maciaszek Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 O matko, co za złośliwiec jeden :lol: Nie może przyjąć do wiadomości, że kobietę głowa boli? ;) Trzymam kciuki za szybki koniec tego "przeciągania liny", bo o ile kłapanie zębami Owcy nie jest bardzo szkodliwe (jak myślę), to sikanie Dragona śmieszne już nie jest... Duży pies - duże siki :( Quote
marie Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 Ksiazki mi na szczescie oszczedza, ale rzeczywiscie smarkacz jeden podejscia do dam nie ma ;) Takie toto prostolinijne i zero wyczucia :) Nie mam niestety aparatu - musze sobie poradzic ze zrzuceniem zdjec z telefonu. Grzeczny jest bardzo i mily, ale niestety nie ma apetytu. Odkad dostal od Emir koldre to tylko by spal :) Moze wieczorem cos jeszcze dopisze. Quote
marie Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 Drago dopadl ogon mojej suki..." class="ipsImage" alt=""> pluszowy na szczescie :) Nie tocza bojow o zabawki, tylko gdy jedno wyjdzie z pomieszczenia to drugie mu kradnie zabawki, uwala sie na poslaniu i podpija wode z miski. Wszystko co cudze jest lepsze! Oczy zapuchniete, katar sie z nosa leje, ale kaszel znika! :) Emir przyslala nam koldry, kocyki i juz ksiaze na ziarnku grochu uwala sie z przyjemnoscia na swoim miejscu. Kurczaczek niestety nadal w zabki kole, chyba, ze podany z reki... bez komentarza :mad:. Za to chetnie by jadl chipsy, w ostatecznosci moga byc te czerwone kulki z Pedigree (zielone sax :eviltong: ) Quote
joaaa Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 ogon suki... juz się przestraszyłam :evil_lol: A z jedzeniem nie przejmuj się, jak zachowuje się normalnie, to jet ok. Dogi maja okresy niejedzenia, on wprawdzie nie jest dogiem, ale może ma podobnie. Nie chce jeść, to schowaj, zje jutro. Chyba, że widac, że jest chory, to wtedy sie martw Minę ma całkiem wesołą! :lol: Tylko ten katar, mam nadzieje, że przejdzie. Trzymam kciuki!!!!!! Quote
loozerka Posted December 31, 2006 Posted December 31, 2006 ale dragon oprocz ogona suni-rezydentki, to jeszcze marchewki chyba podgryza.... tak sobie mysle, ze jak on podrośnie i się odżywi, to będzie z niego ogromny pies- taki w każdą stronę :) Quote
bunia Posted December 31, 2006 Posted December 31, 2006 Wielkoucha Chudzinka z łódzkiego schroniska też poczatkowo miała długie zęby na kurczaczka:roll: Jak kretynka biegałam za nią z cieplutkim mięskiem kurczaczkowym. zaczynałyśmy od cwiartki kuraka dziennie,a skończyło się na całym dziennie. Potem było odrobaczenie i .... Przeprośiliśmy się z ryżem i warzywami :evil_lol: Chudzinka dostawała również HMB na przyrost masy mięsniowej. Ważyła 16,5 kg/przy wzroscie 67 cm w kłębie/,a po 2 miesiącach już 28 kg. Podpytaj lekarza prowadzacego może chuda gotowana wołowinka? HMB też pomoże. Drago musi jeśc ,by miec siłę walczyc z "gilem". Pozdrów go od nas i uściskaj Miłego tuczenia /pierwsze efekty zauważyłam po 2 tygodniach/:loveu: Quote
emir Posted December 31, 2006 Posted December 31, 2006 Dragona zawieźlismy znow do kliniki; stan zapalny dróg oddechowych się rozprzestrzenia; dodatkowo pies nie je ; oddycha krótko ; ma wysięk ropny z nosa; kaszle; więcej info wieczorem po nowych badaniach EMIR Quote
