moniamonia Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 Jak na pierwsze nasze spotkanie to dużo sie dziś udało ustalić. zaczynamy myśleć i działać. mam plan aby w przyszłym tygodniu porobić trochę ulotek z logo AFN i numerem konta i miec je w kieszenia a takze poroznoxić np. do sklepów zoologicznych i innych placówek. Tylko muszę miec pozwolenie Pani prezes i akceptacje treści, bo logo i numer konta już mam. Co wy na to? A co z Foksią, kiedy i czym jedzie do Wawy? Aha i jeśli chopdzio o jakieś dokładanie pieniedzy to ja też moge zawsze troche dołożyć:lol: Quote
pucka69 Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 Też bym chciala wiedzieć co z Foksią. A czy ktoś ja widział ostatnio? Wszystko dobrze z nią? Na razie wyjazd się odwleka - Sylwester itd. Moze za tydzień - w sobote wypali? Quote
Dabrowka Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 Moniamonia - możliwe, że foksia pojedzie z moim bratem. Brat na 95% wybiera się z Gdyni do Warszawy koło 3 stycznia, chce się zatrzymać na nocleg w Olsztynie. Myślę, że namówienie go na zabranie niedużego psa w kontenerku nie będzie problemem. Jeżeli będzie samochodem, odbierzemy foksię z Ostródy. Jeżeli pociągiem - trzeba będzie dowieźć psa z Ostródy do Olsztyna. Jutro lub pojutrze będę wiedziała więcej, wtedy dam znać. Quote
Dabrowka Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 Po coś się ma rodzinę :cool3: Mam nadzieję, że transport wypali. Quote
moniamonia Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 Jeśli chodzi o transport z Ostródy do Olsztyna to słuzę pomocą. Muszę tylko dokładnie znać datę i godzinę;) Quote
loozerka Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 Dziewczyny, nie wiem na razie na czym staneło z transporterkiem, bo nie mam w tej chwili czasu doczytac, ale mam propozycję. Mam na krakvecie jednorazową zniżkę 10%, jesli AFN zdecydowałoby się kupic transportet własnie tam- a z tego, co widze, to ceny są zblizone we wszystkich netowych sklepach, mogę te zniżkę scedować na AFN. Krakvet na pewno nie zrobi z tym problemu. Poza tym, mam w piwnicy plastikkowy transporter po swoim kocie, po poludniu zejde, wymierzę go. Nie jest super hiper sprzet, kupowany był jakieś 7 lat temu, nie za najwieksze pieniądze, ale jest dośc duzy chyba. Otwierany niestety z góry...ale z braku czegoś lepszego moze się przyda. MOgłabym go wysłac, albo przekazac w inny sposób w dogodnym terminie. Juz doczytalam na czym stanęło. Ale - gdyby była potrzeba zakupu czegoś dla AFN z krakvetu w najblizszym czasie, to moja oferta scedowania znizki jest aktualna, ja w najbliższym czasie- jakies 2-3 miesiące raczej nie bede nic kupowac, potem pewnie sama wykorzystam. Przykro mi, ze ten moj transporter nie został zgłoszony wcześniej, ale naprawde nie mialam kompletnie czasu, by czytac watki i dopiero teraz doczytalam o tej koniecznosc. Zreszta nie wiem, czy pasowałby dla Foksi. Jednak- oczywiscie cały czas deklaruje udostępnienie go potrzebującym psom, zrobie zdjęcia i obmiar i podam. Jesli chodzi o molosy, to Ostroda została tam zgłoszona i wydaje mi się, ze oferta została przez molosy przyjęta. Zgłosila chyba Mefmej http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=35282&page=11 ( ostatnie posty w watku- ja mam inaczej ustawione dogo i moj link moze do nich bezpośrednio nie kierować ) Tu treśc postu 1038 o nowych dwóch schroniskach dotyczy chyba własnie Ostródy i Mielca, tak mi sie wydaje. http://www.forum.molosy.pl/showthread.php?t=5475&page=70 Natomiast na krakvecie pomiedzy 1 a 15 każdego miesiąca są przyjmowane zgłoszenia schronisk, a potem od 16 do konca miesiąca odbywa się glosowanie. Schronisko, ktore wygra otrzymuje możliwosc zakupu róznych towarów- nie tylko karmy, ale całego asortymentu sklepu, za kwotę, ktora w każdym miesiącu moze być rózna, bo sklada się z ruchomych składnikow. Ale moze być to od 1200 do 1900 złotych- orientacyjnie. Quote
Matusz Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 czy ktos mogłby podać link do głosowania na karme dla schroniska na krakvet.pl?? bede wdzieczny. Agnieszka ja narazie pytam ludzi o domki tymaczosowe, moze ktos sie znajdzie, miejmy taka nadzieje ! :);) Quote
