Neris Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 Trzeba rozpropagować wątek i żebrać o stałe deklaracje, bo to wszystko się zaraz źle skończy. Kto ma żebracze zdolności? Quote
Abrakadabra Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 [quote name='Neris']Trzeba rozpropagować wątek i żebrać o stałe deklaracje, bo to wszystko się zaraz źle skończy. Kto ma żebracze zdolności?[/QUOTE] Neris, gdybym miała takowe, nie szukałabym rozwiązań, o których Ci wspomniałam. Quote
Abrakadabra Posted July 18, 2012 Posted July 18, 2012 Neris - pytanie z gatunku retorycznych (ale zadane przez potencjalnego chętnego) - czy Diara nadaję się do zamieszkania z rodziną, posiadającą dwoje dzieci, w tym jedno 4-letnie, do domu z ogrodem. Ogrodzonym ogrodem. Ludzie pracują, dzieci (bo jest jeszcze 10-cio latek) uczęszczają do szkoły i przedszkola, cały dzień w domu są dziadkowie. Ps. SBD, Dzionek jedzie z nami w niedzielę do WaWy :) Quote
Neris Posted July 18, 2012 Posted July 18, 2012 [quote name='Abrakadabra']Neris - pytanie z gatunku retorycznych (ale zadane przez potencjalnego chętnego) - czy Diara nadaję się do zamieszkania z rodziną, posiadającą dwoje dzieci, w tym jedno 4-letnie, do domu z ogrodem. Ogrodzonym ogrodem. Ludzie pracują, dzieci (bo jest jeszcze 10-cio latek) uczęszczają do szkoły i przedszkola, cały dzień w domu są dziadkowie. Ps. SBD, Dzionek jedzie z nami w niedzielę do WaWy :)[/QUOTE] Ja myślę, że się nadaje. Z moimi dziećmi jest oswojona, co prawda oni najmłodsi mają 6 lat, ale jest dla nich super miła. Quote
sleepingbyday Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 super dla dzionka! czyżby diara też zafarciła? Quote
Abrakadabra Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 [quote name='Neris']Ja myślę, że się nadaje. Z moimi dziećmi jest oswojona, co prawda oni najmłodsi mają 6 lat, ale jest dla nich super miła. Z Twoim i??? Nie spodziewałam się, że skrywasz jakąś mroczną tajemnicę :) Quote
Abrakadabra Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 [quote name='sleepingbyday']super dla dzionka! czyżby diara też zafarciła?[/QUOTE] Pewnie nie zafarciła, ale zapytanie telefoniczne i rozmowa (dość długa) się odbyła. Państwo wyjeżdżają na tygodniowy urlop i mają odezwać się na początku sierpnia, w co szczerze wątpię, ale niech tam... Dzionek, "mój" kochany Dzioneczek zamieszka niedaleko i będę trzymała łapę na pulsie. Ps. I Panie Boże - spraw, żeby Diara znalazła jakiegoś wielbiciela... Quote
sleepingbyday Posted July 20, 2012 Posted July 20, 2012 tfu, tfu, ale może jednak poszczęści jej się. słuchajcie, ja mam ostatnio jakieś rasowe historie.. pudel, sznup - a teraz spanielka. i zupełnie nie mam pomysłu, jak sprawę ruszyć! Quote
Abrakadabra Posted July 20, 2012 Posted July 20, 2012 [quote name='sleepingbyday']tfu, tfu, ale może jednak poszczęści jej się. słuchajcie, ja mam ostatnio jakieś rasowe historie.. pudel, sznup - a teraz spanielka. i zupełnie nie mam pomysłu, jak sprawę ruszyć![/QUOTE] Qrde...załamka. Zadzwonię, to może razem coś uradzimy. Z Pawłem trzeba byłoby porozmawiać. Ja za godzinę jadę na interwencję w okolice Raszyna - zagłodzona suczka na łańcuchu. Quote
malagos Posted July 20, 2012 Posted July 20, 2012 Abra, Ty jesteś inspektorem? Takim od interwencji? Sbd, od spanieli jest Emilia, pomaga w adopcjach. Ja nadal ma 2 szczylki z lasu spod Różana. Quote
