Aga_Mazury Posted January 1, 2007 Author Posted January 1, 2007 wiadomości o Łysce http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=36793 Quote
lidka_park Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Wybacz Aguś że dopiero teraz sie odzywam na dogomanii, ale jak wiesz żadko bywam na necie. Widzę, że nas Ostródziaków jest coraz więcej:) daj znać na kom jak będę mogła sie przydać Quote
ewatr Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 podnosze !!! dobrze ze coraz wiecej ludzi na miejscu sie odzywa :multi: Quote
Aga_Mazury Posted January 2, 2007 Author Posted January 2, 2007 na allegro mamy Padusia Bzunię Lady szczeniaki jeżeli ktoś jeszcze mógłby wystawić jakiegoś psiaka na allegro będziemy wdzięczni.... Aga i biedy z ostródy Quote
Aga_Mazury Posted January 2, 2007 Author Posted January 2, 2007 lidka_park napisał(a):Wybacz Aguś że dopiero teraz sie odzywam na dogomanii, ale jak wiesz żadko bywam na necie. Widzę, że nas Ostródziaków jest coraz więcej:) daj znać na kom jak będę mogła sie przydać cześć Lidka... 13 stycznia mamy wstępnie ustalony termin spotkania w schronisku (wszyscy, któych udało się zebrać) z kierownictwem i spróbujemy coś postanowić jak możemy pomóc Quote
AniaB Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 aga, cieszymy sie że masz juz pomoc na miejscu:thumbs: :sweetCyb: w grupie - chocby małej -zawsze łatwiej Quote
neverend Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Hej Aga,przesylam Ci plakat,zaraz z Łyska jeszcze zrobie.. powiedz mi od razu co nie tak,to cos jeszcze do 17 pokombinuje Quote
neverend Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 aha, co do Łyski... mam podac Twoj numer komórki jako kontakt? Quote
an-na4 Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Została uproszczona sprawa przekazywania 1% podatku na organizacje pożytku (nie wiem) społecznego / publicznego - teraz ma wystarczyć, że w zeznaniu podatkowym ktoś wskaże taką organizację i już urząd skarbowy przeleje te środki na wskazany cel. Dotychczas najpierw trzeba było wpłacić gotówkę i dopiero potem fiskus oddawał pieniążki co zniechęcało wiele osób. Dlatego sądzę, że teraz trzeba wykorzystać syuację i jak najszybciej trzeba uregulować sytuację AFN tak, by miało ono status takiej właśnie organzacji. Quote
pucka69 Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 na allegro jeszcze jest Foksia-Figa i mały Kleofas - chyba że oni tutaj sie nie liczą? Quote
akucha Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Podnosze ostródzkie biedy, pamiętajmy o nich... Quote
Aga_Mazury Posted January 2, 2007 Author Posted January 2, 2007 pucka69 napisał(a):na allegro jeszcze jest Foksia-Figa i mały Kleofas - chyba że oni tutaj sie nie liczą? Ciotka no wiesz:mad: jak to się nie liczą:mad: dlatego napisałam...bo wiedziałam, że ktoś mi przypomni jaka bida jeszcze jest wystawiona a ja zapomiałam... Kleofasia to ja własnie napisałam "szczeniaki" ;) niom i foksia nasza panna śliczna.... MARTWIĘ się tylko brakiem jakichkolwiek wiadomości ze schronu....a było kilka spraw do załatwienia....hmmm jechac nie mam jak bo dzieciątek nie mam z kim zostawić... Quote
pucka69 Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 A Twoi nowi pomocnicy też tam nie byli? A moze by zadzwonić? Jakby coś się Foksi stało to ja nie wiem ... A Dabrowka jak ? Z transportem - wie coś? Quote
Aga_Mazury Posted January 2, 2007 Author Posted January 2, 2007 pucka69 napisał(a):A Twoi nowi pomocnicy też tam nie byli? A moze by zadzwonić? Jakby coś się Foksi stało to ja nie wiem ... A Dabrowka jak ? Z transportem - wie coś? pucka ja dzwonie i pytam i mam "mieć oddzwonione" to chyba nie będę dzwonić znów...(haaaaaaa.......ktoś wie o co mi chodziło ;)) Quote
Benia-b Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Proszę wykorzystajcie sytuacje , aby mozna było wpłacić procent podatku na Ostródzki schron... taki 1 malusi procent to wcale nie znaczy , że niewiele..... Quote
Aga_Mazury Posted January 2, 2007 Author Posted January 2, 2007 Ja to powiem szczerze, że nie mam pojęcia jak wygląda cała procedura otrzymania (wcześniej starania się) o statut organizacji pożytku publicznego...:oops: może pozostała część zarządu AFN-u wie....albo ktoś może wie i mógłby nas sprawnie poprowadzić przez te zawiłości...ale chyba i tak w tym roku już nie zdążymy:oops: Quote
pucka69 Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Ale to chyba schron musiałby sie o to postarać? Aga - rozumiem doskonale o co Ci chodzi, bez paniki Quote
an-na4 Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Aga - w tym roku??? W 2007r. chyba na pewno zdążymy;) Quote
pucka69 Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 trzeba sie zwrócic do KRS ??? o przyznanie statusu .... itd Najlepiej zadzwonić tam i spytać sie po prostu Quote
Aga_Mazury Posted January 2, 2007 Author Posted January 2, 2007 an-na4 napisał(a):Aga - w tym roku??? W 2007r. chyba na pewno zdążymy;) chodziło mi bardziej o termin składania zeznań podatkowych...w których można przekazać ten 1% ;) Quote
an-na4 Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 ale rozliczamy się za rok (kończący sie 31 grudnia). Rok 2006 mamy więc i tak z głowy;)). Mozemy mieć tylko nadzieję, ze ludzie będą chcieli się troszkę wysilić ;)) i sami wpłacić kasę, którą potem skarbówka im odda. Przed nami 2007 ;)) Quote
Benia-b Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Rozliczamy się za 2006r, ale termin składania zeznań podatkowych jest chyba do kwietnia(jak się nie myle, bo jeszcze jestem w lesie z rocznym zeznaniem:evil_lol:).. więc teoretycznie jest troche czasu.. Moze jest jakies prawo, które to wszystko reguluje, ale moze też być tak, ze gdyby Ostróda uzyskała status np w marcu, to ja w kwietniu składając swój PIT deklaruję przekazanie 1% własnie na ten schron.. Quote
an-na4 Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Mam jednak wrażenie, że do końca kwietnia mamy maksymalny termin na złożenie zeznań, ale rozliczamy sie z tego co zrobiliśmy do 31 grudnia poprzedniego roku. Nowe przepisy mają raczej dotyczyć tego co zrobimy w 2007r. ;) Quote
loozerka Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 dowiem sie, ale Benia moze miec racje. Potraceine 1% następuje w momencie składanie zeznania podatkowego. I Bardzo mozliwe jest, ze organizacja pozytku publicznego musi miec taki status w chwili, gdy ktos chce na nią potracenia dokonac, nie musi istniec w roku, za ktory robimy rozliczenie. Calkiem mozliwe jest zatem, ze jest szansa, by cos z rozliczenia za 2006 wyskrobac. Quote
Matusz Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Agnieszka, przed chwila przeglądałem strone kundel polski i ta klinikę, az mi lezka poleciala patrzac na te biedne, cierpiące psiaki :-(:-(:-(:-( To straszne !! Jak bym mogł wszystkim bym im pomógł i zabrał do siebie, ale to nie wykonalne !!! :( A jak tam jakies wiesci o Lady, oprocz tego komunikatu na kundel polski.pl ?? Quote
Recommended Posts