakadabra napisał(a):Zapomniałaś dodać, że ogrodzenie powinno mieć ponad 3 metry, ew. pod wysokim napięciem :evil_lol:... A poza tym, to świetny i uroczy materiał na czworonożnego przyjaciela :lol:. Ideał po prostu. Dobrze, że z nia pracujesz. Przynajmniej umie chodzić na smyczy i nie skacze już tak radośnie i z gracją (charakterystyczną dla słonia w składzie porcelany) na ramiona, w przypływie miłości do człowieka. Qrcze... czarno to widzę, w zasadzie zostało jeszcze 10 dni. Ps. Okazuje się, że Pani, o której wspominałam powyżej nie mieszka w samym Wrocku, tylko pod Sycowem (ok.30km od Wrocławia). Może znajdę kogoś do wizyty. W Korabiewicach takich Piękności jak Diara - dostatek i urodzaj. Może jakaś bieda skorzysta. Jest cudowna dla dzieci i dorosłych, a psy ze schronisk często mają różne lęki i odpały. Nie broni zasobów przed człowiekiem, można jej wszystko wyjąć z gęby. Generalnie ona zachowuje się tak, jak jej pozwalam. Myślę, że jeśli ktoś jej pozwoli skakać po ramionach to będzie to chętnie robić, jeśli ktoś zacznie w panice ściągać smycz na widok pieska za płotem to oczywiście zaryje obcasikami, bo Diara chętnie się do tego płotu rzuci. Musi wiedzieć, co jej wolno i już. Te zmiany które w niej widzisz to wcale nie są tysiące godzin ćwiczeń, ona załapuje wszystko W LOT. W końcu to coś na kształt owczarka. Czasami się droczy przed wyjściem na spacer i chociaż wie, że dopóki nie usiądzie i nie założę jej smyczy nie wyjdzie- potrafi ze 2 minuty odwracać moją uwagę głupimi wybrykami, ale to naprawdę spoko pies. A owczarkarze nie mogliby jakoś pomóc? Lolalola niestety właśnie leci do Polski w związku z poważnymi sprawami rodzinnymi, na razie "wypadła" z obiegu Edited August 1, 2012 by Neris Quote
Neris Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 Nie wiem co to będzie, nie mogę się pogodzić z tym że praca włożona w tego psa pójdzie się bujać. W schronisku wróci do rozszalałego ujadania i agresji, nie chcę nawet o tym myśleć:( Quote
Abrakadabra Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 Neris, robię, co mogę. Cancer! Bardzo dziękuję za Twoją pomoc! Quote
Iljova Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 Wierzę że się uda i wszystko będzie dobrze :-) Pamiętajcie WIARA =POZYTYWNA ENERGIA !!! I uda się :-) Quote
Aimez_moi Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 Iljova napisał(a):Wierzę że się uda i wszystko będzie dobrze :-) Pamiętajcie WIARA =POZYTYWNA ENERGIA !!! I uda się :-) Swiete slowa......:) Quote
Iljova Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 Chce Wam przekazać że Lolka nie ma obecnie dostępu do netu i dlatego jej nie będzie przez jakiś czas ..... Jak długo nie wiem nikt tego nie wie ... Neris wygłaskaj Diarę ode mnie ;-) Quote
Abrakadabra Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 [quote name='ewu']Deklaracja poszła:) Ewu, dzięki !!! W sumie macie rację :) jesli chodzi o mnie, to pozytywne myslenie miało moc sprawczą wiele, wiele, razy. Znacie kogoś z Krakowa? Mam potencjalny dom dla innego podopiecznego :loveu:. Prawdopodobieństwo, że go ktoś przygarnie to prawie jak wygrana w Totolotka normalnie..., aż nie wierzę, że ktoś się odezwał. Ps. Mam nadzieję, że Lolalola pojawi się szybciutko. Ja dalej rozsyłam PW. Quote
Igiełka Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 Witamy się :) to prawda pozytywne myślenie działa cuda a więc Ciotki więcej optymizmu :) i trzymam mocno kciuki by znalazła się Osoba do tej wizyty Quote
cancer43 Posted August 3, 2012 Author Posted August 3, 2012 [quote name='Abrakadabra']Ewu, dzięki !!! W sumie macie rację :) jesli chodzi o mnie, to pozytywne myslenie miało moc sprawczą wiele, wiele, razy. Znacie kogoś z Krakowa? Mam potencjalny dom dla innego podopiecznego :loveu:. Prawdopodobieństwo, że go ktoś przygarnie to prawie jak wygrana w Totolotka normalnie..., aż nie wierzę, że ktoś się odezwał. Ps. Mam nadzieję, że Lolalola pojawi się szybciutko. Ja dalej rozsyłam PW. Tutaj jet kilka osób przeprowadzających wizyty przedadopcyjne z Krakowa https://www.facebook.com/groups/248063215268893/doc/248147128593835/ Quote
sleepingbyday Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 Abra, w mojej sygnaturze link do wydarzenia spinki i mani na efbe. zapraszamy z abrą wszystkich wątkowiczów i wszystkie wątkowiczówki/ówny na fb. Quote
Abrakadabra Posted August 4, 2012 Posted August 4, 2012 sleepingbyday napisał(a):Abra, w mojej sygnaturze link do wydarzenia spinki i mani na efbe. zapraszamy z abrą wszystkich wątkowiczów i wszystkie wątkowiczówki/ówny na fb. O super! Oczywiście zapraszamy wszystkich i prosimy o udostępnianie! Quote
Recommended Posts