marie Posted December 31, 2006 Posted December 31, 2006 Zyczcie Dragonowi duuzo zdrowia w Nowym Roku! Emir pewnie napisze slowo, jak juz beda wyniki badan. Ode mnie mikro relacja: "Maly" tudziez "Gruby" jak byl okreslany przez moich sublokatorow niestety jadl z posilku na posilek coraz mniej. Po przyjezdzie rzucil sie na miche, pogonil moja suke. Jeszcze przez pare godzin michy pilnowal, ale powoli zaczal z niej wyjadac samo mieso i coraz wiecej zostawiac. Wczoraj juz tylko karmiony z reki, tylko samo mieso i w ciagu dnia nie zjadl wiecej niz jedna piers z kuraka, troche suchej karmy podzarl, ale w ilosciach smakolykowych, a nie posilku. Dzis po polowie mini saszetki Royal Canin (~50g) odmowil wspolpracy, od kury sie odwrocil :( Wywaru nawet wypic nie chcial. Tylko gryzaki jeszcze go interesowaly. Przy jego stanie zdrowia - na antybiotyku, w cieplym domu, ze spacerkami tylko tyle ile sobie zyczyl (na siusiu, wachanie dwoch latarni, kilka podskokow z moja suka) nie wiecej - pogorszyl mu sie stan zapalny - musial dostac wsparcie lekami i kroplowkami. Nie wiem co dalej. Na razie wyglada na to, ze powinien jesc mikro porcje 5 lub wiecej razy dziennie. Ja od wtorku nie bede w stanie mu zapewnic wiecej niz 3 - wszyscy pracujemy. No a poza tym kto by mu nocha wycieral 20 razy dziennie, zeby sie latwiej oddychalo :) To tyle ode mnie. Zycze Wam wszystkiego dobrego na Nowy Rok, a przyszlym wlascicielom sluze wszelkimi informacjami, ktore udalo nam sie udalo zebrac obserwujac go przez te 2 dni. Quote
emir Posted December 31, 2006 Posted December 31, 2006 Dragon dostał nowy silniejszy antybiotyk; + kroplówka ; będzie miał robioną morfologię; zostaje w klinice ( jak długo jeszcze nie wiadomo) EMIR Quote
maciaszek Posted January 1, 2007 Posted January 1, 2007 Kurcze... :shake: Trzymam kciuki za Dragona. Mocno, bardzo mocno. Wszystkim dogomaniakom życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku, a Dragonowi ZDROWIA !!!! Czekamy na wieści (oby dobre). Quote
Osiolek Posted January 1, 2007 Posted January 1, 2007 Wiadomosc od EMIR: Wszelkie informacje na temat zdrowia Dragona i innych psow, przebywajacych w schronisku fundacji, sa zamieszczane na stronie fundacji, w dziale "Aktualnosci" (EMIR nie ma mozliwosci, ze wzgledow czasowych, czestego wchodzenia na dogomanie, bardzo serdecznie zaprasza wszystkich na strone fundacji :-D) Quote
Osiolek Posted January 1, 2007 Posted January 1, 2007 www.fundacja-emir.org Na dole, przy "wejscie" jest napis "Aktualnosci" :-) Quote
maciaszek Posted January 1, 2007 Posted January 1, 2007 Dzięki :) No to pozwolę sobie przekopiować: "1 stycznia 2006, 18:00: Stan zapalny się utrzymuje. Pokazala się silna biegunka; Dragon dostaje kroplówkę, leki przeciwbiegunkowe (enteroferment) i jest żywiony pozajelitowo. Jutro bedzie mial pobraną krew do badania." Quote
Moriaaa Posted January 2, 2007 Author Posted January 2, 2007 Dragoniku..Ty nam tu niespodzianek nie rób..zdrowiej chłopie!!!! Quote
Beata R Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 ......miałam długą przerwę-niestety, jakie jest teraz konto dla DRAGONKA, bo nie widzę na AFN? Quote
maciaszek Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Na AFN ciągle widnieje pod hasłem Szkielecik. Quote
Beata R Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 OK to wpłacam 100 na Szkielecik-DRAGON-z Łodzi Quote
emir Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Uprzejmie proszę Wszystkich darczyńców, którzy zechcą wspierać finansowo nasze działania o przekazywanie darowizn bezpośrednio na konto Fundacji EMIR bez pośrednictwa AFN EMIR Quote
Asior Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 wiesz co emir to parodia !!! Teraz zgrywasz obrażoną księżniczkę.....??? AFN był dobry a teraz jest beee.... zachowujesz się jak dzieciak a nie jak odpowiedzialna DOROSŁA kobieta..... I bardzo prosże członków FANCLUBU emir o nie naskakiwanie na mnie za ten post!!! miałam prawo wyrazić swoje zdanie!!!! nawet jeśli tak inne od waszego!!!!! jak dla mnie EOT w tej kwestii !!!! Quote
maciaszek Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Ale o co chodzi??? W czym jest problem?? I najważniejsze: jak czuje się Dragon?? Quote
Recommended Posts