Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 863
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

==> Beata R
Sorry za zamieszanie, ale sama się już pogubiłam w tym plątactwie i pyskówkach :(

Naprawdę chciałabym, żeby się to już skończyło i żeby ten wątek znow stał się Dragonowy. Tym bardziej, że to Dragon potrzebuje teraz pomocy.

==> czarok
Wiem, że świeże info jest na stronie Emira, ale wtedy, gdy o to pytałam jeszcze ich nie było. A poza tym dobrze by było gdyby i tu te informacje się pojawiały.
Kopiuję zatem: "3 stycznia 2006: 3.01. godz. 12.00 - stan Dragona nieco sie poprawił po podanych nowych lekach; ma jednak duszności i ropny, obfity wyciek z nosa nadal sie utrzymuje; odkrztusza wydzielinę z płuc; Stan jego lekarze w dalszym ciągu określaja jako poważny."

I przestańcie się kłócić!!!! :mad: :mad:
Pies jest najważniejszy....

Posted

[quote name='maciaszek']==> Beata R
Sorry za zamieszanie, ale sama się już pogubiłam w tym plątactwie i pyskówkach :(

Naprawdę chciałabym, żeby się to już skończyło i żeby ten wątek znow stał się Dragonowy. Tym bardziej, że to Dragon potrzebuje teraz pomocy.

==> czarok
Wiem, że świeże info jest na stronie Emira, ale wtedy, gdy o to pytałam jeszcze ich nie było. A poza tym dobrze by było gdyby i tu te informacje się pojawiały.
Kopiuję zatem: "3 stycznia 2006: 3.01. godz. 12.00 - stan Dragona nieco sie poprawił po podanych nowych lekach; ma jednak duszności i ropny, obfity wyciek z nosa nadal sie utrzymuje; odkrztusza wydzielinę z płuc; Stan jego lekarze w dalszym ciągu określaja jako poważny."

I przestańcie się kłócić!!!! :mad: :mad:
Pies jest najważniejszy....

OK.:p myślę że damy radę to wyprostować:lol:
Pozdrawiam DRAGONKA, morde ma piękną :loveu:

Posted

[quote name='maciaszek']Trzymajmy kciuki za Dragona...
"3 stycznia 2006, 21.00: Wynik rtg potwierdza ropne zapalenie płuc; od rana stan bez zmian."
:(

Ojeeejj:( Trzymamy z całych sił kciuki za zdrówko Dragonka, on musi szybko się wykurowac i trafic do swojego wymarzonego domku, nie ma czasu na chrowanie!:shake:

Posted

Wiecie co, a ja sie zaoferowałam jeszcze w grudniu, że cos wpłace po pensji...
Spisałam sobie wtedy numer... I dzisiaj, nie wchodząc jeszcze na watek - wpłaciłam parę groszy.
Na numer: 31114020170000490205270923
Czy w końcu dobrze zrobiłam, czy nie?

DLA DRAGONKA - DUżO ZDROWIA!!!

Posted

Na str Emir nie ma nowych informacji, a ja nie chce jej glowy zawracac telefonami :(
Co do nr konta, to juz nie wiem jak ma byc z AFN'em. Na Dragona wrzucilam grosz bezposrednio na konto Emira - dostepne na stronie http://www.fundacja-emir.org/index1.htm
Na wszelki wypadek raz jeszcze wklejam dane. Na Dragona najlepiej wplacac:
Fundacja dla Ratowania Zwierząt Bezdomnych "EMIR"
Konto Fundacji: Bank Śląski O / Grodzisk Maz.
88 1050 1924 1000 0022 6878 6056
Adres: Oddział, ul. Słoneczna 4, 96-321 Żabia Wola
Jako tytul np:
"Darowizna. Leczenie psa Dragona"

Posted

No i coś wiadomo?
Ja na stronie Emira nie widzę wcale Dragona, chyba gooopia jestem. :placz:
Możecie wstawić linkę do info o Dragonie, plisssssssss!

Posted

maciaszek napisał(a):
A jak możnaby się dowiedzieć co u Dragona?? Czy choć trochę lepiej się czuje?

Już wiem i cytuję: "5 stycznia 2006: nieznaczna poprawa; apetyt mu dopisuje; zawieźliśmy kolejny gar świeżego mięska z ryżem; wyszedł dziś na spacer na szpitalny korytarz."
Ufff :)
Trzymam kciuki, żeby było jeszcze lepiej i żeby szybko znalazł się kochający domek !!!!!!!!

Posted

Info od Emir z dzis: marie - zamieszczam info jak tylko jest o czym pisać; jesli stan jest bz- to milczę; jego stan w dalszym ciągu kiepski; stan zapalny stale sie utrzymuje; wyciek ropny z nosa , duszności i kaszel też. Pozdrawiam i przypominam skarpetke naszego chorasa :)

Posted

Nowsze wieści ze strony Emira: "6 stycznia 2006:Stan b.z. Dragon dostaje Biotraxon + leki wspomagające; podwyższona temperatura nadal się utrzymuje; kaszel ( nieco osłabł) i wyciek ropny z nosa ; dodatkowo poza jedzeniem gotowanym będzie dostawał 1 x dz. convalescence support i 1 x dz. intesitnal . Całe leczenie jest długotrwałe ( ok 3-4 tyg.) i mozolne, ponieważ stany po zapaleniu płuc utrzymuje sie długo. Jutro wieziemy now± porcję jedzenie gotowanego i karmę w puszkach ( żeby nie nabijać marży z lecznicy)."

Posted

A ja tak jakoś jeszcze nie śpię, więc wkleję:
"9 stycznia 2007: U Dragona stan bz; ciagla walka lekarzy ze stanem zapalnym i ropnym wyciekiem z nosa; ( plukania nosa Drago bardzo nie lubi i walczy jak lew z dobrym skutkiem , Lekarzom ciezko poradzic sobie z jego zaciekloscia) Apetyt ma duzy - pochlania jedzenie blyskawicznie; jednak jakos w dalszym ciagu straszy wystajacymi wszystkimi mozliwymi koscmi . Jutro znów wieziemy nowy gar mieska z ryzem."