loozerka Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 http://www.krakvet.pl/forum/viewforum.php?f=4 w tym dziale zawsze pojawia się na poczatku miesiąca bieżący watek, teraz na samej gorze jest jeszcze watek grudniowy, tam można też jeszcze glosowac, ale !!!! w tym miesiącu wygrywa Kędzierzyn KOżle, to zostało dogadane, uzgodnione, Kędzierzyn ustapił w zeszłym miesiącu bardziej potrzebującym. Oczywiscie na forum trzeba się zarejestrować i potem zalogować, aby skutecznie oddać glos. Glos oddaje się na początku, w sondzie, napisanie samego postu w watku nic nie daje Quote
akucha Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 Wklejam, bo tu więcej osób zagląda... Kochani dramatyczna prośba o pomoc dla suni z Ostródy, potrzebny dom tymczasowy: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=36793&page=12 Quote
Aga_Mazury Posted December 30, 2006 Author Posted December 30, 2006 [quote name='moniamonia']Jak na pierwsze nasze spotkanie to dużo sie dziś udało ustalić. zaczynamy myśleć i działać. mam plan aby w przyszłym tygodniu porobić trochę ulotek z logo AFN i numerem konta i miec je w kieszenia a takze poroznoxić np. do sklepów zoologicznych i innych placówek. Tylko muszę miec pozwolenie Pani prezes i akceptacje treści, bo logo i numer konta już mam. Co wy na to? A co z Foksią, kiedy i czym jedzie do Wawy? Aha i jeśli chopdzio o jakieś dokładanie pieniedzy to ja też moge zawsze troche dołożyć:lol: Dziękuję Wam jeszcze raz :Rose: z ulotkami to tak jak wstępnie ustaliłyśmy...Marta miała cos tam pomyślec jak to ma wyglądać..(dla zainteresowanych to plastyczka...słyszałam tu i ówdzie, że bardzo zdolna:lol: )...i jak już uda nam się ustalić ostateczny wygląd takich ulotek:lol: to podrzucimy je gdzie się da ;) A teraz sprawa alarmowa.....mamy dwa dni na zabranie chorej Łyski z Kortowa, szpital nie może jej juz leczyć bo nie ma mozliwości, hotelik nie będzie pewnie chciał przyjąć bo jest chora...i mamy PATową sytuację......czy ona ma wrocić do schronu? Quote
Matusz Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 to łyski nie wyleczyli tam na kortowie??, co w koncu jej jest ze nie dali rady jej wyleczyc ? ja caly czas pytam ludzi o domki tymczasowe.... !! MUsi ktoś sie znalezc , ona nie moze wrocic do schronu ! Quote
Aga_Mazury Posted December 30, 2006 Author Posted December 30, 2006 matusz5 napisał(a):to łyski nie wyleczyli tam na kortowie??, co w koncu jej jest ze nie dali rady jej wyleczyc ? ja caly czas pytam ludzi o domki tymczasowe.... !! MUsi ktoś sie znalezc , ona nie moze wrocic do schronu ! teoretycznie coś tam mówia, że to może być to lub tamto...a jeśli to sprawy hormonalne to Olsztyn tego nie robi więc nie jest w stanie pomóc...tak wczoraj usłyszałam w rozmowie z Panią doktor...cholera no Quote
Aga_Mazury Posted December 30, 2006 Author Posted December 30, 2006 transporterek własnie odebrałam...ale czy zmieści sie do niego foksia...hmmmmmmmmmm....mam obawy...ale tak jak pisałam wcześniej..mam problemy z ocenianiem "na oko" więc może ...może... w każdym razie bardzo dziękuję Dabrowce za zakup i za zorganizowanie transportu transporterka ;) do Ostródy. Państwo, którzy go przywiezli mieszkają ode mnie "rzut beretem" więc dziś sobie spacerkiem po niego poszłam...i przy okazji poopowiadałam Pani o AFN-ie i schronisku w Ostródzie;).... moniamonia ja tak myślę tez nad dużymi plakatami na których byłyby zdjęcia psiakó ze schronu...cholerka może jak ludzie zobaczą na własne oczy to sobie dopiero uświadmią jaka tam bieda... Quote
pucka69 Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 Nawet jak się Foksia nie zmiesci to napewno się przyda transporterek dla szczeniorków na przykład Tu zobacz jak ładnie idzie ... http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=37300 Quote