sleepingbyday Posted July 20, 2012 Posted July 20, 2012 jest jest, pani inspektor w całej okazałości. napisałam do Asia&Ginger, dzięki za namiar do Emilii, właśnie do niej napisałam. Quote
Abrakadabra Posted July 20, 2012 Posted July 20, 2012 [quote name='malagos']Abra, Ty jesteś inspektorem? Takim od interwencji? Malagos, to nie wiedziałaś? No co Ty:) SBD też jest. Neris - wypowiedz się proszę n/t dwóch kolejnych potencjalnych DS-ów, które powaliła uroda Buraka, ew. jego opis w ogłoszeniach :) 1.Dom w okolicach Białobrzegów (tych w kierunku Radomia): dom + ogród 3000m kw., pies 15lat, sporych rozmiarów, mieszkający na dworze, ale korzystający z mieszkania. W mieszkaniu 3 małe suczki, a na podwórku, w zagródce (z tego co zrozumiałam) - kury :) Mogę przejechać się z Diarą i sprawdzić jak zareaguje zarówno ona, jak i reszta towarzystwa. Uważam, że to bez sensu, bo obecność tych suczek i staruszka, nie wspominając o kurach -nie rokuje za dobrze? Myślę, że szkoda mojego czasu (to jakieś 120 km w jedną stronę od Ciebie), co Ty na to? 2.Dom w Krakowie - z ogrodem, dwójka dzieci: 4 i 7 lat. Zwierząt brak. Tam zrobimy wizytę p/a. Ps. Malagos - podeślij wątek tych maluchów, bo wcale nie kojarzę. Esperanza nie ma z nimi nic wspólnego? Quote
Neris Posted July 20, 2012 Posted July 20, 2012 Natychmiast odrzucaj wszelkie domy z małymi psami/suczkami, nie ma co nawet próbować. Diara pierwsze 2 tygodnie będzie idealna a potem państwo znajdą 3 zwłoki. Quote
malagos Posted July 21, 2012 Posted July 21, 2012 Abra, szczylków było 4, w lesie, znalazła je kobieta, która ma dziakę pod Różanem, dwóm znalazła dom, a nam (Tomkowi, bo ja pływałam kajaczkiem po Łotwie) dwa dała na przechowanie, bo wyjchała na 10 dni do Łodzi - ma odebrać je i szukać domu. Ale byłaby wdzieczna za pomoc, z tym że ja jutro znów jadę na tydz. na Mazury z Agą.Watku nie zakładałam, poczekam na rozwój sytuacji. Quote
Iljova Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 Oszołomki z główna oszołomką na czele co u Was słychać ??? :evil_lol: Quote
sleepingbyday Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 jak było na kajakach??? dawaj jakies fotki :-) Quote
Abrakadabra Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 Iljova, co do Naczelnej Oszołomki Kraju - niech się wypowie Nerisowa, która gdzieś znikła ostatnimi czasy... Pewnie dogląda pięcioraczków... Malagos, podziel się fotkami. Ja jakies 2 lata temu odbyłam spływ kajakowy Czarną Hańczą i przyznam, że byłam pod wrażeniem. Niezapomniane widoki... cisza, błogi spokój... oraz cudowne okoliczności fauny i flory... SBD chyba cyklicznie korzysta z tej formy wypoczynku. Quote
Neris Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 Co znikła, jak jest. Aparat zdechł, net ledwo ciągnie, telefon bez zasięgu. Pierdzielony XXI wiek, zamiast coraz lepiej jest coraz gorzej. Burak żyw, siada zanim dostanie michę więc nie ma problemu z jedzeniem rozpryskującym się po całym kojcu jak na początku. Abra jedna osoba wyraziła chęć poszukiwania deklaracji, ale mówi że z wątku nie wynika nic konkretnego, więc może napisz coś o swoich planach wobec psa. Quote
sleepingbyday Posted July 25, 2012 Posted July 25, 2012 tutaj bez wysiłku setek pw z prośbami i mejlingowania do znajomych nic sie nie wymyśli. Quote
