Jump to content
Dogomania

Diarunia [*] za TM - Kto sobie drogę skraca...Wizja SCHRONISKA! Diara prosi o deklaracje...

Recommended Posts

Posted

[quote name='Iljova']Będzie dobrze :) uda się i Diarunia zostanie w cudownym miejscu :-)

Iljova, Cancer, Aimez-moi, Lolalola - Wy wszystkie faktycznie możecie pretendować do miana Wróżek :)

Słuchajcie!!!
Pojutrze przelewam na konto Neris 200zł, tytułem opłaty za hotelikowanie Diary w sierpniu :)

Mamy kasę!!!

Pozytywne myślenie raczej tym razem nie zadziałało... Zadziałała Agusia_zet :loveu::loveu::loveu:
Dzisiaj okazało się, że na koncie Vivy od kwietnia znajduje się 5 wpłat Agusi_zet, która w listopadzie zadeklarowała swoją pomoc finansową dla Diary w wysokości 20zł miesięcznie :)
Dzisiaj dostałam zestawienie od Mru, z dokładnym harmonogramem wpłat (wcześniejsze były przelewane na konto Neris):
05.04. - 20zł (za marzec)
15.05. - 20zł (za kwiecień)
01.06. - 20zł (za maj)
03.07. - 40zł (za czerwiec i lipiec)

Agusia_zet - ślicznie dziękujemy!!!

Biorąc pod uwagę fakt, że dzięki Wam udało się nazbierać:

Cancer43 - 25zł
Ewu - 10zł (deklaracja stała)
Aimez_moi - 10zł (deklaracja stała)
Ja (Abra) - 30zł (deklaracja stała)
Sylwiia - 30zł (na razie jedorazowo, ale nie wyklucza pomocy w przyszłości)

Suma: - 105zł (za sierpień) + 100zł (deklaracje Agusi_zet)... MAMY 205zł!!! :loveu:

O sierpień nie musimy się już martwić - dzięki Wszystkim baaaardzo serdecznie!

A teraz proszę Wszystkich o uruchomienie pozytywnego myślenia - Diara musi znaleźć DS do 10.09.
Po prostu musi. I wszystko na ten temat :evil_lol:.

Posted

Diara chyba poczuła co jej wisi nad głową, bo jako jedna z dwóch nie zgubiłą Kiltixa, drugi niewinny jest Maksio z Lublińca.

Dofi na przykład gubi obroże raz na tydzień, wpada w krzaki i wypada goła. Ostatnio zgubiła kiltixa, którego miała 2 DNI.
Szukałam w krzaczorach, nad rzeką, bez skutku :mad:. Obroże miała już i skórzane, i parciane, półzaciski itp. Raz wypadła z krzaków z obrożą naciągniętą na czubek pustego łba, więc zdążyłam ją uratować. A łeb ma wąski jak jaszczurka.

Posted

A lisiek ostatecznie zgubił SZELKI na działkach. włazi na działki prywatne poniuchac i latać za kotami, przeciska się przez jakieś dziury. zdarzało się mu (w parku też) tak zaczepić szelkami o krzaczory, ze wyłaził mając te szelki na dupie, wyglądał jak jakieś sado-maso :-).

no i ostatecznie gdzieś tam teraz wiszą na siatce ogrodzeniowej,a lisiek za psami ciska się na obroży i się głoopek dławi.

Posted

ewu napisał(a):
Jak tam wizyta pa , udało się namówić Pana na innego biedaka?

Ewu - dziękuję za namiary na Wojtusia :)
Wojtuś zlustrował dzisiaj DS - jest super (i Wojtuś i DS)!
Jesteśmy jeszcze w trakcie ustalania, który psiak do nich trafi.
Najprawdopodobniej będzie to ten, którego wybrali: śleputek bez jednego oczka, głuchy, starutki i autystyczny.

Dzisiaj zawiozłam do DS kotkę Szyszkę, którą jakieś 3 tygodnie temu ściągałam z sosny podczas spaceru z moimi psami.
Fajnie trafiła. Tak jak chciałam - mieszkanie w bloku, zabezpieczone moskitierami okna i koleżanka-kociczka, starsza o ok. 0,5 roku.

SBD - dziękujemy za deklarację!
Umawiamy się na spacer w celu wytropienia szeleczek Lisława?

