Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wybacz Aguś że dopiero teraz sie odzywam na dogomanii, ale jak wiesz żadko bywam na necie. Widzę, że nas Ostródziaków jest coraz więcej:) daj znać na kom jak będę mogła sie przydać

Posted

lidka_park napisał(a):
Wybacz Aguś że dopiero teraz sie odzywam na dogomanii, ale jak wiesz żadko bywam na necie. Widzę, że nas Ostródziaków jest coraz więcej:) daj znać na kom jak będę mogła sie przydać

cześć Lidka...

13 stycznia mamy wstępnie ustalony termin spotkania w schronisku (wszyscy, któych udało się zebrać) z kierownictwem i spróbujemy coś postanowić jak możemy pomóc

Posted

Została uproszczona sprawa przekazywania 1% podatku na organizacje pożytku (nie wiem) społecznego / publicznego - teraz ma wystarczyć, że w zeznaniu podatkowym ktoś wskaże taką organizację i już urząd skarbowy przeleje te środki na wskazany cel. Dotychczas najpierw trzeba było wpłacić gotówkę i dopiero potem fiskus oddawał pieniążki co zniechęcało wiele osób. Dlatego sądzę, że teraz trzeba wykorzystać syuację i jak najszybciej trzeba uregulować sytuację AFN tak, by miało ono status takiej właśnie organzacji.

Posted

pucka69 napisał(a):
na allegro jeszcze jest Foksia-Figa i mały Kleofas - chyba że oni tutaj sie nie liczą?

Ciotka no wiesz:mad:
jak to się nie liczą:mad:

dlatego napisałam...bo wiedziałam, że ktoś mi przypomni jaka bida jeszcze jest wystawiona a ja zapomiałam...

Kleofasia to ja własnie napisałam "szczeniaki" ;)

niom i foksia nasza panna śliczna....

MARTWIĘ się tylko brakiem jakichkolwiek wiadomości ze schronu....a było kilka spraw do załatwienia....hmmm
jechac nie mam jak bo dzieciątek nie mam z kim zostawić...

Posted

pucka69 napisał(a):
A Twoi nowi pomocnicy też tam nie byli? A moze by zadzwonić? Jakby coś się Foksi stało to ja nie wiem ... A Dabrowka jak ? Z transportem - wie coś?

pucka ja dzwonie i pytam i mam "mieć oddzwonione" to chyba nie będę dzwonić znów...(haaaaaaa.......ktoś wie o co mi chodziło ;))

Posted

Ja to powiem szczerze, że nie mam pojęcia jak wygląda cała procedura otrzymania (wcześniej starania się) o statut organizacji pożytku publicznego...:oops: może pozostała część zarządu AFN-u wie....albo ktoś może wie i mógłby nas sprawnie poprowadzić przez te zawiłości...ale chyba i tak w tym roku już nie zdążymy:oops:

Posted

ale rozliczamy się za rok (kończący sie 31 grudnia). Rok 2006 mamy więc i tak z głowy;)). Mozemy mieć tylko nadzieję, ze ludzie będą chcieli się troszkę wysilić ;)) i sami wpłacić kasę, którą potem skarbówka im odda. Przed nami 2007 ;))

Posted

Rozliczamy się za 2006r, ale termin składania zeznań podatkowych jest chyba do kwietnia(jak się nie myle, bo jeszcze jestem w lesie z rocznym zeznaniem:evil_lol:).. więc teoretycznie jest troche czasu..
Moze jest jakies prawo, które to wszystko reguluje, ale moze też być tak, ze gdyby Ostróda uzyskała status np w marcu, to ja w kwietniu składając swój PIT deklaruję przekazanie 1% własnie na ten schron..

Posted

Mam jednak wrażenie, że do końca kwietnia mamy maksymalny termin na złożenie zeznań, ale rozliczamy sie z tego co zrobiliśmy do 31 grudnia poprzedniego roku. Nowe przepisy mają raczej dotyczyć tego co zrobimy w 2007r. ;)

Posted

dowiem sie, ale Benia moze miec racje. Potraceine 1% następuje w momencie składanie zeznania podatkowego. I Bardzo mozliwe jest, ze organizacja pozytku publicznego musi miec taki status w chwili, gdy ktos chce na nią potracenia dokonac, nie musi istniec w roku, za ktory robimy rozliczenie.
Calkiem mozliwe jest zatem, ze jest szansa, by cos z rozliczenia za 2006 wyskrobac.

Posted

Agnieszka, przed chwila przeglądałem strone kundel polski i ta klinikę, az mi lezka poleciala patrzac na te biedne, cierpiące psiaki :-(:-(:-(:-( To straszne !! Jak bym mogł wszystkim bym im pomógł i zabrał do siebie, ale to nie wykonalne !!! :( A jak tam jakies wiesci o Lady, oprocz tego komunikatu na kundel polski.pl ??