Jump to content
Dogomania

Diarunia [*] za TM - Kto sobie drogę skraca...Wizja SCHRONISKA! Diara prosi o deklaracje...

Recommended Posts

Posted

jak tylko sie "ogarne" ze swoimi sprawami,to znow bede zameczac ciotki pw.......jestem bardzo wyczerpana bo ostatnich wydarzeniach i nie mam sily na nic....
trzymaj sie Diarka!

Posted

ratujcie!

zamkni ęty w sobie rurek, ofiara zycia w rowie melioracyjnym, traci dt. długo się otwierał nie jest szczytem optymizmu, ale funkcjonuje w stadzie i z ludźmi. a właścicielka domu, który wynajmuje opienkunka rurka, dała 2 tygodnie na pozbycie się psów. p. ewa ma pod opieka 4 psy. z tych psów dwa są moja odpowiedzialnością - rurek i maxi. obydwa psiaki małe, pokastrowane.

Rurek ma sponosra, maxi - częściowego. błagam o miejsce w hoteliku, błagam!!!!!!

Posted

gdzie to i za ile?

to jest rurek i maxi. Maxi -może 12kg waży rurek - może 7?

[IMG]http://i536.photobucket.com/albums/ff323/sleepingbyday/maj07-1.jpg[/IMG]

RUREK:

[IMG]http://i536.photobucket.com/albums/ff323/sleepingbyday/DSC_3664.jpg[/IMG]

MAXI:
[IMG]http://i536.photobucket.com/albums/ff323/sleepingbyday/DSC_0637.jpg[/IMG]

Posted

Mam nadzieję, że z Rurkiem uda się załatwić sprawę polubownie...
A co do Maxi, to kurcze nie mam pojęcia... Trochę za szybko się to dzieje...

[B]Czy znacie kogoś z Białegostoku lub okolic?
[/B]Mam do sprawdzenia DS dla Gremlina z Korabiewic (niestety Diara odpada, w domu są 2 suczki).

Posted

[quote name='Neris']Znam panią z TOZu w Białymstoku, może być?[/QUOTE]

Łaaa.. pewnie, że może!
Tylko czy da radę dojechać do Knyszyna (tam mieści się dom), gm.Mońki? To jakieś 30km od Białegostoku... Dla wielu osób to spora odległość.
A może ta Pani zna kogoś z okolic? Dasz namiar?

Posted

[quote name='Neris']No nie wiem czy ona ma auto.

Ale zaraz przeryję notes, będę szukać
A Pipi nie jest z Białego albo jego pobliża?[/QUOTE]

Faktycznie, Pipi jest z okolic, zaraz do niej napiszę.

Posted

[quote name='sleepingbyday']dorota, a jednak? szkoda, szkoda, tak bardzo kibicowałam brombie....
[/QUOTE]

SBD - juz wiesz :)

Słuchajcie!!!
Cały czas wierzę, że znajdzie się PSI KONESER, potrafiący docenić wszelkie zalety Diary: szaro-bure umaszczenie, bezzębny uśmiech, reaktywność, przekraczającą ogólnie przyjęte normy, PUSIATOŚĆ :), wysoko rozwiniety instynkt łowiecki, oraz możliwości fizyczne, związane z przeskakiwaniem płotów...

[B]Ewu[/B] - dzisiaj, po długiej rozmowie z DS, który był wizytowany przez Wojtusia... ustalilismy, że Państwo przygarną Brombę ...
Bromba jaka jest, każdy widzi:

[IMG]http://i45.tinypic.com/214tb2c.jpg[/IMG]

[IMG]http://i48.tinypic.com/2rd81ds.jpg[/IMG]

Od jutra miałam ruszać z ogłoszeniami w stylu: Najprawdopodobniej NajBRZYDSZa suczka w Polsce szuka Domu!
No i proszę :) Za kilka dni zawożę Brombę do Krakowa .
Bromba jest starutka, grubiutka, nieforemna, śmierdzi jej z pyska, w oczku zbiera się ropa (którą SBD co week przemywa za pomocą wacika nasączonego NaCl) i ktoś ją zechciał :)
To bardzo BUDUJĄCE jest...