Neris, ja osobiście nie wierzę w Twoje opowieści o wyczynach Dofi. Ona jest taka niepozorna i wyglada na bardzo niewinnie. Chyba trochę
wyolbrzymiasz problem :)

Posted

dorota, a jednak? szkoda, szkoda, tak bardzo kibicowałam brombie....

jak chcesz to możesz szelki lisławowe tropić, tylko będziesz musiałą skakać po prywatnych działkach, może to skutkowac patrolem wezwanym przez działkowiczów :-).

a ds dla szyszki to skąd? bo gosia mnie ostatnio dopytywała, czy szyszka jeszcze aktualna (wysłałam jej dawno info o szyszce) i zastanawiałam się,c zy to pytanie tak sobie, czy ma jakis konkret.

Posted

witaj Diaruniu i cioteczki:)

wybaczcie mi prosze to nagle znikniecie, ale niestety bardzo przykre wiesci jakie otrzymalam z domu sprawily,ze musialam zniknac......

ale jestem,na kilka dni wprawdzie ,ale jestem:)....bardzo ciesze sie,ze tyle dzieje sie u Diaruni,ze na teraz jest bezpieczna!musze odwiedzic wszystkie "moje"psiaki,ktore zaniedbalam przez ten czas:(

Posted

Lolka dlaczego na kilka dni tylko ? Daj znać co się dzieje .....
Cancer, Sbd co to za wykrzykniki, pytajniki w tych postach i nic poza tym ciekawy sposób porozumiewania się ;-)
Diara musisz zrobić na tym wątku porządek ;-)

Posted

sleepingbyday napisał(a):
dorota, a jednak? szkoda, szkoda, tak bardzo kibicowałam brombie....

jak chcesz to możesz szelki lisławowe tropić, tylko będziesz musiałą skakać po prywatnych działkach, może to skutkowac patrolem wezwanym przez działkowiczów :-).

a ds dla szyszki to skąd? bo gosia mnie ostatnio dopytywała, czy szyszka jeszcze aktualna (wysłałam jej dawno info o szyszce) i zastanawiałam się,c zy to pytanie tak sobie, czy ma jakis konkret.

Z Lutkiem jeszcze nie do końca wiadomo, mamy zdzwonić się jutro.
Przedstawiłam wszystkie plusy i minusy każdego zwierzaka i postanowiłam, że nie będę naciskać...
Zobaczymy... Trójłapek-rezydent potrafi być zazdrosny, więc może zapadnie zupełnie inna decyzja.
Ja też myślałam o Brombie..., bo kto ją zechce?

Szyszka znalazła DS z ogłoszenia na Tablica.pl :)
Wróciła z Ursynowa od Gagaty na Zieloną Białołękę i mieszka 1km ode mnie.

Posted (edited)

Neris napisał(a):
Abra, wielkie dzięki, naprawdę, szkoda że nie tylko my czytamy ten wątek:shake:

Ej, sorry.. nie bardzo rozumiem o co chodzi.
Możesz rozwinąć zacytowane przeze mnie zdanie? Gdzieś jest jakieś "drugie dno"?
I co to znaczy? cyt.: " szkoda, że nie tylko my czytamy ten wątek"???

Edited by Abrakadabra
Posted

Iljova napisał(a):
Lolka dlaczego na kilka dni tylko ? Daj znać co się dzieje .....
Cancer, Sbd co to za wykrzykniki, pytajniki w tych postach i nic poza tym ciekawy sposób porozumiewania się ;-)
Diara musisz zrobić na tym wątku porządek ;-)

juz ja do Ciebie zadzwonie jak bede znow w Pl to opowiem;)

Posted

[quote name='Lolalola']Dziekuje Ci bardzo Mayszorku:):):)

Bardzo mi przykro,ze Twoja sunia tak sie pochorowala:(...wymiziaj ja ode mnie za uszkiem i po brzuszku:)!!!!!![/QUOTE]
Moja maleńka już ok,dziękuje za mizianie:)Nie dostałam nr konta dla Diarci.Czy już nie potrzebuje?może przyda się na wrzesień???

Posted

[quote name='myszorek']Moja maleńka już ok,dziękuje za mizianie:)Nie dostałam nr konta dla Diarci.Czy już nie potrzebuje?może przyda się na wrzesień???[/QUOTE]

[B]Myszorku[/B], to bardzo dobre wiadomości! Świetnie, że z Twoją sunią już w porządku.
Zaraz wyślę Ci nr konta Diary - ona cały czas jest "potrzebująca" :(
Sierpniowy pożar (dzięki ofiarności kilku osób)został ugaszony, ale wrzesień to kolejny miesiąc, który rysuje się w czarnych barwach....

PS. Neris - zbyt poważnie podchodzisz do moich żarty n/t Dofi :)