Dabrowka Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 [quote name='Aga_Mazury']transporterek własnie odebrałam...ale czy zmieści sie do niego foksia...hmmmmmmmmmm....mam obawy...ale tak jak pisałam wcześniej..mam problemy z ocenianiem "na oko" więc może ...może... Jeżeli sunia jest pod kolano, powinna się zmieścić - ona przecież nie musi mieć tam bardzo dużo miejsca, ma wejść, położyć się i nie latać po transporterku całą drogę :cool3: w każdym razie bardzo dziękuję Dabrowce za zakup i za zorganizowanie transportu transporterka ;) do Ostródy. Państwo, którzy go przywiezli mieszkają ode mnie "rzut beretem" więc dziś sobie spacerkiem po niego poszłam...i przy okazji poopowiadałam Pani o AFN-ie i schronisku w Ostródzie;).... A nie ma za co :) Transport właściwie sam się znalazł, akurat wczoraj rodzice znajomej jechali duuużym samochodem :) Quote
justynavege Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 [A teraz sprawa alarmowa.....mamy dwa dni na zabranie chorej Łyski z Kortowa, szpital nie może jej juz leczyć bo nie ma mozliwości, hotelik nie będzie pewnie chciał przyjąć bo jest chora...i mamy PATową sytuację......czy ona ma wrocić do schronu? Spojrzcie :placz: ona potrzebuje leczenia z prawdziwego zdarzenia kto moze pomoc ????? Quote
wredne_słonko Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 oo ja pucka lodówke wystawiła :mdrmed: ja bym nie wpadła na to ;) Mam nadzieje, że powalczą jeszcze o tą lodówkę ;) Quote
Aga_Mazury Posted December 30, 2006 Author Posted December 30, 2006 Dabrowka napisał(a):Jeżeli sunia jest pod kolano, powinna się zmieścić - ona przecież nie musi mieć tam bardzo dużo miejsca, ma wejść, położyć się i nie latać po transporterku całą drogę :cool3: A nie ma za co :) Transport właściwie sam się znalazł, akurat wczoraj rodzice znajomej jechali duuużym samochodem :) a widzisz...jak ma leżec to może wejdzie ;) ja to odrazu o wygodach salonowych myślałam..:evil_lol: podziękuj w takim razie znajomej ....i powiedz, że ma super mamę i jamnika :) pomiziałam go trochę ;) tatę oczywiście też, ale z nim minęłam sie prawie... Quote
pucka69 Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 [quote name='wredne_słonko']oo ja pucka lodówke wystawiła :mdrmed: ja bym nie wpadła na to ;) Mam nadzieje, że powalczą jeszcze o tą lodówkę ;) O Ciotko - ja mam wiele dziwacznych pomysłów np. taki - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=154048664 Quote
GreenEvil Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 oj pucka pucka :evil_lol:, ja ile razy sie spotykam z jakim dogomaniakiem, kotrego wczesnie nie widziala, tyle razy tlumacze; zobaczysz cos ubranego na czarno, w szaliku od ciotki pucki :D pzdr GReenEvil Quote
pucka69 Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 Dobre, Ciotko! Dobre! A wiesz że jedynymi osobami z dogo które mnie widziały są - Ty ( w sprawie szalika), Olga ( w sprawie szalika) i kierowca Eni ( w sprawie szalika) ;)))) Quote
neverend Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 hej...tu marta ze "spotkania"...co do mieszkań tymczasowych mam kilka,ale nuepewnych... myślę tu o szczeniaku z parwo i tym kolaku,co mówiłaś Aga na spotkaniu...to nie jest jeszcze pewne,ale wiesz... może się udać...czekam na logo od Moni i nr. konta...wtedy zajme się ulotkami...no i rzeczywiście je można poroznosić po zoologicznych:) pozdrawiam Quote
Aga_Mazury Posted December 30, 2006 Author Posted December 30, 2006 [quote name='neverend']hej...tu marta ze "spotkania"...co do mieszkań tymczasowych mam kilka,ale nuepewnych... myślę tu o szczeniaku z parwo i tym kolaku,co mówiłaś Aga na spotkaniu...to nie jest jeszcze pewne,ale wiesz... może się udać...czekam na logo od Moni i nr. konta...wtedy zajme się ulotkami...no i rzeczywiście je można poroznosić po zoologicznych:) pozdrawiam cześc MArta :) Tu masz logo z banerka __________________ a tu konto 78213000042001038801430001 ALARMOWY FUNDUSZ NADZIEI NA ŻYCIE 14-100 OSTRÓDA myślałam też o większych plakatach gdzie można by umieścic zdjęcia psiaków z naszego schroniska....ich smutne ślepia...i takie tam...napewno wiesz o co chodzi...ja mam kilka zdjęc...zresztą sa powklejane na tym wątku...może akurat któreś się przyda...a jak nie...to trzeba będzie zrobić jakieś ładne...:) Quote
neverend Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 dzięki Aga... może zaraz jeszcze się tym zajme...masz gg? Quote
Recommended Posts