Abrakadabra Posted July 25, 2012 Posted July 25, 2012 Neris napisał(a):Co znikła, jak jest. Aparat zdechł, net ledwo ciągnie, telefon bez zasięgu. Pierdzielony XXI wiek, zamiast coraz lepiej jest coraz gorzej. Burak żyw, siada zanim dostanie michę więc nie ma problemu z jedzeniem rozpryskującym się po całym kojcu jak na początku. Abra jedna osoba wyraziła chęć poszukiwania deklaracji, ale mówi że z wątku nie wynika nic konkretnego, więc może napisz coś o swoich planach wobec psa. Neris napisał(a):Co znikła, jak jest. Aparat zdechł, net ledwo ciągnie, telefon bez zasięgu. Pierdzielony XXI wiek, zamiast coraz lepiej jest coraz gorzej. Burak żyw, siada zanim dostanie michę więc nie ma problemu z jedzeniem rozpryskującym się po całym kojcu jak na początku. Abra jedna osoba wyraziła chęć poszukiwania deklaracji, ale mówi że z wątku nie wynika nic konkretnego, więc może napisz coś o swoich planach wobec psa. Przecież wiesz jakie są konkrety. Diara od listopada ma ogłoszenia na kilku najbardziej sensownych portalach (tablica.pl, cafeanimal.pl, gumtree.pl, alegratka.pl, morusek.pl). Na samej tablicy do tej pory miała prawie 2000 wyświetleń. Finansuję wyróżnienia, Marta odświeża ogłoszenia co kilka dni - nie tylko w Warszawie - ogłaszamy ją w np. w Lublinie i Krakowie. Oficjalnie napiszę zatem, że planuję przewieźć Diarę do schroniska. Powód jest dość przyziemny i wynika z czystej ekonomii - nie stać mnie na jej utrzymanie (przynajmniej w tej chwili), pomimo tego, że koszt pobytu u Ciebie (w bardzo dobrych warunkach, ze świetną opieką, polegającą na socjalizacji, uczeniu komend ) jest "prawie żaden" - za co Ci serdecznie dziękuję. Quote
Lolalola Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 witaj Diaro......... witajcie cioteczki............... wertujac watek nie zauwazylam,zeby ktos podjal sie masowego ataku zwiazanego z wysylaniem pw w sprawie Diary...............to ja sie podejme,jakos strasznie szkoda mi psa.. biedna Diara......:placz: Quote
Abrakadabra Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 Lolalola napisał(a):witaj Diaro......... witajcie cioteczki............... wertujac watek nie zauwazylam,zeby ktos podjal sie masowego ataku zwiazanego z wysylaniem pw w sprawie Diary...............to ja sie podejme,jakos strasznie szkoda mi psa.. biedna Diara......:placz: Lolalola, dzięki za wizytę :) i za deklarację pomocy w rozsyłaniu PW... To ja jestem odpowiedzialna za Diarę, jej finanse, ogłoszenia i ew. adopcję. Dziękuję Agusiazet za pomoc finansową - JESTEM CI DOZGONNIE WDZIĘCZNA !!! Do tej pory (z pomocą Agusi, która ma na swoim utrzymaniu sporą gromadkę zwierzaków) dawałam radę zapewnić Diarze odpowiednie zaplecze finansowe. Niestety, w tej chwili moja sytuacja ekonomiczna trochę się zmieniła, co pociąga za sobą perturbacje, wpływające negatywnie na budżet Diary. Nie jestem również na tyle dyspozycyjna, aby spędzać kilka godzin na dogo, rozsyłając PW z apelem o deklaracje na jej utrzymanie. Jeśli możesz podjąć się tego zadania - to baaardzo, bardzo dziękuję. Diara jest trudnym przypadkiem - kilka DS odpadło z powodów, o których wiadomo. Quote
sleepingbyday Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 gdzie diara jedzie? wiem, jak się czujesz abra - nie zazdroszczę. ale śmiem twierdzić, ze ona sobie poradzi. to nie jest rutka. Quote
Lolalola Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 dzis wieczorem ruszam ze swoja akcja.....tez nie dysponuje czasem,wiec trudno,zarwe troche nocy..... KTOS CHETNY DO POMOCY W WYSYLANIU PW??? Quote
sleepingbyday Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 ja mogę. ale dziś wieczorem nie. ale moge zrobic kolejna falę. Quote
Recommended Posts