Posted

[quote name='Iljova']Co Ty za bzdury wypisujesz wcale nie jest brzydka :)[/QUOTE]

Ilona... jest. Uwierz mi, że jest :)
Po prostu wydobyłam z niej tzw. wewnętrzne piękno, za pomocą aparatu fotograficznego :)

Diarze też się poszczęści, mam nadzieję...

Posted

jest brzydka, ale ma dom!

jestem przeszczęśliwa! I marzę o domu dla rudego lisława, zwanego w pewnych kręgach konfucjuszem ;-). To bardzo zrównoważony psiak, zero agresji, przyjazny do wszystkich, spokojny pies.

[IMG]http://i536.photobucket.com/albums/ff323/sleepingbyday/DSC_0008.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='sleepingbyday']jest brzydka, ale ma dom!

jestem przeszczęśliwa! I marzę o domu dla rudego lisława, zwanego w pewnych kręgach konfucjuszem ;-). To bardzo zrównoważony psiak, zero agresji, przyjazny do wszystkich, spokojny pies.

[/QUOTE]

A to nie on stjasznie gjyze? Jak mawia nasz mały sąsiad. No bo kto ugryzł kelnerkę?

Abra co Ty jutro robisz? Bo bym Cię chciała niecnie wykorzystać na Ochocie. Ciebie i luszczanke.

Posted

kelnerke ugryzł mój tymczasowicz domowy, ktory faktycznie ma w sobie coś z rudego lisława konfucjusza, który siedzi w korabiewicach. dlatego rudego lisława nazywam rudym lisławem, bo mi sie kojarzy z tym moim :-)
Ale mój wcale nie tak strasznie gryzie, bez przesady, tylko czasem i tylko w obronie ;-).

Posted

[quote name='Neris']
Abra co Ty jutro robisz? Bo bym Cię chciała niecnie wykorzystać na Ochocie. Ciebie i luszczanke.[/QUOTE]

Jak zwykle ciężko pracuję :lol:, ale jakiś lunczyk na Ochocie mogę sobie zaserwować. O której chcesz mnie wykorzystać i jak długo chcesz to robić?

PS. SBD - Konfucjusz bije Brombę urodą o głowę, więc nie marudź, przyjdzie i jego czas. W sumie przy Brombie nawet Diara wydaje się zjawiskowa!

Posted

Potrzebuję pomocy w przeprowadzeniu wizyty p/a w Łodzi. Dlla wyrośniętego szczeniaka (Diary nie biorą pod uwagę, z racji wieku, niestety)
SBD - Ewatonieja jest z Łodzi?

Ps. Qrcze, 09.09. zbliża się wielkimi krokami... Neris, jak się miewa bohaterka tego wątku?

Posted

[quote name='Abrakadabra']
Ps. Qrcze, 09.09. zbliża się wielkimi krokami... Neris, jak się miewa bohaterka tego wątku?[/QUOTE]

Dobrze się miewa, rozdaje całusy i jest z siebie dość zadowolona.

Muszę pilnie znaleźć sposób na zakup aparatu foto, bez niego jestem niepełna :placz:

Będę ze szczylami na Ochocie już od około 10,20, potrzebuję maksymalnie wypasionych zdjęć, szczególnie dwóch najlepszych buniów.

Posted

[quote name='Neris'][B]Dobrze się miewa, rozdaje całusy i jest z siebie dość zadowolona.

[/B]Muszę pilnie znaleźć sposób na zakup aparatu foto, bez niego jestem niepełna :placz:

Będę ze szczylami na Ochocie już od około 10,20, potrzebuję maksymalnie wypasionych zdjęć, szczególnie dwóch najlepszych [B]buniów[/B].[/QUOTE]

Co do Diary - jakbym czytała o sobie :) (pomijając rozdawanie całusów, bo to nie moje klimaty).
Możesz zoperacjonalizować pojęcie "buń"? Domyślam się, że to liczba pojedyncza od "buniów".

A co się stało z Twoim aparatem? Widziałam niedawno zdjęcia klusek na FB - bardzo ładne :)